tiktok

Matkapäiväkirja: hummusta ja sahramia Dubain vanhassa kaupungissa

Date
tammi, 11, 2020

*Matka Dubaihin toteutettu kaupallisena yhteistyönä Visit Dubain kanssa

DSC_5724.jpg
DSC_5811.jpg
DSC_5809.jpg
DSC_5779.jpg
DSC_5783.jpg
DSC_5695.jpg
DSC_5593.jpg
DSC_5681.jpg
DSC_5599.jpg
DSC_5588.jpg
DSC_5737.jpg
DSC_5718.jpg

Olin Dubaissa viimeksi vajaa kaksi vuotta sitten ja ihastuin erityisesti sen aavikkoon. Dubai on hyvinkin suosittu lomakohde meidän suomalaisten keskuudessa, mutta monelle kohde tarkoittaa erityisesti luksushotelleita, ultramoderneja pilvenpiirtäjiä ja toinen toistaan hulppeampia ravintola- sekä shoppailuelämyksiä. Toki tätäkin kaikkea on Dubai, mutta se on niin paljon muutakin.

Aavikosta puheen olleen, lue täältä upeasta majoituskokemuksestani Dubain aavikolla.

Kun sain sähköpostiini kutsun taas kerran Dubaihin, olin jo vähällä kieltäytyä kunnes huomasin matkan teeman olevan juuri sellainen jollaiselle joskus kerroin haluavani lähtevän – another side of Dubai. Moni väittää, että Dubaista ei löydy enää ’mitään aitoa’. Dubai on toki valtava kaupunki rikkauksine ja köyhyyksineen, haasteineen ja mahdollisuuksineen. Täällä on kuitenkin paljon ihan tavallisia ihmisiä, jotka kutsuvat Dubaita kodiksi. Minä en usko väitteeseen, että täältä ei löydy enää mitään aiota mitä tuo väite sitten tarkemmin ottaen tarkoittaakaan. Kyllä Dubaista löytyy edelleen perinteitä ja sitä oikeaa arabialaista kulttuuria. Näin isossa kaupungissa kokemukset riippuu hyvin vahvasti siitä missä on itse matkansa aikana käynyt.

Itse tulin Dubaihin jo perjantaina, vaikka matkamme virallisesti alkaakin vasta huomenna sunnuntaina. Nyt minulla on ollut puolitoista päivää ihan vain itselleni ja Dubaille oman aikataulun mukaan. Olen kävellyt vanhan Dubain kujilla aamusta iltaan, lounastanut blogituttuni Jennin kanssa sekä nauttinut naurettavan määrän hummusta. Jenni on asunut Dubaissa jo pitkään, voit lukea hänen vinkkinsä kohteeseen täältä.

Hummuksesta puheen ollen, istun juuri illallisella ravintolassa jossa sattuu olemaan varsin toimiva wi-fi, jotta voin julkaista tämän postauksen ennen huomista! Illalliseksi nautin libanonilaista salaattia, HUMMUSTA, arabialaista leipää sekä katkarapuja riisillä. Illallisen jälkeen ajattelin vielä fiilistellä elämää soukin kujilla ja nauttia kupin teetä. Katsotaan myös saapuuko Otto lennoltaan ajoissa vielä tänä iltana!

Update: ravintolan tarjoilija oli sitä mieltä, että minun pitää maistaa koko menu läpi. Pöytään on ilmestynyt tämän tekstin kirjoituksen aikana oman tilaukseni lisäksi linssikeitto ja neljä erilaista muuta alkupalaa. I better go eat.

Huomisesta eteenpäin meillä on järjestettyä matkaohjelmaa ja lisää tutustumista Dubain vähän tuntemattomampiin puoliin. Lisäksi alkuviikosta suuntaamme Dubaista hieman kauemmas Hattaan vuoristoon!

But now, on to the dinner!

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

6 Comments

 1. Vastaa

  katri/Kotona ja kaupungilla

  11 tammikuun, 2020

  Oi vau, mikä unelmien yhteistyö! 🙂

  Dubai on yksi paikka (tosin monen muun ohessa) mihin haluaisin matkustaa. Sieltä kuullut niin paljon kaikkea
  hyvää.

  Ihanaa matkaa! <3

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  • Vastaa

   Veera Bianca

   23 tammikuun, 2020

   Dubai on ehdottomasti mielenkiintoinen matkakohde! 🙂 Itse nautin etenkin siitä, että tällä matkalla pääsi tutustumaan vähän erikoisempiin paikkoihin!

 2. Vastaa

  Piyya / Levoton Sielu Maailmalla

  11 tammikuun, 2020

  Kivat kuulumiset ja Hatta on ihana, itse käynyt hyvin pikaisesti mutta haluaisin ehdottomasti sinne uudestaan. Todella odotan sinun juttuasi sieltä.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   23 tammikuun, 2020

   Hatta oli kyllä upea, itsekin olisin halunnut vielä enemmän aikaa lähteä oikeasti kunnolla vaeltamaan – maybe next time!

 3. Vastaa

  Susu

  13 tammikuun, 2020

  Aavikko teki kyllä minuunkin vaikutuksen Dubaissa, vaikka muuten en niin paikalle lämmennyt. Ehkä pitäisi antaa uusi mahdollisuus ja varsinkin vuoristo voisi sulattaa meikäläisenkin.

 4. Vastaa

  raija tallberg

  29 tammikuun, 2020

  Voi Veera💖Katsoin just sun elämäntaparemppaa ja ajattelen,että olet kyllä ihana ja ihailua herättävä nuori nainen,niin söötti,aito ja hyvällä asenteella varustettu 👍💞 Kaikkea hyvää elämääsi,nauti siitä👍💖

Leave a comment

Related Posts