tiktok

Kaikki matkat 2017: vuoden ikimuistoisimpia hetkiä

Date
joulu, 20, 2017

1. Tammikuu: Työmatkalla Islannissa

Reykjavikissa järjestetään aina alkuvuodesta Mid-Atlantic -konferenssi, joka tuo yhteen matkailualan toimijoita Islannista, Euroopasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Osallistuin konferenssiin Icelandairin kutsumana ja pääsin samalla ensimmäisen kerran elämässäni tähän taianomaiseen maahan johon tänä vuonna niin ihastuin. Ensimmäisenä aamuna lähdimme retkelle Reyjkanesin aluelle, jossa aurinko nousi vasta lähempänä lounasaikaa. Nousin ylös bussista hyytävään tuuleen ja ihastelin valtamerta ja sen valaita. Islanti tuntui jo laskeutuessa aivan toiselta planeetalta.

P1282213.jpg

2. Helmikuu: Pressimatkalla Prahassa

Sain kutsun pressimatkalle Prahaan, johon lähdin yhdessä muutaman pohjoismaisen matkablogikollegani kanssa. Tämä oli myös ensimmäinen matkani Prahaan, jossa olen halunnut vierailla jo vuosien ajan. Muutaman päivän aikana tutustuimme trendikkäisiin naapurustoihin ja niiden kahviloihin, off-the-path-nähtävyyksiin ja herkullisiin ravintoloihin. Mieleenpainuvin muisto matkalta oli ensimmäinen ilta, jolloin olin kutsunut Instagram-seuraajiani paikalliseen baariin oluelle minun ja norjalaisen bloggaajan Andyn kanssa. Parasta tässä työssä on teihin siellä ruudun toisella puolella tutustuminen ja toki siitä tällä matkalla seurannut hieman hiprakassa pitkän norjalaisen miehen kanssa metrotunnelien portaissa hyppeleminen.

P2072768.jpg

3. Maaliskuu: Pressimatkalla New Yorkissa

Vuosi 2017 jää erityisesti mieleen ensimmäisenä matkanani Yhdysvaltoihin! Icelandair kutsui minut mukaan pressimatkalle New Yorkiin muutaman pohjoismaisen toimittajan kanssa. Matka oli unohtumaton, sillä kukapa ei jäisi muistelemaan ensimmäistä kertaansa New Yorkissa! Kaupunki oli niin monella tapaa kaikki se mitä siltä odotin. Kaikista ikimuistoisin hetki oli kuitenkin matkan viimeinen aamu, jonka sain nauttia rakkaan lentoemäntämatkabloggaajaystäväni (tämä on vuoden tärkein yhdyssana) kanssa Brooklyn Bridgellä tuoreiden bageleiden ja Starbucksin lattejen kera.

P3199413.jpg
P3199373.jpg

4. Maaliskuu: Parin päivän välilasku Islannissa

Matkallamme New Yorkiin pysähdyimme Reykjavikissa ja pääsin nauttimaan tämän toiselta planeetalta tuntuvan kohteen luonnosta uudelleen. Lumet olivat jo enimmäkseen sulaneet pois, joten maisema oli ihan erilainen kuin hyytävänä tammikuuna. Paras muisto pieneltä pysähdykseltä Islannissa oli jäätävässä kaukosateessa seisominen geisiirien keskellä jossa olin käväissyt aiemmin tammikuussa – oloni oli niin onnekas, että olin päässyt takaisin Islantiin jo näin päin.

P1262199.jpg

5. Huhtikuu: Matkamessuilla Milanossa

Ruotsalainen bloggaajakollegani kutsui minut mukaansa Milanossa järjestettäville BIT-matkamessuille. Kevät oli ehtinyt jo Milanoon, joten nautimme messupäivien jälkeen viiniä ja pizzaa lämpimän kevätauringon alla. Matkamessujen lisäksi ehdimme tutustua muutamaan todella hyvään kahvilaan ja viettää vaan laatuaikaa kahdestaan. Tämä vuosi on tuonut elämääni ihan käsittämättömän rakkaita ruotsalaisia bloggaajaystäviä – ajoittain tekisi melkein mieli muuttaa rapakon toiselle puolen Tukholmaan.

