Matkapäiväkirja: Dohan kautta Balille

23 maaliskuun, 2019

*Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Aika Balilla on mennyt nopeasti, vaikka samalla se minä joka lähti viikko sittten Helsingistä tuntuu jotenkin todella kaukaiselta. Viikko meditaation, joogan ja balilaisten seremonioiden sekä shamaanien seassa ovat olleet aika mullistavia kokemuksia. Reissuni tänne starttasi Qatar Airwaysin siivin viime viikon lauantai-iltana. Aina kun matkustan Dohan kautta, pyrin varaamaan lennot niin, että saan viettää yhden kokonaisen päivän Dohassa. Helsingistä Dohaan lentää noin kuudessa tunnissa ja iltalennolla ehtii hyvin nukkumaan pienet yöunet.

Lue täältä Qatar Airways -lentoyhtiöarvosteluni.

Nappaa täältä minun vinkit välilaskulle Dohaan.

P3170122.jpgP3180176.jpgMulta puuttuu Instagram husband, niin pitää mennä tällä lentoemännän nappaamalla fotolla haha

P3180198.jpgP3170132-2.jpgP3170092.jpgP3170119.jpgP3170008.jpgP3170019.jpgP3170032.jpgP3170077.jpgP3170100.jpgP3170093.jpg

….Dohasta Balille!

Tällä kertaa päivä Dohassa sujui kuin siivillä, sillä tuttavani kautta sain erään paikallisen Eltonin kuskikseni kaupunkiin koko päiväksi. Elton oli jo lentokentällä vastassa kun saavuin kuudelta aamulla ja tästä päivämme jatkui kahvitauon kautta viiden tähden Qatar’s Al Shaqab -hevostallille ja katsomaan kaupungin uusia tuulia museoineen päivineen. Doha on nopeasti kehittyvä kaupunki, jossa on joka kerta jotain uutta. Oma suosikkipaikkani Dohassa on ehdottomasti Souq Waqif, jossa voisin viettää koko päivän seikkaillen pienillä kujilla ja maistellen itämaisia herkkuja. Qatarista ei ole niin helppo löytää täysin qatarilaista ruokaa, mutta pienen harhailuni jälkeen päädyin Easair Café -nimiseen ravintolan terassille, jonka menusta löytyi muiden lähi-idän ruokamaiden lisäksi myös paikallisia erikoisuuksia.

Jatkolentoni Balille oli hieman yli 9 tuntia ja lento lähti kätevästi illemmalla, joten tilasin vain mahdollisimman terveellisen illallisen, katsoin vihdoinkin Star is Born -elokuvan (+ itkin kiusallisen hysteerisesti) ja sitten siirryinkin unille. Lento Dohasta Balille lennettiin uudella Dreamliner -koneella, jossa ainakin businessluokassa matkustaminen oli vähintäänkin ensiluokkaista. Businessluokassa Qatar Airwaysillä voi ruokailla ihan missä kohtaa lentoa tahansa ja juuri niin usein kuin haluaa, onneksi ruokavaihtoehdoista osa on myös melko terveellisiä ja oikeasti herkullisia. Kannattaa maistaa ainakin arabilialaisia mezejä alkupalaksi! Lisäksi pakko antaa erikoismaininta viinilistan Kalifornialaiselle 2016 -vuoden Chardonnaylle – I need more of that.

Balilla ensimmäinen pysäkki oli Ubudin Yoga Barn, joka jooga- ja meditaatiotuntien lisäksi tarjoaa majoitusta, raakaa vegaaniruokaa sekä hierontaa ja muita hyvinvointipalveluita. Majoituin itse Yoga Barnin uudessa ‘The Nest’ -osiossa. Majoitus oli todella kohtuuhintainen, huone omassa rauhassa jogivilinän keskeltä ja samalla kävelymatkaetäisyydessä kaikkialta Ubudin pääkadun vieressä. Kerron lisää tästäkin myöhemmin!

Viikko Yoga Barnissa on takana ja olenkin siirtynyt ihanaan Villa Cella Bellaan pariksi yöksi, josta matka jatkuu seuraavaksi paikallisen perheen luokse pienempään kylään ja sieltä vielä Canggun vilinään ennen kotiinpaluuta.

But now, I need sleep!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT