tiktok

Helsingin parhaat hotellit

Date
heinä, 20, 2022

Helsingissä on laaja valikoima eri budjettiin sopivia hotelleja. Tästä Helsingin parhaat hotellit – postauksesta löydät 16 monipuolista vinkkiä omiin suosikkihotelleihini aurinkoiseen pääkaupunkiimme.

Kaikki alla näkyvät hotellit sijaitsevat erinomaisilla paikoilla joko kävelymatkan- tai hyvien julkisten yhteyksien päässä keskeisistä palveluista. Listauksessa on huomioitu myös eri hintaluokat sekä soveltuvuus liikuntarajoitteisille- ja lemmikin kanssa matkustaville. Enjoy!

Helsinki

Helsingin parhaat hotellit – Hotellivinkit x16

1. Lapland Hotels Bulevardi

Pala Lappia Helsingin keskustassa bulevardilla – aivan Punavuoren lieppeillä. Lapland Hotels konseptihotelli tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen asiakkailleen, jossa pohjoisen tuntureista pääsee nauttimaan vilkkaassa pääkaupungissa. Läheltä löytyy kaikki keskustan oleelliset palvelut jokaiselle kohderyhmälle sopien.

Rauhoittumiseen tähtäävät huoneet ovat sisustettu modernilla lappiteemalla ja suurimmasta osasta löytyy ihana lasiseinäinen kylpyhuone omine kylpyammeineen. Myös aamiainen tarjoillaan konseptiin sopivasti.

Yksi yö Lapland Hotels Bulevardilla kustantaa alkaen noin 180€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue myös: Staycation Helsingissä: Lapland Hotels Bulevardi.

Lue lisää ja varaa Lapland Hotels Bulevardi täältä.

Lapland Hotels arctic deluxe spa huone
Lapland Hotels

2. The Folks Hotel Konepaja

Teollisen toiminnan lakattua Vallilan teollisuusalueella, päätettiin sinne perustaa The Folks Hotel Konepaja. Tämä urbaani konseptihotelli onkin nostanut suosiotaan erityisesti viime aikoina.

Vallilan Konepajan idylliseltä teollisuusalueelta löytyy The Folksin lisäksi lukemattomia ravintoloita ja baareja. Hotellin tiloista löytyy myös kotoisa saunaosasto, kuntosali, joogastudio sekä monipuoliset kokoustilat.

The Folksin huoneet ovat moderneja ja siistejä, joissain jopa yhdistetty rustiikkista tiiliseinää nykyaikaiseen sisustukseen. Kustannukset ovat alkaen noin 135€ yhdeltä yöltä.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu mainiosti myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa The Folks Hotel Konepaja täältä.

Folks Hotel Konepaja
Folks Hotel
Kuvat: Niki Soukkio

3. Hotel F6

Boutiquehotelli F6 sijaitsee aivan Helsingin sydämessä, Esplanadin sivukadulla, josta on kaikkialle erinomaiset liikenneyhteydet niin jalan kuin julkisilla. Hotellissa tähdätään rentoutumiseen ja rauhalliseen miljööseen, jota korostaa hotellin oma sisäpiha, mihin asiakkaat voivat mennä istuskelemaan.

F6 haluaa panostaa ekologisuuteen palvelukokonaisuudessaan ja käyttääkin vain tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä tiloissaan.

Hotellihuoneet ovat tyylikkäitä ja kotoisia, joissa korostuu suomalainen laatu. Lisäpalveluina hotelli tarjoaa pääsyn kuntosalille ja polkupyörien vuokrausmahdollisuuden. Yksi yö on hintalaadultaan alkaen noin 200€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel F6 täältä.

Hotel F6
F6

4. Noli Studios

Noli järjestää studiomajoituksia niin lyhyelle kuin pitkälle ajanjaksolle. Studiot tarjoavat hotellitason majoitusta valmiiksi sisustettujen huoneistojen muodossa. Yleisistä tiloista löytyy myös yhteiset työskentelytilat, keittiö, saunaosasto sekä kuntosali. Lisäksi asiakkaat voivat käyttää vapaasti Nolin polkupyöriä.

Noli Studios -tilat sijaitsevat Helsingissä Katajannokalla ja Sörnäisissä – erittäin keskeisillä sijainneilla kaupungin palvelutarjontaan nähden. Katajannokalla vetonaulana toimii upea merimaisema, kun taas Sörkässä alueen trendikäs ravintolakulttuuri. Noli Studios löytyy nykyään myös Vantaan Myyrmäestä, mutta sijainti on toki heti reippaasti kauempana Helsingin keskustasta.

Yksi yö Katajannokan sijainnissa kustantaa alkaen noin 140€. Pidempi ajanjakso riippuu yksilöllisesti majoittumisen kestosta.

(Lisähuomio: Majoituspaikka soveltuu myös lemmikin kanssa matkustaville. Esteettömyydestä ei mainintaa.)

Lue myös: Noli Studios – uusi kotini Katajannokalla & modernimpaa asumista Helsingissä.

Lue lisää ja varaa Noli Studios täältä.

Noli Studios
Noli Studios Katajannokka

5. Scandic Grand Central

Helsingin hotellien yksi kulmakivistä – Scandic Grand Central sijaitsee nimensä mukaisesti keskeisellä sijainnilla Helsingin keskustassa aivan päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä.

Neljän tähden Grand Central on sijoitettu jugend -tyyliseen rakennukseen, jossa vallitsee rento ilmapiiri. Majoituspaikka tarjoaa kaikki tarvittavat peruspalvelut siisteistä huoneista ravintolaan, kuntosaliin ja baariin. Lisäksi läheltä löytyy keskustan oleelliset palvelut sisältäen julkiset liikenneyhteydet, laajan valikoiman ravintoloita sekä kulttuuriaktiviteettejä.

Yksi yö standard-huoneessa kustantaa alkaen noin 110€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu erityisen hyvin esteetöntä huonetta tarvitseville sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Scandic Grand Central täältä.

Scandic grand central
Scandic grand central helsinki

6. Hotel St. George

Ylellinen hotelli erinomaisella sijainnilla Helsingin Yrjönkadulla. Hotellista löytyy huikea spa-osasto (K16), oma leipomo sekä lasikattoinen Wintergarden, jossa järjestetään iltapäiväteehetkiä.

Hotellihuoneet ovat tyylikkäitä ja elegantteja, jotka takaavat asiakkaille makoisat yöunet. Hotellin kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee myös Boon Nam – thai- makuelämyksiä tarjoileva trendiravintola. Muita lähipalveluita ovat mm. hyvät julkiset yhteydet, vanha kirkkopuisto sekä keskustan shoppailumahdollisuudet.

Yhdeltä yöltä jää hintaa alkaen noin 250€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel St. George täältä.

St.George Helsinki
St.George

7. Hotel Lilla Roberts

Tyylikkäässä hotellissa modernit palvelut yhdistyvät 30-luvun vintage -sisustukseen. Viihtyisä Hotel Lilla Roberts sijaitsee trendikkäällä alueella Helsingin historiallisessa Kaartinkaupungissa, josta läheltä löytyy ”pikkuroban” sekä Etelärannan laajat palvelut.

Tyylikkäät huoneet takaavat mieluisan majoituksen ja ravintola Krog Roba herkulliset ruokaelämykset. Lisäksi yleisistä tiloista löytyy idyllinen baari ja monipuoliset kokoushuoneet.

Hotelli tarjoaa lisäpalveluina ilmaiset lainapolkupyörät, pääsyn kuntosalille sekä pesulapalvelut. Yksi yö kustantaa alkaen noin 145€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Lilla Roberts täältä.

Hotel Lilla Roberts
Lilla Roberts

8. VALO Hotel & Work

VALO Hotel & Work on uudenlainen konseptihotelli hieman syrjemmässä keskustan vilskeestä – kuitenkin Mannerheimintiellä, lähellä julkisia liikenneyhteyksiä ja oleellisia palveluita.

Moderni hotelli tarjoaa nimensä mukaisesti mahtavat puitteet niin majoittumiselle kuin työnteolle. Työskentelytilat sopivat erityisen hyvin nykyaikaiseen hybridi -työskentelymalliin. Hotellipuoli taas on täydellinen esim. muutaman yön staycationille.

VALOsta löytyy monenlaisia palveluita yhdistäen työnteon vapaa-aikaan. Tästä hyviä esimerkkejä ovat upeat wellness -osasto ja kattoterassi, joihin voi mennä nautiskelemaan työpäivän jälkeen. Lisäksi tiloista löytyy oma baari ja ravintola. Yhdelle yölle standard-huoneessa jää hintaa alkaen noin 110€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu mainiosti myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa VALO Hotel & Work täältä.

