Ljubljana: täydellinen viikonloppukohde

6 toukokuun, 2018

*Pressimatka: Slovenia Tourist Board & Luxury Slovenia Team

Saadessani kutsun pressimatkalle Sloveniaan, lähdin mukaan koska se sattui osumaan aikatauluuni. Minulla ei jostain syystä ollut juuri minkäänlaisia odotuksia maan tai sen pienen pääkaupungin Ljubljanan suhteen. Olen matkustanut suurimmassa osassa Euroopan maita, mutta jostain syystä Slovenia oli jäänyt joka kerta välistä.

Ljubljana ihastutti välittömästi ja laittelinkin heti ensimmäisen päivän jälkeen kotiin päin viestiä, että kaikkien on heti äkkiä lähdettävä viikonloppulomalle Ljubljanaan. Ihmettelin myös Instagram Storieissa miksi kukaan ei ole käskenyt minun aiemmin matkustaa tänne ja ruudun toiselta puolelta löytyikin vannoutunut Slovenia-fanilauma.

Matkakohteena Slovenia on erittäin turvallinen ja helppo. Tiet ovat hyvässä kunnossa road tripiä varten. Ihmiset puhuvat useimmiten hyvää englantia ja ovat ystävällisiä. Etäisyydet niin Ljubljanassa kuin kkoko maassa ovat lyhyet.

Ljubljana on kätevän pieni kaupunki lyhyelle viikonloppulomalle ja Finnairin suora lento tuo kohteeseen parissa tunnissa. Itse en jaksa stressata nähtävyyksillä juoksemisesta lyhyillä lomamatkoilla, joten pieni kaupunki on myös kätevä silloin kun haluaa vaan rentoutua.

Mikä siinä Ljubljanassa sitten ihastutti ja mitä siellä pitäisi tehdä?

P4132448.jpg

1.Shoppaile pienissä paikallisissa putiikeissa

Slovenialainen design yllätti niin itseni kuin matkakumppanini Anna-Katrin. Pyörimme kahtena päivänä jokivarren lähellä useammissa pienissä paikallisissa putiikeissa, joissa osassa myytiin pelkästään slovenialaisia tuotteita ja osassa myös tuontitavaraa – vaan harvinaisen suloista sellaista. Goodbye all the money.

Parhaat shoppailukadut Ljubljanassa ovat Stari Trg ja Mestni, jotka ovat joen välittömässä läheisyydessä. Omia suosikkiputiikkeja kaupungissa olivat ehdottomasti Babushka ja GUDshop.

P4132490.jpg

2. Nauti slovenialaista viiniä ja paikkallisia herkkuja joen varrella

Ljubljanan kaupunki sijaitsee Ljubljanica-joen varrella, joka täyttyy niin paikallisista kuin turisteistakin lämpimän aurinkoisena päivänä. Kävelylenkki joen varrella onkin varmasti paras tapa tutustua kaupunkiin jos aikaa on vain päivä tai kaksi. Joen varrelta löytyy useita hyviä kahviloita, ravintoloita ja baareja. Suosittelen pysähtymään ainakin seuraavissa;

P4111948.jpgP4111877.jpg

3. The Ljubljana Castle

Ljubljanan keskustan lähellä sijaitsee The Ljubljana Castle, josta on hienot maisemat kaupungin ylle 900 metrin korkeudesta kukkulan päältä. Ylös linnalle voi joko kävellä, mutta sinne pääsee myös kaapelihissillä. Linna on varmasti kaupungin suosituin nähtävyys. Ylhäältä linnalta löytyy lisäksi museoita ja ravintola. Linna on kesäkausina auki aamu yhdeksästä iltaan saakka ja talvella kymmenestä.

Pääsylippu linnaan kaapelihissikyydillä maksaa 10 euroa ja ilman hissiä 7,50 euroa. Lapset saa lipun hieman edullisemmin.

Tarkemmat hinnat ja aukioloajat voit katsoa täältä.

P4132531.jpg

4. Tee päiväretki Bled-järvelle

Slovenia on niin pieni maa, että esimerkiksi oppaamme kävi aina aamukahvilla Italiassa. Päiväretkiä voi siis tehdä helposti ihan mihin osaan Sloveniaa tahansa lyhyemmälläkin reissulla. Bled-järvi, eli Lake Bled, on varmasti kuitenkin Slovenian suosituin matkakohde.

Bled-järvi on kuvankaunis sinisine vesineen ja jylhine alppimaisemineen. Kesällä Bled-järvellä riittää turisteja jonoksi asti, mutta jos ei anna sen häiritä on paikka käymisen arvoinen. Bled-järvellä kannattaa vuokrata oma soutuvene muutamaksi tunniksi, jotta voi nauttia upeista maisemista rauhassa!

P4142768.jpgP4142628.jpg

5. Perjantain Open Kitchen Market

Keväästä syksyyn Ljubljanassa järjestetään joka perjantai Open Kitchen Market, eli koko päivän ruokamarkkinat. Open Kitchen Market sijaitsee taas kivenheiton päässä joesta, osoitteessa Pogačarjev Trg.

Open Kitchen Market ei tarjoile pelkästään slovenialaisia herkkuja, vaan markkinat tarjoavat koju toisensa jälkeen mitä trendikkäämpiä herkkuja kaupungin parhailta ravintoloilta. Markkinoilla on paljon pöytiä ja tuoleja, joten siellä voi myös istua rauhassa ja herkutella. Joka puolelta saa paikallista olutta ja viiniä.

Open Kitchen Market on auki perjantaisin 10-19.

Ehdottomasti paras paikka kesäiselle perjantai-lounaalle Ljubljanassa!

P4132480.jpg

Ensifiiliksiä Ljubljanasta voit käydä lukemassa tästä postauksesta.

Tutustu myös Finnair Holidaysin tarjontaan Ljubljanassa!

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Näyttää oikein lupaavalta! Mun jenkkiystävät kävi tuolla joitain vuosia sitten ja muistan kuulleeni pelkkää hehkutusta. Mutta tosiaan, kauhean moni suomikaverini ei ole siellä käynyt. Näen itseni hyvin viihtymässä tuolla, koska noi vanhat upeat rakennukset! Ja tosiaan, se viinilasikuva on timanttinen!

Oon kuullut Sloveniaa hehkutettavan ihan hirveästi viime aikoina, pitänee muutaman vuoden sisään käydä katsomassa omin silmin mistä siinä on kyse 🙂 Viiniä ja upeita maisemia – uskon kyllä, että tykkäisin!

Ljubljana ja ylipäätään koko Slovenia kiehtoo tällä hetkellä erittäin paljon. Oon nyt niin monesta tuutista fiilistellyt näitä ja loppua ei kyllä näy. Kiitos Veera tästä sohvamatkasta, miekin halun tuollaiselle pressimatkalle! :’D

Babushka!!! Milloin mennään takaisin? <3

Ljubljana on kyllä kiva, todelle hyvä valinta minilomalle! Lähistöllä lisäksi paljon mukavia päiväretkikohteita.

Nim. Yhdet vielä ja sitten Lasko

Yksi parhaimpia fiiliksiä matkailussa on juuri tuo löytämisen ilo, kun tulee uuteen kohteeseen, josta ei ole juurikaan odotuksia ja se pääsee yllättämään kovaa ja positiivisesti. Ihania kuvia, erityisesti tuo linna näytti upealta.

Vautsi! Ljubljana ja Bled-järvi näyttää tosi kauniilta sun kuvissa. Tämä postaus sai vain harmitukseni kasvamaan siitä, että Slovenia jäi koluamatta vuonna 2012, jolloin asuin vuoden Serbiassa ja kiersin ahkerasti Balkania. Tosin, eipä se Suomesta tai täältä Espanjastakaan ole kuin parin tunnin lentomatkan päässä 🙂

Myyty! Näyttää hurmaavalta, juuri sopivalta viikonloppukohteelta. Linnakin vielä! Kiitos etenkin tuosta Open Kitchen Market -vinkistä. PS: Tuo viinilasikuva lasiin ylösalaisin heijastuvine taloineen on MAHTAVA!

Voi ihana Slovenia! Vaikka mun viinikokemus onkin aivan erilainen. Wienissä asuessa vuokrattiin auto kolmen suomalaisjätkän kanssa ja lähdettiin rullaamaan kohti Kroatiaa. Passikämmin takia jäätiin Slovenian rannikolle jumiin yöksi, ja korkattiin hostellin baarissa paikallinen litran punaviinipullo. Oli niin kamalaa litkua, että valitimme korkkiviasta baarimikolle, joka maistoi itsekin tilkkasen. Ja julisti, ettei viinissä ole yhtään mitään vikaa. Hän kuitenkin suostui kompensoimaan mielipahamme – toisella pullolla samaa laatukamaa! Chin-chin! Eihän huonoakaan viiniä voinut hintatietoisena vaihtarina tuhlata, joten 2 litraa viiniä latkittuamme hoilasimme Paula Koivuniemeä Slovenian kevätiltaan. Anteeksi naapurit.

Näillä vinkeillä on hyvä aloittaa Slovenian kiertomatka ensi perjantaina 😊 Kiitos!

ADD A COMMENT