Näin saat lisää Instagram-seuraajia

5 elokuun, 2016

Kysymys jota kuulen useammin kuin mitä kuuluu, on miten sain yli 30 000 Instagram -seuraajaa? Minkälaisia salaisia strategioita ja taktiikoita oikein pyörittelen? Joudun heti alkuun kuitenkin tuottamaan pienen pettymyksen, sillä oma Instagram-sisältöni on niin strategiatonta kuin suinkin mahdollista. Postaan ihan mihin aikaan sattuu ja seuraan tasan niitä kenen sisältöä haluan nähdä. Toisaalta, ehkä juuri tuon taktiikattomuuden takaa löytyy se salaisuus Instagram-tiliini. No ei välttämättä, voi olla että strateginen tekeminen on iskostunut niin syvälle, että en ajattele sitä käytännön työssä.

Instagramissa on kuitenkin ennenkaikkea kyse kommunikoinnista samankaltaisten ihmisten välillä. Instagram sisällön tulee koskettaa. Inspiroida. Informoida. Tai naurattaa. 

Kuten moni teistä saattaakin tietää, olen vuosia hoitanut myös muutamien yritysten Instagram-tilejä ja pidän Instagram koulutuksia, joten ymmärrän toki myös strategisemmankin tekemisen päälle. Näinpä haluankin jakaa teidän kanssa ne relevanteimmat vinkit Instagram-tilin kasvattamiseen.

Lue myös: Näin ansaitsen rahaa Instagram -tililläni

Seuraa minua Instagramissa: @veerabianca.com

*vinkit päivitetty lokakuussa 2021

lisää instagram seuraajia

1. Instagramissa kuuluu KOMMUNIKOIDA

Engagement, engagement, engagement. Tuo kaunis sana, jolle ei ole sopivaa suomenkielistä käännöstä. Etenkin nyt kun Instagramin algoritmi on muuttunut, on engagementillä, eli sitoutuneisuudella entistä suurempi merkitys. Sitoutuneisuus ei kuitenkaan tarkoita pelkästään kommenttien tai tykkäysten määrää, vaan niiden laatua ja onnistunutta seuraajien sitouttamista.

Tykkäys on arvokas, mutta kommentti vielä arvokkaampi. Kolmen lauseen kommentti on arvokkaampi kuin kolmen emojin. Nykyään kuvan voi myös tallentaa sitoutuneisuuden lisäämiseksi. Yksityisviestit on Instagramille merkki, että sen tulee näyttää sisältöäsi sille kenen kanssa kommunikoit aktiivisesti. Yksityisviesteissäkin ääni- ja videoviestit ovat arvokkaampia sitoutuneisuuden kannalta.

Instagram toimii kuten mitkä tahansa cocktailkutsut. Kasvattaaksesi omaa verkostoa, sinun tulee esitellä itsesi ja tutustua ympärillä oleviin ihmisiin. Älä pelkästään kerää seuraajia, vaan etsi ihmisiä joiden kanssa voit aidosti kommunikoida, joita voit inspiroida ja jotka voivat inspiroida sinua. Itse olen viime vuosina jopa tavannut useita Instagram-seuraajiani ympäri maailmaa. En oikeastaan edes haluaisi käyttää sanaa seuraaja, vaan yhteisö.

Älä myöskään ainoastaan odota muiden ihmisten kommentoivan sinun tuottamiin Instagram -sisältöihin, vaan muista myös kommentoida muiden sisältöihin. Äläkä edes harkitse automaattisen ohjelman käyttämistä ‘nice, cool wow’ -tyyppisten kommenttien jättämiseen, vaan ole aito.

Lue. Kysy. Jaa. Kommunikoi.

Kasvattaaksesi Instagram-tiliäsi, kannattaa myös kommunikoida omien seuraajien ulkopuolella. Unohda follow-unfollow-taktiikka ja kommentoi ja tykkää samankaltaisten tilien sisällöistä. Voit käydä vaikka päivässä läpi 10 tiliä #matkailu -tägin alla ja jättää kommentteja mielenkiintoisiin sisältöihin. Tiestithän, että tilien lisäksi voit myös seurata hashtageja? Jos oma sisältösi on laadukasta ja houkuttelevaa, saat näistä varmasti lisää seuraajia omalle tilillesi.

näin saat lisää instagram seuraajia

2. Tule löydetyksi Instagramin hashtagien avulla

Harva ymmärtää hashtagien todellisen potentiaalin. Jos haluat lisää oikeasti sitoutuneita Instagram-seuraajia, kannattaa ryhtyä tässä kohtaa peliä aavistuksen strategisemmaksi. Hashtageja tulee käyttää harkitusti, eikä niinkään #kiva #päivä #tänään #ihanaa #jee -tyyppisesti. Ei kannata myöskään käyttää liian suosittuja hashtagejä, kuten #travel #adventure #wanderlust – ainakaan pelkästään, koska sisältösi hukkuu helposti miljoonien kuvien joukkoon.

Käytä hieman aikaa siihen, että löydät juuri omalle sisällöllesi relevantit hashtagit, kuten #igtravel #nevernottravelling tai #lifeofadventure. Pienempiä hashtagejä käyttämällä saat sisällöllesi enemmän näkyvyyttä pidemmäksi aikaa.

*Esimerkki: Lähtiessäni viime talvena Hongkongiin, etsin 10 relevanttia hashtagia, joita käytin jokaisessa Hongkong-aiheisessa kuvassa. Kuva listautui jokaisen hashtagin Top Posts -kohtaan Instagramissa ja sain sen ansiosta viikossa tuhat uutta Instagram -seuraajaa. 

Hashtagien avulla suuremmat Instagram-tilit saattavat featuroida kuviasi. Matkailualalla on monta tiliä, joiden hashtagiä käyttämällä voit saada kuvasi repostattua. Cathay Pacificillä ja Dame Travelerilla on molemmilla yli 200k -seuraajaa ja käytettyäni molempien hashtägejä #lifewelltravelled ja #dametraveler, sain kuvani featuroiduksi suuremmalle yleisölle. Tilien ollessa matkailuaiheisia, oli sitä kautta tulleet uudet Instagram -seuraajat myös juuri kohdeyleisöäni.

Hashtageja voi käyttää 30 kerrallaan (itse käytän yleensä 3-10). Ennen ohjeistin, että hashtagit kannattaa laittaa postauksen ensimmäiseksi kommentiksi, mutta huhujen mukaan ne olisi fiksumpi laittaa kuitenkin suoraan postaukseen oman tekstin päätteeksi.

Hashtagien käyttö on suomeksi hankalampaa, koska niiden alla ei ole yhtä aktiivista kommunikointia eikä ole olemassa yhtä suuria hashtageja. Kannattaa siis huomioida myös se oma kohdemarkkina ja panostaa juuri sen kielisiin hashtageihin.

instagram seuraajien kasvattaminen
miten saada lisää instagram seuraajia

3. Instagram on taidegalleria brändistäsi

Instagram on ennenkaikkea visuaalista tarinankerrontaa. Se on kuin taidenäyttely brändistäsi ja persoonastasi. Varmista, että brändisi visuaalinen ilme on yhtenäinen ja houkutteleva.

Aiemmin olen ohjeistanut, että on tärkeä käyttää yhtänäistä filtteriä ja panostaa siihen täydelliseen feediin, mutta somesisältö ja kuluttajat kaipaavat koko aika vähän enemmän autenttisuutta mikä saa myös näkyä rönsyilynä. Joillain suosituilla muotivaikuttajilla feed on viimeisen päälle hiotun kaunis ja yhtenäinen, mutta informatiivisella tilillä tai huumoritilillä tällä ei ole merkitystä. Tärkeintä on pitää mielessä mitä tarjoaa yleisölle ja miksi.

Yhteisen feedin luomiseen voi käyttää toki Photosopia tai Lightroomia, mutta myös puhelimella napatut kuvat ja niiden editoiminen esim VSCO -sovelluksella vie jo pitkälle. Itse lisään edelleen monesti kuviini VSCO -sovelluksesta M5 tai A4 -filtterin kevyesti.

Lue myös: 10 vinkkiä parempiin Instagram -kuviin

seuraajia instagramiin

4. Tuo persoonasi rohkeasti esiin

Sosiaalisesta mediasta tekee hienon se, että todellisuudessa se on lopulta vain työkalu jonka avulla ihmiset voivat kommunikoida toistensa kanssa, hence the word social. Omien ajatustesi ja kokemusten avulla voit inspiroida ihmisiä ja löytää samankaltaisia tyyppejä kuin sinä itse. Parhaimmassa tapauksessa ystävystyt ihmisiin maailman toisella puolen.

Omassa Instagramissani tuon vahvasti esille omaa persoonaani. Kerron vaikeuksista mitä elämä tuo vastaan ja jaan onnistumisen hetket. Rehellistä elämää. Joka kerta kun avaan sähköpostilaatikkoni ja siellä odottaa viesti Instagram-seuraajalta, joka kiittää minua tuesta tai inspiraatiosta – I wouldn’t do it any other way.  Ei sinun tietenkään tarvitse jakaa koko elämän tarinaasi Instagramissa, en minäkään ihan kaikkea kerro, mutta jaa jotain muutakin kuin kauniita maisemakuvia matkan varrelta.

Instagram Stooreissa on hyvä välillä näyttää omia kasvoja ja puhua suoraan yleisölle, koska annat heti eri tavalla tarttumapintaa. Stooreja ei tarvitse suunnitella sen kummemmin, mutta niissä on hyvä olla aktiivinen.

