Matkapäiväkirja: elämänohjeita balilaiselta shamaanilta

27 maaliskuun, 2019

*Matka Balille on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Qatar Airwaysin kanssa

P3210549-Edit.jpg
P3210541.jpg
shamaani bali
P3190239.jpg

Luh kietoi keltaisen sarongin ympärilleni usvaisen sammaloituneen vanhan temppelin portaikossa. Alhaalla edessä kaikessa hiljaisuudessaan, juuri auringon noustessa viidakon puiden lomasta oli pyhä suihkulähde johon pian astuisimme puhdistamaan niin mielen, sieluin kuin vartalomme. Luh lauloi hiljaa suitsuke kädessä kun me neljä turistia vuorotellen kumarsimme veden alla yksi lähde kerrallaan. Jokaisen lähteen kohdalla on tarkoitus poistaa mielestä negatiiviset ajatukset, sydämestä surut ja sielusta paheet. Kun nouset takaisin kuivalle maalle, olet puhdistautunut kaikella mahdollisella tavalla.

Keventynein askelin matkamme jatkui aamiaisen kautta paikallisen shamaanin puheille. Minulla ei ollut suuria odotuksia kokemuksesta, mutta olin valmis antamaan sille aidosti mahdollisuuden. Elämääni on mahtunut viimeisen muutaman vuoden aikana raskaita kokemuksia, olen tehnyt ihmissuhteissa huonoja valintoja kerta toisensa jälkeen ja kaivannut pientä pysähdystä – ja mikä olisikaan parempi paikka kuin Bali.

Istuin temppelin luona shamaania vastapäätä lattialle ja hän tarttui minua käsistä. En ymmärtänyt sanaakaan, koska shamaani ei puhunut englantia, vaan hänellä oli mukanaan tulkki. Jo toisen lauseen kohdalla purskahdin itkuun. Miten tämä täysin tuntematon nainen voi nähdä niin syvälle itseeni tietämättä minusta todellisuudessa mitään? Ainut mitä shamaani minusta tiesi, oli että olen syntynyt 1.5.1988 ja että matkustan paljon.

Mitä shamaani sitten minulle kertoi? No se meni suunnilleen näin:

“Haluat varmistaa että kaikilla ympärilläsi on hyvä olla, viihdytät ja nauratat ja siksi vain harva huomaa että syvällä sisimmässäsi olet yksinäinen ja pelokas. Elämääsi on eksynyt ihmisiä, jotka ovat välittäneet vain urastasi ja rahasta. Sinun on opittava päästämään heistä irti. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka rakastavat sieluasi. Äläkä tuhlaa rahaa tehdäksesi vaikutusta kehenkään, voisit muutenkin tuhlata vähemmän.

Sinulla on epätavallisen voimakas yhteys luontoon – luonnosta löydät voimasi. Kävelet ilman kenkiä ja tunnet maan jalkojen alla. Et välitä sateesta kasvoilla. Villi luonto on sinun koti.

Matkustaminen ja tarinoiden kirjoittaminen tulee aina olemaan tärkeä osa elämääsi, mutta siitä puuttuu vielä kolmas elementti jonka pian löydät. Taito ja intohimo minkä huomaat pian, intohimo millä on jotain tekemistä luonnon kanssa. Jotain merkityksellistä.

Joku on rikkonut sydämesi, mutta ainoastaan mielesi ei ole vielä päästänyt irti, nimittäin sydämesi on. Mielesi kujeilee samoilla huonoilla tavoilla joille olet vuosien saatossa sen opettanut. Päästä irti. Opettele päästämään irti. Löydät vielä rakkauden, mutta siihen menee aikaa – nyt sinun tehtäväsi ovat tärkeämpiä.

Sinulla on vahva henkevä sielu ja sinun on harjoitettava meditaatiota. Älä kadota sisäistä valoasi kun pimeys valtaa mielesi, löydät kyllä tasapainon hyvän ja pahan välillä.”

Lopuksi shamaani ojensi minulle pienen lapun, johon oli kirjoitettu sanat “Om sumukhaya namah”. Tämä olis mantrani jota harjoitella päivittäin. Mantra, joka muistuttaa että tulen aina olemaan sielultani kaunis mitä ikinä teenkin.

Lähdin kokemuksesta takaisin majapaikkaani hämmentyneenä. Mitä juuri tapahtui? En vieläkään tiedä mitä ajatella kokemuksesta, mutta se liikahdutti jotakin sisälläni.

Voi olla, että löysin jo sen kolmannen elementin.


Oletko matkalle Balille? Haluatko tavata saman shamaanin? Temppeli, jossa teimme puhdistusrituaalin on hyvin rauhallinen ja siellä kohtaa vain harvoin toisen turistin. Lisäksi paikallinen shamaani jonka tapasimme ei normaalisti ota vastaan kuin paikallisia. Tämä kokemus kahden paikallisen sisaruksen kanssa oli uskomattomampi mitä osasin odottaa ja voin suositella sitä lämpimästi kunhan suhtaudut ennakkoluulottomasti. Lue lisää Airbnb Experiences -kautta.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hei Veera ❤️ Kiitos ihanista bali teksteistä.
Miten löydän tän paikan? Oon just matkalla ubudiin ja haluaisin ehdottomasti käydä tuolla 🙏🏻

Mullakin meni kylmät väreet, sanoi juurikin oikeita asioita!!

Miten huikea kokemus. Meni oikein kylmät väreet. 🙂

ADD A COMMENT