VALO Hotel
VALO Hotel
Kuvat: Matias Pöyhtäri

9. Solo Sokos Hotel Torni

Yrjönkadun yhdeltä keskeisimmältä hotellilta on vain 5 min kävelymatka päärautatieasemalle ja keskustan muille palveluille. Viiden tähden Torni on moderni hotelli ja myös Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä. Jenkkityyppinen cocktailbaari pyöreine baaritiskeineen, kattoterassi ja Helsingin suosituimmat näköalat vetävät puoleensa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin asiakkaita.

Hotelli Tornin ravintolat luovat ainutlaatuisen miljöön ruokaelämyksille ja tyylikkäät huoneet tarjoavat makoisat yöunet. Tiloista löytyy myös 24h kuntosali sekä mahdollisuus järjestää omia juhlia tai kokouksia.

Yhdelle standard-yölle Tornissa jää hintaa alkaen noin 225€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös lemmikin kanssa matkustaville sekä tiloista löytyy hissi. Hotellissa on yksi täysin esteetön huone.)

Lue lisää ja varaa Solo Sokos Hotel Torni täältä.

Sokos Hotel Torni
Solo Sokos Hotel Torni
Kuvat: Riikka Kantinkoski

10. KotiHelsinki

KotiHelsinki tarjoaa modernia ja kotoisaa boutique-huoneistomajoitusta Helsingin keskustassa, Ullanlinnassa. Trendikkäästä Ullanlinnan kaupunginosasta löytyy kahviloita ja ravintoloita joka lähtöön, pieniä design putiikkeja sekä taidegallerioita. Täällä saa varmasti ajan kulumaan.

KotiHelsinki tarjoaa laadukkaita palveluita kuten henk.koht. kuljetuksia, opaskierroksia sekä pääsyn rentouttavalle saunaosastolle. Lisäksi tiloista löytyy oma ruokapalveluita niin ravintolan, kahvilan kuin cocktail-baarin muodossa. Yksi yö kustantaa alkaen noin 180€.

Ullanlinnan lisäksi, KotiHelsinki laajentaa tilojaan Katajannokalle. Upouudet ja hulppeat tilat aukeaa yleisölle kesällä 2022.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille asiakkaille.)

Lue lisää ja varaa KotiHelsinki Ullanlinna täältä.

KotiHelsinki Ullanlinna

Lue lisää ja varaa KotiHelsinki Katajannokka täältä.

KotiHelsinki Katajannokka

11. Marski by Scandic

Ympäristöystävällinen Marski on Scandicin ensimmäinen signature-hotelli Suomessa. Viiden tähden hotelli on sijoitettu kävelymatkan päähän kaikilta keskeisiltä palveluilta, kuten Kauppatorilta ja Espan- sekä keskustan shoppailumahdollisuuksista. Marskissa on myös pysäköintihalli ja kuntosali asiakkaiden käyttöön.

Hotellihuoneet ovat monipuoliset ja tyylitellyt – eikä luksustakaan ei puutu, sillä saatavilla on sviittejä omalla saunalla. Yleisistä tiloista taas löytyy hotellin ravintola sekä monipuoliset kokoustilat.

Yhdelle yölle jää hintaa alkaen noin 200€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu mainiosti myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Marski by Scandic täältä.

Marski by Scandic

12. Hotel Helka

Esteettisesti huoliteltu Hotel Helka sijaitsee uusitussa 20-luvun rakennuksessa aivan Kampin metroaseman läheisyydessä. Helka haluaa edistää vastuullista matkailua ja hotelli toimiikin ympäristöystävällisten periaatteiden mukaisesti. Tämä näkyy esim. aamiaisella paikallisten luomuraaka-aineiden muodossa.

Helkan valoisat hotellihuoneet ovat sisustettu suomalaisilla design-huonekaluilla. Yleisistä tiloista löytyy mm. cocktail-baari, saunatilat ja hierontastudio. Yksi yö kustantaa alkaen noin 120€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Helka täältä.

Hotel Helka Helsinki
Hotel Helka

13. Hotel Kämp

Tästä hotellista varmasti kaikki ovat kuulleet – Helsingin ylellisimpiin viiden tähden hotelleihin lukeutuva Kämp sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Helsingin keskustassa pohjoisesplanadilla. Lähistöltä löytyy lukemattomia ruokailu- sekä shoppailumahdollisuuksia, joten ajan saa helposti kulumaan kierrellessä kaupungin vilskeessä. Lisäksi hotellin vierustalla oleva Espan puisto on täydellinen piknik-lokaatio.