5. Pitäydy teemassa

Mitä spesifimmän teeman valitset, sitä enemmän Instagram-tililläsi on potentiaalia kasvaa. Tsekkaa vaikka @ihavethisthingwithfloors tai @tunameltsmyheart. Jos seuraajasi seuraavat sinua matkakuvien takia, postaa matkakuvia. Jos seuraajasi seuraavat sinua vegaanisten smoothiekulhojen takia, postaa smoothiekulhoja.

Monelle teema voi kuitenkin olla oma henkilöbrändi, jolloin on ihan ok että sisältö rönsyilee useammissa aiheissa. Itse keskityin ennen pelkästään matkailuun, mutta nykyään jaan ajatuksia myös hyvinvoinnista, muodista ja taloudesta. Uskon, että tilini voisi kasvaa nopeammin ja selkeämmin jos pitäytyisin yhdessä teemassa, mutta toisaalta se toimii mulle juuri näin parhaiten.

6. Reelsit & Instagramin uusiin ominaisuuksiin panostaminen

Instagram on viime aikoina tuonut palveuunsa paljon uusia ominaisuuksia kun kilpailu somekanavista kiristyy ja videon merkitys kasvaa jatkuvasti. Aina kun Instagram julkaisee uuden ominaisuuden, antaa se yleensä myös enemmän näkyvyyttä niille jotka ensimmäisenä uskaltautuu niitä testaamaan.

Reelsit on tällä hetkellä melkein se paras tapa kasvattaa Instagram -tiliä, sillä videoilla on seuraajamäärästä riippumatta mahdollisuus levitä viraaliksi. Ideoita näihin saa parhaiten ihan vain selaamalla muiden Reelsejä ja tallentamalla niissä käytettyjä voiceovereita tai musiikkeja omaan käyttöön!

7. Optimoi Instagram -profiilisi

Instagramiakin voi pitää eräänlaisena hakukoneena ja mitä paremmin olet optimoinut profiilisi oman teemasi ympärille sitä todennäköisemmin sen löytää uudet seuraajat suoraan sovelluksesta.

Instagramin robotit pyrkivät ehdottamaan kiinnostavia tilejä sen käyttäjille teemojen mukaan. Jos tilisi keskittyy esimerkiksi sisustamiseen, voisi käyttäjänimesi olla vaikka @sisustaminenonkivaa (ei toki tarvitse olla ihan näin suoraviivainen, tämä on vain esimerkki). Kirjoita myös profiiliisi nimen kohdalle sana sisustaminen ja vielä bion tekstin joukkoon, esim “Veeran sisustusvinkit” ja tekstinä vaikka “rakastan skandinaavista sisustusta ja annan teille parhaita DIY-vinkkejä.”

Oma profiilini ei ole järkevästi optimoitu, sillä se on henkilöbrändi, joten minun tilini todennäköisesti ei kasva sattumanvaraisten ehdotusten ansiosta niin paljoa.

instagram
instagram ammatiksi

8. Rohkaistu tekemään live-lähetyksiä

Instagram nostaa livelähetyksiä tekeviä tilejä yleensä enemmän framille ja näin saat myös oman olemassaolevan seuraajakunnan sitoutumaan entistä paremmin. Livelähetyksiä kannattaa tehdä myös yhdessä samankaltaisten tilien kanssa, jotta voitte promotoida toinen toisianne ja houkutella molempien yleisön paikalle liveen.

Livelähetys kannattaa suunnitella muutamaa päivää etukäteen ja promotoida sitä muutamaan kertaan stooreissa ja postauksissa.

9. Lue jaettavaa sisältöä joka puhuttelee inspiraation, informaation tai huumorin kautta

Kun sisältö resonoi informaatiolla, tunnetasolla tai huumorin kautta on todennäköisempää, että ihmiset jakavat sitä tai tägäävät kommenttikenttään myös ystäviään. Mieti voisitko luoda välillä tekstisisältöä kuvapostauksina, joissa on inspiroiva lausahdus, informaatiota tai sitten ihan vaan hauska meme – tällaiset leviävät helposti somessa ja saa tilisi uusien silmäparien ääreen.

10. Tee yhteistyötä kollegoiden kanssa

Seuraat todennäköisesti Instagramissa oman tilisi kaltaisia tilejä, joten älä ajattel niitä välttämättä kilpailijoina. Parhaiten kasvamme tukemalla toisiamme Instagramissa ja kun teet yhteistyötä vastaavan tilin kanssa, saatte todennäköisesti molemmat uusia seuraajia. Voitte kuvata vaikka yhdessä hauskan Reels -videon, tehdä puhuttelevan live-lähetyksen tai ihan vaan shoutouttaa toistenne tilejä stooreissa!

