Kesävinkit Turkuun

8 kesäkuun, 2017

*Yhteistyössä: Sokos Hotels

Turkulainen täällä moi! Moni teistä ehkä tietääkin, mutta olen alunperin Turusta kotoisin. Jätin rakkaan Turun taakseni lähtiessäni opiskelemaan matkailualaa Porvooseen 7 vuotta sitten. Perheeni ja moni ystäväni asuu kuitenkin edelleen tuolla Suomen Venetsiassa ja Amsterdamissa, joten yritän löytää kiireisestä kalenteristani viikonloppuja Turku-seikkailuille.

Turku on mielestäni poikkeuksellisen kaunis kaupunki ja ihan täydellinen matkakohde kesälle. Ei tällaiselle turkulaiselle ole Aurajoenrannan voittanutta – eikä tule. Ihan sama kuinka monta vuotta asuu muualla tai matkustaa ympäri maailmaa, there’s no place like home.

Nykyään kun katson entistä kotikaupunkiani kuitenkin hieman turistin silmin, tunnen välillä jopa pienen kaipuun miettiessäni millaista olisikin asua edelleen Turussa. Ehkä joskus hankin ihan vain kesäkodin Turusta? Who knows what tomorrow brings.

Oli kuitenkin tarkoitus mennä asiaan, mutta ailahdin haaveilemaan. Vietin viikonlopun rakkaan ystäväni kanssa Turun Sokos Hotel Hamburger Börsissä muutama viikko sitten missionani kerätä teille vinkkejä Turun kesään! So here we go!

P5212025.jpg

1. Nauti jäätelöä vanhasta ratikasta Turun torilla

Et ehkä tiennyt, mutta Turussakin kulki ennen raitiovaunu. Kauan sitten. Meille turkulaisille raitiovaunu on muuten ratikka eikä mikään ihmeen spora. Helsinkikin on Hesa, mutta ei siitä sen enempää. Yksi vanhoista ratikoistamme on kuitenkin parkkeerattu Turun torille ja se myy nykyään jäätelöä kesäisin. Vanha ratikka tuo tuhat lapsuudenmuistoa mieleeni, sillä lapsena en tiennyt mitään parempaa kuin polkkatuutti auringon paisteessa äidin kanssa vanhan ratikan edustalla.

P5211945.jpg

2. Kävele pitkin Aurajoenrantaa kesäauringon porottaessa

Turkua voisi yhtä hyvin kutsua myös Suomen Kaliforniaksi, koska siellä paistaa aurinko paljon useammin kuin missään muualla (at least I think so). Jos voisin antaa vain yhden suosituksen Turkuun, olisi se Aurajoenranta. Jokiranta ei ole ehkä mikään hidden gem itsessään, mutta sen varrelta löytyy useita herkullisia ravintoloita ja kahviloita sekä täydellisiä picnicpaikkoja.

Jatkuvan mättämisen ja kahvin litkittämisen lisäksi Aurajokirantaa pitkin kävellessä törmäät varmasti myös Turun olennaisimpiin nähtävyyksiin. Voit aloittaa kävelyretkesi Tuomiokirkolta, kävellä sillan yli kirjaston ohi ja jatkaa matkaa jokilaivojen läpi kohti Turun Linnaa ja Suomen joutsenta päätymällä lopulta satamaan. Matkan varrella kannattaa nauttia kahvit ainakin Café Artissa ja Tiirikkalassa. Jos hotelliaamiainen ei riittänyt, pysähdy viikonloppuna brunssilla M Kitchen & Caféssa.

3. Lasi (tai kaksi) viiniä jokilaivassa

Jos käännyt Aurakadulta joelle päin, huomaat pitkän rivin jokilaivoja joen toisella puolen. Ensimmäisenä vastaan tulee Donna, jonka yläkerrasta löytyy mukavat loungemaiset sohvat – kesän paras paikka illanviettoon viinilasin äärellä! Seuraava laiva on Svarte Rudolf, jossa vietin ensimmäisen matkailuopiskeluvuoteni kesätöissä tarjoilijana. Svarte Rudolf tarjoilee virkistäviä kesäjuomia kannelle, mutta laivasta löytyy myös ala carte -ravintola joka tarjoilee tuoreita suomalaisia sesonkimakuja. Jos satut pitämään silakoista, et halua missata niitä täällä. Parin laivan jälkeen vastaan tulee Aussie Bar – jokilaiva, josta satuin muuten olemaan ensimmäinen koskaa pyörätuolilla ja ambulanssilla poistuva asiakas (tämä on toinen tarina).

P5212040.jpg

4. Vuokraa oma Låna -piknikvene muutamaksi tunniksi

Tiestihän, että Turkua ympäröi maailman kaunein saaristo? Låna on uusi venevuokraus yritys Aurajoenrannalla kirjaston vieressä. Voit vuokrata muutamaksi tunniksi käyttöösi pienen muutaman hengen paatin suhteellisen hyvään hintaan ja ihastella Aurajokimaisemia uudesta näkökulmasta ja jatkaa matkaa vaikka lähellä sijaitsevaan Ruissalon rantaan. Itse en ole vielä päässyt testaamaan Låna-venettä, mutta olen kuullut pelkkää hyvää!

5. Hamburger Börs – majoitus keskustan sydämessä

Yövyimme Turun ehkä legendaarisimmassa hotellissa Original Sokos Hotel Hamburger Börsissä, joka tuli nuorempana tutuksi erinomaisesta yöelämästään, mutta nykyään ennemmin hyvänä hotellina herkullisine ravintolavaihtoehtoineen. Parasta hotellissa on sen täydellinen sijanti kaiken keskellä ja herkullinen illlallisravintola Frans & Emilie. Nautimme ystäväni kanssa illallisen Frans & Emiliessa ja makuelämykset vakuuttivat meidät molemmat.

P5191787.jpg

6. Sateisen päivän pelastus: Kauppahalli

Turun Kauppahalli sijaitsee ihan kaupungin keskustassa ja ovesta sisään astuminen tuntuu kuin palaisi ajassa takaisin. Kauppahallista on pakko ostaa aina lapsuuden suosikkiherkut nekkutikku ja piispamunkki (kyllä, Turussa Berliinin munkki on piispamunkki). Kauppahallista sattuu myös löytymään kaupungin paras sushiravintola ja erinomainen vegelounaspaikka Roots Kitchen.

P5211911.jpg

7. Kävelykierros herkuttelun tai taiteen merkeissä

Food Walk on täydellinen tapa tutustua Turun erinomaiseen ravintolatarjontaan. Food Walkin voi ostaa Visit Turulta ja saat käteesi vihkosen jossa on listattu ravintoloiden nimiä. Ideana on, että nautit alku-, pää- ja jälkiruoat eri paikoissa kaupunkia. Vahva suositus mättökävelylle – my kind of exersice.

Tämän kesän uutustuotteena on myös museokävely, mutta tätä en ole testannut itse. Vaikka en juuri museoissa käy, on Turun Aboa Vetus & Ars Nova niitä harvoja paikkoja joissa on tullut käytyä useammin.

P5211987.jpg


sh_brändibloggaaja_2017-300x257

Veera Bianca -blogi on yksi Sokos  Hotels -ketjun tämän vuoden brändilähettiläistä. Majoitun vuoden aikana muutamassa Sokos -hotellissa ja raportoin kokemuksistani blogissa ja somekanavissa. Mukana on myös blogit Reason for Season, Laura Rossila, Wallenius , Travellover, Archie gone Lebanon, Vastaisku ankeudelle ja Esko Kyrö. Instagramista löydät kampanjan kuvat hashtagilla #brändibloggaaja ja #sokoshotels

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Tekstin viimeisessä kohdassa on virhe, Fontana ei kuulu Hamburger Börsiin tai S-ryhmään. Fontana Cafe kuuluu samalle omistajalle kuin Tårget, di Trevi, Nooa ja venevuokraamo Låna.

Kiitos huomautuksesta! Se on nyt korjattu! 🙂

Turku- Suomen paras kaupunki! Täällä toinen entinen turkulainen! 🙂 Ihana teksti!
https://byveera.blogspot.fi/2017/06/from-porto-to-pinhao-by-boat.html

Turku on etenkin ruokarakastajalle todella huikea kaupunki <3 Ravintolalaivoista ääneni menee tosin ehdottomasti Cindylle!

Niin on, ihan paras <3 Nälkäisenä tekee aina mieli suunnata Turkuun!

Voi harmi että näin tämän vasta nyt, olimme juuri viime viikonlopun Turun seudulla! Kauppahallissa kävimme ja Aurajoen rannalla. Kahvilla käytiin Qwenzelissä (kirjoitettiin ainakin jokseenkin noin 😁) mikä oli tilavan pihansa myötä hyvä valinta koska meillä oli kolme koiraa mukana. Turku on kiva paikka käydä aina välillä, näin voi sanoa myös Tampereen kyljessä asuvana 😉

Nyt ei auta kuin tehdä uusi reissu Turkuun, haha! Tuo on itselleni uusi kahvilatuttavuus, pitänee tsekata 🙂

Uskomatonta mutta totta, Turun linnassa en muista käyneeni! Tämä asia on korjattava heti seuraavalla Turun reissulla. Hauska kirjoitus ja hyviä vinkkejä, minä koluan myös aina Helsingissä käydessä kaikki mahdolliset turisti jutut, mihin en aikoinaan kiinnittänyt mitään huomiota, sillä ne olivat niin arkipäiväisiä…

No se on korjattava heti! Turun linna on yllättävän mielenkiintoinen vierailukohde, olen käynyt siellä varmaan useamman kymmenen kertaa elämäni aikana! Joskus siellä oli kauhukierros iltaisin, se oli aivan loistava – ja karmiva 😀

Turku on yksi lempparikaupungeistani Suomessa, ja tämä on kyllä paljon sanottu entisenä tamperelaisena. Parasta on Turun tori kesäisin. En ole mistään saanut niin isoja keräsalaatteja kuin sieltä. Ihmekös tuo kun länsi-rannikolla paistaa “aina” aurinko!

Jos tamperelainen kehuu noin turkua, se pitää otaa todella vakavasti 😀 Me turkulaiset kiitämme! Ja joo siellä torilla on kyllä mulla ainakin yksi suosikkikoju salaateille, nam <3

Hamburger Börs on yksi meidänkin suosikkihotellejamme.
Jokirantaa kannattaa kävellä myös Tuomiokirkolta, joen toiselta puolen, yläjuoksuun – siinä on nykyisin ihan rannassa kivat puiset “laiturit”, joita pitkin voi kävellä junasillalle asti ainakin.
Kauppahallikin on kiva – nyt alkaa jo onneksi olla niin pitkä aika isäni kuolemasta ja siitä kun itse siellä kävin säännöllisemmin, että siellä voi myös käydä anonyymisti ilman että joka toinen myyjä kysyy perheen kuulumisia 🙂

Kiva kuulla, se on kyllä kiva hotelli ja niin erinomaisella sijainnilla kun vaan hotelli voi olla 🙂 Mullakin on ollut vanhempaa sukua töissä Kauppahallissa tai omistanut sieltä oman lihaliikkeensä 🙂 Jokirannalla tosiaan riittää nähtävää joka suuntaan ja se näyttää aina vähän erilaiselta säällä kuin säällä 🙂

Jee, Turku! <3 Olen itse alunperin Helsinigistä, mutta asustan Turussa nyt kahdeksatta vuotta – on siinä vaan sitä tunnelmaa. 😉

Välillä vähän kaipaan kyllä ihanaa Turkua, se on kyllä erinomainen kotikaupunki! 🙂

ADD A COMMENT