Hotellisuositus Tukholmaan: Downtown Camper

5 kesäkuun, 2018

*Yhteistyössä: Downtown Camper

Tukholma on kuin toinen kotikaupunki – oikeastaan ihan siksi, että ehdin sielläkin asua joskus 2010 tienoilla muutaman kuukauden just for no reason at all. Tai no, halusin oppia ruotsia mutta opinkin vain  syömään wasabia. Tukholmassa tulee edelleen vierailtua usein niin työn kuin huvinkin puolesta. Tällä kertaa olin minilomalla hollantilaisen bloggaajaystäväni Miloun kanssa kaupungissa ja majoituimme uudessa Scandic-ketjun Downtown Camper -hotellissa.

Downtown Camper sijaitsee hyvinkin keskeisellä paikkaa Tukholmassa, Brunkebergstorg 9:ssä, eli aivan Sergelin torin yläpuolella ja lyhyen kävelymatkan päässä päärautatieasemalta. Heti aulaan astuessa tietää tulleensa uuteen trendikkääseen hipsterihotelliin. Aula on valoisa ja täynnä vihreitä kasveja, respan toisella puolella on parturi ja toisella puolella pieni myymälä.

Asiakaspalvelu oli erinomaisen hyvää ja ystävällistä koko vierailumme ajan. Hotelli tarjoaa myös vierailleen monenlaista ohjelmaa joogasta juoksulenkkeihin, mutta me emme tällä lyhyellä reissulla ehtineet testaamaan tarjolla olevaa ohjelmaa, joka löytyy huoneen taululta.

tukholma downtown camperdowntown camper aula

Downtown Camperin huoneet

Hotellista löytyy kaikenkaikkiaan 14 eri huonetyyppiä mistä valita aina yhden hengen huoneista sviitteihin. Me majoituimme Cozy Double -kategorian huoneessa. Huoneessa oli juuri sopivasti tilaa kahdelle ja se oli trendikkäästi sisustettu. Erityisesti propsit leveästä pehmeästä ikkunalaudasta, vaikka meidän huoneesta näkymät ei kovin kummoiset olleetkaan. Oikeastaan ainut selkeä miinus huoneessa oli sen todella himmeä valaistus, joka on toki illalla mukavan cozy, mutta valokuvaamiseen lähes mahdoton haha!

Kuvien perusteella minua ei haittaisi ollenkaan joskus majoittua hotellin Camper Grande Suitessa, siitä minulla ei ole kuitenkaan valitettavasti kuvia. Maybe next time.

Voit tutustua kaikkiin huonetyyppeihin täältä.

downtown camper huonehuone downtown camperscandic hotel tukholmakylpyhuone downtown camper

Hotellin aamiainen

Ruotsissa Scandic-hotelleissa on yleisestikin jotenkin tavallista parempi aamiaistarjonta ja näin oli myös Downtown Camper -hotellissa. Aamiainen tarjoillaan viihtyisän aulakerroksen tilavassa Campfire-ravintolassa. Tarjolla oli paljon luomu- ja vegaanivaihtoehtoja sekä perältä löytyi erillinen mehubaari. Perinteiseen aamiaiseen verrattuna täällä oli enemmän tuoreita hedelmiä, kotitekoisia lähituotteita ja tietysti se tärkein; vohvelirauta.

Hotellin aamiainen oli tosin todella ruuhkainen yhdeksän maissa, mikä on aika tyypillistä isoissa hotelleissa. Itse valitsen juuri tämän vuoksi usein huoneaamiaisen, koska en jaksa palloilla ihmisvilinässä sämpylän perässä. Jos joskus raahaudun aamiaisbuffetin sekaan isommissa hotelleissa niin pyrin tekemään niin huomattavasti muita aiemmin heti ovien auetessa välttyäkseni ruuhkalta.

Minä haluan nauttia yleensä hotelliaamiasella mahdollisimman terveellisiä tuotteita ja haen mielummin kerralla pöytään kaiken kuin santsaisin pitkin aamua. Nykyään tulee vietettyä niin monta aamua vuodesta hotellissa, että hotelliaamiainen ei sellaisenaan ole niin erityinen kokemus. Downtown Camperissa maistui luonnonjogurtti erilaisilla siemenillä, kiiwillä ja hunajalla. Mulla oli myös toukokuussa joku sairaalloinen appelsiinin himo, joten ahmin appelssiinilohkoja ja appelsiinimehua koko rahan edestä.

Ehkä jos olisin jaksanut jonottaa, olisin myös syönyt vohvelin vaahterasiirapilla…

downtown camper aamiainenaamiainen downtown camper

The Nest rooftop pool & cocktail lounge

Downtown Camper -hotellin yläkerrassa sijaitsee The Nest, joka on kylpylä ja uima-allas asiakkaille sekä ravintola ja cocktail lounge niin hotellin asiakkaille kuin ulkopuolisillekin.

Ulkona oleva uima-allas on melko pieni ja matala, mutta sopiva lillumiseen ja kaupunkimaisemasta nauttimiseen. Lämpimänä kesäpäivänä terassi vaikutti myös viihtyisältä paikalta viettää aikaa. Sisäpuolelta löytyy myös sauna ja kuntosali.

The Nest tarjoilee myös hyviä terveellisiä lounassalaatteja, kahvia ja cocktaileja. Söimme ystäväni Johannan kanssa täällä erinomaiset poke bowlit ja myöhemmin nautimme porukalla skumppaa kolmekymppisteni kunniaksi.

The Nest oli myös täydellinen lounge töiden tekemiseen. Reissumme Tukholmaan oli muutama päivä ennen PING Festivalia, joten hukuin töihin ja niitä oli tehtävä joka ilta ja aamu reissussa ennen päivän turisteilua. Onneksi Milou tekee myös töitä tietokoneellaan, joten vietimme paljon aikaa capuccinojen äärellä tässä loungessa.

the nest downtown campertukholmaP5020239.jpgthe nest rooftop poolthe nestP5030312.jpgdowntown camper the nestP5030311.jpgtukholma hotelli

Siinäpä ne tärkeimmät ajatukset Downtown Camperiin liittyen. All together oikein hyvä ja viihtyisä hotelli trenditietoiselle matkailijalle, joka ei kuitenkaan vaadi sitä parasta luksusta. Yövyn täällä varmasti toisenkin kerran Tukholmassa!

Voit tehdä varauksen ja tarkistaa hinnat hotelliin täältä.

Lue lisää vinkkejäni Tukholmaan täältä!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

This was such a great hotel. Perfect hide-out during our time in Stockholm!

ADD A COMMENT