Loppuvuoden matkasuunnitelmat

2 marraskuun, 2019

Loppuvuodesta tuli jotenkin vähän puolivahingossa matkojen täyteinen. Tänä vuonna olen matkustanut selvästi edellistä vähemmän, vaikka olenkin jo ehtinyt ainakin Pariisiin, Berliiniin, Balille, Maltalle, Sveitsiin ja muutaman kerran vanhaan tuttuun Tukholmaan. Kesän ja kevään kuitenkin parantelin itseäni Bali bugista ja keskityin urheiluun sekä terveelliseen syömiseen, mikä on obviously tehnyt todella hyvää.

Vaikka seuraavaan kahteen kuukauteen mahtuukin kolme reissua, haluan muistaa käydä reissuillakin välillä salilla. Reissuun ei silti lähdetä millään omilla eväillä, vaan nautitaan hyvällä omalla tunnolla kohtuus mielessä!

Mihin loppuvuosi sitten kuljettaa?

_LN_6562

Macao & Hongkong

Lähden Anna-Katrin kanssa Macaon turismin kutsumana tutustumaan kohteen ruokakulttuuriin ja portugalilaisempaan puoleen casinoiden sijasta. Olen käynyt Macaossa kerran Hongkongissa asuessa yhden päivän verran joskus vuonna 2013, joten kiva päästä takaisin ja tällä kertaa yöpyä kaupungissa muutama päivä. Jos ollaan rehellisiä, lauttamatka Macaosta takaisin Hongkongiin oli niin myrskyisä, että päiväretket ei olle sittemin houkutelleet meriteitse – but I’m ready again. Macaon ja Hongkongin välille on myös vihdoin valmistunut silta ja helposti merisairas voikin valita nykyään myös bussin Hongkongin keskustasta!

Täällä suunnalla valmiiksi ollessa haluan viipyä vähän pidempään ja jäädä Hongkongiin muiden suunnatessa takaisin kylmään pohjolaan. Hongkongin tilanne ei tällä hetkellä ole ideaali, mutta kaupungissa asuneena siihen suhtautuu jotenkin eri tavalla – kotikaupunki on aina kotikaupunki. Kaupungissa on tällä hetkellä huomattavasti vähemmän turisteja, mutta paikallisten arki rullaa lähes normaaliin tahtiin haasteista huolimatta.

Hongkongissa olin viimeksi viime vuonna ja siitä voitkin lukea lisää täältä.

_LN_6520
DSC_3018.jpg
DSC_2493.jpg

Doha, Qatar

Dohaankin suuntaan Anna-Katrin kanssa ja tarkoitus on kerätä materiaalia Jetlagissa podcastiin ensi vuodelle niin kuvien kuin tarinoidenkin saralla. Olemme molemmat käyneet Dohassa välilaskujen verran ja tutustuneet kaupunkiin pintapuolin. Tällä kertaa viivymme muutaman päivän, mutta sen enempää matkasuunnitelmia meillä ei vielä edes ole. Varmaan pitäisi joku hotelli ainakin varata kun lennot Qatar Airwaysillä on jo buukattu alkuviikosta!

Lue vinkkini välilaskulle Dohaan täältä.

P3170119.jpg
P3170113.jpg
P3170100.jpg

Luzern, Sveitsi

Pari kertaa vuodessa Sveitsiin kuuluu ilmeisesti nykyään asiaan, joten suuntaan vielä uudelleen Luzerniin joulukuussa. Totesinkin vasta tässä blogipostauksessa Luzernin olevan Sveitsin kaunein kaupunki.

Luzerniin matkaan Tukholmassa asuvan ystäväni Martan kanssa ja menemme ainakin joulumarkkinoille, mutta sen enempää en vielä ohjelmastamme tiedäkään. Sveitsin matka on jälleen toteutettu yhteistyössä Sveitsin turismin kanssa.

Voit lukea kaikki matkavinkkini Sveitsiin täältä.

P9220507.jpg

Hyvitän lentojeni päästöt Finnairin Push for Change -palvelun avulla. Lue lisää täältä.

Mitä matkasuunnitelmia teillä on vielä loppuvuoteen?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Mielenkiintoisia reissusuunnitelmia. Itsekin mietin lähteä Hong Kongiin (hiihtolomalla), mutta lapset halusivat jonnekin lämpimämpään kohteeseen. Dohan kautta olen lentänyt kahdesti, mutta lomapäivien oltua tiukassa, ei ollut aikaa jäädä edes stop overille., vaikka kaupunki kyllä kiinnostaisi. Kovin ristiriitaisesti siitä puhutaan. Tulen lukemaan raporttia sitten reissun jälkeen.
Omassa kalenterissa on parin viikon päässä Tallinna ja kuukauden päässä Islanti. Aika paljon vähäisemmillä matkoilla on tämä vuosi mennyt kuin edellinen.

Itse olen pysähtynyt pidemmän aikaa Dohassa muutaman kerran ja viihdyn kaupungissa, mutta nyt tulevalla matkalla ensi kertaa yövyn siellä joten varmasti tulee erilaisia ajatuksia joista kerron ehdottomasti lisää blogissa myöhemmin!

Hauskoja reissuja, Islanti on aina aivan ihana! <3

ADD A COMMENT