Parhaat matkakokemukset syntyvät useimmiten yllättäen. Olin ensimmäistä päivää Shanghaissa ja tutkimusmatkalla metroverkostossa. Etsin kuuluisaa Jade Buddha -temppeliä, mutta päädyinkin toiseen. Metrotunnelin ulkopuolelta löytyi eksynyt turkkilainen tyttö karttansa kanssa ja löimme viisaat päämme yhteen. En eksy enää yhdessäkään kaupungissa, kiitos CreateTrips. Secil oli ollut Shanghaissa jo pidempään ja osasi antaa minulle hyviä vinkkejä esimerkiksi ruokapaikoista ympäri kaupunkia.

IMG_7689IMG_7662

Jing’anin buddhalainen temppeli on kirjaimellisesti kivenheiton päässä Jing’anin metroasemalta. Shanghaissa metrolla kulkeminen on muuten todella helppoa! Kaikki on merkitty selkeästi myös englannin kielellä ja yhdensuuntainen lippu maksaa reippaasti alle euron! Shanghaista voi ostaa itselleen esimerkiksi 3-päivän kortin matkan ajakasi, mutta itse kävelin niin paljon että ostin metroon aina kertalipun aseman automaateista.

Siitä huolimatta, että temppeliä kunnostetaan parhaillaan, oli temppelialue henkeäsalpaavan kaunis. Alueelle päästäkseen tuli myös maksaa noin 3 euron sisäänpääsymaksu. Temppeli on soluttautunut keskelle kaupungin sykettä ja sen ulkopuolella komeilee Shanghain korkeimpia pilvenpiirtäjiä. Kontrasti laittaa pienen turistin väkisinkin ihmettelemään maailman menoa.

IMG_7647IMG_7674IMG_7653

Temppelin historia on lähes 800 vuotta vanha ja sillä on ollut useita eri nimiä. Vuonna 1972 tämä temppeli kuitenkin poltettiin lähes maan tasalle ja se avattiin uudelleen vasta 1990 kokonaisuudessaan yleisölle. Tämä temppeli keskellä Shanghain sykettä on kätevä pakopaikka kiireen keskellä niin paikallisille kuin turisteille. Pyöri rakennuksissa tunnin verran, ihmettele munkkien elämää ja napsi muutama kuva muistoksi. Me olimme onnekkaita ja saimme myös katsella munkkien lauluesityksen temppeliaukiolla!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT