tiktok

Staycation Helsingissä: Lapland Hotels Bulevardi

Date
touko, 05, 2019

*Kaupallinen yhteistyö: Lapland Hotels

Lapland Hotels Bulevardi avasi ovensa Helsingin sydämeen tämän vuoden 2019 helmikuussa. Heti sisään astuessa voi tuntea sen Lapin taian, mitä et ehkä edes tiennyt pääkaupungissa kaipaavasi. Ensimmäisenä hotellissa pisti silmään se miten tyylikkään elegantisti Lappi oli onnistuttu tuomaan keskelle kiireistä kaupunkia. Aulassa ei heilu neljän tuulen hatut, vaan kullanhuuhdonnan upeat perniteet ja kotimainen design porontaljoineen.

Lapland Hotels on laadukas kotimainen hotelliketju, johon kuuluu useampi hotelli Lapissa sekä nykyään myös kaupunkihotellit Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

Helsingissä hotellihuoneita koristaa poronsarvet, laadukkaat sängyt ja pehmoinen villashaali. Moni asiakas kehuukin erityisesti hotellille varta vasten suunniteltuja sänkyjä, jotka mukautuvat nukkujan kehon mukaan – jostain syystä nämä sängyt eivät kuitenkaan olleet omaan makuuni niin mukavat, mutta taidan olla tässä ihan poikkeus. Muutoin koko hotellielämys Lapland Hotels Bulevardilla rehellisesti sanottuna ylitti kaikki odotukseni.

Vietin viime viikonloppuna rentouttavan staycationin Helsingin Lapland Hotels Bulevardilla ystäväni Kathrinin kanssa.

laplandhotelsbulevardilapland hotels bulevardi porolapland hotels bulevardi aula

Täydellinen staycation: Arctic Deluxe Spa 

Bulevardin hotellissa on kaiken kaikkiaan 182 huonetta ja jopa 102 saunaa. Hotellissa on perushuoneita enemmän tasokkaampia huoneluokkia, joista useammassa on vierailijalle oma sauna.

Me majoituimme vierailun aikana 38 neliön Arctic Deluxe Spa -huoneessa. Huoneessa erityisen vaikutuksen muun sisutuksen lisäksi teki valtava kylpyhuone kylpyammeella ja omalla modernilla saunalla. Kylpyhuone on kokonaan lasitettu, mutta verhon saa halutessaan myös kiinni jos kaipaa enemmän yksityisyyttä.

Arctic Deluxe Spa on Junior Suite -tasoinen huone, joka keskittyy spa-maailmaan ja rentoutumiseen – täydellinen staycation! Kylpyamme on todella tilava ja siellä kelpasi nauttia pohjoisen havumetsältä tuoksuvista kylpykuplista proseccolasillisen äärellä mystisen rauhoittavan saamelaisen musiikin soidessa taustalla ja saunan odottaessa lämmittelijää.

Arctic Deluxe Spa -huone oli juuri sopiva staycationiin omassa kotikaupungissa. Ostimme respasta Lumenen kasvohoitopaketin ja nautimme kasvohoidoista illallisen jälkeen huoneessa.

arcticdeluxespaarctic deluxe spa huonestaycation lapland hotelslapland hotels bulevardi sänkyporosipsitlapland hotels bulevardi arctic deluxe spaarctic pine kylpylumene spaelämysarctic deluxe spa kylpy

Muut Lapland Hotels Bulevardin tasokkaat huoneet

Lapland Hotels Bulevardin huoneet on jaettu kahdeksaan huoneluokkaan, joista kaikki ovat korkeatasoisia; Arctic Deluxe, Mystique Deluxe Sauna, Mystique Deluxe Balcony, Northern Comfort, Arctic Deluxe Spa, Lapland Suite, Arctic Penthouse Junior Suite ja hulppea Lapland Penthouse Suite.

Vaikka olen majoittunut ainoastaan Arctic Deluxe Spa -huoneessa, hotellinjohtaja näytti minulle muutaman muunkin huoneen joista nappasin allaolevat kuvat. Kaikki huoneet ovat kooltaan yli 30 neliötä, joten tilaa riittää pienemmissäkin huoneissa.

Osassa huoneita on oman saunan lisäksi parveke tai kattoterassi Bulevardin suuntaan. Sviiteistä löytyy myös upeaa suomalaista taidetta.

