Erikoisin hotelli jossa olen yöpynyt: Hotel Ještěd

19 helmikuun, 2017

*Yhteistyössä Czech TourismP2092969.jpg

P2092944.jpg

Vietin viime viikon Tsekissä pressimatkalla paikallisen matkailunedistämiskeskuksen vieraana muutaman muun pohjoismaisen matkabloggaajan kanssa. Suurin osa viikosta kului Prahassa, mutta teimme myös pienen retken lähemmäs Puolan rajaa, Libereciin. Liberecistä löytyy maailman mahdollisesti oudoin hotelli, Hotel Ještěd. Hotel Ještěd on hotelli ja tv-torni Ještědin vuoren huipulla. Ajoimme hotellille myöhään keskiviikkoiltana ja yhtäkkiä kaiken pimeän keskellä seisoi tämä avaruusaluksen näköinen hotelli. Keskellä yötä näky oli aavemainen. Kylmä ilma sai koko rakennuksen peittymään höyrystä, mutta siinä palavat valot paljastivat sen hyvin pilvien takaa. Hotelli sijaitsee niin korkealla vuorella, että poistuessani autostamme olisin voinut hypätä pilvenhattaran kyytiin.

P2092970.jpg

P2092954.jpg

P2092967.jpg

P2092951.jpg

P2092974.jpg

Meillä bloggaajille tuli ensimmäisenä mieleen että Hotel Ještěd on juuri sellainen paikka mistä kauhuelokuvat alkavat. Hyytävä kylmyys ja NASAmaisen salaperäinen ympäristö oli jotain mitä meistä ei kukaan ollut kokenut aiemmin. En meinannut uskaltaa nukkua yöllä sillä pidin realistisina vaihtoehtoina sitä että tästä alkaa elokuva Shining tai sitten hotelli lentää yön aikana Marsiin. Onneksi hotellin sänky oli tavallista pehmeämpi, joten sain lopulta varsin hyvin unta toinen silmä auki. Aamulla herääminen oli kuitenkin vielä erikoisempaa, sillä en nähnyt huoneeni ikkunasta kuin pilviä. Hetken tuntui kuin olisin herännyt lentokoneesta.

P2092977.jpg

P2082888.jpg

P2092933.jpg

P2092909.jpg

P2082881.jpg

P2092949.jpg

P2092941.jpg

Hotel Ještědiin pääsee helpoiten Liberecin kaupungista hiihtohissillä, sillä vuori on samalla laskettelukeskus. Hotellissa voi siis vierailla yhtä hyvin esimerkiksi lounaan tai illallisen merkeissä laskettelun lomassa. Hiihtohissi kesti myös ainostaan nelisen minuuttia kun taas autolla meni paljon pidempään. Yövyit täällä tai et, jos joskus löydät itsesi Liberecistä, älä jätä Hotel Ještědiä väliin. Huoneita löytyy säästöhuoneista sviitteihin – me yövyimme Comfort -huoneissa, joita voin suositella lämpimästi. Economy huone ei ole tyyliltään kovin silmiä miellyttävä ja niissä kylpyhuoneet jaetaan saman kerroksen kanssa.

P2092982.jpg

P2092950.jpg

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Jotain Alvar Aaltoa (lamput) ja jotain Ufoa (siis se suomalainen muovinen ufon näköinen kesämökiksi aikoinaan suunniteltu asumus, jollaiseen voi tutustua vaikka EMMA-museon pihassa Espoossa.
Olisikohan kuitenkin vaan talviset värit, valkoinen ja harmaa, tuon “kummitusmaisuuden” takana – kevään korvilla ei ehkä tulisi mieleen 🙂

Minusta tuo on vain huikean näköinen paikka! Vuoria, vähän kummitusjuttu, ehkä se käytävälle sijoitettu Economy-huoneen vessa ja sinne yöllä uskaltaminen… plus vielä Tsekki, Keski-Euroopan ehdoton kruununprinsessa (koska minulle kuningatar taitaa olla Itävalta). Tuo olisi hauska ja ainakin erikoinen majapaikka laskettelumatkalla.

Wow..Tuolla alkais kyllä mielikuvitus laukkaamaan, eikä hyvällä tavalla 😀 Varmaan kannattaa ottaa lukemiseksi jotain muuta kuin kauhukirjoja tai alien juttuja…:O 😀

Wow, aika makee paikka! 🙂 Tuollahan vois käydä vaikka vähän laskettelemassa.. *alkaa googlaamaan*.

Olipas kyllä mielenkiintoisen ja erilaisen oloinen hotelli! Pitääpäs pistää mieleen tää, sillä on suunnitteilla matka noille suunnille. Vois jo pelkästään tämän takia matkustaa tuonne Libericiin asti! Voisin niin kuvitella jonkun 007-leffan tuonne.

Ihan huikee mesta! Just sellanen kauhuelokuvan starttipaikka. Näyttääkin niin hiljaiselta ja just siltä, et jotain tapahtuu ihan kohta. Paljonko tuolla on huoneita ja oliko siellä muuta väkeä kuinka?

Todella hämmentävä majapaikka! Täytyy kyllä ehdottomasti käydä 😀 Oon mennyt useamman kerran Tsekin ja Puolan väliä eli varmaan joskus saattaisin tuonne osuakin. Kuinka pitkä ajomatka Prahasta oli?

Kiitos paljon tästä! Arvasin, että sun kuvien perusteella tämä on vielä salaperäisemmän ja kiintoisamman näköinen kuin hotellin omilla sivuilla. Järjetöntä. Pakko päästä!

ADD A COMMENT