Kolme ravintolavinkkiä Turkuun

13 maaliskuun, 2018

Turulla on aina spesiaali paikka sydämessäni, onhan se kuitenkin se alkuperäinen kotikaupunki. Jotenkin vuosien varrella olen nähnyt Turun uudelleen turistin silmistä ja mielestäni se on monellakin tapaa ihan rehellisesti Suomen paras kaupunki. Turussa on jotenkin ne kaikki pienen kaupungin ja suurkaupungin edut samassa paketissa. Turun trendikkäät ravintolat ovatkin juuri yksi selkeä syy mikä tekee kaupungista niin mielenkiintoisen. Turusta löytyy pieneltä alueelta ihan hävytön määrä herkullisia rafloja.

Omasta mielestäni suurin osa Turun parhaista ravintoloista on jokirannan varrella ja Aurakadulla ydinkeskustan tuntumassa.

Vierailin Turussa tammikuussa osana Nordic Blogger’s Experience -kampanjaa.

Vaikka ravintolavinkkejä riittäisi loputtomiin saakka, ajattelin listata teille muutaman oman suosikkini etenkin illalliselle!

P1140064

1.di Trevi

di Trevi on valintani lähes mihin tahansa tilaisuuteen. Ravintola on rento, mutta silti sopivan juhlallinen esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin. di Trevissä voi käydä ihan vain lasillisella viiniä tai nauttimassa illallisen pitkän kaavan mukaan. Erityisesti pidän di Trevin tapaksista, joita yleensä viinin kaveriksi otamme jaettavaksi.

Ravintolan keittiö on espanjalaishenkinen, mutta listalta löytyy myös joitain italialaisia herkkuja. Omia suosikkejani tapaksista on ehdottomasti etanat, graavilohi carpaccio ja mustekala.

di Trevi osa Turun Food Walk -konseptia. Food Walk on kortti, jonka avulla voit nauttia ruokalajeja eri ravintoloissa joko saman päivän tai useamman päivän aikana, esim. alkupala Smörissä, pääruoka di Trevissä ja jälkkärikahvi Cafe Artissa.

Lue täältä lisää Di Trevistä.

Sijainti: Aurakatu 1

P1140139

P1140156

P1140138

P1140134

2. Smör

Smörissä olen käynyt pariin otteeseen ja ensimmäisenä tulee aina mieleen kala. Smörissä tarjoillaan erinomaista lounasta, mutta tyylikkään tilansa ansiosta se on erinomainen illallisravintola. Smör on Turulle tyypillinen kellariravintola Aurajoen varrella. Ruoat valmistetaan erittäin tuoreista ja usein kotimaisista raaka-aineista.

Suosittelen kokeilemaan neljän ruokalajin yllätysmenuta!

Smör on myös osa Turun Food Walk -konseptia. Food Walk on kortti, jonka avulla voit nauttia ruokalajeja eri ravintoloissa joko saman päivän tai useamman päivän aikana, esim. alkupala Smörissä, pääruoka di Trevissä ja jälkkärikahvi Cafe Artissa.

Sijainti: Läntinen Rantakatu 3

P1150171

P1150174

P1140047

3. Nooa

Nooa oli tänä vuonna itselleni kokonaan uusi tuttavuus. Ravintola Nooa on supertrendikäs uutuus Aurajoen varrella, mutta hieman ydinkeskustaa kauempana. Nooa tarjoilee edullista lounasta ja päräyttävää fine diningia iltaisin – nautimme bloggaajaporukan kanssa tammikuussa ainakin halstrattua siikaa savusimpukkateriinillä, marinoidulla keltajuurella ja creme fraichella #neverforget. Pääruoaksi suosittelen maistamaan paistettua tofua ja jälkkäriksi lakritsi-valkosuklaakreemiä. All the noms.

Nooa vaikuttaa myös siltä, että se olisi potentiaalisesti ensi kesän paras terassi.

Sijainti: Läntinen Rantakatu 57

P1150219

P1150208

P1150205

P1150216

P1150210

Lue lisää blogipostauksiani Turusta:

Kesävinkkini Turkuun

Majoitus Turussa: Radisson Blu Marina Palace Hotel

Oletteko käyneet illallisella näissä ravintoloissa? Mikä on sinun suosikkiravintolasi Turussa?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Juuri nautimme viikonloppuna pienimuotoisen “sukupäivällisen” Grill It! -ravintolassa. Ja Radisson Blu Marina Palacessa asuessamme päädyin lukemaan myös juttusi siitä ja ettet tullut tuota ravintolaa sen lihapainotteisuuden takia testanneeksi. Meidän 7 hengen porukassamme kaikille kelpaa myös liha, joten ravintola olikin nappivalinta, listalta löytyi vaihtoehdot niin nuoremmille kuin vanhemmille aikuisille!
http://meriharakka.net/2018/03/13/aurajoen-maisemissa-vaikka-maaliskuussa/

When I lived in Turku I was a student so I haven’t tried too many actually. But I remember Tårget being really nice. And last summer when I was there for a visit a went for a second time to Pinella. 🙂 Feels like I have to go back and try a couple of these restaurants that you suggest!

Uuuu, nammmms! I have tried the first two but have to check out Nooa next time I go to Turku! 🙂

https://lartoffashion.com

ADD A COMMENT