Maisema joka sai kyyneliin – suosikkihotellini Luzernissa: Hotel Des Balances

22 joulukuun, 2019

*Majoituksen tarjosi: Hotel Des Balances, sisältää affiliate-linkkejä

Hotel Des Balances on upea vanha hotelli Sveitsin Luzernin vanhassa kaupungissa kiven heiton päässä juna-asemalta järven rannalla. Olen majoittunut Hotel Des Balancessa tämän vuoden aikana kahdella reissulla, ensimmäisen kerran sattumalta ja toisella kerralla, koska hotelli teki niin suuren vaikutuksen että odotan jo nyt seuraavaa reissuani Luzerniin ja majoitusta Hotel Des Balancessa.

Ensimmäisen kerran saavuin hotelliin houstattuani intensiivisen muutaman päivän workshopin bloggaajille Genevessä yhdessä blogiystäväni Saran kanssa. Meillä oli ihan mahtavat päivät, mutta Geneveen liittyy omalla kohdallani myös valtava sydänsuru joka varjosti fiilistäni ja se kaikki taisi purkautua kyynelinä avatessani hotellihuoneeni oven Luzernissa ja saadessani hetken omaa rauhaa. Tuijottelin siinä henkeäsalpaavan upeaa vuori- ja kaupunkimaisemaa punaviinilasi kädessä ja koin samaan aikaa valtavan suurta surua ja onnea – miten onnekas olenkaan, että saan olla täällä ja kutsua tätä kaikkea työkseni. Miten onnekas olenkaan, että olen sydänsurusta huolimatta uskaltanut rakastaa.

Maisema Hotel Des Balances -huoneeni ikkunasta tuntui enemmän kuin kuvalta postikortissa tai upean vanhan romanttisen Hollywood -elokuvan ensimmäisen kohtauksen näyttämöltä. Voiko tällaista edes olla? Ilta hämärtyi ja maalasi taivaan violetin eri sävyillä lumisten vuorten takana. Edessäni oli pieni katu, jonka valot syttyivät ja hohtivat järven pinnalla kyyhkysten lentäessä kohti vanhaa kirkon tornia.

Olisin voinut istua tässä pidempäänkin.

Lue kaikki matkavinkkini Luzerniin tästä.

Varaa majoitus Hotel Des Balancessa tästä.

hotel des balances luzern näkymä
hotel des balances hotel luzern parveke
hotel des balances luzern aamu

Hotel Des Balances – Luzernin kaunein hotelli

Hotel Des Balances on tyylikäs luksushotelli Luzernin vanhan kaupungin sydämessä. Hotelli avattiin ensi kerran jo vuonna 1807, mutta itse rakennuksen historia ulottuu jopa 1200-luvulle saakka. Historiallinen hotelli on majoittanut monia historian tärkeitä nimiä kuningattarista prinsseihin sekä kirjailijoihin ja taiteilijoihin. Hotellin huoneet remontoitiin 2015 ja ne ovatkin tyylikkään historialliset modernilla otteella.

Aulaan saapuessa pramea historia marmoripöytineen ja kultaisine kaiteineen tekee vaikutuksen. Hotelli ei ole kuitenkaan valtava tai turhaan prameile luksuksellaan, vaan samalla myös jotenkin kotoisa ja lähestyttävä.

Hotel Des Balancessa on päälle 50 huonetta viidessä kerroksessa. Neljän tähden hotelli tekee vaikutuksen ennen kaikkea palvelun laadulla ja upeilla näkymillään sekä herkullisella aamiaisella.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että tästä hotellista puuttuu kuntosali ja uima-allas. Suosittelen kuitenkin treeniä kaipaavalle aamulenkkiä järven rantaa pitkin!

hotel des balances
hotel des balances luzern ulkoa

Hotel Des Balances: huoneet

Olen majoittunut tässä hotellissa nyt kahdesti ja käynyt kolmessa eri kahden hengen huoneessa. Ensimmäisellä kerralla majoituin melko pienessä huoneessa, joka oli tyylikäs, mutta ei itsessään kuitenkaan mitenkään ihmeellinen. Huoneet joissa olen majoittunut ovat olleet tasoa Superior Double Room.

Superior Double Roomin lisäksi hotellin huoneluokat ovat Queenroom Old Town, Junior Suite, Suite ja Romantic Suite.

Kuten olen jo hehkuttanutkin joka kanavassa, hotellin charmin tärkeimmässä roolissa on sen upea näkymä, joten kannattaa varmistaa varausvaiheessa että huoneen ikkuna on nimenomaan järvelle päin eikä vanhaan kaupunkiin!

Hotellihuoneesta on jäänyt myös mieleen erityisen mukava pehmeä sänky peitolla, jonka olisin halunut varastaa kotiin. Lisäksi huoneessa on molemmilla kerroilla odottanut herkulliset artesaanisuklaat herkuteltavaksi.

