tiktok

Loft House – Lahden Seurahuoneen helmi

Date
touko, 10, 2021

Kaupallinen yhteistyö: Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Lahden Seurahuoneen uusi Loft House tuo mieleen seikkailut kauempana maailmalla. En ole ollut hotellilomalla kuukausiin ja vuorokausi Loft Housen kaksikerroksisessa upeassa huoneessa oli virkistävä staycation-miniloma tavallisen arjen kiireiden keskellä.

Helsingistä matkaa Lahteen junalla parhaimmillaan alle tunnissa ja asemalta kävelee muutaman minuutin Lahden keskustaan, josta Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone ja sen Loft House löytyvät helposti. Itse Lahtea en itse tunne hirveen hyvin ja nytkin päädyin viettämään vuorokauteeni tiiviisti hotellihuoneessani sateisen sään vuoksi. Niin ja mihin sitä nyt yleensäkään pitäisi hienosta hotellihuoneesta lähteä ellei ole pakko, haha?

Loft House on Lahden uusi kätketty aarre osana vanhaa tuttua Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuonetta. Loft House tarjoaa 50 uutta hotellihuonetta, jotka otettiin käyttöön 19.4.2021 kaupungin ydinkeskustassa. Loft House tarjoaa keskivertoa hulppeammat puitteet hotellimajoittumiseen designhuoneilla, sisäpuutarhalla ja lounge-alueilla.

Tyylikkään Loft Housen lisäksi Lahden Seurahuoneen asiakaspalvelua ei voi olla kehumatta. Jokainen henkilökunnan jäsen oli erityisen ystävällinen ja aina valmiina auttamaan! Kiitos kun teitte oloni niin tervetulleeksi! Tänne on mukava tulla uudestaan!

Saat -30% alennuksen Loft Housen majoituksista kun teet varauksen 30.6.2021 mennessä koodilla VEERABIANCA30. Varauksen voi tehdä tätä kautta.

solo sokos hotel lahden seurahuone loft house
loft house solo loft sänky
loft house solo loft sohva
solo loft

Loft House – Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone

Uusi Loft House on osa Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuonetta ja se sijaitsee Sokos -tavaratalon kolmannessa kerroksessa. Tällä hetkellä Loft Housen sisäänkäynti on Seurahuonetta vastapäätä, mutta myöhemmin talojen väliin on tulossa silta. Check-in ja ravintolapalvelut löytyy vanhalta tutulta Seurahuoneen puolelta.

Seurahuone Loft Housen huoneet ovat avaria ja totuttua korkeampia. Osassa huoneista katto tulee vastaan vasta seitsemän metrin korkeudessa. Viidestäkymmenestä huoneesta 15 on kaksikerroksisia.

Loftin puolella on kaiken kaikkiaan 50 uutta erilaista hotellihuonetta, joista osa on näitä kaksi kerroksisia Lofteja. Sain mahdollisuuden kurkata myös muihin Loft Housen huoneisiin kuin omaani, joista lisää seuraavassa kappaleessa.

Loft Housen sisustus tekee heti vaikutuksen villeine yksityiskohtineen. Tila tuntuu kansainvälisesti tyylikkäältä, mutta siellä on huomioitu myös kotimaisuus niin vanhoilla Suomen matkailujulisteilla kuin materiaalivalinnoissa. Erityismaininnan ansaitsee upeat Woodion puusta valmistetut ekologiset kylpykalusteet, joista etenkin kylpyamme oli upean uniikki. Suuri osa sisustuksesta on Jaakko Puron käsialaa.

Osasta huoneita löytyy myös sauna. Loft Housessa on myös yleinen tyylikäs sauna, jota sai tässä tilanteessa varata itselleen tai omalle seurueelleen tunniksi.