P4019680.jpg
milan_tram

6. Huhtikuu: Työasioilla Sydneyssä

Ostin viime vuoden puolella puoli-ilmaiset lennot Tukholmasta Sydneyyn. Pyrin käymään Australiassa parin vuoden välein, sillä se on ollut toinen kotini jo vaihto-oppilasvuodesta 2006 asti. Määränpääni on aina pieni kaupunki nimeltä Goulburn, mutta Sydneyyn osui sopivasti hieman työasioita joten vietin muutaman yön tämän suosikkikaupunkini sykkeessä. Sydneyn matka on täynnä unohtumattomia hetkiä, mutta paras muisto on kuitenkin ilta Manly Beachillä Instagram-seuraajieni kanssa. Olin kutsunut 7 ihanaa naista viettämään iltaa kanssani ja vaihdoimme ajatuksia matkailusta, Instagramista ja bloggaamisesta. Saatoin tarjota tytöille myös ihan sopivasti viiniä, hehe.

P5040896.jpg

7. Toukokuu: Australian perheen luona Goulburnissa

Vasempaan ranteeseeni on tatuoitu sanat wut da, joka tarkoittaa koti-ikävää Australian aboriginaalikielellä jota on puhuttu Goulburnin pienessä kaupungissa. Toinen kotini kaukana täältä on hevostila Australian eukalyptusmetsissä ja vielä 11 vuoden jälkeenkään en voi uskoa olevani niin onnekas, että voin kutsua tuollaista paikkaa kodikseni. Minulla on edelleen oma huone Cleary-perheen talossa, joten voin milloin tahansa palata kotiin. Viikko Goulburnissa oli kokonaisuudessaan vuoden paras muisto. Mikään ei ole yhtä rakasta tässä maailmassa kuin viettää aikaa maatilalla hevosteni ja koirieni kanssa kun hostperheeni on töissä. Eikä mikään ole parempaa kuin se kun he tulevat kotiin ja korkkaamme pullon Chardonnayta ja vaihdamme päivän kuulumisia. Wut da. Tänne on aina koti-ikävä.

P5060987.jpg

8. Toukokuu: Illallisella Hongkongissa

Olin suunnitellut lentoreittini kotiin Sydneystä niin, että sain viettää ihan kokonaisen päivän Hongkongissa. Hongkong on myös vanha kotikaupunkini ja kaipaan sinne ihan laittoman paljon edelleen aika ajoin. Opiskeluaika Hongkongissa on varmasti ollut yksi elämäni parhaista ajoista, voi kun voisin elää sen kaiken vielä kerran uudelleen. Vietin päiväni Hongkongissa niin että junailin lentokentältä Hong Kong Islandille ja hyppäsin Starferryn kyydissä toiselle puolelle Kowlooniin. Pyörin kotoisassa Kowloonissa ja istuin ihastelemaan suosikkikaupunkini maisemia hetkeksi – tuntui niin epätodelliselta pysähtyä kotona Honkkarissa lentojen välissä pitkästä aikaa. Illalla tapasin paikallisen ystäväni Belician ja kävimme Hong Kong Islandin puolella dinnerillä ja drinkeillä ennen kuin nappasin lentoni Lontooseen.

PB290128.jpg

9. Toukokuu: Työmatkalla Dubrovnikissa, Kroatiassa

Australian jälkeen ehdin olla viikon kotona ennen kuin lensin Dubrovnikiin työmatkalle. Kerron teille vasta tammikuussa tarkemmin mitä ihmettä tein muutaman päivän keskenäni Kroatiassa juomassa viiniä ja nauttimassa ihanasta kylpylästä. Tämä oli ensimmäinen matkani Kroatiaan ja yllätyin ihmisten ystävällisyydestä ja meren turkoosista väristä. Unohtumattomat hetket on monesti elämän pieniä hetkiä, jotka voivat ulkopuolelta vaikuttaa merkityksettömiltä. Mieleenpainuvinta oli mustekalalounas autokuljettajani kanssa pienessä kalastajakylässä. Kuljettajani oli jäämässä autoon istumaan minun nauttiessa merenantimista ja aurinkoisesta terassista, mutta pyysin hänet mukaani kertomaan tarinoita elämästä Kroatiassa –juuri tällaiset hetket on yksinmatkustamisessa parasta!

P5242585.jpg

10. Kesäkuu: Pressimatkalla San Franciscossa

Finnair aloitti kesällä suorat lennot Helsingistä San Franciscoon ja sain kunnian olla mukana ensimmäisellä lennolla muutaman Eurooppalaisen toimittajan ja bloggaajan kanssa. Meillä oli ihan mahtava porukka tällä matkalla ja vaikka San Francisco tarjosi juuri niitä ihania kahviloita, trendikkäitä kaupunginosia ja sen upean sillan – oli mieleenpainuvinta juuri ne osat matkaohjelmaa joita odotin kaikista vähiten. Näin ohjelmassa, että vietämme päivän Berkeleyssä ja yhden illan pesäpallomatsissa. Kappas, vietin ehkä vuoden hauskimman päivän Berkeleyssä ja rakastuin pieneen yliopistokaupunkiin ja ihanaan paikallisoppaaseemme ihan sydämeni pohjasta, en ollut iltapäivästä ollenkaan valmis palaamaan San Franciscoon, believe it or not!

