Hampuri – hyvää ruokaa ja komeita miehiä

22 tammikuun, 2019

*Matkan tarjosi: Hamburg Tourismus

Olen tässä ehtinyt miettiä kohta kaksi kuukautta että mitä sitä oikein sanoisi Hampurista. Keskittyisinkö kaupungin nähtävyyksiin ja satama-alueeseen, herkulliseen ravintolatarjontaan vai sitten siihen johon kiinnitin kaikista eniten huomiota – hampurilaisiin miehiin.

Etenkin meidän Jetlagissa -podcastin kuuntelijat reissun aikana sai kuulla tarinoita näistä vastaantulijoista ja kaupungin Tinderin tarjonnasta, joten eihän tässä auta nyt muu kuin tehdä selväksi kaikille teille suomalaisille miehistä pitäville sinkuille, että seuraavaksi matkakohteeksi kannattaa vakavasti harkita Hampuria – I mean it and I’m serious.

Hampuri jää helposti Berliinin ja Pariisin jalkoihin ja varmaan siksi en ollut itsekään käynyt kaupungissa ennen viime syksyn loppua. Helsingistä lentää Hampuriin Finnairin siivillä kahdessa tunnissa, joka tekeekin tästä saksalaisesta satamakaupungista oivan viikonloppukohteen.

Kaikessa rehellisyydessään omaa matkaani Hampuriin varjosti kova sydänsuru, jonka vuoksi en kokenut olevani matkan aikana oma itseni ja kaupunki ei jäänyt samalla tavalla mieleeni kun ajatukseni oli vallattu niin monilla muilla ajatuksilla.

PB020286-2.jpgfinnair hampuriPB020298-2.jpg

Mitä Hampurissa sitten kannattaa tehdä, nähdä ja kokea?

Komeiden hampurilaisten miesten lisäksi Hampurissa on toki muutakin nähtävää. Hampuri on ennenkaikkea satamakaupunki, jossa elämä keskittyy kanaalien äärelle.

Speicherstadt on maailman suurin puupaalujen varaan 1800-luvulla rakennettu varastokaupunginosa. Nykyään varastokaupunginosan rakennukset kanaalien ympärillä ovat  enimmäkseen pieniä putiikkeja, ravintoloita ja museoita.

Hafencity, jossa yllä mainittu Speicherstadtkin sijaitsee on Hampurin uudempia kaupunginosia. Hafencityyn nousee jatkuvasti uusia toimistorakennuksia, mutta samalla myös ihania ravintoloita ja kahviloita. Tämä arkkitehtuurillisesti moderni kaupunginosa kunnioittaa satamaperinteitä ja sinne ei ole rakentumassa mitään valtavaa kauppakeskusta vaan alue halutaan pitää kulttuurin keskittymänä ja ainakin toistaiseksi se vaikutti itselleni juuri silti.

Hafencitystä matka jatkuu luonnollisesti Hampurin kuuluisimmalle nähtävyydelle; Elbphilharmonie. Elbphilharmonie on vuonna 2016 Hafencityyn valmistunut moderni konserttitalo, jonka parvekkeelta on upeat näkymät kaupunkiin auringon laskiessa. Konserttitaloon sisäänpääsy on periaatteessa ilmainen, mutta tarvitset sinne silti lipun josta otetaan kahden euron maksu jotta konserttitalo voi pitää kirjaa miten paljon ihmisiä siellä pyörii mihinkin aikaan. Lipun voit hankkia täältä.

PB020268-2.jpg

PB020173-2.jpg

Sankt Pauli taasen on yöelämän ja oman elämiensä hipsterien keskittymä, hieman eläväisempi kaupunginosa ja suosittu etenkin nuorten matkailijoiden ja paikallisten keskuudessa. Sankt Pauli on itseasiassa toiminut Hampurin yöelämän keskuksena jo satoja vuosia, sillä se houkutteli merimiehiä prostituution pariin  back in the days. Reeperbahn on varmasti kaupungin tunnetuin katu ja se onkin täynnä ravintoloita ja baareja, sekä edelleen niitä strippiklubeja ja seksikauppoja.

