Matkapäiväkirja: Huomenta Luzern!

11 joulukuun, 2019

*Matkan tarjosi: Switzerland Tourism & Lucerne Tourism

luzern silta
hotel des balances parveke
DSC_4838.jpg
luzern rania olympus
pilatus auringonlasku
DSC_4806.jpg

Aurinko ei ole vielä noussut, mutta katuvalot kimmeltää kauniisti joen vartta ja pilvet pikkuhiljaa piirtyy violetin eri sävyihin, aivan kuten eilen illallakin. Ystäväni nukkuu vielä, mutta innostus edessä olevasta seikkailusta sai minut hereille jo viiden aikaan – tänään suuntaamme vuorille! Luvassa on päivä Mt. Rigillä, tuolla vuorten kuningattarella lumikenkäillen ja kuuluuhan päivään myös vierailu juustokellarissa. Tänään illalla on tarkoitus suunnata myös paikallisille joulumarkkinoille!

Saavuimme tosiaan eilen ensin lentäen Zürichiin ja sieltä junalla tänne Luzerniin, joka on mielestäni edelleen ehkä Euroopan kaunein kaupunki kuten olen ennenkin todennut. Odottelin ystävääni pari tuntia lentokentällä ja sain kätevästi muokattua asiakkaalle lähtevät kuvat ja hoitamaan muutamia kiireellisiä meilejä aamukahvin äärellä, koska niiden perässä on välillä vaikea pysyä täällä maailmalla.

Eilen vietimme täydellisen talvipäivän täällä ensin jokiristeilyn merkeissä ihastellen lumihuippuisia vuoria – kylmyydestä huolimatta tilasimme kannella Aperol Spritzit kuten kunnon tiistain työpäivään kuuluu, right?

Lue vinkkini jokiristeilylle Luzerniin täältä.

Kuten myös edellisessä postauksessa kerroin, majoitumme suosikkihotellissani Hotel Des Balancessa tässä vanhan kaupunkin reunalla joen varrella. Kävimme välissä kirjautumaan sisään hotelliin ja illaksi lähdimmekin kokeilemaan luistelua, nauttimaan täydellisen sveitsiläistä fondueta sekä kuumaa punaviiniglögiä – täydellinen talvipäivä.

Luistelusta sen verran, että luulin sen olleen myös laji jota minä en voisi enää koskaan lähteä uudelleen kokeilemaan oikean jalkani vammauduttua selän myötä. Tänä kesänä olen kuitenkin salitreenin ja laihtumisen kautta alkanut mm. juoksemaan uudelleen, joten päätin rohkeasti hypätä luistimiin ja Elviksen soidessa taustalla pääsin palaamaan myös tämän lapsuuden harrastukseni pariin ja ylittämään itseni.

Lue kaikki matkavinkkini Sveitsiin täältä.

That’s all for now! Ihanaa viikkoa missä ikinä menetkin!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

En ole vielä Luzernissa käynyt, mielessä sekin on Sveitsin kohteista ollut. Mukava katsella tällaisia talvikuvia Sveitsistä, vaikka kyllä sitten viime kädessä Alpit on parhaimmillaan kesällä. Tai oikeastaan molempi parempi, sillä viihdyn niin laskettelurinteillä kuin patikkapoluilla. Oli hauska huomata muuten Zermattissa, että kun siellä viime talvena olimme laskettelemassa, päädyimme sellaiseen rinneravintolaan, jossa olit ollut syömässä ja siitä kirjoitellut. Eli sinun vinkit tulevat kyllä aina esiin, joko ennen tai jälkeen reissun 😉

P.S. Toi Luzernin silta on upea, se on omin silmin nähtävä!

Seuraan! Noille kulmille olemassa jo matkasuunnitelma. Vain ajankohta puuttuu, milloin matkustaa.

Mahtavaa! 🙂 Luzern on kyllä hurjan kaunis!

ADD A COMMENT