P6033094.jpg

11. Kesäkuu: Bloggaajatapahtumassa Tukholmassa

Tukholma on yksi suosikkikaupungeistani ja haluankin vierailla siellä vuodessa aina useamman kerran! Tänä vuonna olen viettänyt tavallista vähemmän aikaa kaupungissa, joten tämä pitää korjata ehdottomasti ensi vuonna. Toki Australian matkalla ehdin aiemmin keväällä viettää yhden illan ystävieni kanssa lentojen välissä Tukholmassa. Tällä kertaa olimme suomalaisten matkabloggaajakavereiden kanssa muutaman yön Tukholmassa osallistuen bloggaajabileisiin Sheratonissa ja Ullan kanssa käväisimme vielä yhtenä iltana Celine Dionin konsertissa. Bloggaajatapahtuma oli vähän turhankin tapahtumarikas, joten en oikein osaa sanoa mikä olisi ollut matkan paras muisto… Ehkä matkan paras muisto oli viini-ilta vanhankaupungin terassilla naureskellen edellisen illan tapahtumarikkaille juonenkäänteille ja omille hölmöyksilleni. Tukholma on mun Las Vegas.

12. Elokuu: Mummin kanssa Berliinissä, Saksassa

Perheeni matkustaa todella vähän, mutta mummini pyysi minua tänä vuonna viemään hänet vielä ainakin yhdelle ulkomaanmatkalle. Ajattelin että mummini olisi lähes yhtä lentopelkoinen kuin äitini, joten en osannut odottaa tällaista pyyntöä! Mummi on kuitenkin juuri se tyyppi, joka on mahdollistanut minulle ensimmäisen suuren seikkailuni Australiaan, joten oli ihana näyttää hänelle hieman omaa elämääni tien päällä. Näin buukkasimmekin lentoliput Berliiniin, jossa vietimme muutaman ikimuistoisen päivän tutustuen nähtävyyksiin ja syöden hyvää ruokaa. Tänään mummi kertoi varanneensa matkan ystävänsä kanssa Kroatiaan – näin se reissukärpäinen voi puraista vanhempanakin!

13. Elokuu: Bloggaajamatkalla Zermatissa, Sveitsissä

Kaipasin Tukholman matkan jälkeen erinäisistä syistä hieman breikkiä reissuelämästä ja Tukholman ja Sveitsin matkan väliset viikot olivatkin elämäni kamalimmat 7 viikkoa – painajaismainen kesä onneksi päättyi yhteen vuoden parhaimmista matkoista. Jo lentokentällä tunsin olono taas niin eläväksi, olin ehtinyt 7 viikon ajan kaivata elämääni tien päällä ihan koko rahan edestä. Meillä oli Sveitsissä ehkä vuoden paras matkaporukka ruotsalaisia bloggaajaystäviäni. Vietimme päivät vaeltaen alpeilla ja illat nauttien vähän tavallista enemmän viskiä kasarihittien tahtiin. Matkan paras muisto oli niin hyvä, että sitä ei ole sovelias kirjoittaa internetiin…

IMG_1384.jpg

Matkalta tallentui myös vuoden paras reissukuva – kiitos Rania!

 14. Syyskuu: Matkamessut Ho Chi Minh Cityssä, Vietnamissa

Sain tänäkin vuonna kutsun ITE HCMC -matkamessujen vieraaksi Ho Chi Minh Cityyn muutaman muun bloggaajakollegani kanssa. Ihastuin Vietnamiin jo viime vuonna ja tänä vuonna lisäsin Ho Chi Minh Cityn suoskkikaupunkeihini, sillä vielä viime vuonna se tuntui jotenkin liian villiltä – ehkä viime talven kolme kuukautta Thaimaassa tasoitti suhtautumista vauhdikkaisiin aasialaisiin suurkaupunkeihin. Ho Chi Minh Cityssä tuoksuu täydelinen nuudelisoppa joka puolella ja kaupunki on täynnä maailman parasta kahvia – what more could I ask for? Matkan paras muisto ei ainakaan ole se hetki kun nappasin Denguekuumeen, ellei se sitten tarttunut juuri sinä täydellisenä aamukahvihetkenä hotellimme kuistilla – ihastelin ympärilläni avautuvaa suurkaupunkia sähköpostien äärellä ja koin oloni ihan käsittämättömän onnekkaaksi että voin tehdä töitä maailman toiselta puolen.

