Kerralla enemmän: Dubain aavikolta suurkaupungin sykkeeseen

28 joulukuun, 2017

*Kaupallinen yhteistyö: Aurinkomatkat 

Aamuauringon pistäessä silmääni, näen ikkunasta gasellin juomassa vettä kuistini uima-altaalla. Kuistin oven kahvassa laulaa kaksi lintua. Mihin olinkaan päätynyt Helsingin talven keskeltä?

Lomalle?

Siltä se ainakin tuntui. Lomalle kauas siitä mikä vielä eilen oli todellisuus. Kietouduin pehmeään kylpytakkiin ja astuin ulos. Edessä näkyi aavikkoa silmän kantamattomiin. Horisontissa nousi tulenpunainen auringonnousu ja jossain kaukana heräili uljas keihäsantilooppilauma.

PB280469.jpg

PB300559.jpg

Aurinkomatkojen lomateemat testissä

Meistä monella on aivan vääristynyt kuva pakettimatkoista. Ajatus pakettimatkasta vie meidät helposti lapsuuden lomamatkoihin vyölaukut ojennuksessa parijonoon pientä varjoa heiluttelevan matkaoppaan perään. Niihin kahdeksankymmentäluvun kolmen tähden hotelleihin ja mauttomien all inclusive buffettien äärelle.

Pakettimatkat on kuitenkin paljon muuta ja nekin ovat löytäneet tiensä 2000-luvulle sillä aikaa kun sinä – sukupolvemme milleniaali travelleri – heiluit rinkka selässä Air Asian tarjousten perässä juomassa Piña Coladaa Balilla.

Aurinkomatkojen Lomateemat kokoavat yhteen erilaisia tarpeita vastaavat matkakohteet, helpottaen itselleen sopivan unelmaloman löytämistä. Aurinkomatkojen Lomateemat ovat; parasta perheelle, hyvään oloon, kaupungista kokemuksia, aikuiseen makuun, paikalliseen tapaan ja kerralla enemmän.

Voit tutustua kaikkiin lomateemoihin tästä.

Matkani Dubain aavikolla ja kaupungissa menee kategoriaan kerralla enemmän ja loman aavikko-osuus sopii erinomaisesti myös aikuiseen makuun.

IMG_0180.jpg

Kerralla enemmän – yhdestä lomasta tuli kaksi

Itse lukeudun niihin ihmisiin, jotka eivät jaksa löhötä rannalla tai hotellin uima-altaalla juuri kahta päivää (okei, tuntia) pidempään. Haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, mutta toisaalta taas en myöskään liikaa. Lomalla en halua stressata paikasta a paikkaan b matkustamisesta tai muistakaan lomaminääni rasittavista käytännön järjestelyistä.

Kerralla enemmän -lomateema tarjoaa uniikkeja kokemuksia ympäri maailmaa – hetkiä, jotka jäävät elämään. Lomaa varatessa voit ensin päättää haluatko yhdistää kaupunki- ja rantaloman, kaksi rantakohdetta vai jotain vielä uniikimpaa. Seuraavaksi voit valita lomakohteesi säiden ja maanosien mukaan ja lopuksi saat ehdotuksen sinulle sopivista kerralla enemmän -lomateemoista.

Oma lomani yhdisti Dubain aavikon ja suurkaupungin hälinän. Sain ensin nauttia kolme yötä autiomaan rauhasta ja lopuksi 4 yötä kaupungin sykkeessä. Aavikolla nautin hitaita huoneaamiaisia, spa-hoitoja ja joogaa. Kaupungissa keskityin shoppailuun ja ravintolaelämyksiin.

Yhdistämällä kaksi niin erilaista elämystä, koin saavani viikon matkasta paljon tavallista enemmän irti samalla kuitenkin rentoutuen.

IMG_0232.jpg

Sadunhohtoinen Al Maha Desert Resort & Spa Dubain aavikon rauhassa

On luksusta ja sitten on Dubain luonnonsuojelualueen sydämessä sijaitseva Al Maha Desert Resort & Spa. Keskellä aavikkoa sitä rentoutuu ihan eri tavalla kuin yhdelläkään rantalomalla.

Majoituin Al Maha Desert Resort & Spa:ssa omassa yksityisessä 75 neliön kokoisessa beduiinisviitissä. Teeman mukaisesti sisustetusta ylellisestä sviitistä jäi erityisesti mieleen kuistilla oleva oma lämmin uima-allas, jonka edestä avautui taianomainen aavikkomaisema. Majoitus on niin rauhallinen, että tuskin törmään muihin vieraisiin matkani aikana.

Jotta aavikkolomailusta ei tule pelkkää huonepalvelulla herkuttelua ja altaalla löhöämistä, tarjoaa resortti vierailleen halutaessa päivittäin kaksi omavalintaista aavikkoretkeä. Osa retkistä pyritään järjestämään aina per seurue, jotta saat jatkaa omasta rauhasta nauttimisesta ihan koko rahan edestä. Itse osallistuin ensimmäisenä päivänä jeeppisafarille bongaamaan villieläimiä yksin oman oppaani kanssa, joten hän suostui poikkeuksellisesti näyttämään minulle myös Al Mahan oman arabianhevostilan ja kamelifarmin. Toiseksi retkeksi valitsin auringonlaskun hiekkadyyneillä, johon voi ratsastaa kamelilla tai tulla jeepin kyydissä. Auringonlasku dyyneillä on niin suosittu, että täällä törmäät muihinkin matkailijoihin. Tunnelma oli silti rauhallinen; rakastuneet pariskunnat nauttivat shampanjaa toistensa kainalossa sen punaisen auringon taas laskiessa hiekkadyynien taa kun minä ainoana yksin matkustavana naisena rapsuttelin vieressäni istuvaa kamelia korvan takaa.

Majoituskokemus vei myös All inclusive -mässäilyn ihan uudelle tasolle. Nautin ensimmäisenä päivänä ateriani aika ahkerasti huonepalvelusta omalla kuistilla, mutta onneksi reipastuin testaamaan aterioita myös hotellin Al Diwaan -ravintolassa. All inclusive ei nimittäin täällä tarkoittanut sitä perinteistä mässäilybuffettia ja viidakon lakeja, vaan rauhallista viiden ruokalajin menuta. Ateriat olivat niin herkullisia, että pelkkä lounalla – tai varsinkin illallisella – käyminen oli jo unohtumaton elämys.

Al maha Desert Resort & Spa kutsuu myös nauttimaan loisteliaista kylpylähoidoista. Timeless Spa sijaitsi kivenheiton päässä omasta beduiinisviitistäni, mutta varatessani ajan balilaiseen hierontaan tultiin minut kuitenkin hakemaan golfkärryllä oven edestä. Kylpylähoidot ovat toki melko arvokkaita, mutta hiekkadyyneillä ei rahaa menekään juuri mihinkään muuhun.

IMG_0238.jpgPB280481.jpgIMG_0234.jpgPB280399.jpgIMG_0197.jpg

Jumeirah Zabeel Saray: tuhannen ja yhden yön tarinoiden lumossa

Neljäntenä lomapäivänä matka jatkui aavikolta kohti suurkaupungin sykettä. Loputtomat hiekkadyynit vaihtuivat toinen toistaan korkeammalle kohoaviin pilvenpiirtäjiin ja luksusautoihin.

Jumeirah Zabeel Sarayn ylellilen luksushotelli sijaitsee palmusaaren läntisella kaarella arabialaistyylisessä valtavassa rakennuksessa. Hotellin aula kultaisine pylväineen ja suihkulähteineen toivottaa vieraansa tervetulleeksi todellisuuden toiselle puolen. Aavikon jälkeen väkimäärä suuressa hotellissa tuntuu ensin raskaalta, mutta herkullisen tervetuliaisdrinkin jälkeen onnistun virittymään ihan uudenlaiseen tunnelmaan. Jokapuolella on herkullisia ravintoloita, kauppoja ja yksi Dubain upeimmista kylpyläistä; Talise Ottoman Spa.

Jumeirah Zabeel Saray on täydellinen resort rehelliseen löhölomailuun. Hotellista löytyy erilaisia ruokaelämyksiä jokaiseen iltaan, talon toisella puolella avautuu merenranta ja kylpylä tarjoaa rentouttavia tasokkaita hoitoja. Ensimmäisenä päivänä nautin lounaan rannalla The Plajissa, mutta tajutessani menun sisältävän enimmäkseen burgereita ja pizzoja – ei tämä ruokakokemus juuri hivellyt makunystyröitäni. Al Nafoorah libanonilaisine herkkuineen ja Amala pohjoisintialaisine makuelämyksineen vei kuitenkin kielen mennessään.

Talise Ottoman Spassa olisin voinut viettää viikon. Kylpylä on niin suuri, että olin eksyä sinne joka päivä ainakin kerran. Kylpylähoitojen lisäksi spassa on lämmin uima-allas, useampia porealtaita ja hoitavia saunoja. Talise Ottoman Spassa testasin Sultan’s Massagen ja taas sen balilaisen hieronnan.

Itse en kuitenkaan viihdy neljää päivää resorttialueella, vaikka tekemistä riittäisikin. Palmusaarelta muualle kaupunkiin matkaaminen tuntui ajoittain vaivalloiselta, mutta taksilla kulkeminen on Dubaissa halpaa ja hotelli tarjosi myös ilmaisen shuttle busin muutaman kerran päivässä ympäri kaupunkia. Taksit käyttivät myös aina mittareita, joten hinnasta ei Dubaissa tarvitse vääntää ja ne tuntuivat muutenkin yksin matkustavalle naiselle turvallisilta. Dubaissa myös Uber toimii mainiosti!

IMG_0362.jpg

PB300564.jpg

IMG_0366.jpg

PB300545.jpg

IMG_0375.jpg

IMG_0370.jpg

IMG_0024.jpg

IMG_0108.jpgIMG_0097.jpg

Maailman suurimmasta ostoskeskuksesta maailman korkeimpaan rakennukseen

Dubaissa on kaikki on maailman suurinta, parasta, korkeinta tai kalleinta – jos joku jossain alkaa rakentaa jotain suurempaa,  parempaa, korkeampaa tai kalliimpaa, ottaa Dubai nopeasti kiinni ja menee heittämällä ohi.

Hotellilöhöilyn lisäksi majoittuessani Jumeirah Zabeel Sarayssa tutustuin myös Dubain kaupunkiin. Ensimmäisenä aamuna hyppäsin hotellin shuttle busin kyytiin, joka vei kävelymatkan päähän Souk Madinatin itämaiseen ostosparatiisista ja seitsemän tähden Burj Al Arab -hotellista.

Kävin matkan aikana myös shoppailemassa Dubai Mallilla, joka on maailman suurin ostoskeskus ja jossain vaiheessa jo tuntui että en löytyäisi sieltä enää ollenkaan ulos – ehdin jo miettiä millaista olisi shoppailla ihan koko loppuelämä ja miten saisin American Expressin sponsoroimaan sen. Dubai Mallin välittömässä läheisyydessä onkin maailman korkein rakennus, Burj Khalifa, josta jokaisen Dubaissa vierailevan tulisi käydä ihmettelemässä maisemia. Ostin lipun Burj Khalifaan etukäteen netistä ja aamulla ennen yhdeksää ei ollut vielä yhtään jonoa. Vaikka Burja Khalifa on maailman korkein rakennus ja yläkerrasta käsin muut kaupungin pilvenpiirtäjät muistuttavat muurahaisia, ei kannata antaa korkeanpaikankammolle valtaa – Burj Khalifassa olet niin epärealistisen korkealla, että se ei välttämättä edes saa polviasi vapisemaan.

Viimeisimpänä mieleenpainuvana kokemuksena oli Dubai Marina, jossa on iltaisin kiva viettää aikaa ja nauttia lämpimistä illoista hyvässä seurassa (tässä tapauksessa ihan oman itseni seurassa, haha).

Dubai oli juuri niin överi kuin odotinkin. Kaupungissa on jotain todella upeaa ja samalla niin hämmentävän epäaitoa. Kaikkialla on puhdasta ja turvallista, mikä tekee kaupungista erinomaisen lomakohteen. Etäisyydet ovat pitkiä, mutta taksit ja metro onneksi halpoja. Dubaista rahalla saa ihan mitä vaan, vaikka 3000 euron iPhonen kuoret 24 karaatilla kultaa.

IMG_0142.jpg

IMG_0043.jpg
burj al arab
Aurinkomatkojen lomateemat muutti käsitykseni pakettimatkoista lopullisesti – näin paljon matkustavana on aika rentoa kun ei aina tarvitse suunnitella kaikkea itse. 

Matkapakettini hintoineen näet tarkemmin täältä.

*Matka on toteutettu yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa ja en vastannut kustannuksista itse. Mielipiteet kokemuksista ovat kuitenkin aina omiani.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Ääääh! Mä oon aina ajatellut, ettei Dubai ole ollenkaan mua varten ja sitten sä meet ja otat näitä kuvia ja kerrot näitä juttuja… Ei hei ollenkaan reilua neitiseni! <3

Upeita kuvia ja ruuat näyttää maukkailta! <3 Hyvältä vaikuttaa tuollainen pakettimatka muutenkin.

Kiitos paljon! 🙂 Aurinkomatkoilla on kyllä nykyään upeita tuotteita tarjolla!

No kyllähän tällainen pakettimatka kelpaisi! Lapsi jäisi kyllä kotiin, sillä nuo paikat vaikuttavat just sellaisilta, joista haluaisi nauttia ainoastaan aikuisten kesken! <3

Ehdottomasti aikuiseen makuun sopiva paketti, itseasiassa tuohon Al Mahaan ei edes saa tuoda pieniä lapsia mukaan! 🙂 Tänne kannattaa joskus lähteä ihanalle lemmenlomalle! <3

Ihania kuvia! Ja ihanat kuvailut! Varsinkin toi aavikko-osuus kiehtoo ja kuulostaa juuri semmoiselle jonka voisin itekkin tsekata!!
Mua ei oo muuten hirveesti hinguttanut Dubai, mutta sun reissu kuulosti kieltämättä aika huikeelle!!
Ja oli nyt muutenkin vähän erilainen pakettimatka kieltämättä!!

PS
Ostitko uudet kuoret kännykkään?! 😉

Kiitos paljon Mimmu! 🙂 Dubai on kyllä monipuolinen kohde, joten kannattaa joskus käydä! 😉

Haha, nämä kännykänkuoret jäi tällä kertaa kauppaan… En tajua kuka ostaisi sellaiset? Ne oli vielä rumat ja halvan näköiset, haha!

Tämä muutti kyllä munkin käsitykset pakettimatkoista! Hyvin ovat osanneet muuttaa pakettimatkoja niistä 90-luvun lomakuvastojen 3* huoneistohotelleista vastaamaan tämän päivän reissaajien toiveita. ☺️

Hienoa kuulla! 🙂 Itse ainakin haaveilen jo seuraavasta matkasta, esim. hyvinvointiteemaisesta matkasta Vietnamiin joogaamaan! Oih! <3

Seurasinkin kuviasi Instagramissa ja Facebookissa ja ihanalta vaikutti! Dubai ja Arabiemiraatit on jo sellaisenaan niin övereitä, että tämä on juuri oikea tapa nauttia lomasta siellä!

Nimenomaan, haha! Oli kyllä kieltämättä ihan käsittämättömän hulppeat oltavat molemmissa kohteissa ja oli ihanan rentouttavaa kun Aurinkomatkojen puolesta oli hoidettu kaikki ajatteleminen, haha!

Näyttää ja kuulostaapa kyllä ihan huikealta! Dubai (ja Arabiemiraatit noin yleensäkin) on kiehtonut mua matkakohteena ihan älyttömästi siitä asti, kun tapailin dubailaista miestä puolisen vuotta – väkisinhän siinä innostui, kun kuuli aina kaikkia siistejä tarinoita sieltä päin maailmaa 😀 Vielä en oo tätä matkahaavetta päässyt toteuttamaan, mutta eiköhän sit vielä jonain päivänä! Tällaiset postaukset kyllä vaan antaa lisää kimmoketta näille haaveille 🙂

En ihmettele, Dubai on kyllä ihmeellinen kohde niin monella tapaa! Aavikko oli upea, mutta kaupungissa on niin paljon mielenkiintoista nähtävää aina arabialaisesta kulttuurista hulppeisiin hotelleihin ja turkooseihin hiekkarantoihin! 🙂

Toivottavasti matkahaaveesi toteutuu pian!