Erilaisten huoneiden lisäksi Loft Housessa on myös tunnelmallinen lounge-tila, joka tarjoilee aamuisin kahvia, croissantteja ja juustoa. Toisella puolen Loft Housea avautuu upea sisäpuutarha, joka vie oman mielen hetkeksi Balille.

loft house lahti lounge
lahden seurahuone loft house lounge
lahden seurahuone loft house

Uudet Loft House -huoneet & majoittumani Solo Loft

Majoituin itse kaksikerroksisessa Solo Loftissa. Solo Loft on 50 neliömetrin kokoinen huone, jonka korkeus kohoaa 7 metriin saakka. Alakerrassa on pieni keittiö, pöytä, minibaari, sohva ja tv sekä isompi kylpyhuone. Yläkerrassa on muhkea ja mukava 2 metrin levyinen parivuode ja toinen tv – aamukahvi sängyssä pehmeissä lakanoissa aamu-uutisten kanssa oli jokin sellainen täydellinen hetki kohti keski-ikäistä elämää. Solo Loftissa on kaksi kattoikkunaa, joista tulee juuri tarpeeksi luonnonvaloa, mutta ulkomaailma on helppo hetkeksi unohtaa kokonaan kun sitä ei näe.

Solo Loftia isompia ovat vielä Solo Loft Triple & Solo Loft Quattro.

Loftin puolelta löytyy myös useampi samaan tyyliin sisustettu yksikerroksinen hotellihuone, jotka ovat jaettu luokkiin Loft Twin, Loft King, Loft Supreme Twin, Loft Supreme King ja Loft Ultimate Garden. Kaikki huoneet ovat tyylikkäitä, mutta ei nuo muut kyllä vedä silti vertoja näille kaksikerroksisille lofteille.

Lue lisää huoneista täältä (skrollaa alemmas nähdäksesi Loft -huoneet).

loft house solo loft alakerta
loft house solo loft sänky
solo loft makuuhuone
loft house solo loft keittiö
lahden seurahuoneen loft house

Muutama kuva muista huoneista:

loft huoneet lahden seurahuone
lahden seurahuone loft house huone

Sisäpuutarha vie hetkeksi Balille

Keskellä Loft Housea aukeaa upea sisäpuutarha, joka vie ajatuksissa hetkeksi Lahdesta Balille. Upea valo, viherkasvit ja pieni suihkulähteen veden solina tekevät täydellisen ympäristön pienelle lukuhetkellä teekupin kanssa. Osassa Loft -huoneita on pienet parvekkeet sisäpuutarhaan.

Tällaiset lounget ja puutarha-alueet ovat tuttuja hotelleista maailmalla ja etenkin Aasian reissuilla, mutta Suomessa harvemmin on tullut vastan näin upeita yleisiä tiloja hotelleissa. Ravintoloiden ja baarien sekä tavallisten aulojen lisäksi hotellimaailma kaipaa ehdottomasti juuri tällaista särmää!

loft house sisäpuutarha
sisäpuutarha loft house

Lahden Seurahuone tunnetaan aamiaisestaan

Lahden Seurahuone on tunnettu erinomaisesta aamiaisestaan ja odotinkin heti aamusta herkutteluhetkeä, vaikka samalla olisin halunnut jäädä pehmeiden lakanoiden väliin nauttimaan aamukahvia sänkyyn. Ajatus vohveliraudasta sai kuitenkin ylös ja kohti hotelliaamiaista.

Jossain vaiheessa niitä parhaita matkablogivuosiani totuin hotelliaamiaisiin niin, että aloin jopa skippaamaan ne työreissuilla. Nyt ne on taas juuri sitä arjen luksusta, jota nauttii ehtiessään mieluiten pidemmän kaavan kautta.

Keskellä viikkoa aamiaisella ei onneksi ollut ruuhkaa etenkään kun sinne meni 9 jälkeen kun työmatkalaiset olivat jo menneet menojaan.

Lahden Seurahuoneen aamiaisella on tarjolla perinteiset leivät, puurot, jogurtit ja lisukkeet, mutta keskivertoa kauniimmin esillepantuna. Näiden lisäksi aamiaiselta löytyy vohveliraudat ja pienistä lasipurkeista valmiit taikina-annokset, joista voi itse valmistaa herkullisen rapean vohvelin ja täyttää sen hillolla tai nutellalla ja suklaahipuilla. Löytyyhän täältä myös pieni karkkibuffet! Seuraajani mukaan myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle löytyy hyviä vaihtoehtoa erityisen hyvin!