Hotel Kämp tarjoaa asiakkailleen mahtavat puitteet eleganttien huoneiden, hulppean spa- ja wellness -osaston sekä useamman eri ravintolan muodossa. Mikäli yöunet Helsingin yhdessä hienoimmista hotelleista kiinnostelee, on tämä oikea paikka. Kämp on myös oiva valinta kokous- tai juhlatilaksi.

Yksi yö kustantaa alkaen noin 250€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Kämp täältä.

Hotel Kämp
Kämp Hotel

14. Radisson Blue Seaside Hotel Helsinki

Radisson Blue seaside sijaitsee kätevästi Ruoholahdessa lyhyen kävelymatkan päässä suosituimmista nähtävyyksistä kuten Hietalahden kirpputori tai Kaapelitehtaan kulttuurikeskus. Lisäksi hotellin läheltä kulkee hyvät julkiset liikenneyhteydet muualle kaupunkiin.

Modernista ja ympäristöystävällisestä hotellista löytyy kaikki oleelliset palvelut – oma satamahenkinen ravintola, huippuluokan kuntosali ja sauna sekä kotoisat huoneet, joista osasta on näkymät Suomenlahdelle. Yhdelle yölle jää hintaa alkaen noin 100€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Radisson Blue Seaside täältä.

Radisson Blu Seaside
Radisson Blu Seaside Helsinki
Kuvat: Sokotel

15. Klaus K Hotel

Klaus K sijaitsee Helsingin Bulevardilla aivan keskustan palveluiden ulottuvilla. Designhotellista löytyy italialaistyyppinen ravintola ja maksuton kuntosali. Erityisesti kehuttu on paikan aamiainen.

Kalevala -teemaiset huoneet ovat siistejä ja tyylikkäitä sekä niistä on näkymät vilkkaaseen kaupunkiin. Yleisistä tiloista löytyy hulppea kattoterassi, johon voi mennä nautiskelemaan lasillisen äärelle.

Läheltä löytyy nähtävyyksiä ja aktiviteetteja joka lähtöön. Mikäli suunnittelet kierteleväsi ympäri kaupunkia, on tämän hotellin keskeinen sijainti pelkkää plussaa. Yhdelle yölle jää hintaa alkaen noin 120€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu mainiosti myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Klaus K Hotel täältä.

Klaus K Hotel
Klaus K terassi

16. Clarion Helsinki

Clarionin varmasti kaikki tunnistavat tornirakennuksestaan. Jätkäsaaren suosituimmaksi hotelliksi lukeutuva Clarion tarjoaa asiakkailleen laadukkaita ja monipuolisia palveluita. Puhutuimmat yksityiskohdat ovat 16. kerroksen hulppea infinity-allas sekä mahtavat näkymät kaupunkiin ja merelle.

Hotellin oma Kitchen & Table -ravintola tarjoaa asiakkaille ruokaelämyksiä, kun taas kattobaarissa voi nauttia drinkkejä ja ihastella panoraamanäköalaa. Hotellista on myös hyvät julkiset yhteydet kaikkialle kaupunkiin sekä vain lyhyt kävelymatka Länsiterminaaliin.

Yksi yö kustantaa alkaen noin 140€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Clarion Helsinki täältä.

Clarion Helsinki
Clarion Helsinki
Kuvat: Lili Nissilä

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä

juliap

3 Comments

 1. Vastaa

  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  20 heinäkuun, 2022

  Lapland Hotels Bulevardi on vielä kokeilematta, mutta lukuisia muita ketjun hotelleja on tullut testattua. Tykkään heidän konseptistaan. Toinen kiinnostava olisi Scandic Grand Central, joka olisi kiva testata.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   2 elokuun, 2022

   Suosittelen kyllä molempia! 🙂 Laplandissä palvelukokemus on selkeästi ollut parempi ainakin omalla kohdalla!

 2. Vastaa

  Elisa

  22 lokakuun, 2022

  Laplands Bulevards kohta testiin, joskus niillä on hyviä tarjouksia kans 🙂 ennestään vaan Radisson blue seaside hotelli tuttu, olin kerran äidin kanssa.

Leave a comment

Related Posts