Kymmenen vinkkiä parempiin Instagram-kuviin

5 helmikuun, 2015

Ihana ihana Instagram. Instagram on itselleni se kaikista rakkain sosiaalisen median kanava, niin työssä kuin henkilökohtaisessa elämässä – vaikka mikäpä niitä nykyään enää toisistaan erottaa, heh! Omalla Instagram-tililläni meni juuri 4,000 seuraajan rajan rikki, joten sen kunniaksi voisin antaa teille vinkkejä parempiin Instakuviin!

Täydellisen kuvan nappaaminen puhelimella:

1. Jos otat kuvia puhelimella, pyyhi kameran linssi ensin pehmeällä kankaalla. Meillä on kaikilla nykyään käden jatkeena useammin älypuhelin kuin poikaystävä, joten puhelimen kameran linssiä tulee lähmittyä tahmaisilla tassuilla tunneittain päivässä. Aina kuvaa ottaessa kannattaa muistaa pyyhkäistä linssiä vaikka paidan hihalla – saatat jopa yllättyä minkälainen ero kuvalaatuun voi tulla!

2. Ota kuvia aina luonnonvalossa. Vaikka älypuhelimilla saa nykyään todella laadukkaita kuvia, ei se ainakaan vielä tänä vuonna tule korvaamaan manuaalisesti pelittävää järjestelmäkameraa. Saat kuvistasi aina paljon parempi, jos nappaat niitä vain luonnonvalossa keskellä kirkkainta päivää.

Kuvassa sama hattu Lontoon aamuhämärässä ja Soulin päivävalossa – kumpi on rakeisempi?

3. Ruokakuvat toimii usein parhaiten ylhäältä päin. Ruokaporno on meidän somehipsterien korvike sille perinteisen perverssille nakuilulle. Lounasta ei vaan voi syödä, jos sitä ei ensin taltioi bittiavaruuteen. Omasta mielestä parhaat ruokakuvat onnistuu suoraan ylhäältä otettuna, tai vaihtoehtoisesti lähikuvana keskittyen johonkin annoksen yksityiskohtaan.

Seuraa illallisvinkki; luonnonvalo ei välttämättä riitä romanttiselle illalliselle asti. Parhaan kuvan taltioimiseksi, pyydä seuralaista avaamaan oman puhelimensa taskulamppu ateriasi suuntaan!

4. Vähemmän on usein enemmän. Yksinkertainen on kaunista ja less is more. Instagram-kuvassa toimii hyvin vaalea tausta, jonka keskellä tai reunassa on jotakin mihin kiinnittää katse. Monilla mielenkiintoisilla Instagram-tileillä on juurikin tämänlaisia kuvia. Vaihda siis perinteisiä kuvakulmia rohkeasti!

5. Anna kuvan kertoa tarina. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ja ainakin omassa valokuvauksessa mobiilikuvat kertovat kaikista eniten. Voit ottaa kuvan varpaistasi merellä, kädestäsi lentokoneen ikkunaa vasten tai kasvoistasi kohti edessä olevaa maailmaa – aina ei tarvitse poseerata lärvi linssin suuntaan. Kerro mielummin tarina, johon seuraajasi voi samaistua. Huomioi tarinan kerronta myös kuvatekstissä, kerro rehellisesti omista tunteista tai inspiroi seuraajaa hyvien lainausten avulla.

Recently Updated22Recently Updated19Recently Updated24Recently Updated25

Editoi kuva eloon

1. Älä koskaan käytä Instagramin omia filttereitä. Instagramin räjäytettyä pankki muutama vuosi sitten, tuli Amaroa ja LO-FI:ta vähän jokaiseen julkaistuun kuvaan. Tee Instagram-tilillesi palvelus ja unohda filtterit. Viimeisimmässä päivityksessä on tullut mukaan muutama siedettävä filtteri, mutta käytä näitä erittäin harkiten – jos käytät, huomioithan, että voit säätää filterin vahvuutta!

2. VSCO Cam. Muokkaan Instagram-kuvani useimmiten ulkopuolisilla aplikaatioilla.VSCO:sta löytyy valmiina muutamia valmiita filttereitä, joista oma suosikkini onA5 ja S2. Tämän lisäksi lisään +1-2 exposurea, +1 contrastia ja +2 lilaa tai sinistä highlight-väriä.

3. Hyödynnä erityisesti valoa ja kontrastia. Käytät sitten ulkopuolisia sovelluksia tai ainoastaan Instagramia, keskity kuvan muokkaamisessa erityisesti valon ja kontrastin säätämiseen. Mielipiteitä on tietysti monenlaisia, mutta itse pidän Instagramissa ylivaloittuneista kuvista ja säädänkin valotuksen usein äärimmilleen.