Toivottavasti näistä Instagram -vinkeistä oli apua!

Instagramilla on myös blogi, jota kannattaa pitää silmällä jos haluaa pysyä mukana nopeasti muuttuvassa somemaailmassa.

Instagram: @veerabianca.com

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

[…] Matkabloggaaja Veera Bianca siitä, miten Instagram-seuraajia saa lisää >> […]

Vaikeita valintoja kun samalla haluaisi kasvattaa näkyvyyttä meinaan just mietin pitäiskö erotella matkajutut omaan instaansa ja muut hommelit omaansa mutta toisaalta, insta on mulle jotenkin persoonallinen osa mua eikä niinkään kaupallinen väline niin tykkään pitää sielä kaiken sekametelisoppana 🙂 Hyvä postaus btw!

Moi! Ihan mahtavia vinkkejä, kiitos siitä! 🙂 Itse oon huomannut, että selfiet saa eniten tykkäyksiä + niiden ansiosta voi saada paljon seuraajia.

Kerroit, että etsit 10 relevanttia hashtagia matkakuvia varten. Miten sen käytännössä teit? Mistä näkee ne ei-niin-suositut tagit, joilla voisi mahdollisesti saada lisää seuraajia?

Kaikilla toimii vähän eri tavalla, itsellä selfiet saa vähän vähemmän tykkäyksiä – mutta mikä tahansa toimii, niin sitä kannattaa tehdä lisää 🙂

Parhaiten hashtagejä löytää etsimällä esim ensin matkailusta postaavia instaajia ja katsomalla mitä hashtägeje ne käyttää, sitten kun klikkaat tägiin niin näet miten paljon sillä on jaettu kuvia – jos tuhansia, se on varmasti hyvä, jos satoja tuhansia niin vaikeampi enää erottua joukosta 🙂

Veera! Ihan mieletöntä professiaalia sisältöä! Hyvä sinä!

Tekee mieli alkaa taas kirjoittaa omaakin blogia 🙂

Voi kiitos! 🙂 Ei muuta kuin bloggaamaan 😉

Jostain syystä koko Instagram ei toimi minun (pari vuotta) vanhassa Samsungissa, en tiedä mistä johtuu. Sisäänkirjautuminen onnistui ja kuvista tykkäys, mutta omia kuvia en pystynyt ollenkaan lisäämään. Joten luovutin. En myöskään saanut puhelimeen sitä instagramin latausta, vaan kirjauduin sisään ja loin tilin, tosin turhaan. En tiedä mistä johtuu, mutta en nyt viitsi ostaa ainakaan uutta puhelinta asian takia. Asia on vaan ihmetyttänyt siinä mielessä että onko tuossa joku raja miten uusi puhelimen mallin pitää olla että toimii. Googlen instagram lataussivulle en myöskään päässyt puhelimella

Oh no, sitten uutta puhelinta hankkimaan :O En osaa kyllä myöskään sanoa mistä tuollainen johtuu, iPhonella on aina toiminut moitteetta 🙂

Kiitos, hyviä vinkkejä! Mulla olisi eniten parantamisen varaa juurikin kuvien tyyliin – nyt mun galleria muistuttaa lähinnä erittäin värikästä hedelmäsalaattia – ja teemaan – postaan matkakuvia, Lontoo-fiilistelyjä ja kirjankansia iloisesti sekaisin – liittyen; toisaalta Instagrammaaminen on juuri tällaisena mun mielestä niin hauskaa, etten välttämättä lähtisi muuttamaan sitä 🙂 Vinkkejä on kuitenkin kiva kuulla, niistä voi aina poimia ne itselleen parhaiten sopivat!

Kiva jos oli hyviä vinkkejä 🙂 Eikä tosiaan liikaa kannatakaan alkaa tarkentaa mitä postaa jos haluaa postata laajemmin, ei munkaan kuvat pysy 100% matkailussa, mutta monet isoimmat tilit toimii juuri spesifin nichen ansiosta! 🙂

Kiitos näistä vinkeistä, pitääpä itsekin ottaa käyttöön. 🙂

Veera, this is a great post! You give away some really helpful advice here – and it feels like you’ve found a nice and genuine strategy 🙂 I think it’s cool how you put effort into replying to the Instagram comments you receive, it’s obvious that you value the engage-part and it seems to be rewarding! 🙂

Thanks Jenn dear! And that is really the magic of Instagram! Of course all the 20k, not even close, engage with me on Instagram, but the ones that do – I do my best to really engage back 🙂

Oh I don’t know what happened, I was reading the English post but the comment seem to have ended up on the Finnish post… 😛

Oh that’s random, the language plug in is still so new, that it is probably something I’ve messed up 😀

ADD A COMMENT