Kuusi kuunteluvinkkiä kaukolennolle

12 lokakuun, 2019

*Kaupallinen yhteistyö: Storytel

Näin matkabloggaajana mietin pitkään että mitähän reissukirjoja suosittelen teille, kunnes oli pakko todeta että enhän minä sellaisia juuri lue tai kuuntele. Olen aina ollut hyvin laiska kiinnostumaan kaunokirjallisuudesta, vaikka oman kirjan kirjoittamisesta haaveilenkin. Minulle kirjan lukeminen on aina tarkoittanut uuden oppimista ja jotain sellaista konkreettista hyötyä – en vaan yksinkertaisesti löydä itsestäni sellaista mielentilaa, että voisin ihan vain nauttia viihdekirjallisuudesta – we all have our issues.

Kuunteleminen on minulle itseasiassa jokseenkin lukemista luonnollisempaa, joten äänikirjamaailmaan tutustuttuani olenkin alkanut keräilemaan itselleni enemmän kuunneltavaa matkoille. Kirjat voi ladata offlineen ennen matkaa, jotta niitä voi kuunnella myös lentokoneessa. Storytel haluaakin nyt tarjota kaikille meidän Jetlagissa pdocastin kuuntelijoille 30 päivää ilmaista kuunteluaikaa osoitteessa storytel.fi/jetlagissa.

Uusimmassa Jetlagissa podcastissa käymmekin läpi vähän molempien Storytelin kirjastoa ja Anna-Katri vinkkaakin blogipostauksessaan 10 hyvää kirjavinkkiä reissaajalle. Oma tallennettujen kirjojen lista näyttikin hieman erilaiselta – Everything is f*cked, Healing yourself NOW, Narsistisen haavan parantaminen ja 10 eri meditaatiopätkää.  Podcast -jaksossa kerron tarkemmin miksi kirjahyllyni näyttää tällä…

Kirjat voi ladata offlineen ennen matkaa, jotta niitä voi kuunnella myös lentokoneessa.

1. Apua lentokoneessa nukkumiseen: Mindfulness Meditation for Deep Sleep

Meditaatiopätkistä kuitenkin puheenollen, löytyy Storytelista yksi meditaatiopätkä mitä ilman en enää yksinkertaisesti suostu lähtemään kaukolennolle. Olen ennenkin kertonut olevani täysin kykenemätön nukkumaan lentokoneessa, kunnes löysin Glenn Harroldin Mindfulness Meditation for Deep Sleep -pätkän. En vieläkään nuku kuin tukki koneen rullatessa kohti kiitotietä, mutta ainakin olen oppinut pääsemään jonkinlaiseen syvempään lepotilaan kuuntelemalla tätä vajaan tunnin pätkää lennolla aina uudelleen ja uudelleen – kehoni on oppinut yhdistämään Glennin pehmeän äänen nukkumiseen. Toki vastaavia pätkiä on monenlaisia, mutta tämä on osoittautunut omaksi suosikiksi. Itseasiassa, en ole koskaan kuullut nauhaa loppuun saakka vaikka heräänkin aina sen päätyttyä.

2. 5 AM Club – ota aamut haltuusi

Sara vinkkasi minulle Sveitsin matkallamme 5 AM Clubista ja olenkin kuunnellut kirjaa parilla viimeisimmällä lennolla. Kuuntelen äänikirjoja monesti mielummin englanniksi, mutta tämän kirjan kertojan ääni häiritsi niin paljon että vaihdoin suomeksi. Suurin haasteeni äänikirjojen kanssa on itseasissa lukijoiden äänet – välillä en vain pysty kuuntelemaan jotain kirjaa jos lukijan ääni ei ole juuri oikeanlainen omaan korvaan. 5 AM Club kiinnostaa itseäni, koska luen mieluiten itsensä kehittämiseen liittyvää kirjallisuutta ja rakastan aamuja. En missään nimessä herää joka aamu viideltä, mutta yritän saada kirjasta hieman inspiraatiota aikaisiin aamuihin, koska koen silloin olevani parhaimmillani kunhan vaan jaksan nousta ylös. Tämä kirja jatkuu viimeistään huomenna Tukholman lennolla, koska tämän aamun viikot ovat olleet melko laiskoja.

3. What the Most Successful People Do Before Breakfast

Aamuteema ja ura toistuu aina kirjoissa mitä kuuntelen tai luen. Tämän kirjan itseasiassa luin joskus vuosi sitten muutamalla aamulennolla ja inspiroiduin. Kirjassa käydään läpi useamman hyvin erilaisen menestyneen ihmisen aamurutiineja, joista voi napata itselleen inspiraatiota. Monesti aikaiset aamut ajatellaan, että niiden pitää jokaisella alkaa lämpimällä sitruunavedellä, meditaatiolla ja kiitollisuuspäiväkirjalla sekä salitreenillä – ain’t nobody got time for that. Mielestäni aamurutiinin pitää olla omannäköinen ja itse ainakin huomasin nauttivani esimerkiksi paljon enemmän salitreenistä lounaan jälkeen. Oma aamurutiini alkaa pehmeällä jazzilla, kynttilöiden ja öljydiffuuserin sytyttämisellä sekä rauhallisella aamiaisella. Lopuksi teen cappuccinon ja ryhdyn töihin.

4. Auschwitzin tatuoija

Haluaisin oppia nauttimaan kaunokirjallisuudesta as most normal people do ja valitsin tämän kirjan taas näin alkuun. Auschwitzin tatuoija on tarina, joka toki perustuu tositapahtumiin, mutta hyvin tarinankerronnallisesti raa’an rakkaustarinan kautta. Olen aloittanut kirjan pari kertaa niin fyysisenä kirjana kuin Storytelin äänikirjanakin, mutta katsotaan koska pääsen alkua pidemmälle. Moni on kehunut Auschwitzin tatuoijaa todella koukuttavan kirjana, mutta itse en vaan osaa koukuttua kirjoihin.

5. Läsnäolon voima

Tätä kirjaa suosittelen näin varovasti, enkä ole sitä itse vielä lukenut. Eräs ystäväni kertoi minulle vuosi sitten käydessäni läpi vaikeita asioita, että minun tulisi lukea Läsnäolon voima – but only when I’m truly ready. Läsnäolon voima voi hänen mukaansa muuttaa ihan koko elämän ja maailmankatsomuksen, eikä sille välttämättä ole valmis. Oletko sinä lukenut tätä? Olenkohan minä valmis aloittamaan?

6. Norah Jonesia ja pehmeää jazzia

En voi myöskään missään nimessä matkustaa ilman musiikkia ja yleensä alkulennosta kuuntelenkin vaan Spotifyin soittolistojani ennen kuin jaksan paneutua kirjan kuunteluun. Kuuntelen lentokoneessa lähes aina Norah Jonesia tai jotain vanhoja pehmeän melankolisia jazz-hittejä.

Tutustu täältä Storytelin äänikirjoihin veloituksetta 30 päivää.

Kuuntele uusin Jetlagissa podcast -jakso täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Voisin kyllä ottaa myös käyttöön noi mindfullness-nauhat, tosin ihan kotioloihin – ehkä tää levoton sielu rauhoittuisi edes hetkiseksi 😀

Haha, sun pitää pitää kuulokkeet 24/7 päässä ja meditaatiomiehet siellä kuiskimassa sulosointuja korvaan 😀

Joo no, Luftwaffe oli siitä hyvä, että koneessa oli tuota mindfulness/meditaatio -ohjelmaa valittavissa ja käytinkin sitä. Ainoa ongelma oli, ettei sitä voinut kuunnella toistolla. Aiemmin olen kuunnellut Bookbeatin kirjoja ja minulla on ollut tapana kuunnella vähän pitempiä youtube-juttuja joista tiedän, ettei ne tarjoa mitään katsottavaa. Oikeasti minun pitäisi taas saada venäjän opintorutiini alkamaan.
Minä en tee oikein yhtään mitään aamuisin. Heräämiseen menee puolet päivästä. Tätäkin kirjoitan illalla.

Onpa kätevää, että koneessa suoraan on meditaatiopätkiä tarjolla, mä pidän tota unipätkää tosiaankin aina repeatilla lennoilla kun haluan nukkua tai edes nuokkua! 😀

Itse rakastan aamuja, mutta välillä ne vaan kuitenkin venyy lähemmäs kahdeksaa tai yhdeksää, mutta nyt kirjoitan tätä aamulla haha! 😀

Otin heti kuunteluun tuon läsnäolon voiman ja nyt pelottaa, mitä mulle tapahtuu. 😀 Olen oikeastaan äänikirjojen ja tavan kirjojen sekakäyttäjä. Iltaisin ja kotona luen kirjoja, mutta reissuilla ja työmatkoilla kuuntelen erityisesti self help-tyylisiä oppaita ja elämänkertoja.

Hahaha, mahtavaa – keep me posted 😀 Mä olen yrittänyt kuunnella nyt myös iltaisin kotona äänikirjoja, mutta nukahdan yleensä 10 minuutin sisään ja sitten seuraavana päivänä mulla ei ole hajuakaan mihin olen jäänyt, haha! 😀

Itsellä kanssa sama että tulee kuunneltua/luettua kirjoja joiden avulla voi itseään kehittää ja inspiroitua. Pitää tuo läsnäolon voima vinkki pitää itse mielessä 😀

Itse uskaltauduin siitä lueskelemaan viitisen sivua ja olin niin hämmentynyt, että annan sen vielä odottaa haha! 😀

ADD A COMMENT