Kolme joululahjaideaa kaukokaipuusta kärsivälle

24 marraskuun, 2020

*Kaupallinen yhteistyö: Desenio

Jouluhan se sieltä taas tulla jolkottaa ja tänä vuonna sekin saattaa olla vähän erilainen kuin yleensä. Mulla oli itseasiassa alkuvuodesta idea, että kerään vuoden mittaan joulukuusen koristeita ympäri maailmaa ja kirjoittaisin jokaiseen pienen matkatarinan ja antaisin sen sitten äidilleni lahjaksi – well, look how that turned out, haha. Thanks 2020. Tänä vuonna maailmaa ei ole tullut alkuvuoden jälkeen koluttua tuttuun tapaan näin matkabloggaajan ammattissa kuten ei monella muullakaan.

Joulu on kuitenkin taas mahdollisuus fiilistellä kaukomaita tavalla tai toisella, vaikka sinne ei tulisi lähdettyäkkään. Itseasiassa viime vuonna toinkin jouluksi juustot pöytään Sveitsin vuorilta saakka ja ne maistui niin hirveällä, että viime joulua emme meidän perheessä hetkeen unohda.

Reissaajan joululahjalistoja on aina blogeissa tähän aikaan vuodesta, mutta minä haluan pitää oman listani lyhyenä. Tässä siis top kolme joululahjaideaa kaukokaipuusta kärsivälle – ja koska tämä on toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa, saatte tästä myös alekoodin ostoksien tekoon!

1.) Matkailuaiheisia tauluja kotiin koristeeksi

Diginomadielämän jälkeen muuttaessani Chiang Maista takaisin Helsinkiin, halusin heti sisustaa kotini matkamuistoin ja matkailuaiheisin tauluin. Tilasin muutaman suosikkikaupunkini kartan ja lentokoneen siiven koristeeksi kotiin muistuttamaan minua maaailmasta ja intohimostani seikkailuun.

Deseniolla on toki paljon muutakin kuin matkailuaiheisia tauluja, mutta näitä valitsisin itse reissaavalle ystävälle tai sukulaiselle.

Uuteen kotiini olen luonut oman matkailuseinäni makuuhuoneeseen ja tauluja muutamia reissuaiheisia tauluja haluan vielä ehdottomasti lisätä tähän kollaasiin! New Yorkin kartta muistuttaa ihanista NYC:in muistoista ja Afrikan eläimet suureesta haaveestani päästä joskus safarille Tansaniaan. Helsinki tuossa keskellä taas muistuttaa kodista, johon lopulta aina palaan maailmalta.

Tutustu Desenion valikoimaan tästä.

2.) Matkalahjakortti seikkailun toivoon

Matkailuala on kärsinyt vuodesta 2020 mahdollisesti enemmän kuin mikään muu ala, joten tällä lahjalla teet hyvää niin kaukokaipuusta kärsivälle lahjan saajalle kuin matkailuyrityksellekin. Toki kukaan meistä ei vielä tarkalleen tiedä milloin maailmalle pääsee samalla tavalla kuin ennen, mutta toivottavasti ensi vuonna reissataan jo jonkun verran!

Lahjakortin voi ostaa vaikka Finnairille tai johonkin matkatoimistoon. Katso kuitenkin tarkasti, että lahjakortti on voimassa tarpeeksi pitkään vallitsevaan tilanteen vuoksi!

3.) Matkailuaiheisia kirjoja mielikuvitusmatkoille

Sillä aikaa kun maailmalle ei vielä pääse samalla tavalla kuin ennen, on sopiva aika lähteä mielikuvismatkoille. Joulun aika on muutenkin parasta aikaa kirjan lukemiseen villasukissa viltin alla. Itse luen vuodessa todella vähän kirjoja jos ihan rehellisiä ollaan, mutta joulu on sitä aikaa kun siihen yleensä uppoudun. Voit toki yhdistää matkalahjakortin vaikka Lonely Planetin matkaoppaalla, jos tiedät mistä matkasta lahjan saaja kaikista eniten haaveilee!

Itse sain viime vuonna lahjaksi Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin, joka jokaisen reissaajanaisen kannattaa lukea.

Tuleeko teille mieleen hyviä reissujoululahjoja?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kiitos inspiroivasta!
Otin teiltä hyvän vihjeen

Nämä oli kivoja vinkkejä!

Itse ehkä tällä hetkellä ostaisin kuitenkin tuon lahjakortin johonkin kotimaan kohteeseen, niin epävarma tilanne tällä hetkellä kuitenkin edelleen on. Kirjoja on tullut parin viime vuoden ajan todella vähän, mutta pääasiassa ne jotain matkailuaiheisia ovat olleet.

Juu ja nyt on kyllä oikea aika myös tukea kotimaan matkailuyrityksiä, joten todella hyvä ajatus! 🙂 <3

ADD A COMMENT