4. Suorista horisontit. Jossakin asioissa pitää olla edelleen perinteinen, tämä on yksi niistä. Mikään ei pilaa täydellistä maisemakuvaa yhtä helposti kuin vinksahtanut horisontti. Horisontti on helppo suoristaa Instagramissa kuvaa postatessa!

5. Unohda kehykset ja kollaasit. Vähemmän on edelleen enemmän. Instagramia ihastellaan usein puhelimella ja puhelimen ruutu on pieni. Unohda siis neljän kuvan änkeminen väkisin pieneen neliöön, ja tarjoa seuraajalle tarina kuva kerrallaan. Kollaaseille on omat paikkansa maailmassa.

Downloads2-001Edited with VSCO Cam: Filter: S2 | Exposure: +2 | Contrast: +3 | Sharpen: +3 | Highlights tint: purple +3

Downloads1-001Edited with VSCO Cam: Filter: A5 | Exposure: +2 | Contrast: +1 | Sharpen: +1 | Highlights tint: blue +3

Recently Updated21

Recently Updated23

Miten sinä muokkaat Instagram-kuvasi?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Samassa junassa mennään, Instagram on ihan paras, mitä tulee siis sosiaaliseen mediaan 🙂 Itse vannon Snapseedin nimeen ja IG:n filttereitä ei ole tullut käytettyä sen alkuhuuman jälkeen, mutta näiden uusien päivitysten myötä eivät nekään enää ole niin pahoja. Hyviä vinkkejä!

Joo alkuhuumassa mäkin oon joskus käyttänyt niitä kaikkia kilpaa haha! Snapseedille annoin joskus mahdollisuuden, mutta lämpesin enempi Afterlightille 🙂

Heips! Rohkenin heittää sulle blogihaasteen, tässä linkki siihen (: http://www.rantapallo.fi/journeydiary/2015/02/10/blogihaaste-10-matkakuvaa/

Jes, tartun haasteeseen kun olen takaisin kylmässä Suomessa 😀

Kiitos hyvistä vinkeistä! Mun Instagram-tili on ollut olemassa muutaman kuukauden, mutta jotenkin vaan unohdan sen olemassaolon. En vaan ole päässyt siihen sisälle. Tosin täytyy tunnustaa, että en ole juurikaan nähnyt edes vaivaa sen eteen! 🙂 Nyt tuli hommattua eka järkkäri, ja valokuvauskurssi alkaa parin viikon päästä, joten ehkä se Instagram-tilikin sen myötä vilkastuu! Sulla on ainakin kivoja kuvia.

Pääset vielä 😉 Kiva että olet innostunut valokuvauksesta, haluaisin itseasiassa itsekin löytää Helsingistä jonkun kivan valokuvauskurssin ja vähän parantaa taitojani! 🙂 Omalla Instagram-tilillä tosin julkaisen vaan puhelinkuvia enimmäkseen, kyllä niistäkin saa hienoja kun oppii valojen ja varjojen hyödyntämisen! 🙂 Jos kaipaat vinkkiä Instagramiin, heittele viestiä tai kommenttia!

Loistava postaus, kiitos vinkeistä! Minä höppänä se oon vaan käyttänyt ig:n omia filtteireitä, koska puhelimen muistikapasiteetti on ollut niin täynnä jo vuoden päivät että en ole pystynyt lataamaan Vscocam appiä käyttööni, kun vaatii uusimman käyttiksen, jota mulla ei oo sitäkään… Huoh… IT-alalla 16 vuotta ja suutarin lapsella ei oo… 🙂

Hupsista, ehkä on aika päivittää tilanne 😀 Ja saa sitä nättejä kuvia Instagramiin ilmankin VSCO:ta, vaikka ihan Instagramin omilla muokkauksilla, mutta ei niillä filtereilllä 😉

These are great tips. I love your Instagram profile. So very pretty! I agree, ban the filters! I usually just up the saturation, warmth and contrast a little on each image to make it pop.

Aww, thanks dear! Small edits like that always work best! 🙂

Hyviä vinkkejä! Ei oikee muhunkaan nuo valmiit filtterit iske. Oon muutenkin melko laiska muokkailemaan instagram kuvia, mutta valoisuus on kyllä juuri se mistä mäkin ig kuvissa pidän!

