Luottokortti reissaajalle: Bank Norwegian Visa

14 elokuun, 2016

*Yhteistyössä: Bank Norwegian Visa

IMG_4048.jpg

Järkevä rahankäyttö ei ole koskaan kuulunut erikoisosaamisalueeseeni, eikä oikeastaan kuulu millään tavalla vieläkään. Viimeksi tänään mietin, että ostaisinko Bangkokin lennot sittenkin businessluokassa, samalla kun kauhistelen tulevia opintolainan takaisinmaksueriä. Nyt omaa bisnestä pyörittäessä rahankäytön opettelu on kuitenkin entistä tärkeämpää ja uskaltauduinkin hakkimaan itselleni toisen luottokortin.

Innostuin jo keväällä Tukholmassa Bank Norwegianin Visa -kortista, mutta silloin se ei ollut vielä saatavilla Suomessa. Vihdoin pari kuukautta sitten kortti tuli saataville Suomeen ja otin sen testaukseen. Hyvällä omallatunnolla olenkin nyt vinguttanut visaa nimenomaan research mielessä viimeiset kuukaudet ympäri maailmaa. Tuloksena voin todeta, että Norwegianin luottokortti on erinomainen valinta nuorelle matkaajalle.

Kortti on toiminut hyvin tähän asti niin kotimassa kuin muillakin mailla. Pyrin tekemään kaikki isommat ostokset Norwegianin luottokortilla kerätäkseni pisteitä. Luottokortti sopii hyvin järkevään rahankäyttöön, mutta korko voi tietysti minkä tahansa luoton tapaan nousta korkeaksi jos maksaa luottolaskua takaisin pienissä erissä. Esim. maksulykkäyksen yhteydessä vuotoinen korko 21,92%, 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur. Luotto on kuitenkin korotonta 45 päivään asti. Luottoa voi saada 10,000 euroa, itselleni myönnettiin 5,000 euroa.

IMG_4030.jpg

Miksi valita Bank Norwegian Visa?

Norwegian Visassa ei ole ollenkaan vuosimaksua. Bank Norwegianin luottokortti, Norwegian-kortti, on kattava luottokortti. Tämän kortin avulla voit säästää rahaa matkaasi koko vuoden ajan. Norwegian-kortin lisäksi et periaatteessa tarvitse muita kortteja matkallasi, vaikka suosittelenkin aina matkustamaan parin erilaisen kortin kanssa. Itselläni on Norwegianin Visan lisäksi matkoilla toinen luottokortti ja Visa Electron, jota pidän eri paikassa muista korteista just in case.

Norwegianin luottokortilla kerrytät CashPoints-pisteitä, joita voit käyttää Norwegianin lentoihin. Itse olen shoppailut niin ahkerasti viimeiset viikot, että seuraavat Tukholman lennot tulee ostettua enimmäkseen pisteillä. Norwegianin luottokortti antaa sinulle myös lisää CashPoints- pisteitä kun maksat lentosi Norwegian kortilla. Saat 5 % CashPoints-pisteitä LowFare lipuista ja 20% Flex lipuista.

Norwegianin kortilla ei tarvitse myöskään stressata automaattinostojen mahdollisista korkeista maksuista matkalla, sillä ostokset ovat kortilla ilmaisia ja automaattinostoista ei tule erillistä veloitusta.

IMG_4051.jpg

Matkavakuutus kaupan päälle

Jos maksat matkasi Norwegianin luottokortilla, kuuluu sinulle myös veloitukseton matkavakuutus. Vakuutus on voimassa, jos vähintään 50 % matkakuluista on maksettu Bank Norwegian -kortin luotto-ominaisuudella. Vakuutus on voimassa koti- ja ulkomaanmatkoilla kaikkialla maailmassa. Tarkemmat tiedot kortin tarjoamasta matkavakuutuksesta löydät tästä.