Kirjautuessani sisään kuulin respan tarjoavan edullista upgreidia alimmasta deluxe-huoneluokasta seuraavaan edessäni olevalle – olen muutenkin useimmiten sitä mieltä, että monissa hotelleissa kannattaa käyttää se parikymmentä euroa enemmän jos sillä saa tasokkaamman huoneen. Ainut mitä tässä hotellissa olisin jäänyt Arctic Deluxe -huoneesta kaipaamaan on kylpyamme.

mystiquedeluxelapland hotels bulevardi sviitti kylpyhuonelapland hotels bulevardi penthouse sviittilapland hotels taidehelsinki lapland hotelslapland hotels bulevardi huoneet

Kultá Kitchen & Bar – pohjoisia erikoisuuksia ja lähituotantoa

Nautimme herkullisen viiden ruokalajin illallisen yllätysmenulla Kultá -ravintolassa hotellin katutasossa. Minulla ei ollut ravintolaa kohtaan ennestään odotuksia, mutta illallisen jälkeen mietin että täällä pitäisi ruokailla ehdottomasti myös jatkossa, etenkin ulkomaisten ystävien kanssa jotka vierailevat silloin tällöin Suomessa. Monesti hotellien ravintolat muistuu vain siellä majoittuessa, vaikka niissä voi ihan yhtä lailla illallistaa ja lounastaa vaikka ei olisi majoittumassa.

Menun maut tulevat pohjoisesta luonnosta ja sen herkullisesta riistasta. Ruoka-aineina käytetään poroa, sieniä, jäkälää, koivunlehtiä ja marjoja. Viiden ruokalajin yllätysmenussa annokset ovat melko pieniä, mutta kun niitä on useampi lähtee kuitenkin ehdottomasti nälkä. Yllätysmenussa otetaan huomioon mahdolliset ruokarajoitteet, joita onneksi meillä kummallakaan ei ollut.

En halua paljastaa kaikkea mitä yllätysmenuun kuului, mutta tulipa maistettua ensimmäistä kertaa mm. riekkoa ja kuusenkerkkää. Ainut mikä ei ollut omaan makuuni oli jälkiruoka, mutta ystäväni nautti siitä minunkin edestä.

Ruoan lisäksi listalta löytyy cocktailerikoisuuksia pohjoisen makujen mukaan – perinteisen Bloody Maryn sijaan voit nauttia vaikka Bloody Reindeerin. Viskin ystävänä nautin syntymäpäiväni kunniaksi Spirits of Rusty Nail -drinkin, jossa oli viskiä ja kuivattua karpaloa.

Yllätysmenun hinta on 69 euroa ja siihen voi ostaa kaveriksi viinimenun 62 eurolla/hlö.

Kultá tarjoilee myös lounasta ja toki illallisella voi nauttia ihan normaalisti menun antimista jos ei pidä yllätyksistä.

Lue ravintolasta lisää täältä.

kitchen & bar kultá leipäkulta yllätysmenuravintola kulta helsinkikulta yllätysmenulapland hotels bulevardi cocktail

Poromunakkaasta lakkahilloon – hotelliaamiainen lappalaisine makuineen

Olen viettänyt viime vuosina yhtä paljon aikaa kotona ja hotelleissa ympäri maailmaa ja joutunut toteamaan että hotelliaamiaisesta jos jostain katoaa glamouri. Monesti itselleni tulee hotelliaamiaisesta mieleen teollinen munakokkeli, kuivat paahtoleivät ja jatkuva jonottaminen unenpöppörössä ja juuri siitä syystä tilaan useimmiten aamiaisen mielummin huoneeseen tai uudessa kaupungissa testaan mielummin jonkun paikallisen kahvilan.

Lapland Hotels Bulevardilla päätin kuitenkin raahautua alas ihmisten sekaan aamiaiselle, enkä joutunut katumaan. Tällä hetkellä trendi selkeästi siirtyy notkuvista buffetpöydistä laadukkaampiin paikallisiin makuelämyksiin. Hotelliaamiaisella oli tarjolla mm. poromunakasta, lakkahilloa, lappalaisia marjajauheita ja pienen pieniä suloisia korvapuusteja. Lisäksi tuoremehujen vieressä oli rivillinen erilaisia smoothieita tyrnistä kuusenkerkkään. Ja olihan tarjolla myös poron mustaamakkaraa!

