Matkapäiväkirja: Työasioilla Berliinissä

31 tammikuun, 2019

*Jatkuva brand ambassador -yhteistyö: Wowanders

Pyykit pyörii koneessa. Sushi saapui juuri ovesta ja aamulla olisi lento kohti Pariisia. Alkuviikko onkin mennyt työmatkalla Berliinissä ja olen kotona vain kääntymässä yhden yön verran. Olisi ollut fiksua jatkaa matkaa Berliinistä suoraan Pariisiin junalla, mutta matkat ilmestyi kalenteriini sellaisessa järjestyksessä ettei se ollut enää mahdollista.

Vuoden ensimmäinen reissu on nyt takana ja edessä oleva vuosi vaikuttaa melko jännittävältä, tällä kertaa hyvällä tavalla. Matkoja riittää tälle vuodelle vähintäänkin yhtä paljon kuin muutamalle edelliselle ja sitouduinkin sen vuoksi tänä vuonna hyvittämään jokaisen lentomailini ja ostaa niiden edestä myös biopolttoainetta Finnairin uuden Push for Change:n avulla. Hyvää omatuntoa ei voi ostaa ja mietin tänä vuonna entistä tarkemmin millä yhtiöillä matkustan ja miten vältän turhat välilaskut ja valitsen myös junan silloin kun se on järkevää.

Seuraavina kuukausina on luvassa reissut Pariisin lisäksi ainakin Islantiin, Balille, Maltalle ja Espanjaan.

Anyway, nyt oli kuitenkin tarkoitus kirjoittaa kuluneesta viikosta Berliinissä – aloitetaan näiden kuvien kanssa.

Löysin tällä matkalla useamman todella herkullisen ravintolan ja majoituspaikan, tsekkaa vinkkini Berliiniin Wowandersista.

DSC_1612-2.jpgDSC_1807.jpgDSC_1805.jpgDSC_1732.jpgDSC_1698.jpgDSC_1692.jpgMites tä mun ilme kun eteen kannetaan avokadoleipä?

DSC_1648.jpgDSC_1595-2.jpg

Blogini ohella teen oman yrityksen kautta monenlaisia markkinointikonsultoinnin töitä erityisesti matkailualalla ja jo lähes vuosi sitten hyppäsin kahden insinöörinaisen luoman matkailusovelluksen Wowandersin kyytiin jeesimään näitä neroja hieman sosiaalisen median, valokuvaamisen ja matkailusovelluksen tuotekehityksen maailmassa. Moni vielä ehkä muistaakin, että ennen oman yrityksen perustamista toimin pari vuotta PR-päällikkönä matkailumobiilisovellus CreateTripsille ja täytyy sanoa, että on ollut huikeaa päästä kurkistamaan takaisin tähän maailmaan.

Tällä viikolla lähdin Wowandersin perustajanaisten Tarun ja Maijan mukana Berliiniin, jossa järjestimme paikallisille matkailuvaikuttajille pienet kekkerit ja esittelimme uutta sovellusta. Jos et itse vielä ole testannut, voit ladata Wowandersin täältä.

Lisäksi samalle viikolle sattui pari muutakin isompaa deadlinea, joten vietin ensimmäisen päivän Berliinissä istuen lähes kymmenen tuntia koneella kalifornialaisen ystäväni Jessican co-working-tilassa. Tällainen päivä oli hyvä esimerkki siitä, että vaikka on hienoa voida työnsä puolesta nähdä maailmaa – tarkoitaa tuo maailman näkeminen aina välillä oman tietokoneruudun tuijottelua. Onneksi olen käynyt Berliinissä monesti, joten ei haitanut vaikka en ehtinyt tehdä tai nähdä niin paljoa.

Alkuviikon työmatka oli jopa lähes rentouttava. Sain nähdä Berliinissä asuvia ystäviäni ihanissa ravintoloissa luodakseni uuden oppaan Wowanders -sovellukseen, ehdin tehdä muitakin työjuttuja, valokuvasimme promokuvia Wowandersille ja saimme viettää hauskan illan paikallisten bloggaajien kanssa viinilasillisten äärellä. Good times. Ehdin myös juoda hiukan viskiä, is always important.

Matkalta jäi myös käteen muutama erinomainen illallispaikka, kahvila ja hotelli, joten kannattaa tsekata kaikki uudemmat matkavinkkini Berliiniin täältä.

Nyt on kuitenkin aika valmistautua huomiseen Pariisiin, joka on viikonloppuloma siskopuoleni Ronjan kanssa. En ole käynyt kaupungissa kymmeneen vuoteen, joten olen vähän turhankin innoissani. Croissants, here we come!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT