Goan parhaat rannat

5 kesäkuun, 2012

Multa kyseltiin näistä Goan rannoista ja ajattelinkin kertoa vähän mihin itse ehdottomasti lähtisin majailemaan jos Goalle olisin taas suuntaamassa ja sen lisäksi laitan joukkoon pari erilaista rantaa, johon en välttämättä itse lähtisi pidemmäksi aikaa:) Goalla on nykyään aika ristiriitainen maine. Me “olen niin kova jätkä, koska I always take the road less traveled” -tyyppiset backpakkerit saattaisimme pitää sitä turistirysänä, mutta omasta mielestäni Goa on kuitenkin turvallinen ja eksoottinen kohde Intiassa ja sieltäkin voi löytää sen aidon oikean viban jos tietää mihin mennä.

Goalle pääset parhaiten joko Turkish Airlinesin yleensä semihalvoilla lennoilla Istanbulin ja Mumbain kautta Goalle. Itse lennettiin Delhiin Finnairin suorilla ja sieltä paikallisella halpiksella Goalle. Tämän viimeisen pätkän moni vetäisi 40h junamatkalla halvemmalla. Jos on oikein laiska, niin kalliita lomalentoja tehdään suoraan Goalle.

1. Arambol beach, North Goa

Hengailtiin täällä muutama päivä kun kuultiin siitä niin paljon hyvää, eikä turhaan. Jos palaan International Animal Rescuehun duuniin vielä niin ehdottomasti majoitun Laughing Buddhaan ja nautin Arambolin loistavasta hippielämästä. Arambolin ranta on paras mihin itse törmäsin Goalla. Tasainen ihana pitkä hiekkaranta. Turisteja oli, mutta lähinnä elämäntapahippejä. Täällä jos jossain voi chillata. Reggae-musiikki soi taustalla ja tunnelma on vaan ihan ykkönen. Rannalla on muutamia rasittavia myyjiä tuputtamassa tavaraa, mutta ei läheskään niin paljoa kuin esimerkiksi Anjunalla.

Arambolilta löytyy myös hyvin rafloja ja ostoskatu, mutta niissä on vielä mun mielestä se hyvä hippiviba, mikä Goalle 60-luvulla on porukkaa vienyt. Loistava kohde! Absolute number 1!

2. Anjuna beach, North Goa

Me majailtiin virallisesti Goa aikamme Anjunalla, sen jälkeen kun jätimme pienen Assonoran kylän taaksemme. Päätyminen Anjunalle johtui vain siitä, että se oli sopivan matkan päässä Animal Rescuesta. Anjuna on kuitenkin aivan ihana ja voisin mennä sinnekin uudelleen. Se mikä sen vie kakkoseksi on liian paljon venäläisiä turisteja riehumassa, kiviset rannat ja trance-musiikki.

Tehtävä alla olevaan kuvaan: bongaa mut!

Ei oltu kuitenkaan missään nimessä kohteeseen pettyneitä, vaan kyllä suosittelisin Anjunaakin. Majailtiin Sunshine Anjuna nimisessä guesthousessa aivan rannan tuntumassa, suositumman Gurun vieressä. Anjuna on ehkä se kuuluisin hippikohde ja erityisen kuuluisa se on keskiviikkoisin pidettävistä markkinoista, jotka onkin parasta Goalla! Itse rakastan basaareita ja markkinavibaa, joten keskiviikko oli aina paras päivä riehua markkinoilla alibaba-pantsejä ostellessa.

Anjunalla seuraavaksi saattaisin majailla täysin rannalla sijaitsevassa ravintola Tantrassa, joka tarjoaa pieniä yläilmassa olevia majoja asutukseksi. Se olisi sitä aitoa hippielämää. Tantran lisäksi hengattiin usein Curliesissä, joka on ihan rannan toisessa päädyssä. Curlies oli meille se place to be aika pitkään, yläkerrassa on chillit matot ja tyynyt sekä hyvää ruokaa ja juomaa halvalla. Nutella pancakes oli täällä joskus hyvää vaihtelua ainaiseen curryyn.

3. Baga Beach

Tänne en lähtisi missään tapauksessa majailemaan. Not in a million years. Baga oli kuitenkin sellainen mesta, jossa käytiin aika usein juhlimassa. Se on aivan kunnon turistirysä, jossa ei voi tietää ollaanko sitä Mallorcan kaduilla vai eksoottisessa Intiassa. Tämä sopi kuitenkin sellaiseen kunnon friday night lets get drunk and dance all night -tyyppiseen meininkiin silloin tällöin. Taksi Anjunalta vei muutaman minuutin Bagaan ja siellä oli pari katua täynnä baareja ja putiikkeja sekä kännisiä brittejä. All you need for a night out.