Ihan Suomen parhaaksi en aamiaista arvioisi, mutta kyllä ehdottomasti keskivertoa huomattavasti erinomaisemmaksi!

lahden seurahuone aamiainen
lahden seurahuone vohvelit
aamiainen lahden seurahuone

Etätöissä hotellilomalla?

Elämässä ennen uutta normaalia olen tottunut viettämään paljon aikaa maailmalla ja sen hotelleissa. Nyt kun on vuoden päivät istunut tietokoneen ruudulla kotona keittiön pöydän ääressä niin alkaa se hieman puuduttamaan. Päätinkin jonkin aikaa sitten, että alan tehdä silloin tällöin etätyöminilomia hotelleissa Helsingissä tai sen lähialueella.

Loft House olikin täydellinen etätyöminilomakohde (let’s trend this concept, haha). Välillä tekee hyvää saada lukittautua täysin omaan rauhaan arjen askareista ja keskittyä täysillä johonkin mielenkiintoiseen työprojektiin kaukana kaikesta.

Etätyöskentely hotelleissa on selvästi kasvava trendi ja nykyään jotkut hotellit myyvät jopa etätyöpaketteja päiväksi tai yöksi. Tällaista spesifiä pakettia ei ole Loft Housessa tarjolla, mutta soveltui hotelli tarkoitukseen erinomaisesti.

Saavuin puolen päivän jälkeen, kirjauduin sisään ja hain alakerran sushi-buffetista lounasta. Hetken nautiskelin sushia sohvalla katsellen telkkarista Two & a Half Meniä, jonka jälkeen avasin valkoviinin ja istuin työkoneen äärelle muutamaksi tunniksi hommiin.

Työpäivän pääteeksi olisi voinut virkistäytyä saunassa ja lähteä siitä sitten illalliselle hotellin ravintolaan. Itse skippasin tällä kertaa saunan ja lähdin suoraan illalliselle, jonka jälkeen nappasin Sokokselta uuden Cosmopolitanin ja hyppäsin vaahtokylpyyn skumppalasin kanssa.

Nautin illalliseni hotellin Trattoria -ravintolassa. Vierestä löytyy myös tuunattua streed foodia myyvä Kuja. Vallitsevan tilanteen vuoksi Kujan ruokia sai tilata myös Trattorian puolella, joten päätin testailla lahtelaisia erikoisuuksia. Kujan listalta erityisen paikan sydämessäni ansaitsi rapeat aurajuustotikut valdemakastikkeella, mutta lihamuki oli ehkä vielä liian eksoottinen matkaelämys, haha!

Totesin myös, että meidän jokaisen pitäisi välillä deittailla itseään; viedä itsensä hotellilomalle, hyvälle illalliselle ja skumppalasin kanssa vaahtokylpyyn kasvonaamion kera. Miksi tällaiset elämykset niin usein kaipaavat toista puoliskoa? Minä ainakin nautin omasta seurastani!

kuja lahti
lahti kuja
woodio amme loft house

Suuri kiitos vielä Lahden Seurahuoneelle tästä upeasta vuorokaudesta arjen yläpuolella! Tänne tulen varmasti vielä uudestaan ja suosittelen lämpimästi muillekin!

Saat -30% alennuksen Loft Housen majoituksista kun teet varauksen 30.6.2021 mennessä koodilla VEERABIANCA30. Varauksen voi tehdä tätä kautta.

Lue lisää juttujani kotimaan kohteista täältä.

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

2 Comments

 1. Vastaa

  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  13 toukokuun, 2021

  Oho, Loft House olikin itselleni täysin uusi tuttavuus, vaikka ihan lähellä asunkin. Kuulostaa mukavalta paikalta. Lahden Seurahuoneella olen käynyt syömässä lukuisia kertoja niin lounasta kuin päivällistäkin, mutta aamiainen on vielä kokematta. Pitääkin tänä vuonna tehdä asiaan muutos ja käydä testaamassa Seurahuoneen aamiainen.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   29 kesäkuun, 2021

   Tämä oli kyllä todella hieno, suosittelen! 🙂

Leave a comment

Related Posts