Hotelliaamiaiset ovat usein ruuhkaisia tämän kokoisissa hotelleissa, mutta me saimme ainakin sunnuntaina yhdeksän maissa nauttia aamiaista kaikessa rauhassa.

lapland hotels aamiainenlapland hotels bulevardi aamiainen

Hotellin muut palvelut ja tilat

Jos majoitut kylpyammeellisessa huoneessa, kannattaa tutustua spa-elämyspaketteihin mitä voi ostaa jo varausvaiheessa. Paketit on tehty yhteistyössä Lumenen kanssa ja niissä on muutama ihonhoitotuote ja useimmissa joku saunaan liittyvä hierontakivi tai muu vastaava. Sinällään en ole varma ovatko nämä paketit ihan hintansa arvoisia, mutta toisaalta lisäävät ainakin staycation-elämykseen juuri sopivasti arjesta parempaa luksusta.

Hotelli tarjoaa myös kokous-ja juhlapaketteja, mutta näihin en itse tutustunut sen enempää. Voit lukea lisää täältä.

Lapland Hotels Bulevardi tarjoaa turisteille myös erilaisia kävelykierroksia ympäri vuoden aina ohjatusta sauvakävelystä Nuuksion melontaan.

DSC_3045.jpg

Majoittuisin Lapland Hotels Bulevardilla ehdottomasti uudelleen staycationin merkeissä ja hotelli hyppäsi heittämällä vähintään omaan top kolmoseen kaikista Helsingin hotelleista!

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

5 Comments

 1. Vastaa

  Martina

  5 toukokuun, 2019

  Voi miten ihana hotelli. En tiedä mikä houkuttelee eniten: aamiainen, kylpyamme ( kotoa löytyvä ei ole sama asia) vai tuo sisustus, joka on tosi paljon makuuni. Lappi kiehtoo. Täytyy ehdottomasti harkita tätä seuraavaa staycationia varaillessa. Olen karannut viimeisen vuoden aikana pari kertaa Helsinkiin hotelliin nukkumaan (kiitos huonosti yönsä nukkuvan vauvan, joka ei anna äidin nukkua kotona) enkä pistäisi pahitteeksi jos seuraavalla unilomallani olisi Lappi-teema. 🙂

 2. Vastaa

  Jenni S. | big mamas home

  5 toukokuun, 2019

  Minä pääsin myös tässä keväällä tutustumaan kyseiseen hotelliin ja kyllä se teki itseeni ainakin vaikutuksen. Jotain etukäden tietoa minulla jo oli, sillä mieheni oli rakentamassa kyseistä hotellia.

 3. Vastaa

  INDIVUE

  7 toukokuun, 2019

  Mieleeni tuli ennenkuulumaton sanonta: If you can’t go to Lapland, Lapland will come to you.
  Kiva tietää, että Helsingissä on tällainen tyylikäs hotelli, jonka ruokatarjonta on näinkin eksoottinen ja esillepano tyylikäs.
  Kaunis kylpyamme ja kattokoriste myöskin.

  Mielestäni hyvä buffetaamiainen voi onnistuneimmillaan olla koko hotellireissun kohokohta ja se, minkä siitä muistaa parhaiten jälkeenpäin. Eli tärkeä elementti.
  .

 4. Vastaa

  VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi

  11 toukokuun, 2019

  Siis eikä, en kestä mikä herkku tää hotelli on! Erityisesti tuo tummahko sisustus on mun makuun sekä erikoinen kylpyamme. Vois kyllä joskus varata staycationin täältä arkea hemmottelemaan sekä sain siulta ihan mahtavan vinkin btw. Oon menossa syyskuussa Ouluun häihin ja just viime viikoll pohdin, että missä yövyttäisiin. Ongelma on tainnut ratketa, jos samaisesta ketjusta löytyy hotelli myös sieltä. 🙂

 5. Vastaa

  Heli / Drama On The Road

  11 toukokuun, 2019

  Oon harkinnut jo vuosia staycationia Tampereen Laplandissa, mutta jotenkin se on vaan jäänyt. Helsinkiin sen sijaan voisin lähteäkin Laplandiin, ehkä se ei tuntuisi niin oudolta. (Tampereen Lapland on n. 400m kotoani.) Etenkin tuo aamiainen vaikuttaa niin omaan makuun sopivalta, että nam! Ja luojan kiitos lasitetun kylpyhuoneen verhoista – jos jotain karsastan, niin lasitettuja kylppäreitä. En ymmärrä niiden funktiota, en sitten millään tasolla. Muuten huone näyttää kyllä upealta 🙂

Leave a comment

Related Posts