Itse olen edelleen LähiTapiolan asiakas, mutta nyt olen maksanut suurimman osan seuraavista tulevista matkoista kokonaisuudessaan Norwegianin luottokortilla. Tosin näin matkabloggaajana harvemmin kustannan työ- ja pressimatkoja kokonaan itse, joten näihin tarvitsen jatkossakin erillisen vakuutuksen. Tuntien kuitenkin oman onnettomuusalttiuteni, ehkä tuplavakuutus on ihan hyvä idea. 

IMG_3996.jpg

Voit hakea Bank Norwegian Visan tästä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kyllä Norwegianin kortti etuineen on mainio matkailijalle. Mielessä piilevä ajatus pisteiden tuomasta alennuksesta uutta matkaa ostaessa on kieltämättä kiehtova. Ja kyllä Visaan kannattaa luottaa, sehän käy melkein missä vaan.

Luottokortti on kyllä kätevä peli. Aina välillä näitä halpalentoyhtiöitäkin menee konkurssiin, joten jos mielii rahansa takaisin näissä tilanteissa, niin kannattaa maksaa matka aina luottokortilla, niin korvauksen voi saada suoraan omalta luottokorttiyhtiöltä. Toisaalta matkaa ostettaessa voi kyllä tulla lisämaksua siitä, että matkan maksaa luottokortilla, mutta edelleen hyödyt on kyllä haittoja suurempia.

Parasta tässä Bank Norwegian kortissa pn kyllä tuo ilmainen matkavakuutus ja tuo 6 viikon koroton maksuaika. Noiden pisteiden kertyminen on tietenkin iso plussa ja suuri etu jos reissaa paljon. Onkos muilta norjan pankeilta, kuten Komplett Bank tai Monobank tulossa vastaavia luottokortteja?

Apua, monen kuukauden jälkeen miekin uskaltauduin sitten hankkimaan tän kortin. Tää on vielä miun ensimmäinen ja aattelin, etten varsin koko korttia saa näillä tuloilla. 😀 Nyt kyllä rupes oikeestaan pelottamaan vähän, koska vaikka kuinka oon lukenu et miten luottokortteja käytetään, ni tuntuu etten kaikkee ymmärrä. Pitää varmaan siinä vaiheessa ku kortti tulee kotia, ni harjotella jollain pikkuostoksilla aluks. Yllättävän helppo prosessi oli, mie ku jostai syystä aattelin että tuo vaatis jotain neuvotteluja vielä, mut yhessä klikkauksessa olikin luotto myönnetty. 😀 Saa nähä miten tässä käy. Ainaki pisteitä rupee kertymään, ku lennän Oulu-Helsinki-Oulu-välin aina Norwegianilla.

Nyt ku oon lukenu muiden ihmisten matkablogeja, ni mietin kyllä et millasen riskin oon ottanu ku ei oo ollu luottokorttia ja pankkikorttejaki tasan yks. 😀 Onneks ei oo yhtään matkaa peruuntunu, koska maksoin liput just verkkopankissa ja eipä ois niitäkää rahoja takasin saanu, jos ois jotain sattunu. Ehkä just tässä mielessä ei pitäs pelätä tota kortin käyttämistä. Oon varmaan liikaa lukenu kauhujuttuja ihmisistä, jotka on vinguttanu sitä korttia enemmä ku tulot antas.

Veeralle ja muillekin lukijoille sellaiset terveiset, että vaimo haki Norwegianin-luottokorttia ja noin viikossa myös sai sen. Erittäin naurettavaa/huvittavaa oli tässä tapauksessa, että S-Pankki ei halunnut mitään asiakassuhdetta luoda (syytä ei perusteltu mitenkään miksi ei myönnetty, mutta tarjottiin kyllä pankkikorttia vastineeksi). Miksi? Osa-aikainen (akateemisen tutkinnon suorittanut) ja laskunsa moitteettomasti hoitanut ihminen ei kelvannut heille. Toki on hyvä muistaa, että pankit voivat Suomessa valita asiakkaansa eikä toisin päin! Mitä S-Pankki olisi menettänyt jos olisi myöntänyt luottokortin? Voin kertoa sen omasta kokemuksestani läheltä seuranneena, että tulos olisi ollut juuri niin kuin kerroin eli laskut hoidetaan mitä tehdään (käytetään aivoja).

