Mitäs nyt, mitä kuuluu?

8 huhtikuun, 2019

Bloggaajaystäväni Julia ja Vilma ovat kirjoitelleet blogeihinsa kuulumispostaukset ja viime viikkojen seikkailujen päätteeeksi totesin myös, että ehkä kevyyt kuulumispostaus onkin juuri nyt paikallaan.

Julia huomasi blogeja lukiessaan että monen postauksista uupuu ne arkiset kuulumiset kaikkien hienojen kuvien ja reissujen seassa, että hän haastoi meidät muutkin välillä  bloggaamaan ihan vain siitä miten menee – so here we go!

Postauksen kuvat eivät ole aamiaiselta Helsingin yksiöstä, vaan Villa Cella Bellasta Balin Ubudissa.

P3230656.jpgP3230627.jpgP3230626.jpg

Mitä oikeasti kuuluu?

Hyvä kysymys, johon on tällä hetkellä jotenkin aika sekava fiilis vastata. Voisin kyllä sanoa että ihan hyvää. Balin matkalta jäi inspiroitunut olo ja pitkästä aikaa huomasin suunnittelevani tulevaisuutta jopa hieman huomista pidemmälle.

Muukin elämä rullaa omalla painollaan. Sydänsurut alkaa olla takanapäin ja tähänkin Bali toi paljon uutta perspektiiviä.

Sairastuminen Balilla säikäytti niin paljon, että juuri nyt löydän onnen siitä että voin istua kotona ja juoda kahvia. Toki lepään vielä kotona ainakin tämän viikon, koska täysin en ole vielä parantunut. Sain siis matkan lopussa viruksen sydämen ympärille ja bakteerin keuhkoihin, jotka veivät paluulennon päivänä teho-osastolle.

Mitä tapahtuu työrintamalla?

Työrintamalle kuuluu hyvää, jos ei tätä sairastumisen mukana tullutta työstressiä lasketa. Uskon kyllä saavani kaikesta taas kiinni seuraavien viikkojen aikana.

Blogiyhteistöitä on tänä vuonna aiempaa enemmän, mutta kaikki niistä on onneksi niin täydellisiä brand matcheja, että koen sisällön luonnistuvan täydellisesti blogiini. Yhteistyökumppaneina on niin jatkuva kamerayhteistyöni Olympuksen kanssa kuin muutamia lentoyhtiöitä ja matkakohteita. Podcastimme jatkaa myös kasvuaan ja sitä kautta on tulossa pari todella mielenkiintoista työprojektia tänä vuonna. Toivonkin että saan tulevaisuudessa työskennellä vielä enemmän oman brändini ja Jetlagissa -brändin kanssa.

Asiakkaani varmasti odottelevat parantumistani, jotta voidaan sopia palavereita eteenpäin. Teen tällä hetkellä vaikuttajastrategiaa kahdelle yritykselle, valokuvaan muutamille ja päivittelen paria sosiaalista mediaa.

Työrintamalle on mahdollisesti tulossa jonkinlaisia muutoksia, sillä kokemukset Balilla synnyttivät ajatuksen jatko-opinnoista vastuullisen ja kestävän matkailun parissa. Tämä on kuitenkin vasta ajatuksen tasolla!

Parisuhde / perhe /ystävät?

Parisuhdetta ei ole, mutta sydänsuru edellisestä ‘parisuhteesta’ on onneksi vihdoin takana päin. Eräs hyvinkin rakas miestuttava ehdotteli pakomatkaa vuodeksi Sri Lankaan, joka hetken kyllä houkutteli, mutta kerrankin järki astui mukaan päätöksen tekoon – joten se sikseen, for now.

Perheessä parasta on se, että äiti tuli viime viikolla lentokentälle vastaan kun saavuin pyörätuolilla kotiin. Perheeni (äiti, mummi ja täti) oli tulossa Helsinkiin vierailulle minua moikkaamaan viime viikon sunnuntaina, mutta itse viruinkin indonesialaisessa sairaalassa.

Ystävien kanssa on käynyt paras mahdollinen tuuri. En tiedä mitä olen tehnyt ansaitakseni näin upeita ihmisiä ympärilleni. En olisi tätä viimeisintä kokemusta edes selvinnyt ilman maailman parhaita ystäviä jotka ovat olleet etätukena kun lojuin sairaalassa ja auttaneet täällä Helsingissä käytännön asioissa kun olen keskittynyt parantumiseen. Best.

P3230638.jpg

Matkat?

Epäonnisesta lopusta huolimatta, oli Balin matka yksi tärkeimmistä ja parhaista kokemuksista vuosiin. Jaan lisää tarinoita Balilta kun tästä vielä vähän paranen paremmin. Balilta oli tarkoitus jatkaa suoraan Espanjaan, mutta sen jouduin perumaan. Tulevaa Maltan matkaa siirsin varmuudeksi vähän eteenpäin, jotta voin olla nyt viisi viikkoa kotona kunnolla parantumassa.

Harrastukset/hyvinvointi?

Aloitin tammikuussa salitreenit personal trainerin kanssa, joka on myös fysioterapeutti ja se on ollut yksi parhaista jutuista ikinä. Heti ekasta kerrasta lähtien huomasin että olen vihdon löytänyt PT:n jonka ammattitaito riittää auttamaan omien ratsastusvammojen parantumisessa. Nyt on tosin reissun ja sairastumisen vuoksi viiden viikon tauko, joten jännittää jo ehtiikö siinä ajassa tehdä takapakkia.

Jos tätä Balilla sairastumista ei lasketa, niin olen ollut tavallista hyvinvoivampi viime aikoina.

Inspiroi eniten/vähiten?

Kohtaamiset Balilla inspiroi eniten. Vietin monta tuntia istuen paikallisten kanssa keskustellen turismin hyödyistä ja haitoista saarella ja kiinnostuin aiheesta syvemmin kuin koskaan ennen. Olen pitkään halunnut käyttää matkailualan ammattitaitoani johonkin vähän lomailua tärkeämpään ja voi olla että tämä matka avasi siihen silmät. Olen siis inspiroitunut miettimään maisteriopintoja vastuullisen ja kestävän matkailun saralla.

Vähiten inspiroi verot, luottokorttilaskut sekä todella negatiiviset ilkeät ihmiset internetissä.

P3230650.jpgP3230655.jpg

Tällä hetkellä syön/katson/luen?

Vahvat lääkitykset ja sairastamisen viemä energia on vienyt mukanaan ruokahalun, joten ostin ekaa kertaa vuosiin muroja kotiin koska jotenkin ei tee juuri muuta mieli, haha. Corn flakes for the win.

Ny juuri olisi mahtavaa katsoa jotain koukuttavaa sarjaa Netflixistä, mutta en löydä yhtään mitään kiinnostavaa joten katselen täällä lähinnä seiniä.

Kaipaan myös jotain mielenkiintoista luettavaa, mutta sellaistakaan ei löydy. Send help.

Mitä odotan?

Odotan että paranen kunnolla ja pääsen ulos nauttimaan keväästä. Tänä vuonna haluan oppia rakastamaan Helsinkiä sen sijaan että jatkuvasti juoksisin pois.

Odotan toki myös sitä Maltan matkaa, etenkin koska yksi rakkaimmista ystävistäni sattuu asumaan tuolla pienoisella saarella.

Siinäpä se. Mitäs teille muille kuuluu?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hei Veera.

Ota nyt kunnolla aikaa paranemiseen <3 Oon seuraillut sua instassa jonkin aikaa, ja oon jääny koukkuun teidän podcastiin. Se on ihan paras. On ollut mielenkiintoista, kun ootte puhuneet siinä paljon muustakin kuin matkailusta, mm. asumisesta, rahasta ja miehistä. On ollut kiva miten ootte avanneet elämäänne rehellisesti. Tykkäsin myös hirveesti siitä kun instassa avauduit ihan rehellisesti niistä kahvijuttujen epäkohdista ja muista eettisistä asioista. Ensimmäinen reaktioni oli yllättynyt siitä, kuinka uskalsit sanoa asioista noinkin suoraan, varsinkin kun osa elannostasi tulee käsittääkseni juuri noiden matkayhteistöiden kautta. On aika harvinaista, että negativiisista asioista avaudutaan instagramissa noin avoimesti. Kiitos sulle siitä. Uskon, että jo nyt moni ihminen rupesi ansiostasi ajattelemaan noita eettisiä epäkohtia. Tuossa matkailun eettisyyden ja vastuullisuuden rakentamisessa ois sulla kyllä mahdollisuus vaikuttaa. Voisit olla eettisen matkailuvaikuttamisen supernainen! Ja oot kyllä jo sillä tiellä, sen perusteella mitä oon sun esim. Balin reissua seuraillut.
Kaikkea hyvää sulle. Sairaana olo on tylsää ja kamalaa mutta välillä silloin kirkastuu ainakin itselleni ne elämän tärkeät asiat. Tsemppiä toipumiseen 🙂