Juuri listailin vuoden 2018 matkoja ja matkahaaveita, ja Arabiemiraatit kipusi taas tuolle listalle sillä en ole siellä vielä käynyt. Nyt pitäisi kyllä laittaa nämä haaveet toteutukseen ja suunnata tuonne kamelikemeleitä rapsuttelemaan autiomaan reunalle ja Dubain loistoa ihmettelemään. 🙂

Mahtavaa, kävinkin juuri stalkkaamassa sun matkahaavejutun! 🙂 Jos tämä haaveesi toteutuu, kannattaa ainakin yöpyä Al Maha Resortissa vaikka yksikin yö!

Ihania kuvia. Ja niin, olen aina jotenkin suppeasti ajatellut että Dubai on tekokaupunki, mitä siellä muka on, ja unohtanut koko aavikon, Hups! Ja juu, pakettimatkat ei kauhistuta. Joskus helppous on oikeinkin jees.

En itsekään ollut ajatellut Dubaista löytyvän tällaista upeaa aavikkoa, vaikka sinne laskeutuessa ei muuta näekään ennen kaupunkia, haha! 🙂 Ja helppous on todellakin jees, lomalla pitää voida rentoutua!

Ai vitsit, ei ollenkaan huonomman kuuloinen pakettiloma. Nää Aurinkomatkojen teemalomat rikkoo hyvin sitä perus mielikuvaa pakettimatkoista, tällaiselle lähtisin itsekkin mielelläni – vaikka yleensä sana pakettimatka saa kylmiä väreitä omassa kehossa. Tuo aavikko-osuus etenkin on omaan mieleen! <3

No sepä juuri, teemoista löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Lähtisin itse ainakin mielelläni vaikka johonkin joogamatkalle Aasiaan seuraavaksi! 🙂

Tuo aavikko-osuus kuulostaa ihanalta! Dubaissa kävin kerran ja se riittänee, vaikka koskaanhan sitä ei tiedä minne tie vie. Toivottavasti kuitenkin ainakin tuonne aavikolle 🙂

Se oli kyllä uskomaton, se pitäisi kokea kerran elämässä! <3 🙂

Dubai on ollut listoillani aika alhaalla. Kuvittelin (enkä vaivautunut selvittämään) sitä asfalttiviidakoksi ja pelkästään kaupunkilomakohteeksi. Nyt on täysin eri ajatukset ja mä niin haluan tuonne aavikolle ja juuri tuohon hotelliin 🙂

Kiva jos ajatukset muuttui tämän postauksen myötä, tuo aavikko oli kyllä upeampi mitä osasin edes odottaa! Dubai on osakseen kyllä asfalttiviidakko ja kaupunkikohde, mutta kaupungistakin löytyy upeita rantoja ja mielenkiintoista arabialaista kulttuuria esim. vanhasta kaupungista! 🙂

Ihanan rentouttavia lomakuvia! Miten tuo siirtyminen hotellista toiseen oli järjestetty? Kuului varmaan pakettiin? Entä lentokenttäkuljetukset? Tosi kiva idea olla kahdessa eri paikassa!

Kiitos, ihanan rentouttavaa kyllä myös oli! 🙂 Matkapaketin hintaan kuuluu kuljetukset lentokentän ja molempien kohteiden välillä! 🙂

Tää loma on niiiin 6/5! (tuhat sydäntä tähän perään). Dubain aavikko vaikuttaa niin hyvältä, ettei ole tosikaan. Haluaisin kyllä itsekin tuolle paketille, mutta tällä kertaa valittiin toisin. En malta odottaa omaa Abu Dhabin lomaa, se ei ole kerralla enemmän -loma, mutta Aurinkomatkat -loma kylläkin. Aattelin oikeesti vaihteeksi olla tekemättä yhtään mitään ja vaan nauttia! Oon sellainen paikasta a paikkaan b juoksija aina, että nyt oon ottanut tälle lomalle uuden mentaliteetin. Ollaan vielä niin kivassa hotellissa, että sieltä ei varmaan haluakaan lähteä paljoa minnekään. Hehe.

No siis vähintäänkin 6/5 ja tuhat sydäntä! Dubain aavikko oli niin upea, että suunnittelen tässä jo sisustusta kotiin siitä inspiroituneena, haha!

Oi vitsit teillä tulee ihana Abu Dhabin reissu, mulla oli tarkoitus käydä siellä päivän verran, mutta päädyin niin rajuun lomamoodiin että en lähtenyt mihinkään ylimääräiseen haha! 😀

ADD A COMMENT