Lentoyhtiökokemus: TAP Portugal

2 lokakuun, 2016

*Yhteistyössä TAP Portugal

IMG_0054.jpg

Keväisellä Portugalin matkalla menopeliksi valikoitui TAP Portugal, jonka kyydissä lensimme Lissabonin kautta Faroon. Helsingistä TAP Portugal lentää kerran päivässä aikaisin aamusta Lissaboniin Airbus A320-100:lla. Lento Lissaboniin taittuu Helsingistä vajaa viidessä tunnissa. Tästä pääsisi toki junaillen Faroon kolmessa tunnissa, mutta hyppäsimme vielä toiselle TAPin lennolle ja olimme perille 45 minuutissa (elämäni tähän asti lyhin lento). Menomatkalla jatkolento oli Airbus319:n kyydissä, mutta paluumatkalla päästiin vanhan kunnon ATR:n kyydissä Farosta Lissaboniin.

Sen suurempia odotuksia minulla ei TAP Portugalista ollut, mutta olin kokemukseen kaikinpuolin tyytyväinen.

IMG_0064.jpg

IMG_0048.jpg

IMG_0058.jpg

Hieman tavallista parempaa lentokoneruokaa

TAP Portugal on sellainen vanhemman ajan rehellinen lentoyhtiö – lentoyhtiö, jossa ihan näin Euroopan sisäisilläkin reiteillä tarjotaan ruokaa. TAP Portugalilla oli jopa hieman tavallista parempaa ruokaa mihin olen lentokoneen Economy -luokassa yleensä tottunut. Propsit myös siitä, että ruokailuvälineetkään eivät olleet kertakäyttöiset!

Lennon lähtiessä aamulla ennen kuutta, tarjoiltiin meille aamiainen. Vegesafkana oli jogurttia, leipää, munakasta ja hedelmiä. Toki saatavilla oli myös juomia viinistä tomaattimehuun ja kahviin.

Tilavan tuntuiset istuimet

Mitään uusinta uuttahan tämä kone tai sen sisustus ei ollut, mutta siinäkin on joskus puolensa. TAP:in A320-100:n istumapaikat tuntui hieman tavallista tilavammalta. Sama pätee myös ATR:ään, vaikka kone muuten onkin pienen pieni purkki propelleineen.

Lento TAP:in siivin sujui siis kaikinpuolin mukavasti, vaikka sinällään mitään kovin erityistä ei jäänyt mieleen. Kaikki pelasi kuten pitäisikin ja lennot olivat aikataulussa.

Vaihto Lissabonissa

Lissabon tuli tällä kertaa tutuksi ainoastaan lentokentän puolesta, joka oli kuitenkin ainakin osakseen hyvä kokemus. Wifiä oli vaikea löytää ja monen mielestä kenttä on jotenkin nuhjuinen. Itse tällaisena kahvilafanaatikkona kuitenkin innostuin, sillä lentokentällä on omaan makuuni sopiva terveellinen ja hyvä valikoima niin kahviloita kuin lounasvaihtoehtojakin.

Aamiaiseksi tuli nautittua omeletti ja vihersmoothie. Vieressä olisi ollut myös muutama hyvinkin Instagram worthy kahvila, jotka jäi kuitenkin nyt kiireessä testaamatta.

Wifi on toki validi väline pidemmälle stopille, mutta sellaiseenkin pääsee käsiksi jos vähän seikkailee ympäri kenttää epätoivo päissään.

IMG_0060.jpg

IMG_0043.jpg

Lyhyesti ja ytimekkäästi voin siis todeta, että voin jatkossakin lentää TAP Portugalin siivin!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Good to hear that TAP Portugal is a decent airline to fly with! I usually stick with Star Alliance members (Air Canada, United Airlines, etc.) So far, Lufthansa has been my favourite. But, I always wondered what TAP Portugal was like? Haven’t been to Portugal or Africa yet, but will consider using them after seeing this report. Thanks!

Paras reissu. Ihan vähän haluan takaisin Portugaliin 8).

Voidaan mennä esim heti! Oot huomenna aika lähellä anyway!

ADD A COMMENT