IMG_0143.jpg
IMG_0159.jpg

15. Syyskuu: Bloggaajamatkalla Kassandrassa, Kreikassa

Bloggaajaystäväni Christian kutsui minut ja toisen ruotsalaisen bloggaajan Peterin Kreikan Kassandraan ja vaikka ensin kieltäydyinkin aikataulusyistä, onneksi sain siirreltyä tapaamisiani lopulta niin että pääsin nauttimaan Kreikan auringosta ja fetajuustosta muutamaksi päivää. Nappasin mukaani Ranian valokuvaajaksi ja reissuystäväksi ja tästä lähtien toivoisinkin hänen olevan mukana ihan joka paikassa aina, haha! Matka Kreikassa oli ihana ja paikalliset matkailuyrittäjät pitivät meistä täydellisen hyvää huolta koko matkan ajan. Matkalle mahtui monta ikimuistoista hetkeä, mutta ehkä niistä ikimuistoisin oli kuitenkin kuutamouinti meressä parin viinilasin jälkeen viimeisenä iltana – because you gotta live a little.

DSG_2722.jpg
DSG_2732.jpg
DSG_2859.jpg

Näistäkin kuvista kiitos Ranialle!

16. Syyskuu: Pressimatkalla Pohjois-Islannissa

Kävin Kreikan matkan jälkeen vaihtamassa matkalaukkua kotona ja lensin Helsingistä Reykjavikiin. Tällä kertaa nappasin valokuvaajakseni mukaan ihanan Johannan. Lensimme Reykjavikista vielä maan pohjoiseen seikkailemaan uskomattomissa luontokohteissa muutaman päivän ajan. Tämän matkan, ellei jopa koko vuoden unohtumattomin kokemus oli valassafari – sitä tuntee olonsa melko pieneksi kun kumiveneen ympärillä ui 15 bussin kokoista ryhävalasta.

IMG_0247-2

17. Syyskuu: Pressimatkalla Japanissa

Syyskuuhuun mahtuu helposti neljä reissua kahdella maanosalla, etenkin jos käväisee Vietnamin ja Japanin välissä Euroopan kautta. Istuin Vietnamissa Martini-lasin äärellä kun sain Finnairilta kutsun pressimatkalle parin viikon päähän Osakaan – ja minähän en kieltäydy matkasta Japaniin! Aikataulut meni aika tiukalle, mutta sain matkan juuri ja juuri sopimaan vauhdikkaaseen aikatauluuni. Olinkin jo kaivannut Japaniin muutaman vuoden takaisen Tokion matkan jälkeen. Matkan unohtumattomin hetki oli viimeinen auringonlasku meren rannalla, hotellin respasta suositeltiin että meressä ei kannata meduusojen takia uida – but because you still gotta live a little, mehän hyppäsimme välittömästi aaltoihin. Pyhiinvaellus oli yksi vuoden tärkeimmistä kokemuksista jotta pystyin jättämään raskaan kesän taakseni.

P9280011.jpg
P9280018.jpg

18. Marraskuu: Mainoskuvaukset Tukholmassa

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna lensin silmät ristissä Tukholmaan aamulennolla kuvaamaan DNA:lle tätä mainosta. Matka oli kokonaisuudessaan unohtumaton, sillä tuntui aika hullulta löytää itsensä pääroolissa ihan itsenään teleoperaattorin mainoksesta! Huvittavinta oli silti ehkä se todellisuus, että olin missanut tiimiltä tulleen meilin että minun olisi kannattanut meikata ja laittaa hiukset jo kotona, koska vähäisen päivänvalon vuoksi meidän oli aloitettava kuvaukset jo aikaisin aamulla – minähän en ehtinyt kiireessä edes suihkuun ja meikkasin lopulta pimeän kahvilan vessassa ja heitin hatun päähäni. I guess juuri tuollaisena olin kuitenkin kaikista eniten oma itseni koko kansan edessä, haha!

IMG_20171104_084851.jpg
IMG_20171105_075805.jpg

19. Marraskuu: Pressimatkalla Floridassa

Tukholman jälkeen ehdin olla pari viikkoa kotona ennen kuin nokkani näytti kohti Orlandoa ja Tampa Baytä Floridassa. Matkan ohjelmassa oli omaan makuuni vähän turhan paljon huvipuistoja, mutta onneksi ehdin etenkin Tampa Bayssä tutustua myös kaupunkiin (tästä tulossa pian juttu). Matkan paras muisto oli auringonnousu Clearwater Beachillä kun jetlag herätti jo ennen viittä. En tajunnut hotellin olevan rannalla ennen kuin avasin aamulla parvekkeen oven – nappasin kameran laukkuun ja juoksin valkoisen hiekan ja lokkien sekaan nauttimaan lämmöstä, joka marraskuisesta Suoemsta jotenkin jää usein uupumaan.

PB160026.jpg
PB160001.jpg

20. Marraskuu: Blogimatkalla Dubaissa

Kuten tässä viimeaikoina olen kirjoitellutkin, olin juuri Dubaissa tutustumassa Aurinkomatkojen Kerran elämässä -matkateemaan viettäen ensin muutaman päivän Dubain aavikolla ja lopuksi kaupungissa. Olin matkalla yksin ja minulla ei ollut tiukkaa ohjelma, joten kaiken vlaokuvaamiseen ja bloggaamisen keskellä ehdin myös rentoutua ja lomailla. Erityisesti tuo kolme yötä aavikolla ovat jääneet mieleen elämän yhdeksi ikimuistoisimmista kokemuksista – ei sitä joka ilta ui omassa yksityisessä uima-altaassa Arabian aavikon tähtitaivaan alla piparminttuteekupin äärellä.

IMG_0206.jpg
IMG_0223.jpg

21. Joulukuu: Lomamatkalla ystäväni kanssa Wienissä

Vauhdikkaan vuoden päätteeksi lähdin vielä ystäväni Hannan kanssa lähes rehelliselle lomamatkalle Wienin joulumarkkinoille. Päätin olla niin lomamoodissa, että en ottanut matkalle edes kameraa mukaan vaan nappasin ihan satunnaisen kuvan puhelimellani. Oli ihanaa olla kerrankin ihan rehellisellä lomalla ilman sen kummempia matkasuunnitelmia. Nukuimme pitkään, söimme hyvin ja joimme punaviiniglögiä varmaan viidessä eri paikassa. Matkan ehkä paras hetki oli viimeinen ilta trendikkäässä hampurilaisravintolassa parin ylimääräisen cocktailin jälkeen kun ihan koko maailma nauratti niin että vatsalihaksissa tuntui vielä aamulla. Tällaisia minimatkoja ystävien kanssa pitäisi tehdä useammin! Tämä matkakuva varmaan kertoo hyvin siitä mitä tarkoitan lomailulla!

20171211104505_IMG_0047.jpg

Huh! Olipahan vauhdikas vuosi! 

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

4 Comments

 1. Vastaa

  Anna-Maria K

  23 joulukuun, 2017

  No huh tosiaan! Tuli ihan hiki jo tätä lukiessa! Tosin, se saattaa osin johtua kuuman kostasta Costa Rican ilmastostakin, josta juuri nyt saan nauttia. Mutta joka tapauksessa. Mikä vuosi! Wau <3 Olen niin iloinen puolestasi, kun olet saanut nähdä ja kokea noin paljon!

  • Vastaa

   Veera Bianca

   6 tammikuun, 2018

   Haha, oli kyllä aika vauhdikas vuosi! 😀 Costa Rica sattuu olemaan muuten juuri nyt todella korkealla bucket listallani! <3

 2. Vastaa

  Sisko

  26 joulukuun, 2017

  Kyllä on vuoteen mahtunut nähtävää ja koettavaa! Onneksi välillä on saanut levätä ja rentoutua, nauttia elämästä. 🙂 Omissa matkahaaveissa on Islanti ja Yhdysvallat. Australia tuntuu vielä kovin kaukaiselta unelmalta, sinne kun haluaisi lähteä kiertämään rauhassa. 🙂

  • Vastaa

   Veera Bianca

   6 tammikuun, 2018

   On kyllä todella, ihan yhden elämän verran haha! Islanti oli todella upea kohde ja sen voi onneksi juuri yhdistää kätevästi Yhdysvaltojen matkaan jos lennät Icelandairilla, sillä he tarjoavat 1-7 päivän layover-mahdollisuuden lentolipun hintaan!

   Australiaan löytyy välillä Qatar Airwaysiltä hyviä tarjouksia, kannattaa tilata niiden uutiskirje! 🙂

Leave a comment

Related Posts