Lentoemännäksi ulkomaille

23 heinäkuun, 2012

Lentoemännän työ on sellainen aihe, josta jaksetaan vääntää ajatuksia vaikka mihin suuntaan. Joillekkin ajatus työstä pilvien päällä ja maailman matkaamisesta on juuri sitä ihanaa glamouria. Toiset nauravat sille, että miksi nuoret ihmiset haluavat tarjoilijoiksi sardiinipurkkiin? Mulle tämä työ on juuri sitä haasteellista asiakaspalvelua, josta ihan rehellisesti sanottuna nautin. Se on intohimo matkailualaan ja tarve olla asettumatta. Kuitenkin monia alasta haaveilevia pelottaa tässä aina se työllistyminen, etenkin kun Air Finlandkin meni jo konkurssiin eikä Finnairkaan tunnu palkkaavan. Meillä Airprolla on myös lentohenkilökuntaa, jotka lentelevät vähän kausittain eri yhtiöiden lomalentoja.

Kiinnostaisiko sinua lähteä lentoemännäksi ulkomaille?

etihad

Lentoemännän työ ulkomailla

Jos sitä ihan oikeasti lentoemännäksi haluaa, töitä kyllä riittää näin kasvavalla alalla. Lentoemäntähän ei varsinaisesti tarvitse muuta koulutusta kuin lukiopaperit, vaikka muuten vaatimuksia etenkin terveydestä riittää. Kannattaa kuitenkin keksiä se oma tapa erottua joukosta ja vaikka jatkaa tuota koulutusta tänne matkailualalle, esimerkiksi restonomiksi tai matkailuvirkailijaksi. Matkailuopinnoissa on mahdollista vielä erikoistua asiakaspaveluun ja ilmailuun.

Itseäni ainakin kiinnostaisi työskennellä esimerkiksi Abu Dhabissa Etihadille tai Dubaissa Emiratesille. Molemmat yhtiöt palkkaa Cabin Crewta todella villiin tahtiin jatkuvasti ympäri maailmaa, mutta toki hakijoitakin on enemmän koska niitä riittää joka puolelta maailmaa. Englanninkielitaito riittää ja sitä meillä suomalaisilla on varmasti lähes kaikilla tarpeeksi. Tietysti kaikki muu kielitaito on iso etu työnhaussa!

lentoemäntä etihad

Nämä yhtiöt järjestävät yleensä avoimia päiviä eri puolilla Eurooppaa ja Etihadilla on kesän aikana ainakin Dublinissa ja Lontoossa. Hakuja järjestetään välillä myös Helsingissä, mutta myös Tukholmaan kannattaa lähteä rekrypäiville. Yritykset ilmoittavat näistä kotisivuillaan, Facebook-sivuillaan ja LinkedInissä.

Näissä firmoissa ei ole tietenkään tehtävä töitä eläkkeelle asti, vaan sieltä haalittu kokemus tuo Suomessa lentoyhtiöt lähemmäs ja työllistyminen kotimaassa on näin huomattavasti helpompaa. Toki Arabiemiraateissa on parempi palkka, eikä tarvitse maksaa veroja, edut ovat huikeat ja lentoreitit laajemmat!

Kannattaa myös varautua siihen, ettei työstä tule pelkkää Bangkokissa lusimista tai korkkarit jalassa sipsuttelua Pariisin yössä. Noin kuukauden kestävä kurssi on jo itsessään usein todella rankka, kuten työkin. Oudot työajat, koti-ikävä ja jatkuva ilmassa elely voi käydä raskaaksi. Mieti siis tarkkaan, että onko se sitä mitä tahdot.

Arabiemiraattien lisäksi kannattaa toki seurata ainakin British Airways, Ryanair, Easyjet, Norwegian mahdollisia rekryjä.

Käykää myös katsomassa Travelling with iphone-blogi ja niitä vanhempia postauksia. Kyseessä on siis suomalainen nainen, joka oli noin vuoden töissä Etihadilla 🙂

Haluaisitko sinä ulkomaille lentoemännäksi?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Anteeksi mutta ollakseni rehellinen etkö ole ylipainoinen lentoemännäksi.. Jos meinaat toteuttaa ko unelmasi syytä olisi laihtua 20 kiloa(vai oletko nähnyt lihavaa/epäsiistiä lentoemäntää??) Onneksi se on aina mahdollista. Muuten olisit varmasti hyvä työssäsi.:)

Moikka saa olla rehellinen 🙂 Kyllä olen liian ylipainonen lentoemännäksi, mutta juuri sen takia olenkin laihduttanut tähän mennessä 16 kiloa ja toiset saman verran ainakain lähdössä 🙂

Onneksi painoon voi aina vaikuttaa itse, muihin asioihin ei niinkään. Lentoemänniltähän vaaditaan myös erinomaista englanninkielen taitoa esim. ja erityisesti kykyä ja asennetta alituiseen positiiviseen ja empaattiseen suhtautumiseen muihin ihmisiin. Tämä taito puuttunee kateelliselta Marialta. Kaikkien asioitten ääneen sanominen ei ole rehellisyyttä vaan huonoja käytöstapoja. Tsemppiä unelmiisi Veera!

Voi kiitos 🙂 Olen samaa mieltä, se etu siinä on, että se on ihan oma valinta mitä sillä asialla tekee ja itse olenkin jo tänä vuonna laihduttanut 20 kiloa 😀 …Koen nimittäin omaavani nuo muut taidot ihan luonteeni puolesta hyvin 🙂

ADD A COMMENT