Ensimmäisellä majoituskerralla huoneessani oli ranskalainen parveke, mutta viime reissulla tilavampi parveke tuoline ja pöytineen – tosin talvella siitä ei päässyt kunnolla nauttimaan, haha. Jos majoitut täällä kesällä parvekkeellisessa huoneessa, kannattaa yhtenä aamuna tilata aamiainen huoneeseen ja nauttia se parvekkeella!

hotel des balances luzern huone
hotel des balances hotellihuone

Hotellin aamiainen

Hotelleissa parasta on tietenkin aamiainen ja olenkin ehkä ainakin Instagramin puolella kertonut miten olen viime vuosina kyllästynyt hotelliaamiaisiin. En enää siedä ruuhkaisia aamiaisjonoja ja runsaita buffetteja, vaan tilaan aamiaisen mielummin aina huoneeseen tai jätän sen kokonaan välistä ja lähden etsimään mielenkintoisempaa aamiaisravintolaa kaupungista.

Hotel Des Balances tarjoaa yksinkertaisen pienemmän aamiaisvalikoiman, mutta sitäkin laadukkaamman sellaisen. Aamiaisella ei ole koskaan ollut kiirettä niinä aamuina kun olen itse täällä majoittunut ja aamiainen koostuu vain kahdesta pöydästä, joten kaikki toimii helpon mutkattomasti.

Aamiaisella on tarjolla hyviä leipiä, granolaa, jogurtteja, shampanjaa ja jopa suklaafondue. Lisäksi siellä on hedelmiä ja pieniä tapas-maisia lautasia juustoilla, kasviksilla, kalalla ja leikkeleillä. Buffetin lisäksi voit tilata esimerkiksi omeletin tai vohvelit ja erikoiskahveja.

Aamiaisella kaikki on toiminut pääpiirteittäin hyvin, vaikka palvelu on välillä ollut hieman hidasta.

Kesällä aamiaisen voi nauttia myös terassilla, jossa pääsee nauttimaan upeasta maisemasta.

Jos olet lomalla, kannattaa aamu aloittaa mimosalla!

hotel des balances parveke kesä
hotel des balances aamiainen

Magic is in the details – palvelu ja asiakkaan huomioiminen tekee aina vaikutuksen!

Näin hotellialaa opiskelleena ja monta vuotta asiakaspalvelussa työskennelleenä, kiinnitän hotelleissa monesti eniten huomiota palveluun ja yksityiskohtien huomioimiseen. Hotel Des Balances on vakuuttanut palvelullaan, joka on kuitenkin sveitsiläiseen tapaan ihan hillittyä eikä sellaista mitä voit odottaa vaikka bangkokilaiselta viiden tähden hotellilta.

Aina iltaisin jos olen sattunut olemaan huoneessani, on kaksi hotellin työntekijää kiertänyt ovella kysymässä onko kaikki hyvin ja tarjonnut suklaata. Jos en ole ollut illalla huoneessa, on turn down service hoidettu ja sängyllä odottaa suklaa – kyllä, erityisesti suklaa tekee minuun aina vaikutuksen, haha.

Restaurant Balances – Ranskan ja Välimeren keittö

Alakerrasta löytyy Restaurant Balances, joka tarjoilee lounasta ja illallista ranskalais-välimerelliseen tyyliin. En ole itse illallistanut ravintolassa, mutta käynyt kyllä tervetuliaismaljalla molempina kertoina. Lue lisää ravintolasta täältä.

Oi ihana Hotel Des Balances, kiitos taas upeasta majoituskokemuksta. Tänne vielä palaan.

Varaa majoitus Hotel Des Balancessa tästä.

Olet matkalla myös muualle Sveitsiin? Lue kaikki matkavinkkini täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Olimme juuri syys-lokakuussa kuukauden Sveitsissä. Emme tällä kertaa ehtineet Luzerniin, olemme kyllä aikaisemmin käyneet sielläkin. Alkoi heti tehdä mieli uudelleen. Harmi, että Sveitsi on niin kallis, että joutuu aina harkitsemaan, pääseekö sinne uudelleen ja miten. Me olemme kaksi pitempää jaksoa olleet siellä kodinvaihdossa, joten hotellihinnat ovat jääneet väliin kokonaan.

Sveitsissä on paljon hyvää, mutta olet oikeassa että hinnat ei ole yksi niistä! Kodinvaihto Sveitsissä kuulostaa houkuttelevalle!

Näyttää kyllä aivan ihanalle hotellille! <3 Ja mikä upea valo näissä kuvissa. Tahdon Luzerniin!

Tää hotelli kyllä on ja koko Luzern <3

ADD A COMMENT