Hampurin keskittyessä vahvasti kanaalien ympärille, kannattaa kaupungissa ehdottomasti lähteä jonain iltana satamaristeilylle. Risteilylle voit lähteä joko ihan oikealle turistikierrokselle tai vaan hypätä paikallisliikenteen kyytiin ja nauttia lautan kyydissä kaupunkimaisemista.

Majoitusvinkki Hampuriin – Tortue Hamburg

Tortue Hamburg on uusi design-hotelli, joka sijaitsee perinteisellä hansakaupungin alueella Stadthausbrücken, Große Bleichenn ja Neuer Wallin välissä. Hotelli on lähellä ostosmahdollisuuksia ja suurin osa päänähtävyyksistä löytyy kävelymatkan päästä.

Tortue osoittautui tyylikkääksi hotelliksi, jonka huoneissa on maailman mukavimmat sängyt. Hampurin matkan jälkeen olenkin lähinnä tutkinut miten saisin yhden hotellin sängyistä toimitettua itselleni kotiin, jotta voisin nukkua tästäkin eteenpäin yhtä hyvin – tai saattaa olla, että olin hieman väsynyt tämän matkan ajan.

Tortuessa erityisesti jäi kuitenkin mieleen sen herkullinen aasialainen Jin Gui -ravintola. Hotellissa huomasi, että asiakaspalvelu vielä hieman ontui välillä uuutuuttaan, mutta tämän ravintolan makuelämykset korvasivat kaikki mahdolliset puutteet välittömästi – suosittelen käymään etenkin illallisella ja tilamaan myös cocktailin tai kaksi.

Lue hotellista lisää matkalla mukanaolleen Annen blogista englanniksi.

Aamiainen Tortue -hotellissa. Kuva: Anne Travel Foodie

Parhaat vinkit ruokamatkalle Hampuriin

Vaikka kulinaarimatkalla olimmekin, keskityin sen verran tuohon Tinderin läpipelaamiseen, että suosittelen lukemaan kunnon kulinarivinkit Hampuriin täältä Aitoa arkiruokaa -blogista.

Ruokamatkailunäkökulmalla yllä mainitsemani ravintola Jin Guin lisäksi,  nautimme matkan aikana tuoreista raaka-aineista markkinoilla ja illallistimme herkullisissa ravintoloissa joista haluan vinkata teille.

Isemarkt on tiistaisin ja perjantaisin pidettävät markkinat, jossa pientuottajat myyvät vihanneksia, maitotuotteita ja muita herkkuja. Ostajista suurin osa on paikallisia perheitä ja huippukokkeja, mutta turistille täällä on myös paljon koettavaa ja ihmeteltävää. Kävelimme markkinoiden läpi paikallisen huippukokin kanssa ja pysähdyimme muutamalle kojulle maistelemaan vihanneksia ja juustoja.

PB020100-2.jpg

PB020146-2.jpg

Überquell on pieni olutpanimo, baari ja ehkä kaupungin herkullisin pizzapaikka, joka osoittautui täydelliseksi illanviettopaikaksi. Baarissa oli enimmäkseen nuorempia paikallisia nauttimassa ensin illallista ja sitten minglaamassa panimon puolella hipsteripartoineen.

Ravintoloiden lisäksi ruokamatkailijan kannattaa pistäytyä myös Rindermarkthallessa, joka on Sankt Paulissa sijaitseva kauppahalli pienine ravintoloineen ja leipomoineen.

PB020152-2.jpg

Oletteko te käyneet Hampurissa?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Sinä kun reissaat paljon niin kiinnostaisi näkemyksesi siitä, minkälainen on hyvä matkalaukku. Ja millä merkillä on hinta-laatu suhteeltaan hyviä laukkuja.

ADD A COMMENT