Matkapäiväkirja: takaisin Aasiaan

26 toukokuun, 2018

Huomenta Hongkongista. Lensin tänne eilen aamuksi Finnairin mukavan A350 businessluokan kyydissä (apua noita kolmen vuoden takaisen postauksen kuvia, haha) ja vaikka lentomatka sujui mukavasti, en edes yrittänyt nukkua yhtä silmänräpäystä. Jetlagin voittaa yleensä niin että hyppää suoraan uuteen rytmiin ja kärvistelee hereillä ensimmäisen päivän aina sinne iltaan saakka. Eilen kuitenkin olin niin tavattoman väsynyt, että heittäydyin neljän tunnin päikkäreille heti saavuttuani tänne Novotel Citygate -lentokenttähotelliin. Näinpä heräilinkin pitkin yötä ja nyt olen aivan jetlagipäivässäni.

Tulen viettämään seuraavat 15 päivää Aasiassa. Matka jatkuu Hongkongista tänään päivällä Chiang Maihin viikoksi. Thaimaassa kävin lomailemassa alkuvuodesta, mutta Chiang Maissa en ole päässyt käymään sen jälkeen kun muutin sieltä takaisin Helsinkiin viime vuoden tammikuussa – odotan siis enemmän kuin innolla tämänkin ‘kotikaupunkini’ kohtaamista illemmalla tänään. Chiang Maissa vietän osan ajasta lomaillen, osan töitä tehden läppärini äärellä ja osan ottaen asiakkaalle valokuvia.

DSC_1065.jpg

Palataan vielä tuohon lentämiseen. Viime kuukaudet on tullut juostua pää kolmantena jalkana ja odotinkin että saan istua omalle mukavalle penkilleni pitkän lennon ajaksi. Kaukolennot businessluokassa ovat minulle se paras tapa rentoutua kiireisestä elämästä. Vaikka taivaallakin toimii nykyään jokseenkin internet, en edes yritä käyttää sitä. On ihanaa viettää kymmenisen tuntia yksin ilman että selailee Instagramia ja lähettelee sähköposteja all day long. Katselin siis hyvän leffan, nautin herkullisen illallisen, kirjoittelin hieman tulevaa e-kirjaani ja nautin auringonnoususta aamun taas koittaessa. Such perfection. Paluulennolla testaan sitten Finnairin A350 economyluokkaa, jossa en taida olla vielä lentänytkään.

Tänään lentomatka jatkuu kuitenkin Cathay Dragonin (ent. Dragonair) suoralla lennolla sinne pohjoiseen Thaimaahan.

DSC_1151.jpg

Palaan viikon päästä takaisin tänne Hongkongiin vielä yli viikoksi yhteistyössä Finnair Holidaysin kanssa. Käväisin viime vuoden puolella Finnair Holidays -matkalla Kroatiassa. Voit lukea jutun ja vinkkini Dubrovnikiin täältä.

Hongkongissa on tarkoitus etsiä kaupungin luomoavaa luontoa. Niin moni kuvittelee Hongkongin olevan pelkkä betoniviidakko, mutta täällä asuneena tiedän sen olevan niin paljon muutakin. Hongkongista löytyy Aasian kauneimpia rantoja, jylhimpiä vuoria ja villeimpiä viidakoita. Vanhoja kalastajakyliä ja temppeleitä.

Kaupunkimatkailua ei voi kuitenkaan Hongkongissa unohtaa, joten yritän tulevien päivien aikana saada kasaan vinkkejä niin trendikkäisiin hipsterkahviloihin kuin perinteisiin kantoonilaisiin herkkukeittiöihinkin! Stay tuned!

DSC_1228.jpg

Nyt kello lähenee kuitenkin jo 12 ja minun pitäisi pakata laukkuni takaisin kasaan. Tämä Novotel Citygate on kätevä hotelli jos yöpyy Hongkongissa vain välilaskun verran. Majoituin täällä viimeksi kymmenen vuotta sitten matkalla Australiaan, mutta silloin pakosta koska jäimme jumiin kaupunkiin supertaifuunin vuoksi. Novotel Citygate on tasokas hotelli, mutta se kaipaisi pientä kasvojenkohotusta (joku voisi myös pestä tän mun huoneen ikkunan) ja remonttia siellä sun täällä. Hotellin yhteydessä on myös outlet-ostoskeskus ja useita ravintoloita ja kahviloita, joten majoitus täällä on varsin kätevä lentojen välissä.

Novotellista kulkee 20 minuutin välein shuttle bus suoraan lentokentälle ja takaisin. Toki keskustastakin on helppo matkustaa kentälle junalla tai bussilla, mutta tämä oli oikein sopiva paikka yöpyä näin väsyneenä kun mielessä oli kaupungin explooraamisen sijaan nimenomaan yöunet ja aamu-uinti.

DSC_1136.jpg

Nyt kuitenkin sinne lentokentälle, heipsis hei!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT