Matkapäiväkirja: Sveitsin lumisilla vuorilla

13 joulukuun, 2019

*Matkan tarjosi: Switzerland Tourism & Lucerne Tourism

sveitsitalvi2
sveitsitalvi5
sveitsitalvi6
sveitsitalvi7
sveitsitalvi9
DSC_5283.jpg
sveitsitalvi12

Istun jo Zürichin lentokentällä Starbucksissa Chai laten äärellä odottamassa, että Finnairin check-in tiskiä aukeaa ja voisin siirtyä lentokentän loungeen hetkeksi vielä ennen lentoa kohti Helsinkiä. Vuoden viimeinen reissu alkaa olla takana päin ja kummasti tämäkin 2019 on ollut täynnä mitä unohtumattomampia seikkailuja ja mikä olisikaan täydellisempi lopetus vuodelle kuin vielä yksi matka Sveitsiin. Muutama päivä täällä Sveitsin vuorilla on tehnyt hyvää mielellä, vaikka ruoan suhteen olenkin elänyt pian viikon pelkällä leivällä, juustolla, perunalla ja viinillä – but when in Switzerland.

Välillä on hassua ajatella miten tärkeä maa Sveitsistä on parin vuoden aikana tullut ja etenkin mistä se kaikki lähti (se olkoon tarina myöhemmin johonkin elämänkerta-kirjaan). Olen loputtoman kiitollinen kaikesta siitä mikä on juuri tähän pisteeseen johtanut ja että saan jakaa teille vinkkejä tähän upeaan maahan kerta toisensa jälkeen. On hassua miettiä sitä minua yli kymmenen vuotta sitten yksin täällä ihmettelemässä Interlakenin kauniita vuoria – enpä olisi silloin blogia kirjoittaessa edes osannut ajatella että joskus tämä sama kohde kutsuisi minut vieraakseen yhä useamman kerran ja että tämä kaikki voisi olla minun työ. Saatan ottaa pian lasin shampanjaa loungessa ja vuoden viimeisen reissun kunniaksi pysähtyä miettimään miten onnekas sitä oikeasti onkaan.

Tämä viikko Sveitsissä on ollut siitä erilainen, että täällä on talvi. Olen aiemmin käynyt Sveitsissä vaan kesällä. Tällä kertaa ohjelmassa oli Luzern sekä sen Mt. Rigi sekä Engelberg ja sen Mt. Titlis. Vaikka lumessa tarpominen ei välttämättä olekaan ihan oma juttuni, on maisemat tuolla huipulla niin upeat että hetken huomasin rakastavin hyytävän kylmää lumista talvea. Enpä ole ennen juuri edes kuvannut talvisia maisemia, joten tämä oli siinäkin mielessä hauska uusi kokemus näin valokuvaajalle!

Voit lukea alkuviikon matkapäiväkirjani Luzernista täältä.

Lue kaikki vinkkini Sveitsiin täältä.

Kerron teille myöhemmin lisää molemmista vuoristokohteista, mutta nyt on vihdoin aika pakata tietokone laukkuun ja lähteä checkaamaan lennolle! Upgreidasin itseni Finnairin pisteillä business-luokkaan ihan vuoden lopun kunniaksi!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Upeita kuvia!
Sulla on silmää kauniille kuville.
Itsekin olen huomannut että talvimatkailu ei ole niin mun juttu, mutta siitä huolimatta olen viime aikoina huomannut haaveilevani viettäväni koko talven vuoristossa Usassa.
Olen aina ollut sitä mieltä että joulu pitää viettää perheen kanssa, mutta nyt huomaan jatkuvasti haaveilevani joulusta Yellowstonessa, vaikka tiedän että siellä olisin ilman perhettä, tai no ainakin ilman vanhempiani, ehkä nuorempaa sukupolvea voisin saada houkuteltua mukaan.
Mutta olishan sielä sentäs mun Yellowstonen perhe, että eiköhän se joulu tuntuis joululta sielläkin 🙂

Voi kiitos paljon! 🙂 Yellowstone on varmasti upea paikka, en ole koskaan käynyt mutta itselläni myös haaveissa!

Matkakohteissa on kyllä mielenkiintoista käydä eri vuodenaikoina. Itse haaveilen lumisesta Lapista nyt, kun kesällä tuli nähtyä vihreä ja vehreä Lappi. ☺️

Nää sun Sveitsi reissujen kuvat on kyllä joka kerta todella upeita, like it.

Voi kiitos, Sveitsiä on helppo kuvata kun joka nurkan takana on toinen toistaan upeampi maisema! <3 Ja Lappiin pitäisi itsekin joskus palata, olen viimeksi käynyt joskus 12 vuotta sitten kun vielä laskettelin! 😀

Upea Sveitsi ja upeat kuvat jälleen Veera! Sun kuvia on aina yhtä ihanaa katsella, niissä näkyy sun tyyli ja kädenjälki jotenkin todella mahtavasti!

Voi kiitos ihan todella paljon! <3 <3

Sveitsi on kyllä todella upea! <3 Ehdottomasti sinne vielä joskus tutkimaan pieniä vuoristokyliä ihan ajan kanssa! 🙂

Sveitsi on tehnyt muhun kyllä melkoisen vaikutuksen viimeisen parin kolmen vuoden aikana, huh <3

Upeaa talvikuvausta. Asun itse Alppien eteläpuolella, Stresassa. Meiltä runsaan tunnin ajomatkan päässä Monte Rosan lähettyvillä on samantyyppisiä maisemia. Siellä on tullut käytyä hiihtämässä muutama kerta.

Voi kiitos! 🙂 Asuappa itsekin näin lähellä tällaisia maisemia <3

Upeita maisemia! Kevättalvella olisi kiva päästä käymään Alpeilla.

Luzernin maisemat on kyllä niin upeat <3

Oh and how well you captured winter even though you haven’t photographed it before – these photos look so good!

I am so glad your adventures and decisions took you here where you are now a very dear friend of mine and we get to travel and explore mountains together. It was great to do the last trip for the year with you, and I hope next year bring many more!

Thank you my dear, means a lot coming from the master photographer especially what comes to mountains and snow! 🙂

I’m so glad our paths crossed and we became such good friends through the strangest occasions of life hahaha! <3 More mountain explorations for 2020!

ADD A COMMENT