Eipä niitä aina tarvitse edes niin antaumuksella muokatakkaan, siinäkin less voi olla more 😉

Minusta joillain filttereillä saa sopivasti korostettua värejä, vaikkapa juuri Lontoon punaisesta bussista punaisemman. Toisaalta minulle kuvat ovat lähinnä hetkiä, usein aika randomillakin otettuja. Järkkärillä sitten mietin, mitä kuvaan. Nauratti yksi kommentti viime viikolla: kirjoittaja sanoi, että vaikka kuva randomilla otettu, hän pitää siitä silti. Öö, onko sillä väliä, miten kuka kuvansa ottaa?

Poikkeukset mahtuu aina sääntöön! Jossakin kohdissa hillitysti käytettynä filtteri voi varmasti toimia, ainakin mä tykkään sun kuvista, joten seems so! 🙂

Mullakin on tosi erityyppisiä kuvia ne mitä otan järkkärillä ja mitä taas puhelimella, tietysti laatumielessä, mutta nimenomaan tarinamielessä. Eli random hetkien kuvaaminen kunniaan! 😀

Niin ammattimaisen tuntuisia vinkkejä, että jään miettimään, että pitäisikö olla postaamatta kuvia Instagramiin 🙂
Tuota ruokakuvavinkkiä pitää joskus kokeilla – tosin useimmiten seuralaiset ovat sitä mieltä, että jos nyt vaan syödään!

Höpsis! Kukin Instagrammaa tavallaan, ja ei näitä kaikki ohjeita tarvitse ottaa käyttöön, asia kerrallaan! 🙂 Tekemällä oppii! Mä olen opettanut seuralaiseni kestämään tarpeeni kuvata kaikki mitä tapahtuu, heh!

Hyviä vinkkejä! Aloittelevana instagrammaajana innostuin ensin niistä filttereistä aika paljon kun ei muita ohjelmia ollut puhelimeen ladattuna, ja kuvista saa niilläkin enemmän asioita esiin kun puhelimen kamera ei ole mikään pro. Pitänee vähän satsata asiaan seuraavaksi jos instagrammailu jatkuu, kun tämä sama vinkki on painokkaasti jo luettu niin monesta paikasta 😉

Mäkin aluksi innostuin niistä, mutta nykyään lähinnä sattuu silmään – tottakai tähänkin joukkooon mahtuu niitä poikkeuksia! Rohkeasti vaan kuvia nappaamaan, tekemällä oppii! 🙂

IG:n omat filtterit pitäis todellakin kieltää! Huh. Vscocam käytössä täälläkin 🙂

Hah niin pitäisi! Vscocamia on ykkönen, mutta siinä on oma opettelemisensa jotta ei mene ihan överiksi, heh! 😀

Kiitos hyvistä vinkeistä, Veera :)!

:—–D Oot ihana Veera! Hyviä vinkkejä!

Itsepäs olet Nella <3

Hyviä vinkkejä, Veera! Komppaan! 🙂

Thanks Lotta! 🙂

^^ Sama Jennin kanssa 😀

Haha 😀 Mahtavaa!

“Parhaan kuvan taltioimiseksi, pyydä seuralaista avaamaan oman puhelimensa taskulamppu ateriasi suuntaan!”

Repesin tälle ihan totaalisesti. 😀 Iiro napisee jo nyt, kun alan kuvaamaan ravintolassa, etenkin jos kyseessä on romanttinen illallinen, jonka fiiliksen kuulema kuvaaminen tuhoaa. Voin vain kuvitella, miten hän tällaiseen pyyntöön reagoisi. 😀

Haha! 😀 Romanttinen tunnelmahan on aina hyvä pilata puhelimen taskulampulla sohimiseen 😀

Haha, us Instagrammers should have no shame! Pitäähän sitä nyt seuralaisia aina vähän hämmentää! 😀

Mun pakko jatkaa tähän Jennin kommenttiin, että haluaisin myös nähdä, miten seuralaiseni reagoisi dinnerillä pyytäessäni häntä avustamaan kuvan ottamisessa 😀 Muuten aamen! Instagramin omat filtterit..yöks.

Ja mun myös on jatkettava tähän! Nyt jo silloin harvoin jos kuvan raflassa nappaan, teen sen salaa ja vaivihkaa, useimmiten jätän kuvan ottamatta. Hih! En taida uskaltaa edes kokeilla ;D

Haha! Mä ennen aavistuksen häpesin kaiken mätön taltioimista, mutta sitten totesin että I shall have no shame ja ihmiset saa oppia sietämään 😀 Käsistähän tää lähtee!

Haha! Kehotan kokeilemaaan ja kertomaan sitten mulle miten meni, heh 😀

Aamen! Instagramin omat filtterit pitäis lailla kieltää… 😀

Haha, niin pitäisi! Luulisi niiden käytön jo laskeneen sen verran, että Instagram tekisi asiaan muutoksen – perhaps the day will come!

ADD A COMMENT