9 x unohtumatonta hetkeä Kreikan Kassandrassa

10 lokakuun, 2017

*Pressimatka: Municipality of Kassandra

Tällaisena syksyisen sateisena ja flunssaisena maanantaina ajatukset karkaavat väkisinkin takaisin Kreikan auringon alle, Kassandraan. Voi kumpa voisin palata edes hetkeksi takaisin näiden kuvien ihaniin maisemiin ja unohtumattomiin hetkiin. Kreikan Kassandra on ollut yksi tämän vuoden parhaita ja yllättäviäkin kohteita. Voihan fetajuusto.

1.Auringonlasku ja illallinen Kappa Resortin terassilla

Täydellisen purjehduspäivän jälkeen suuntasimme minibussillamme ilalliselle Kappa Resortiin. Toroneos Bayn yläpuolella sijaitseva Kappa Resort on täydellinen luksusmajoitus rauhallisessa luonnon helmassa. Resortin ystävällinen henkilökunta, täydelliset kreikkalaiset maisemat ja maut veivät kaikki aistit mennessään. Herkullisen illallisen ja muutaman viinilasin jälkeen bongasin ravintolan yläpuolelta tyhjän terassin, johon päätin hipsiä ihastelemaan auringonlaskua.

DSG_3000

DSG_2977

DSG_2913

DSG_2947

2. Fiilistelyä oliivipuiden katveessa

Majoituimme ensimmäiset kaksi yötä valokuvaajani Ranian kanssa vähän kauempana muita ruotsalaisia bloggaajakollegoitamme, joten osa päivästä kului autossa ajellessa hotelliltamme muiden luokse. Vaikka autossa istuminen oli jossain vaiheessa hieman puuduttavaa, pysähdyimme päiväsaikaan kauniissa paikoissa ottamassa valokuvia. Ensimmäisenä päivänä ajoimme niemimaan vuoristoisen tien halki ja pysähdimme ihastelemaan maisemia alla olevissa maisemissa oliivipuiden keskellä.

DSG_2039

DSG_2007

Kangaskassi: BEdesign

DSG_2004

DSG_2028

DSG_2013

3. Mr. Snuggles ja muut kissaystäväni

Onnekseni valokuvaajani Rania sattuu olemaan kaltaiseni crazy cat lady – tai oikeastaan vielä huomattavasti hullumpi kissanainen. Kreikassa on paljon kulkukissoja, etenkin joidenkin resortien lähellä koska niistä löytyy helpoiten ruoantähteitä. Mehän ystävystyimme jokaisen vastaantulevan pienen kissan kanssa ja osalle annoimme nimet. Mr. Snugglesin olisimme halunneet ottaa mukaan kotiin.

DSG_1991

DSG_2582

4. Veneretki Välimerellä auringonpaahteessa

Tästä veneretkestä kirjoitinkin aiemmin jo oman postauksensa, mutta kokemus oli yksi vuoden parhaista joten se ansaitsi maininnan myös täällä uudelleen. Veneilimme täydellisen aurinkoisena päivänä Välimeren aalloilla yhdessä paikallisten matkailualan toimijoiden kanssa. Loppumatkasta päädyinkin kannelle tanssimaan kreikkalaisen folkmusiikin tahtiin – ilmeisesti tämä rytmi löytyi multa verestä, go figure.

DSG_2679-Redigera.jpg

DSG_2845.jpg

DSG_2717.jpg

DSG_2769.jpg

5. Lounas Sani Dunes resortissa

Täydellistä hemmottelukesälomaa kaivatessa suosittelen lämpimästi suuntaamaan Sani Dunes resortiin rentoutumaan. Rauhallinen täyden palvelun tyylikäs resort sopii erityisesti aikuiseen makuun laadukkaine ravintoloineen ja hyvinvointipalveluineen. Resortin uima-allas houkuttelee kuumana päivänä, mutta aivan vieressä on myös meri täydellisellä valkoisella hiekkarannalla. Me nautimme Sani Dunes resortissa lounasbuffetin, joka oli yksi parhaista buffetaterioista hetkeen.

DSG_2150

DSG_2189

DSG_2183

DSG_2153


6. Kaikki tapaamamme ihmiset

Laskeuduttuani Thessalonikin lentoasemalle, en ollut vielä ihan vakuuttunut kreikkalaisesta palvelukulttuurista. Kassandrassa kuitenkin niin matkailutoimijat kuin ravintoloiden tarjoilijat ottivat meidät kaikkialla avosylein ja hymyin vastaan. Harvemmin tällaisella järjestetyllä pressimatkalla tulee niin läheisiksi itse järjestäjien kanssa, mutta nyt pidän heitä jo hyvinä ystävinäni. En koskaan unohda autokuskiamme Ritaa joka antoi minulle päivittäin tärkeitä elämänohjeita ja jonka kanssa lauloimme ABBA-hittejä keskellä yötä ajaessa vuoristoteitä. Tai tanssimista Marian kanssa laivan kannella. Enkä toista ihanaa Mariaa, joka antoi minulle hattunsa muistoksi matkasta. Ja mikä parempaa kuin jakaa nämä kaikki kokemukset rakkaiden bloggaajaystävieni kanssa.

DSG_2802.jpg

DSG_2973

DSG_2871.jpg

7. Aamukahvi Välimeren maisemalla

Ensimmäisenä päivänä kiertelimme ympäri saarta ihastellen ihmeellistä luontoa ja kreikkalaista historiaa aina päihtyneen hurmion ja hedelmällisyyden jumalan temppelin raunioilta meren rannalle. Ihana ylempänä mainittu Rita kävi hakemassa väsyneille matkailijoille jääkahvit, joita kelpasi nauttia näissä maisemissa. Alemmassa kuvassa istun muuten hyvin terävien piikikkäiden kasvien päällä ja noustessa ylös sain molemmat kädet vuotamaan verta – because anything for Instagram…

DSG_2103

DSG_2126

DSG_2093

DSG_2116-Redigera

DSG_2048

8. Lounas Pohodassa

Ajaessamme Thessalonikista Kassandraan, pysähdyimme lounaalla Pohodassa. Osuimme sattumalta myös kuokkimaan ruotsalaisiin häihin rannalla. Pohoda on trendikäs ja viihtyisä ravintola aivan meren rannalla. Suunnittelimmekin heti, että matkan loppuun mennessä minun olisi pitänyt löytää aviopuoliso, sillä juuri tällaisessa paikassa haluaisin viettää omat hääni!


9. Täydellinen aamu Ammon Zeus hotellin rannalla

Viimeisenä iltana muutimme ruotsalaisten bloggaajakollegoidemme hotelliin Ammon Zeusiin ja nautimmekin cocktaileja aamun pikkutunneille saakka rantatuoleissa. Aamulla heidän lähdettyä jo kotimatkalle kohti Tukholmaa, minä vasta heräilin peittojeni alta. Ammon Zeusin aamiainen pienessä viiniflunssassa maistui erinomaiselta, jonka jälkeen nappasin läppärini ja suuntasin loppupäiväksi rannalle ennen lentoani Helsingin kautta Reykjavikiin.


Valokuvat (paitsi kohdat 8-9): Ⓒ Rania Rönntoft / Northbound Journeys

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hei ihan MIELETTÖMIÄ kuvia! Haluun tonne just nyt heti! 😀

http://www.tyhjaajatus.com

ADD A COMMENT