tiktok

Majoitusvinkit Roomaan

Date
touko, 26, 2022

Rooman idyllisestä miljoonakaupungista löytyy majoituspaikkoja joka lähtöön. Tästä postauksesta löydät parhaat majoitusvinkit Roomaan sopien jokaiseen budjettiin. Listaus sisältää vinkit niin hostelleihin, keskihintaisiin- kuin luksushotelleihinkin.

Kaikki mainitut majoituspaikkasuositukset sijaitsevat keskeisillä paikoilla joko kävelymatkan tai julkisten liikenneyhteyksien päässä ravintoloista, ostoskaduista sekä suosituimmista nähtävyyksistä.

Niin kuin useammissa suurkaupungeissa, myös Roomassa hotellimajoitusten hinnat saattavat nousta melko korkealle. Tähän toki vaikuttavat vuodenaika ja sesonki, mutta budjettimatkailijoille suosittelen hostellimajoitusta. Tsekkaa vinkit alempaa!

Lue myös laajempi matkaopas Roomaan: Loma Roomassa: parhaat vinkit

Rooma lentokone

Majoitusvinkit Roomaan: Hostellit x 4

1. Generator Rome:

Yksi suosituimmista hostelliketjuista koko Euroopassa on myös Roomassa. Generator sijaitsee aivan päärautatieaseman läheisyydessä, joten erinomaiset julkiset yhteydet ovat taattu. Myös kävellen on lyhyt matka moniin suosittuihin nähtävyyksiin kuten Colosseumiin.

Hostelli on sijoitettu 1800-luvun idylliseen rakennukseen, josta löytyy oma baari ja kahvila sekä niin yksityisiä kuin jaettujakin huoneita. Yksityinen huone kustantaa alkaen noin 150€/yö ja jaettu taas noin 40€/yö.

(Lisähuomio: Hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille ja lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Generator Rome täältä.

Generator Rome
Kuva: Generator Rome

2. YellowSquare Rome:

Tämä hostelli sijaitsee todella keskeisellä alueella Rooman keskustassa. Läheltä löytyy niin julkisia liikenneyhteyksiä kuin ravintoloita ja nähtävyyksiä. Tosin myös hostellista löytyy paikan päältä omakin ravintola, joka tarjoilee melko kansainvälistä ruokalistaa.

Hostellissa on mahtava tilaisuus verkostoitua muiden matkailijoiden kanssa, sillä yleisistä tiloista löytyy huikea patioalue ja baari, jossa dj soittaa livemusiikkia. Makuupaikkoja on niin yksityisten kuin jaettujen huoneiden muodossa. Yksityinen kustantaa alkaen noin 150€/yö ja jaettu alkaen noin 50€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hostellista löytyy hissi.)

Lue lisää ja varaa YellowSquare Rome täältä.

Yellowsquare Rome
Kuva: YellowSquare Rome

3. New Generation Hostel Rome:

New Generation on moderni ja käytännönläheinen hostelli 10 min kävelymatkan päässä Colosseumilta ja kaupungin päärautatieasemalta. Tässä hostellissa on helppokäyttöinen vain asiakkaille tarkoitettu keittiö sekä viihtyisä sisäpiha oleskelua varten. Lähimmät ravintolat löytyvät noin 100-200 metrin säteeltä.

Erityisesti hostellissa on kehuttua sijaintia ja siisteyttä. Yksityinen huone on hintaluokaltaan alkaen noin 120€/yö ja jaettu taas noin 45€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Hostellista löytyy hissi.)

Lue lisää ja varaa New Generation Hostel täältä.

New Generation Hostel Rome
Kuva: New Generation Hostel Rome

4. The Bricks Rome:

Tämä idyllinen ja melko pienehkö boutiquehostelli sijaitsee aivan Vatikaanin läheisyydessä. Hostelli on selkeästi panostanut esteettisyyteen, täällä viihtyy varmasti.

Majoituspaikassa on jaettu keittiö sekä useita eri oleskelutiloja niin terassien, parvekkeiden kuin sisätilojenkin muodossa. Lähimmät ravintolat sijaitsee parin sadan metrin säteellä.

Tämä hostelli poikkeaa hieman normaalista, vain kokonaisia huoneita on saatavilla eli mahdollisuutta yhden sängyn varaamiseen ei ole – täydellinen valinta esim. porukassa matkustaville. Useammassa huoneessa oli saatavilla niin pari- kuin kerrossänkyjä. Yksi yö kustantaa alkaen noin 150€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Tämä hostelli soveltuu lemmikin kanssa matkustaville, mutta ei ole esteetön.)

Lue lisää ja varaa The Bricks Rome täältä.

The Bricks Rome
Kuva: The Bricks Rome

Majoitusvinkit Roomaan: Keskihintaiset hotellit x 4

1. The Hoxton Rome

Neljän tähden Hoxton sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä niin shoppailu- kuin ulkoilumahdollisuuksia. Hotellin läheisyydessä sijaitsee mm. Piazza di Spagna ja Espanjalaiset portaat, Borghesen puisto sekä muutama eri suosittu museo.

Paikan päältä löytyy oma italialaistyyppinen ravintola, mutta lähistöllä on myös useita muita. Hotellin oman ravintolan yhteydessä on upea terassi, jossa hyvällä ilmalla viihtyy tunnin jos parikin. Hotellihuoneet ovat viihdykkäitä ja todella siistejä. Yksi yö kustantaa arviolta noin 300€ – ylöspäin.

(Lisähuomio: Tämä hotelli soveltuu erityisen hyvin esteettömiä palveluita tarvitseville sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa The Hoxton Rome täältä.

Hoxton Rome
Hoxton Rome lobby

2. Hotel Varese:

Tämä kolmen tähden hotelli on oiva valinta hyvää perustasoa kaipaavalle. Se sijaitsee lähellä olennaisia palveluja, kuten julkisia liikenneyhteyksiä sekä suosituimpia nähtävyyksiä.

Henkilökunta on helposti lähestyttävää ja huoneet viihtyisiä. Hotellissa on kahvila paikan päällä, mutta lähistöltä löytyy myös useita muita. Yksi yö kustantaa alkaen noin 180€.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille ja lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Hotel Varese täältä.

Hotel Varese
Kuva: Hotel Varese

3. Babuino 181:

Babuino 181 tarjoaa tyylikkään majoitusmahdollisuuden kahdessa eri historiallisessa rakennuksessa, Espanjalaisten portaiden sekä Piazza de Popolon välimaastossa. Hotelli on viihtyisä ja sitä ympäröi idylliset roomalaiset pikkuputiikit. Lähin metroasema sijaitsee noin 300 m päässä.

Hotellin läheltä löytyy useita ravintoloita ja kahviloita sekä eri nähtävyyksiä. Hintaa yhdelle yölle jää alkaen noin 300€, johon kuuluu hyvä aamiainen.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille matkustajille.)

Lue lisää ja varaa Babuino 181 täältä.

Babuino 181
Kuva: Hotel Babuino 181 Rome

4. Princeps Boutique Hotel:

Princeps Boutique Hotel sijaitsee historiallisen rakennuksen ylimmässä kerroksessa Montin kaupunginosassa. Päärautatieasemalle on noin 400 metriä ja Colosseumille kävelee noin 10 minuutissa.

Hotellihuoneet ovat modernit, joista löytyy upeat marmoriset kylpyhuoneet. Useista huoneista on näkymät Santa Maria Maggioren basilikalle päin. Yksi yö kustantaa alkaen noin 240€, ja hintaan sisältyy täyttävä aamupala.

Vinkki: Loma Roomassa – postauksen ravintolasuosituksissa mainittu Trattoria Monti sijaitsee aivan tämän hotellin läheisyydessä, noin 200 metrin säteellä.

(Lisähuomio: Hotellista löytyy hissi.)

Lue lisää ja varaa Princeps Boutique Hotel täältä.

Princeps Hotel Rome
Kuva: Princeps Boutique Hotel Rome

Majoitusvinkit Roomaan: Luksushotellit x 4

1. Villa Agrippina Gran Meliá:

Tämä viiden tähden luksushotelli sijaitsee Trasteveren alueella Rooman keskustassa, kävelymatkan päässä suosituimmista nähtävyyksistä, kuten Vatikaani ja Trevin suihkulähde. Hotellista löytyy upeita designhuoneita, hulppea allas-alue sekä wellness-palveluita joka lähtöön. Trastevere – area, jossa on suurin osa läheisistä ravintoloista ja kahviloista, sijaitsee alle kilometrin säteellä. 

Täällä majoittuminen kustantaa alkaen noin 800€/yö – hotellin upeasta miljööstä ei välttämättä halua poistua ollenkaan.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille matkustajille.)

Lue lisää ja varaa Villa Agrippina Gran Meliá täältä.

Villa Agrippina Gran Meliá
Villa Agrippina

2. Sofitel Rome Villa Borghese:

Tämä hotelli on sijoitettu mahtavalle paikalle kaupungin suosituimman Borghese – puiston läheisyyteen. Ympäröivä alue on täynnä suunnittelijoiden liikkeitä, viinibaareja ja herkullisia ravintoloita.

Hotellilta löytyy oma kattoterassi, josta on huikeat näkymät Rooman kaupungin ylle. Lisäksi paikan päältä löytyy myös oma ravintola. Majoittuminen on hintaluokaltaan alkaen noin 500€ yhdeltä yöltä.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille sekä lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Sofitel Rome Villa Borghese täältä.

Sofitel Rome Villa Borghese
Kuva: Sofitel Rome Villa Borghese

3. Margutta 19:

Viiden tähden Margutta 19 sijaitsee mahtavalla paikalla Rooman keskustassa. Kohteesta pääsee kävellen oikeastaan mihin vain, välimatkat suosituimpiin nähtävyyksiin tai läheisiin ravintoloihin ovat lyhyitä. Myös julkiset liikenneyhteydet ovat lähellä.

Hotellissa on yhteensä 16 huonetta, jonka henkilökunta ihastuttaa palvelullaan, ja jonka huoneet tarjoilevat tyylikkään majoittumismahdollisuuden asiakkailleen. Sisätiloista löytyy ravintola ja pihalta taas oma puutarha, jossa voi nauttia aamukahvin upeassa miljöössä. Yksi yö kustantaa arviolta noin 700€ ja siitä ylöspäin.

(Lisähuomio: Hotellista löytyy hissi.)

Lue lisää ja varaa Margutta 19 täältä.

Margutta 19 Rome
Kuva: Margutta 19 Rome

4. Hotel de la Ville:

Tämä Rocco Forte -hotelliketjun luksusmajoituspaikka sijaitsee erinomaisella paikalla aivan Espanjalaisten portaiden yllä. Lähistöltä löytyy myös useita muita Rooman parhaita paloja mm. Trevin suihkulähde, Borghesen puisto ja shoppailumahdollisuudet eri ostoskaduilla. Lähin metro sijaitsee noin 100 metrin säteellä.

1600-luvun tyyppisessä hotellissa on erityisen tyylikkäät huoneet, spa- ja wellness -osasto sekä kolme eri huipputason italialaisravintolaa, joista muutamalla on omat kattoterassit hulppeilla panoraamanäköaloilla. Luksus todellakin puhuu puolestaan, sillä täällä majoittuminen kustantaa arviolta noin 2000€/yö.

(Lisähuomio: Hotelli soveltuu erityisen hyvin myös liikuntarajoitteisille matkustajille.)

Lue lisää ja varaa Hotel de la Ville täältä.

Hotel de la Ville Rome
Kuva: Rocco Forte Hotel de la Ville

Millä alueilla majoittua Roomassa?

Trastevere

Tämä trendikäs ja suosiotaan koko ajan kasvattava kaupunginosa sijaitsee kävelymatkan päässä ydinkeskustasta – täällä ei kuitenkaan törmää hirmuiseen turistirysään. Trastevere kattaa melko laajan alueen, ja sinne monet palaavat saman matkan aikana monta kertaa.

Idylliseltä alueelta löytyy runsaasti niin majoituspaikkoja, ravintoloita, kahviloita kuin pikkuputiikkeja. Trastevere kannattaa ehdottomasti katsastaa loman aikana, varsinkin jos et ole aikaisemmin vieraillut Roomassa. Yllä olevasta ’Majoitusvinkit Roomaan’ -listauksesta Trasteveren alueella sijaitsee Villa Agrippina Gran Meliá.

Monti

Myös Montin boheemi kaupunginosa on viime vuosikymmenen aikana kasvattanut suosiotaan ja sieltä löytyykin laaja valikoima palveluita majoituspaikoista herkullisiin ravintoloihin.

Yksi Montin vetonauloista on iso puistoalue, Parco del Colle Oppio. Puisto on loistava kohtaamispaikka, jossa voi istahtaa alas esim. piknikin merkeissä. Alueen sisällä on lyhyt matka myös suosituimpiin nähtävyyksiin, joista yksi on Colosseum. Hotellisuosituksista Montin alueella sijaitsee Princeps Boutique Hotel.

Termini

Päärautatieasema Terminiä pidetään ikään kuin kaupungin keskuksena, eikä ihme – läheltä löytyy kaikki tarvittavat palvelut ja nähtävyyksiä joka lähtöön. Päärautatieasemalta on Rooman parhaimmat julkiset liikenneyhteydet oikeastaan kaikkialle kaupunkiin – sisältäen metron kaksi linjaa sekä suurimman paikallisbussiaseman.

Terminiä ympäröivällä alueella on paljon nähtävää, kuten esim. Piazza Santa Maria Maggiore -aukio, jossa törmää upeisiin arkkitehtuurisiin kirkkoihin. Keskusaseman ympärillä / lähettyvillä sijaitsee suurin osa ’Majoitusvinkit Roomaan’ -listauksen majoituspaikoista, sillä se on turistin perspektiivistä unelmapaikalla.

Centro Storico

Tämä kaupunginosa kattaa historiallisen puolen Rooman kaupungista. Alueella törmää toinen toistaan hienompiin rakennuksiin ja pikkukujiin. Lisäksi täältä löytyy iso liuta suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Trevin suihkulähde ja Pantheonin temppeli.

Tridente

Rooman keskustan pohjoispuoli on nimetty Tridenteksi. Se koostuu kolmesta yhdistyneestä kadusta: Via di Ripetta, Via del Babuino sekä Via del Corso – näillä ja useilla muilla alueen ostoskaduilla on mahtavat shoppailumahdollisuudet kaupungin parhaissa liikkeissä.

Tridenten suosituin nähtävyys ja kohtaamispaikka on kiistämättä Espanjalaiset portaat ja Piazza di Spagnan aukio. Edellä mainittujen lisäksi alueen lähistöllä sijaitsee myös kaupungin suurin ja suosituin puisto, Villa Borghese sekä Piazza del Popolon historiallinen aukio.

Rooma

*Postaus sisältä affiliate-linkkejä

juliap

2 Comments

 1. Vastaa

  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  5 kesäkuun, 2022

  Majoittuisin itse Trasteveren alueella tai sen välittömässä läheisyydessä. Tykkään viettää aikaa Trasteveressä, mutta kaikki tärkeimmät nähtävyydetkin ovat ihan kävelymatkan päässä.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   24 kesäkuun, 2022

   Se on kyllä todella viihtyisää aluetta! 🙂

Leave a comment

Related Posts