 ♦Random party tip: Naiset pääsevät baareihin ilmaiseksi lähes poikkeuksetta, parit      puoleen hintaan ja miehet joutuvat maksamaan aika paljon. Random miehet saattavat pyytää, että voivat tulla baariin parina kanssasi. ÄLÄ suostu, koska saatte tietyn väriset rannekkeet ja poke ei päästä sinua ulos ilman tätä random miestä. Been there done that, got in trouble.

Random party tip: Ota keskiviikkoisin taksi Club Cabanan Ladies Nightiin. Naisille ilmainen sisäänpääsy ja ilmaiset juomat ALL NIGHT. Talk about budget travel. Klubi on korkealla mäen huipulla ja se on puoliksi ulkona ja puoliksi sisällä. Mesta on kaunis, siellä on palmuja, sneakejä mestoja ja uima-allas. Tämän lisäksi kännisiä turisteja, mutta hyvä paikka aloittaa kunnon kekkerit for sure.

4. Calangute beach, North Goa

Calangute on lähes samaa mestaa kuin Baga, mutta siellä on enemmän perhelomailijoita. (Baga on oikeastaan vain osa Calangutea.) Tämän takia Calangute tarjoaa kuitenkin kaikenlaista actionia ja tekemistä. Jos olet siis aivan aktiivipäissäsi kaiken hippeilyn jälkeen, käy laskuvarjohypyllä tai banaaniboatilla Calangutella.

5. Palolem beach, South Goa

 Itse en ole päässyt käymään Palolemilla, mutta se on yksi Goan tärkeimmistä rannoista. Pari meidän porukasta teki retken kauas eteläiseen Goaan, mutta olivat hieman pettyneet. Ranta on muuttunut turhankin suosituksi turistien kesken, mutta sen kauniista valkoisesta hiekasta ja upeista palmuista ei voida kiistellä. Siihen on syy, miksi nämä turistit ovat tiensä Palolemiin löytäneet.

Rantoja pääsee vaihtaman parhaitan busseillen Mapusaan ja siellä vaihtaen bussia to where ever. Mapusa on isompi kaupunki pois rannalta ja jos et muuten pääse näkemään Intian suuria kaupunkeja, saat niiden tuntua edes vähän Mapusasta. Bussit ovat about ilmaisia, joten niillä voi huoletta seilailla ympäri rantoja 🙂 Mapusasta voi myös ostaa retkiä muuallekkin Intiaan ja sieltä lyötyy kaikki kaupungin palvelut mitä saatat lomallasi kaivata!

Jos sulla sattuu olemaan jonkinlainen ajokortti tai uhkarohkeus, niin vuokraa skootteri ja zuumaile sillä ympäri rantoja! Itse jouduin maksamaan polisiille sakkoja ajokortittomuudesta, jonka jälkeen palasin takaisin busseihin. 

That’s all for now, toivottavasti näistä oli jotain apua kyselleille 🙂 Jos jotain jäi vielä epäselväksi, niin kyselkää rohkeasti.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Lehmäthän on Heidi se paras asia Intiassa, ne on ihan mahtavia! Mulle naurettiin ku oli puhelimen ja tietokoneenki taustakuvana lehmäjengi 😀 ..Ashwemin rannalla en oo käynykään, ehkä ensi kerralla, kuulostaa ihanalta !

Se ei ollut rantana periaatteessa mitenkään kummoinen (ehkä siellä ei siksi ollut kovin paljoa porukkaa), hiekka oli hieman kovempaa kuin muualla ja vesi ei ollut kovin turkoosia, mutta tunnelma korvasi kaiken 🙂

TUnnelma korvaa aina kaiken! 🙂 Sounds like a marvelous place!

Anjunan hippimarkkinat ♥ Ashwemin ranta oli kans kiva, kun siellä ei ollut kuin muutama turisti, muutama hippi ja lehmäjengi 🙂 Lehmät oli muutenkin mun mielestä tosi kivoja, kun ne hengas siellä rannalla!

Baga – never again! Aivan kamala mesta! Ördäysbilettämiseen ehkä mutta ei mekään siellä viihdytty kuin pari päivää ennen Anjunaan siirtymistä, jossa riitti kyllä bileitä sitten ihan tarpeeksi ettei tarvinnut Bagaan enää niiden perässä lähteä.

Palolemissä oltiin jonkun viikon verran, se oli ihan kiva, vaikka turisteja olikin aika paljon (erityisesti venäläisiä). Mutta ranta oli rauhallinen ja suht siisti, ja paikat meni ajoissa kiinni. Jollekkin pariskunnalle tai lapsiperheelle voisin sitä ainakin itse suositella. 🙂 Bagaan verrattuna Palolem on vielä kyllä tosi rauhallinen!

Jep, se on vähän örvelö-överi, mutta sopi juuri silloin kuin halus vaan ördäysbailata kun oli tehnyt päivät töitä kaukana länkkärimukavuuksista 🙂 Ja ei missään nimessä Baga ja Palolem menekään samaan kategoriaan, no no ! 🙂 Palolem on varmaan ihan todella kaunis paikka 🙂

ADD A COMMENT