Koe ainakin nämä Chiang Maissa

4 heinäkuun, 2018

Chiang Mai on Thaimaan toisiksi suurin kaupunki, joka sijaitsee tunnin lentomatkan päässä Bangkokista pohjoiseen. Asuin Chiang Maissa 2016 talven ja vietin kymmenisen päivää kaupungissa taas muutama viikko sitten. Chiang Mai ei ole välttämättä se tyypillisin lomakohde, sillä kaupunki ei sijaitse rannikolla – kaupunki on kuitenkin ainakin diginomadin unelmakohde jos haluaa vältellä kylmää talvea Suomessa. Itse ajattelin ainakin viettää seuraavina vuosina ehkä useamminkin talven uudelleen täällä pohjoisen Thaimaan lämmössä.

Lue kaikki blogipostaukseni Chiang Maista täältä.

chiang mai 1chiang mai temppelit

Miten matkustaa Chiang Maihin?

Chiang Maihin ei ole suoria lentoja Helsingistä. Voit lentää Finnairilla Bangkokiin ja sieltä jatkolennolla pohjoiseen. Itse lensin viimeksi Bangkokista Thai Airwaysillä. Muita lentoyhtiöitä reitillä ovat ainakin Air Asia, Nok Air ja Bangkok Airways.

Vaihtoehtoisesti Qatar Airways on avannut vasta reitin Dohasta suoraan Chiang Maihin, joten Helsingistä voi lentää kaupunkiin myös Dohan kautta.

Seikkailunhaluisempi budjettimatkailija voi toki matkustaa Chiang Maihin myös yöbussilla tai -junalla Bangkokista.

Itse lensin Chiang Maihin pari viikkoa sitten Hongkongista Cathay Dragonin siivin.

Katso edulliset lennot täältä.

Missä majoittua Chiang Maissa? Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täältä.

cathay dragon

Koe ainakin nämä Chiang Maissa

1. Meditaatiokurssi Wat Phrathat Doi Suthepin temppeli (temppelit)

Wat Pharathat Doi Suthepin temppeli Doi Suthep vuoren huipulla tarjoaa henkeäsalpaavat maisemat. Täällä kannattaa käydä matkan aikana ainakin katsastamassa kaunis temppelialue. Wat Pharathat Doi Suthepilla voi myös osallistua meditaatiokurssille. Vipassana Meditation Center tarjoaa meditaatiokursseja neljästä päivästä kahteen viikkoon.

Meditaatiokurssilla ei ole hintaa, mutta on kohteliasta jättää jonkin summan lahjoitus lähtiessä. Majoitut  temppelialueella ja syöt munkkien seurassa päivittäin kaksi ateriaa. Päivät ovat pitkiä ja keskittyvät meditatiivisiin harjoituksiin.

Tutustu meditaatiokursseihin täältä.

2. Khao Soi – Chiang Main keittiön helmi

Thaimaalainen keittiö on yksi maailman herkullisimpia ja pohjoisessa Thaimaassa on myös omat erikoisuutensa joita ei perinteisiltä rantalomakohteilta löydy. Ruokaelämys jota ei saa jättää välistä Chiang Main matkan aikana on ehdottomasti Khao Soi. Khao Soi on hieman tulinen currynuudelikeitto, joka tarjoillaan perinteisesti kanan kanssa. Chiang Mai on kuitenkin vegaanien mekka, joten Khao Soita löytää myös tarjottavan tofun tai sienten kera.

Oma suosikki Khao Soini löytyi Ongtong Noodle -ravintolasta, josta olen kirjoittanut aiemmin tämän postauksen.

3. Wat Chedi Luangin vanhat temppelirauniot

Chiang Main kaupungissa on yli 300 temppeliä, joten matkan aikana kannattaa vierailla ainakin muutamassa. Vanhassa kaupungissa sijaitseva Wat Chedi Luang on yksi kaupungin näyttävimpiä historiallisia temppeleitä. Alueelle on edullinen n. 20 thaimaan bahtin sisäänpääsymaksu. Uudempien temppelien takaa löytyy Wat Chedi Luangin historiallinen temppeliraunio, jonka rakentaminen on aloitettu jo 1300-luvulla.

4. Nauti rentouttava hieronta

Thaimaassa hieronta on edullinen tapa rentoutua ja hierontaa on tarjolla melkein jokaisessa kadun kulmassa. Chiang Maissa asuessani kävin jalkahierronnassa useamman kerran viikossa. Suosittelen myös kokeilemaan öljyhierontaa ja ihokuorintaa. Itse otin ensimmäisen kerran perinteisen thaimaalaisen hieronnan, mutta se oli niin kivuliasta että lähdin itkien pois, haha.

5. Nimmanin alueen trendikkäät kahvilat

Nimmanin alue on suosittu diginomadien keskuudessa ja sinne onkin vuosien aikana auennut useita trendikkäitä kahviloita joissa voi bongata länkkäreitä rivissä läppäreineen. Kahviloita löytyy erikoisista överijälkkärimestoista laadukkaaseen kahvihifistelyyn ja överiterveellisiin smoothie bowleihin ja tuoremehuihin.

Löydät lisää kahvila- ja ravintolavinkkejäni Chiang Maihin täältä.

6. Chiang Main iltamarkkinat ja katukeittiön makuelämykset

Chiang Mai on myös tunnettu night marketeistaan, joista se tunnetuin on sunnuntaisin vanhassa kaupungissa. On todennäköistä että jokaiselle illalle löytyy kaupungista jotkut markkinat. Markkinoilla kannattaa käydä ainakin nauttimassa paikallisia katukeittiön antimia ja itselleni on tarttunut mukaan jonkin verran myös vaatteita, koruja ja jopa astioita.

7. Päiväretki Elephant Nature Parkiin

Elephant Nature Park on norsujen turvakoti Chiang Main ulkopuolella luonnonpuistossa. Thaimaassa ratsastuksen ympärille tukeutunut norsuturismi on onneksi vähentymässä, mutta valveutuneisuus on tuonut mukanaan myös ikävän trendin norsujen turvakodeista, joissa fantteja käytetään eri valossa samalla tavalla turistin viihdykkeenä. Elephant Nature Park toimii täysin norsujen ehdoilla vaikka rahallisesti toimiikin turismilla. Suosittelen päiväretkeä Elephant Nature Parkiin ja jos valitset jonkun toisen paikan, kannattaa se etsiä heidän sivuiltaan sillä löydät listauksen muista eettisesti oikein toimivista turvakodeista ilman että joudut käyttää valtavaa aikaa researchiin siitä mikä turvakoti toimii mitenkin.

Voit lukea omasta kahden päivän vierailustani Elephant Nature Parkissa täältä.

8. Nauti päivästä uima-altaalla Verandassa

Veranda High Resortin uima-allas taitaa tulla esille jokaisessa Chiang Main vinkkejä sisältävässä blogipostauksessani, mutta en vaan voi suositella sitä tarpeeksi. Jos matkustat Thaimaassa ihan muina massikeisareina niin kannattaa ehdottomasti viettää pari yötä rentoutuen Veranda High Resortissa, mutta budjettimatkailijallakin on varaa viettää päivä uima-altaalla.

Verandalle pääset parhaiten songthaewin kyydillä. Retken tekemiseen riittää yleensä 4 tuntia. Ajomatkaan menee n. 20 minuuttia per suunta ruuhkista riippuen. Perillä riittää yleensä 2-3 tuntia. Songthaew odottaa sinua resortilla tuon ajan. Tästä maksoimme eilen 600 bahtia (n. 16 euroa), mutta todennäköisesti hinnasta olisi voinut vielä tinkiä.

9. Osallistu kokkauskurssille

Thaimaan lomailulle tyyppillisen rantalöhöilyn puuttuessa on hyvä miettiä uudenlaisia aktiviteetteja lomamatkaan. Chiang Maissa Thairuoan kokkauskurssit ovat suosittuja ja niitä tarjoaakin lähes jokainen paikallinen matkatoimisto kaupungissa. Itse en ole ehtinyt kokkauskurssille, mutta olen kuullut niistä yleisesti pelkkää hyvää.

Thairuoka on niin herkullista ja paikallisilla on monia saloja erinomaisen curryn luomiseen, joten täällä jos koskaan kannattaa get to the bottom of this. Jos opit valmistamaan hyvää massaman currya, ilmoittaudun illallisvieraaksi.

+ Lue blogista myös vinkit 5 päiväretkeen Chiang Maista.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Oi Chiang Mai! <3 Tällä kaupungilla on ihan erityinen paikka minunkin elämässä. Olin juuri lähtenyt pidemmälle reppureissulle ilman määränpäätä saatika paluulippua. Bangkokissa selasin äitin matkalukemiseksi antamaa Me Naiset -lehteä, josta löysin artikkelin Ching Maista. Seuraavaksi olinkin jo yöbussissa matkalla kohteeseen. Kaupungista jäi minullekin erityisesti mieleen mahtavat yömarkkinat (ruokaähky!), oikeasti tulinen ja edullinen katuruoka (<3), kokkauskurssi, temppelit ja erityisen ystävälliset ihmiset. Pakko kuitenkin ihmetella millaisessa Thai massagessa olet mahtanut olla.. itse kävin juurikin tuolla ensimmäisessä ja toistaiseksi viimeisessä thaihieronnassa. Nukahdin sinne, vaikka se tyttö jaloilla koittikin kovin hieroa. 😀 Ei tainnut olla sama hieroja?

Pohjois-Thaimaasta pitää myös kehua Pai-nimistä kylää, sille menetin aivan täysin sydämeni! <3

Aivan ihania vinkkejä ja postaus herätti kiinnostuksen Chiang maihin, vaikken sitä ennen ollut lainkaan ajatellut mahdolliseksi matkakohteeksi. Erityisesti tämä Veranda High Resort näytti ihan minun paikalta: luksusta luonnon ääressä! Myös kokkauskurssille olisi ihana osallistua.

Thaimaan night marketit on kyllä ihan parhautta, voi sitä ruokaonnen määrää! Joskus olisi kyllä superia päästä Aasiassa kokkauskurssille, en ole vieläkään saanut aikaiseksi osallistua sellaisella ja ne vaikuttaa niin mielenkiintoisilta.

ADD A COMMENT