Miten laskut on nyt sitten hoidettu Norwegianilla? Kuten todettua, että ihminen joka ymmärtää vastuunsa niin osaa myös hoitaa laskunsa mitä tekeekin. Ei tarvitse olla mikään talousnero kun tajuaa, että jos maksuhäiriön saa niin voi heittää hyvästit myös luottokortille. Tajuavatko kaikki ihmiset sen? eivät!

Tekee mieli kysyä kun olen tietämätön asiassa minkä takia Norwegianilla myönnetään luottokortti helpommin kuin esimerkiksi S-Pankilla tai Nordealla?

Arvostetaanko mahdollista asiakasta paremmin Norwegianilla paremmin vai mistä on kyse? Mikä pankki Suomessa antaa 90 päivän matkavakuutuksen? AKTIALLA ja DANSKELLA vain 45 päivää. Suurimmalle osalle ihmisistä riittää varmaan 45 päivää, mutta miten sitten ihmiset joilla saattaa kestää pidempään? Silloin voit joutua hommaamaan jostain vakuutusfirmasta vakuutuksen jos tunnet tarvetta. Tätäkään asiaa ei tajua vasta sitten kun jotain tapahtuu ulkomailla ja vakuutusta tarvitsisi.

Sitä tekee myös mieli kysyä, että jos ulkomailla ollessaan käyttää luottokorttia täytyykö mahdollisesti olla puhelin päällä jotta saa varmennettua maksajan? Ulkomailla maksaessa joissain liikkeissä saatettaan tarvita PINNIÄ, mutta tyhmänä kysyn riittääkö se varmenteeksi?

Esimerkiksi Japanissa luottokortin käyttö on tehty huomattavasti sujuvammaksi mitä Suomessa. Esimerkiksi kaupassa maksaminen normaalisti sujuu nopeammin mitä käteisellä maksaminen. Muutamassa sekunnissa saat kuitin käteen kun luottokortilla olet maksanut.

Joissakin kaupoissa maksaminen ei Japanissakaan suju nopeasti voin kertoa kokemuksesta. En tiedä onko syynä ulkomainen luottokortti vai mikä? Silloin voit joutua laittamaan PINNIN ennen kuin maksu lähtee.

Suomessa turhan useasti veivailet PINNIN ennen kuin saat yhtään mitään maksettua kun olet jossain kaupassa ja maksat luottokortilla. Tämä kaikki vain hidastaa maksua. Asiat voisi mielestäni hoitaa sujuvammin, mutta Suomi on Suomi ja sillä siisti.

Maksaessa Suomessa on parempi olla puhelin vieressä jotta saa varmennuksen tehtyä nopeasti. Voin kertoa omasta puolestani, että AKTIAN-luottokortilla maksaessa Suomessa internetin kautta maksaminen voi olla hidasta.

Voit joutua kaivelemaan listaa useamman kerran ennen kuin saat maksun tehtyä. Esimerkiksi PAYPAL/AMAZON ovat maksun suhteen huomattavasti nopeampia mitä Suomessa toimivat järjestelmät ovat.

Paljonko nämä hidastavat maksun estojärjestelmät auttavat petoksissa? Todellisessa maailmassa eivät mitään! Sain ilmoituksen yhtenä kauniina kertana, että AKTIAN korttia oli käytetty ulkomailla vaikka en ollut ulkomailla! Sen seurauksena kortti laitettiin välittömästi kiinni!

Se jäi epäselväksi kuka oli kortin tiedot kopioinut ja missä? Mikä oli lopputulos rikosilmoituksen jälkeen? Pasilaa ei kiinnostanut sen taivaallista. Pankkikaan ei sitä selvitellyt sen enempää. Sen verran tuli selvyyttä, että joku oli käyttänyt luottokorttia ulkomailla, mutta ketään ei ole tähän päivään mennessä saatu syytteeseen Suomessa.

Sain olla ilman luottokorttia noin 3 viikkoa kunnes sain uuden. Joten siinä mielessä jos on 2 luottokorttia eri pankkien välillä saattaa olla parempi ratkaisu? Tai ylipäätänsä jos ulkomailla liikkuu ja toinen luottokortti menee sulkuun?

Joka tapauksessa lopuksi Norwegianille pisteet mitä tulee luottokorttiin. Lainaa ei ole haettu eikä testattu käytännössä koron vaikutusta, mutta aina voi pankeista kyselyjä tehdä ja itse päättää mistä lainaa hakee jos siihen tarvetta tulee jossain vaiheessa.

Hei Veera!

Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin tilata Norwegianin luottokortin tämän postausyhteistyön perusteella. Äsken allekirjoitin sopimuksen ja muutaman päivän päästä pitäisi olla kortti käsissä. Kiitos!

Korteissa pitää laskea kaikki kustannukset, eikä tuijottaa esim. Vuosimaksuttomuutta, minkä edun korkea korko syö nopeasti.

Juuri meni Mastercardin vuosimaksu tililtä, 90e, ai että ärsyttää. Vuosimaksuton kortti olisi ehdottomasti plussaa, ja itsekin aina parin kortin kanssa reissaan. Mutta tuo korko vähän huolettaa, varsinkin kun näin opiskelijana joutuu joskus niissä pienissäkin erissä makselemaan pois.

Auts! Vuosimaksut ei ole kivoja, siksi pidän itse tästä Norskin kortista kovasti 🙂 Itsekin maksan luottolaskua itseasiassa ain pienimmässä erässä, vaikka siinä korkoa onkin, niin on se silti itsellenikin kätevämpi tapa toimia!

Oli sen verran hyvä myyntipuhe, että aloin harkitsemaan, vaikka en nuori reissaaja enää olekaan. Hyviä etuja mm. ettei vuosimaksua.

Haha, loistavaa 😀 Mutta tuo vuosimaksuttomuus on hyvä etu, korttihan kannattaa ottaa edes varalle koska reissussa on turvallisempi olla parin kortin voimin 🙂

Pari luottokorttia on aina hyvä olla matkassa mukana käteisen lisäksi, jyvitettynä eri paikkoihin. Norwegianin Visa olisi vuosimaksuttomana varsin sopiva varakortiksi nykyisten korttiemme lisäksi, myös automaattinostojen kuluttomuus on etu verrattuna kilpaileviin kortteihin.

Meillä on Master Card Goldilla matkavakuutus, mutta ehdot huononivat n. vuosi sitten niin, että matkasta tulee olla 75 % maksettuna MCn luotolla ja se ‘söi’ aimmin hyvää etua, tästä syystä perheellämme on lisäksi jatkuva matkavakuutus kotivakuutuksen yhteydessä. Plussaa Norwegianille myös tästä alemmasta 50 % maksuosuudesta matkavakuutusta varten.

Pitänee laittaa harkintaan tämä kortti varakortiksi!

Niin on – ja nimenomaan jyvitettynä eri paikkoihin!

Tuo automaattinostojen kuluttomuus on loistava itselleni, olen maailman laiksin vaihtamaan tai nostamaan rahaa missä ikinä menenkin 😀

Itsellä ollut nyt pari kuukautta kortti käytössä ja olen tykännyt – vähän liikaakin :O

Kortti ei ole itselle sopiva, koska en ole enää nuori reissaaja. Ennen olin nuori ja notkea, enää pelkkä ja. Asiaan: koska törmäsin tähän Norwegianin kamppanjaan aikaisemmin Oton postauksesta, kiinnosti lukea myös toisen bloggaajan yhteistyöpostaus asiasta.

Neljä hyvää juttua tuossa kortissa näyttää olevan eli ei vuosimaksua, vain 50% pitää matkasta olla maksettuna (yleensä 75-100%, automaattinostoista ei erikseen palkkiota ja 45 päivää korotonta maksuaikaa (yleensä korteissa 30 pv). Miinuspuolena se, että Norweigian ei kuulu mihinkään Allianssiin, joten muiden yhtiöiden lennoista ei saa lentopisteitä. Näiden perusteella kuitenkin selvästi plussan puolella, jos lentää pääasiassa pelkästään Norweigianilla tai katsoo, että nuo neljä mainitsemaani syytä on pelkästään riittävät -> en tiedä onko vastaavalla sopimuksella muita kortteja, joista ei käytännössä ole mitään kuluja, mikäli maksaa laskut ajallaan?

Jos nyt yhden vinkin voi antaa matkailusta, niin yhden luottokortin varassa ei kannata reissata. Siinä vaiheessa kun se ainut kortti on kuoletettu syystä tai toisesta, niin hankalaksi menee. Ei silti, etteikö pärjäisi yhdellä tai ilmankin, mutta esim. autonvuokraus tarvitsee käytännössä aina yhden toimivan luottokortin. Myös monet hotellit majoittautuessa.

No kyllähän kortti sopii myös vanhemmalle – ja kyllä sä meet vielä aika nuoresta hei!

Ja kyllä hyvät pointit, tuo allianssiin kuulumattomuus on kyllä miinus itsellenikin, nykyään kun matkustaaa enimmäkseen blogin puolesta niin ei pisteet kamalasti kerro niin tasot on tippuneet muutenkin :O

Ja kyllä, kaksi luottokorttia reissussa on seiffimpi vaihtoehto, koskaan ei tiedä mitä käy 😀

En tiedä myönnettäänkö mulle näin köyhänä tällasta, mutta täytyy perehtyä tarkemmin asiaan :D! Olisi oikeasti järkevää hankkia joku toinen kortti, koska kadotin jossain vaiheessa Electronin, enkä hankkinut uutta. Nyt tarvisin jonkun kortin Visan rinnalle, ihan just in case.

Aina kannattaa kokeilla 😀 Tä on nimittäin kyllä hyvä kortti! 🙂 Ja varakortti reissulla on aika ehdoton!

Mä luin tämän muutama päivä sitten ja arvaappa. Nyt moon iloinen luottokortin omistaja 🙂 Tätä olen miettinyt jo vähän aikaa ja nyt kun tämä blogeissa pyörii uskaltauduin tämän tilaamaan! Ei huono vaihtoehto ollenkaan.

Hahaa, way to go! Mä oon käyttänyt tätä korttia ainakin aivan liian ahkerasti :O

Nyt kun mainitsit, että se ei ole ollut kauaa mahdollinen Suomessa niin kiinnostuin, että missäkähän kaikkialla se on voimassa? Oma asuinpaikkani on nykyään USA, ja vaikka minulla on vielä suomalainenkin kortti, en toista haluaisi sieltä. Mutta täällä olen jo jonkun aikaa miettinyt, että pitäisi ehkä laittaa Amex vaihtoon. Tämä voisi olla hyvä vaihtoehto koska lennän nykyään Eurooppaan lähes aina Norwegianilla. Toisaalta taas, jos keskitän ostot tälle kortille, ei se ole hyvä meidän toiselle kortille joka myös kerryttää lentopisteitä. Hmm.. täytyypä tutkia asiaa.

Tuohon en itseasiassa osaa vastata, mutta eiköhän siihen löydy tiedot tuolta kortin nettisivuilta 🙂 Korttia voi hakea pohjoismaalaiset tietääkseni, mutta muutoinhan se toimii missä tahansa 🙂 Itse olen käyttänyt korttia sen verran ahkerasti, että seuraava lyhyempi lento menee pisteillä 🙂

Eipä tässä sen kummempaa, kuin sait minut ylipuhuttua, suoritus sekin, ja anoin Norwegianin luottokorttia.

Haha, itse olen käyttänyt tätä korttia jo vähän turhan ahkerasti 😀

ADD A COMMENT