Heippa Eveliina! Tosi kiva kuulla että oot tykännyt podcastista, sitä on kyllä myös niin hauska tehdä ja tuntuu että sitä kautta ollaan saatu tutustua myös moniin teistä seuraajista paremmin! 🙂

Kiitos muutenkin kivasta kommentista, tällaiset sanat aina muistuttaa miksi tekee ja mitä sekä myös tsemppaa jatkamaan juuri tällä linjalla. Etenkin yhteistyömatkoilla voi joskus olla haastavaa tuoda esiin mahdollisia epäkohtia, mutta kerron aina etukäteen että bloggaajan uskottavuuden kulmakivi on rehellisyys ja toivon että yritykset kunnioittavat sitä. 🙂

Eettisyys ja vastuullisuus on globaalisti matkailussa niin valtava kysymys ja tuntuu että siitä on ihan todella hurja määrä opittavaa. Matkailu voi parhaimmillaan tuoda niin paljon hyvää niin meille matkailijoille kuin matkakohteillekin, mutta samalla se tuhoaa niin paljon niin luontoa kuin ihmisoikeuksia, olisi hienoa voida käyttää oma aika täällä sen hyvän kehittämiseen! 🙂

Kiva lukea välillä kuulumisia matkahaaveiden ja reissupostausten sijaan. Toivottavasti paranet pian ja erityisesti toivon, että aloitat opinnot vastuullisen matkailun parissa. Sulla on valtavasti seuraajia, niin saisit paljon muutosta asennerintamalla ja saisit vietyä tärkeää asiaa eteenpäin. Oon kirjottanu blogia vuosikausia harvakseltaan ja nostanut reilua matkailua esiin, mutta mun lukijamäärillä ei vielä saada muutoksia aikaan. Mutta mitä useampi jakaa aiheesta tietoa, sitä parempi. Aurinkoista kevättä ja tsemppiä tuleviin töihin 🙂

Pitäneee varmaan useammin kirjoitella ihan vaan kuulumisia! 🙂 Ja kiitos, kaikista näistä kommenteista tulee vaan entistä suurempi halu lähteä näiden opintojen pariin. Toivotaan että tie vie juurikin sinne, paljon käytännön asioita selvitettävänä ja toki kouluihin pitää sitten vielä päästä sisään, fingers crossed!

Ihanaa viikkoa sulle Laura! <3

Postauksessa on ihana positiivinen kaiku! Haaveita tulevasta ja hyvää fiilistä – mahtava lukea tällaista!
Erityisesti itselle kolahtaa mietteesi osaamisesi ja brändisi käyttämisestä hyvään. Susta tulee vahvasti empaattinen, toisia kunnioittava, sekä tiedostava fiilis. Mikäli sille tielle lähdet, että yhdistät olemassaolevaa presenssiä kestävän matkailun kehittämiseen, niin pohja on tosi vahva niin hyväntekotrendien edelläkävijyyteen kuin uskottavaan vaikuttajuuteen aiheen ympärillä.

Tsemppiä sairastupaan!

Kiitos paljon Maiju ihanista sanoista! 🙂 Empatia on ehkä vahvin posiitivinen piirteeni, välillä ihan liiallisuuksiin asti haha, joten kiva jos se välittyy myös sille puolen ruutua.

Toivotaan että juuri tämä tie aukenisi seuraavaksi, jotenkin tuntuu siltä että olisi mahdollisuus käyttää tämä olemassaoleva presenssi nimenomaan johonkin parempaan ja ehkä tämä olisi juuri se juttu, remains to be seen.

Ihanaa viikkoa! <3

“Työrintamalle on mahdollisesti tulossa jonkinlaisia muutoksia, sillä kokemukset Balilla synnyttivät ajatuksen jatko-opinnoista vastuullisen ja kestävän matkailun parissa. ” – Mahtavaa! Tästä haluan kuulla lisää ?!

Kerron heti lisää kun asiat etenee! 🙂 Melko monimutkaiseksi on nimittäin tehty kaikki ulkomailla opiskelun infot ja rahoitusten selvittämiset yms, mutta tässäpä on kipeänä aikaa onneksi tutkia aihetta vielä lisää!

Toivon sinulle pikaista paranemista! Maltahan levätä! