Matkapäiväkirja: Qatarin kautta kotiin

14 helmikuun, 2020

Australiaa ei ole ihan helppo jättää taakse, vaikka siihen on jollain tavalla myös vuosien aikana tottunut – näin monen kerran jälkeen tiedän tulevani aina takaisin. Tosin tällä kertaa lähteminen oli vielä hieman tavallista hankalampaa. Ihmiset ja eläimet vanhenevat – mitä jos joku jäähyväinen onkin se viimeinen?

Tämä parin viikon seikkailu tuolla kaukaisessa toisessa kotimaassa oli itseasiassa jotenkin silmiä avaavampi mitä odotin. Se miten paljon enemmän koen olevani kotona Australiassa kuin missään muualla yllätti. Oli kyseessä sitten Bondi Beachin kuppilat tai Goulburnin hevostilan takapiha – juuri täällä on niin hyvä olla.

Juurikin tällä matkalla aloin kyseenalaistamaan käsitystä yhdestä kotimaasta ja miettimään hieman uusiksi seuraavien vuosien suunnitelmia. Jotain klikkasi lautan kannella matkalla Manly Beachiltä takaisin Sydneyn keskustaan pienen tihkusateen saattelemana. Kaukokaipuun sijaan palaankin kotiin aiempaa innostuneempana ja varmempana siitä miten haluan seuraavat vuoteni viettää. Tästä kaikesta kuitenkin lisää ajatuksia itseasiassa vasta myöhemmässä Jetlagissa podcast -jaksossa, joka nauhoitettiin vasta toissapäivänä Skypen välityksellä.

Vaikka olisin voinut helposti jäädä vielä kuukausiksi Australiaan, odotan Helsinkiin paluuta ihan uudenlaisella asenteella. Innostuksella tulevasta. Odotan myös ensi viikkoa, sillä muutan ensi viikolla taas askeleen lähemmäksi itselleni sopivaa nomadielämää. Olen jo ennen matkaa myynyt osan huonekaluista ja osan laitankin varastoon. Viikon päästä muuttoauto kurvaa pihaan ja uusi koti onkin jotain hotellin ja vuokra-asunnon väliltä tuolla Helsingin Katajanokalla seuraaviksi kuukausiksi.

jp_kuvat1219-67

Tulevasta podcastista puheenollen, uusin tällä viikolla julkaistu podcast -jaksomme liittyykin enemmän tähän Dohaan ja Qatariin, missä vietän tämän yön. Saavuin 15 tunnin lennolta Sydneystä Dohaan keskiyön tienoilla ja jatkolentoni Helsinkiin lähtee vasta lähempänä aamu yhdeksää. Kello näyttää tällä hetkellä neljää, joten muutama tunti pitäisi vielä jaksaa kuluttaa täällä Hamad International Airportilla. Yhdeksän tunnin stopoverilla ehtii toki poistumaan myös kentältä, mutta näin keskellä yötä koin sen turhaksi ja halusinkin selvittää millä kaikilla tavoin ajan saa täällä kulumaan – tästä taasen lisää blogipostauksessa myöhemmin.

Tämä ei ole ensimmäinen reissuni Dohassa, vaan olen lentänyt tätä kautta ja matkustanut tänne jo useampaan otteeseen viimeisen muutaman vuoden aikana. Viime reissulla Anna-Katrin kanssa lähdimme myös hieman Dohaa kauemmas maan pohjoisosiin.

Voit lukea kaikki matkavinkkini Qatariin täältä.

Kuuntele tästä uusin täällä Dohassa nauhoitettu Jetalgissa podcast -jakso täynnä vinkkejä Qatariin:

jp_kuvat1219-38

Itse alan nyt kuitenkin nuokkumaan tässä loungen penkillä, joten taidanpa lähteä tilaamaan vielä kolmannen cappuccinon ja hoitaa hieman rästihommia koneella pari tuntia ennen kuin kone lähtee vihdoin kohti Helsinkiä! Jetlag on muuten huipussaan, koska ajattelin alkaa tossa aamu ysin maissa nukkumaan lentokoneessa mun seuraavia yöunia…

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Reissusi kuulostaa hyvältä, mutta se siinä on että moniakin kohteita jää kaipaamaan ja ihan sitä yleistä tunnelmaa mikä on muualla.. Viimeaikoina minäkin olen taas kaipaillut nomadielämää, mutta en jatkuvaa paikan vaihtoa mutta niitä kohteita joista pidän ja sitten monia asioita kuten tietyt liikkeet, tietyt maisemat, hyvä sää.

ADD A COMMENT