5 syytä ihastua Saigoniin

11 syyskuun, 2016

Huh, täällä Vietnamissa on ollut vauhdikas viikko! Nyt Ho Chi Minh City on jo jäänyt taakse ja ajelimme bussilla rannikolle muutaman tunnin matkan päässä olevaan Phan Thietiin. Vaikka on ihanaa nauttia kuumista päivistä merenrannalla palmujen alla, ehti ikävä Ho Chi Minh Cityyn jo iskeä. Olen ennenkin kertonut, että Aasian suurkaupungeissa on jotain sellasta mikä saa sydämeni hakkaamaan vähän tavallista lujempaa. Suosikkikaupunkejani maailmalta sattuukin olemaan Shanghai, Hongkong ja Singapore – nyt Ho Chi Minh City hyppäsi mukana kovaksi kilpailijaksi, ja tässä muutama syy miksi;

1.Nuudelikeitto

Nuudelikeitto, eli pho, on maailmassa herkullisin ruoka heti donitisen jälkeen. Rakastan pho-keittoa oi niin niin paljon. Täällä Vietnamissa pho-keittoa myydän kirjaimellisesti jokaisessa kadun kulmassa. Pho tosin lähtökohtaisesti tarjoillaan naudanlihan kanssa, mutta Ho Chi Minh Cityssä on myös paljon vegaanisia pho-vaihtoehtoja (näistä lisää myöhemmin). Veganismista puheenollen, Vietnamissa kasvissyönti tarkoittaa automaattisesti vegaania!

IMG_5083.jpg

2. Perinteiden ja modernin elämän sula sopu

Vietnamin historia, kulttuuri ja perinteet ovat edelleen vahvasti läsnä jokapäiväisessä elämässä. Monesti pelkkä ajatus Vietnamista tuo mieleen perinteisiä asuja ja pyhiä vierailukohteita tai vähän hitaammin kehittyneen infrastuktuurin. Kaupungin kaduilla näkee edelleen päivittäin vanhoja ihmisiä riisihattuineen ja áo dàineen. Ho Chi Minh City on kuitenkin samaanaikaan ultramoderni ja nopeasti muuttuva kuin perinteinenkin.

IMG_5263.jpg

3. Trendikäs kahvilakulttuuri

Vietnam on jo pitkään ollut tunnettu laadukkastaa kahvistaan, mutta harva osaa arvata miten trendikäs kupppilakulttuuri Ho Chi Minhiin on rantautunut viime vuosina. Ho Chi Minh on täynnä toinen toistaan trendikkäämpiä kahviloita jokaisen kulman takana – osa todella hyvin piilotettuna kerrostalojen satunnaisiin kerroksiin, joten pieni research on välttämätön.

Kaikille täydellisen instagrammattavan lattekupin janoisille matkailijoille voin suositella ainakin L’usinea, Banksy Studio Cafeta ja Loft Cafeta.

Lue lisää: Saigon, Vietnam – trendikkäimmät kahvilat

IMG_5203.jpg

4. Vieraanvaraisuus ja asiakaspalvelu

Hotellialaa opiskelleena ja asiakaspalvelutaustallani kiinnitän erityistä huomiota hotellien palvelutasoon. Aasiassa monesti osataan tämä puoli huomattavasti meitä suomalaisia paremmin. Hyvä asiakaspalvelu nostaa minkä tahansa hotellin laadun tasoa välittömästi korkeammaksi.

Majoituimme viikon ajan Le Meridien Saigonissa, jossa jo taksista noustessa oli vastavassa erinomainen asiakaspalvelu, joka jatkui huoneeseen saakka.

5. Suurkaupungin hurmaava horisontti

Monet teistä jo tietää loputtoman rakkauteni Aasian suurkaupunkien rooftopbaareja kohtaan. Ho Chi Minh Cityssä sattuu olemaan muutama maailman päräyttävimmistä rooftop-baareista, kuten Glow, Broma Not a Bar tai Saigon Hotel Des Artsin Pool Bar Social.

Saigonin kaupunkimaisema on henkeäsalpaava lähes joka kulmasta katsottuna ja ensimmäisenä päivänä jäinkin ihastelemaan maisemia hotellin altaalle.

 

 


itehcmc_logo

ITE HCMC sponsoroi matkani Vietnamiin yhteistyössä Nordic Travel Bloggers Collective:n kanssa, mutta kerron kokemukseni ja mielipiteeni aina omasta näkökulmastani. Voit seurata matkaamme Vietnamissa sosiaalisessa mediassa: #TBEVietnam.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Vietnam on yksi Kaakkois-Aasian maista, joissa en ole vielä käynyt. Vietnamilaisia herkkuja syön sen sijaan aina Berliinissä ollessani. Berliinin vietnamilainen ruoka on varmasti jo melkein yhtä hyvää kuin Vietnamissa. Tykkään paikoista, joissa uusi kohtaa vanhan. Aasian kaupungeissa sitä yllättyy suuresti, miten trendikkäitä ja oikeastaan jopa Europppaa edellä muodissakin ne saattavat olla. Mä itse viehätyn tällä hetkellä hieman pienemmistä kaupungeista, tai ainakin pienemmiltä ja kotoisammilta tuntuvista. Tosin, tilanne saattaa jo olla erilainen parin kuukauden päästä. Vaihtelu virkistää ja mielinsaa muuttua :).

Mullakin kesti pitkään että pääsin vihdoin Vietnamissa käymään <3 Berliinissä on kyllä todella hyvää vietnamilaista ruokaa, sen pistin merkille joskus myös ! Berliini tajoaa sitä parasta Aasiaa mitä Eurooppa voi tarjota 😀

Vietnam kiinnostaisi. Olen kuullut sitä sanottavan köyhän miehen Thaimaaksi. Ilmeisesti sillä tarkoitetaan palvelukulttuuria. Mitä olet mieltä?

Haha, hyvä vertaus , heh 😀 Sain kyllä itse todella hyvää palvelua kaikkialta missä olin, yhtä hyvää kuin Thaimaassa!

Vietnam ois kiva kokea joskus 🙂

Täällä ilmoittautuu toinen ultimaattinen Saigon lover <3 Haluan loma-asunnon tuolta!

Voinko sitten tulla kylään sun loma-asuntoon esim heti ja voitko hankkia sen silleen ihan heti <3

Jännä yhdistelmä perinteistä katukeittiötä ja trendikkäitä lattekuppiloita! 🙂

No eikö olekin, itselleni ihan tyädellinen <3

Täytyisi päästä HCMC:yn uudestaan. Kiva kuulla, että kahvilakulttuuri kehittyy sielläkin! Shanghaista löytyi paljon piilotettuja helmiä, mutta niitä piti osata etsiä.

Suosittelen <3 Kahvilakulttuuri on varmasti kehittynyt tuolla parissa vuodessa hurjaa vauhtia! Ja Shanghai on täynnä piilotettuja helmiä, ehkä eniten maailmassa, onneksi osasin etsiä muutaman siellä ollessani - ikävä takaisin on kova <3

Aasialainen suurkaupunki on yhdistelmä, johon en tunne ollenkaan kiinnostusta. Mutta ruokapuoli kiinnostaisi kyllä.

Meistä on moneksi, ymmärrän hyvin myös miksi, onhan ne melkoisia paikkoja 😀 Ruokapuoli tuolla on kyllä niin maukas, että joskus kannattaa vähän eksyä haha!

Oih, kyllä Vietnam on kerrassaan ihana! Olen ollut töissä maassa ja mulle Vietnam on K-Aasian ykkönen. Ranskan siirtomaavallan vaikutuksesta kahvikulttuuri ja vietnamilaiset taytetyt patongit on parhautta, Pho ja vietnamilaisittain grillattu liha seka ne ihanat kasvisruuat kuten riisirullakaaryleet. Suosittelen visiittia Hoi Aniin ja Dalatiin!

Eikö <3 Ihastuin aika lujaa! 🙂 Itse en lihaa syö, mutta täältä sai kyllä niin käsittämättömän hyviä kasvisruokia :O Hoi An ja Dalat olisi ihana kokea, pitänee palata maahan asap <3

[…] Kärsin valtavasta rakkaudesta kaikkia Aasian suurkaupunkeja kohtaan ja kaoottinen Ho Chi Minh City pääsi heti vähintään […]

Mulla ei ole kyllä Ho Chi Minhistä minkäänlaista mielikuvaa. Yleisesti kaakkoisaasialaiset suurkaupungit on mun mielikuvissa kovin kaoottisia ja paikkoja joita joko vihaa tai rakastaa. Tästä ei ainakaan postauksen perusteella tullut mielikuvaa liian ahdistavasta kaupungista. Mua vetää tällä hetkellä Amerikat enemmän puoleensa kuin Aasia, mutta noilla kulmilla ainakin voisin pyörähtää, jos Aasia-innostus ottaisi ylivallan 🙂

Niitähän ne juuri on, HCMC muistutti ehkä muista Aasian suurkaupungeista eniten Bangkokia, ripauksella Delhiä ja Shanghaita! Aluksi kaupunki tuntuu varmasti melko ‘overwhelming’ mutta ihmiset on niin ystävällisiä, että kaupunkissa voi jopa rentoutua liikenneruuhkassa -heh!

Mä haluaisin ensi vuonna suuntaa enemmän myös tuonne Ameriikoihin, nyt oon niin jumahtanut Aasiaan 😀

Onko Ho Chi Minh ollenkaan verrattavissa Bangkokiin? Vietnam kiehtoisi kyllä.. Viimeksi piti siellä Aasian reissulla pyörähtääkin mutta löysimme niin huikeita ja lähes korkkaamattomia ylläreitä Thaimaasta että nautimmekin koko lomasta siellä.. 🙂

Bangkok tuli eniten mieleen verrattaessa muihin Aasian suurkaupunkeihin, ripauksella Delhiä ja Shanghaita 😀 Suosittelen käymään! 🙂 Ja jep, ei sitä aina kaikkialle ehdi, parempi nauttia yhdestä maasta kerrallaan 🙂

Kuulostaa hyvältä! Ihana että on vegevaihtoehtojakin tarjolla. Oon ollut positiivisen yllättynyt täällä Indonesiassa, miten hyvin on kasvisruokaa tarjolla. Ei ole niitä piilotettuja lihanpaloja paistetuissa riiseissä tai nuudeleissa yms., kuten monessa muussa maassa. Munaa tosin käytetään aika paljon, että ihan vegaanista ei kuitenkaan mene. Vaikka vegaanisiakin vaihtoehtoja kyllä löytyy.

Vietnam on vielä kokematta ja saa nähdä, ehditäänkö tällä reissulla sinne saakka vai jääkö vielä ensi kertaan.

Ihana kuulla että sielläkin on helppo vegeillä! Hahha, Kiinassa vegeily ei ole aina yhtään niin helppoa 😀

Vietnam on mahtava, itselläkin se oli ihan liian pitkää käymättä, lupaan että diggaisit 😉

Mielenkiintoisen erilaisia näkökulmia Saigoniin kuin meillä, jotka enimmäkseen pohdimme maailmanhistoriaa kaupungissa vieraillessamme 🙂
http://meriharakka.net/2014/11/19/ho-chi-minh-city-vain-sittenkin-saigon/

Pitää tsekata teidän postaus, mielenkiintoista lukea eri näkökulmia! 🙂

En ole koskaan käynyt Vietnamissa mutta voin kuvitella, että siellä on paljon näkemistä ja tekemistä. Tuota kahvilakulttuuria en olisi kyllä arvannut siellä noin paljon olevan. Yksi kuva postauksessa ei muuten näkynyt minulle.

Itsekin yllätyin kahvilakulttuurista, mutta toisaalta Vietnamilla on vahva kahvikulttuuri- ja historia, joten ehkä se oli sitten vaan 1 + 1 ! 🙂 Huomasin juuri tuon rikkinäisen kuvan, en tiedä mikä siinä oli vialla – oli pakko vaan poistaa kun en muista edes mikä kuva siinä oli :O

Vietnam on ollut kauan listallani. Olen luullut, että kyseinen kaupunki ei ole niitä parhaimpia vietnamilaisia kaupunkeja mutta ei se ihan niin olekaan. Itse haaveilen myös pohjoisesta Vietnamista ja Hoi Anista.

Itselläkin se oli jostain syystä listalla kamalan kauan, aina sitä päätyi johonkin muualle ensin! Ho Chi Minh varmasti jakaa mielipiteitä matkailijoiden kesken ja se vaatii ihmispaljouden ja kaaoksen kestämisetä haha 😀

Aasian suurkaupungit ja Ho Chi Minh City <3 Ei niistä voi vaan olla tykkäämättä! Me reissailtiin vuonna 2009 Vietnamin halki ja silloin tuo reissu kyllä herätti tunteita ihan laidasta laitaan. Silloin ajattelin, että Vietnam on nyt nähty eikä ehkä heti tarvitse palata takaisin, mutta tällä viikolla oon seuraillut sun matkaa Instassa ja huomannut vähän haikailevani sinne taas. Itseasiassa meidän pitikin mennä käymään Phu Quocin saarella nyt kesällä, mutta se saattaakin jäädä väliin, kun ei huvittaisi sadekauden takia kököttää vain huoneessakaan ja saarilla riski siihen taitaa olla aika suuri. Millaset kelit sun reissun aikana oli?

Kääk kirjotin pitkän vastauksen ja internet meni rikki 😀 Noin lyhykäisyydessään kuitenkin, että Vietnam on jee ja sadekausi ei ollut mahdoton kaupunkimatkailuun, parina päivänä satoi kunnolla jonkin aikaa, mutta mahtui joukkoon muutama rantakelipäiväkin, kuumuus oli käsittämätön haha!

Oih, tuli ikävä Vietnamiin <3 Pho on niiiin parasta! Täällä Melbournessa on pho-kuppiloita onneksi joka puolella, en selviäisi talvesta ilman phota. Joka viikko tulee käytyä sopalla. En ole Vietnamin trendikkääseen kahvilakulttuurin tutustunut ollenkaan, mutta vietnamilaista kahvia tiivistemaidolla (vai mikä se suomeksi onkaan) tuli lipitettyä Vietnamissa ja se on taivaallista. Vaikka ei se terveellisin valinta. 🙂

Pho on maailman kaikkein paras asia <3 Voi että kyllä haluan tulla sinne Melbourneen käymään, harmittaa kun olen ensi keväänä Australiassa vaan kaksi viikkoa - pitänee miettiä jos kuitenkin jotenkin väkisin pidentäisin reissua, jotta pääsisin vihdoin kunnola explooraamaan myös Melbournea!

Ja kyllä, vietnamilainen kahvi tiivistemaidolle on heaven - sen kun vielä saisi lehmättömänä versiona niin olisin happy!

Minäkin haluaisin käydä ihastumassa vaikka koko Vietnamiin. Se on muutaman kerran ollut vertailussa matkakohteeksi, muttei ole vielä tullut valituksi. Joku päivä vielä…

Suosittelen <3 Itselläkin se oli pitkään niiden B-vaihtoehtojen mukana, mutta nyt haluan palata kaupunkiin heti kuin mahdollista <3

Huokaus… positiivisessa mielessä siis. Ei mul muuta 😀

Minäkin kävin ihastumassa Ho Chi Minh Cityyn jokin aika sitten. Tai ei se ihan rakkautta ensi silmäyksellä ollut, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen kohde. Erityisesti tämä perinteisen ja ultramodernin rinnaiselo minua kiinnosti ja viehätti.

Minun suosikkini rooftopeista oli Chill Skybar (aivan mieletön!) ja 1959 avatun hotelli Caravellen legendaarinen terassi Saigon, Saigon. Tykästyin myös taidekortteli 3A:n Alternative Art Areaan, josta löytyy kaupungin hienoimmat graffitit. Postauksessa lisää näistä ja muista suosikeistani: https://maailmanaarella.com/2016/02/21/ristiriitojen-ho-chi-minh/

Ymmärrän hyvin, että ei se ehkä ensisilmäyksellä rakkautta ole! Mutta tuo perinteiden ja ultramodernismin yhdistelmä ja sen toimivuus on mielenkiintoista, kaupunki tarjoaa kaikessa vahvoja kontrasteja! Kiitos myös rooftopbaarivinkeistä, pitää tsekata nuo tulevia reissuja ja blogijuttua varten! 🙂

ADD A COMMENT