Kollageenijauhetta, happohoitoja ja muita konsteja ihonhoitokokeiluja

4 huhtikuun, 2021

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Taisin jakaa ensi kertaa tuskailujani ihoni kanssa Instagram Stooreissa joskus vuosi sitten. Ihoni on aina ollut jotenkin punaisempi ja herkemmin ärtyvä kuin keskiverto. Jossain vaiheessa tilanne riistäytyi viime vuoden keväällä käsistä – iho kutisi jokaisesta kosteusvoiteesta niin paljon, että piti juosta peiton alta pesemään kasvot kylmällä vedellä keskellä yötä. Iho oli kuitenkin kuiva ja janosi kosteutta, mutta kaikki kosteus sattui.

Kävin kahdella ihotautilääkärillä, sain jos jonkinmoista reseptirasvaa ja pilleriä vain pahentaen tilannetta. Aina välillä joku ihonhoidon ammattilainen suositteli jotain, jolla sain ihon kunnon taas pahemmaksi. Suoraan sanottuna lopetin ihonhoidon, koska se tuntui vaan pahentavan ihoani.

Toki ihon kunto lähtee ihan muusta kuin tuotteista mitä sen pinnalla käyttää. Itse olen etsinyt kovasti vastausta ihoni huonoon kuntoon ruokavaliosta, mutta vaikka miten söin terveellisesti niin ei iho muuttunut suuntaan eikä toiseen. Tilailin myös kaikenmaailman supervitamiinijauheita Australiasta asti mitä ystäväni suositteli ihon kunnon parantamiseksi.

Hukkaan tässä kaikessa on mennyt varmasti satoja euroja. Nyt ihoni on kuitenkin selkeästi parempaan päin, vaikka siitä tuskin upean tasaista ja virheetöntä koskaan tuleekaan. Nämä seuraavat kolme konstia on kuitenkin tehneet merkittävimmän eron kasvoillani ja yllättäen mikään niistä ei ole lopulta ollut omalla kohdalla ruokavalio.

Kollageenijauhe

Jokaisen meidän keho tuottaa kollageenia itsestään, mutta sen tuotanto vähenee 25 ikävuoden jälkeen 1-2% vuodessa. Kun kollageenitasot laskevat ihon vastustuskyky haittavaikutuksia kuten auringonvaloa, saasteita, ilmeitä, ruokavaliota ja tupakointia vastaan heikkenee.

Kollageenin nauttimista lisäravinteena on tutkittu jo paljon, vaikka siitä onkin varmasti myös ristiriitaista näyttöä. Kollageeni on pilkottava oikeaan peptidipituuteen, jotta sen päivittäinen saanti voi vaikuttaa ihoon. Lisäkollageeni päivittäin nautittuna voi lisätä ihon kimmoisuutta ja parantaa sen vastustuskykyä ryppyjä ja juonteita vastaan.

Olen jo pari vuotta käyttänyt kollageenijauheita satunnaisesti smoothieiden tai kahvin joukossa pohtien onkohan niistä mitään hyötyä. Itse otin kollageenijauheet käyttöön kun sain tietää itselläni olevan sellainen geeni, joka tekee kollageenin tuotannosta jotenkin hidastuneempaa ja tämä näkyi myös myöhemmin tehdyssä vitamiinitestissä. En nyt täysin tiedä näiden testien luotettavuudesta, mutta molemmissa tuli kuitenkin kollageenivaje esiin. Lisäravinteiden mahdollisesta hyödystä on tosi hankala löytää luotettavaa tietoa etenkin jos ei ole itse alan ammattilainen, koska toinen saattaa vannoa jonkun tuotteen nimeen samassa kun jossain julkaistaan artikkeli sen täydellisestä hyödyttömyydestä ja kuluttajan rahan haaskaamisesta.

Oslo Skin Lab haastoi kuitenkin käyttämään heidän kollageenijauhetta nyt kahden kuukauden ajan. Annokset on kätevästi yksittäispakattu ja jauheen sekoitan yleensä aamukahvin joukkoon. Jauhe ei maistu millekään, joten sitä ei kahvin joukossa huomaa. Olen huomannut ihoni kunnon parantuvan jonkin verran, se on selvästi tasaisempi ja jotenkin kimmoisampi. Mitään radikaalia ryppyjen tasoittumista ei ole kuitenkaan tapahtunut, enkä toki sellaista odotakaan näin lyhyellä käytöllä. Oslo Skin Labin jauhe jäi kuitenkin päivittäiseen käyttöön, sillä se on niin paljon kätevämmin pakattu kuin aiemmin testaamani tuotteet satunnaiskäytössä!

Tutustu Oslo Skin Labin kollageenijauheeseen tästä.

Mitä lisäravinteisiin tulee, pyrin olemaan järkevän skeptinen, mutta kuitenkin avoin uusille asioille. Nuorempana hurahdin milloin mihinkin, mutta kollageenin kohdalla päätin vielä keskustella tutun ravitsemusasiantuntijan (laillistettu ravitsemusterapeutti) Noorin kanssa ja kysyin häneltä vielä nämä kaksi askarruttavaa kysymystä aiheesta:

1.) Moni väittää kollageenin olevan turha lisäravinne, koska kehomme ei voi hyödyntää sitä kuin ruoasta? Mitä mieltä olet tästä väitteestä?

Nykyään on kyllä tarpeeksi tutkimustietoa siitä, että 100% hydrolysoidusta kollageenipeptidistä on hyötyä ihomme kuntoon.

Suosittelen kollageenia lisäravinteena jokaiselle asiakkaalleni ja heistä suurin osa kokee siitä olevan hyötyä.

Jos aihe kiinnostaa suosittelen tutustumaan näihin kahteen tutkimukseen:

2.) Käytätkö itse kollageenia lisäravinteena?

Ehdottomasti, joka ikinen päivä! Suosittelen sitä ihan kaikille!

Noor on toiminut myös minun ravitsemusterapeuttina, mutta keskittyy tällä hetkellä enemmän vähähiilihydraattisen ruokavalion terapeuttisiin hyötyihin ja valmentamiseen tällä saralla. Voit seurata Nooria Instagramissa täältä.

Hyödynnä tarjous Oslo Skin Lab -kollageeniin:

  •  Saat  60% alennuksen ensimmäisestä pakkauksesta jäseneksi ryhtyessä (tarjouksen voi hyödyntää vain kerran 12 kk:n aikana).
  • Jäsenenä saat myös jatkuvan 30 % alennuksen seuraavista lähetyksistä. Hinta tällöin 39,80 € per pakkaus. Hinta sisältää postikulut.
  • Uusi pakkaus lähetetään joka 4. viikko, pakkaus sisältää 28 annosta.
  • Ei sitoutumis- eikä irtisanomisaikaa ja 14 päivän täysi palautusoikeus

Oikeat hellävaraiset ihonhoitotuotteet

Tärkeässä roolissa on myös ollut sopivien ihonhoitotuotteiden löytäminen ja tämä on ollut ehdottomasti se hankalin tehtävä, sillä herkkä ihoni ei kestä oikeastaan yhtään mitään. Olen testannut vaikka mitä apteekin hellävaraisinta parasta kaikkien suosittelemaa tuotetta aina vaan heikentäen ihoni kuntoa.

Nyt monien kokeilujen ja vuosien tuskailujen kautta olen lyötänyt kaksi tuotesarjaa, jotka sopivat iholleni. Ensimmäisenä tuotesarjana, joka ei saanut minua repimään ihoa unissani oli suomalainen luononkosmetiikkasarja Unna nordic. Sain tämän sarjan tuotteita käyttöön kosmetologiltani ja edelleen käytän satunnaisesti Unnan kasvonaamiota ja clay gel -putsaria.

Nyt ehdoton suosikkisarjani on kuitenkin Laponie of Scandinavia, joka yllätti heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Ihoni kunto parani vielä entisestään heti kun otin Laponien maitoputsarin, kasvoöljyn ja -veden.

Kemiallinen happokuorinta

Käyn harvoin kasvohoidoissa juuri sen vuoksi, että ihoni reagoi niihinkin niin herkästi. Monesti turhauttaa kun tuntuu, että omasta ihosta ei voi pitää huolta sitä hoitamalla.

Someystäväni Pepin suosituksesta uskaltauduin kuitenkin lopulta Kauneushuone Kajon penkkiin täällä Helsingissä ihmettelemään ihoani. Täällä minulle on tehty viimeisen vähän yli puolen vuoden aikana kolme tai neljä happokuorintaa. Kemiallinen happokuorinta etenkin herkkäihoisena kuulostaa suorastaan pelottavalta, mutta sitä se ei onneksi ollut.

Itse en huomannut kovinkaan hyvin ihon kunnosta suoraa hyötyä näistä happokuorinnoista tai sitten vaan odotin niiltä ihan liikoja. Nyt olen kuitenkin huomannut, että happokuorinnat ovat vahvistaneet ihoani ja se kestää nykyään nimenomaan paremmin erilaisia tuotteita näiden ansiosta. Kuorinnalla saatiin myös epäpuhtaudet hallintaan, koska ihon kunnon vuoksi olin jo pitkäksi aikaa suorastaan hylännyt ihonhoidon ennen näiden aloittamista.

Siinäpä ne minun ‘salaiset aseeni’ ihon parempaan kuntoon. Toivottavasti näillä pärjätään jatkossakin, koska jatkuvasti kutiava näppyläinen ja punoittava iho ei tee hyvää itsetunnolle ja on muutenkin tuskaista!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT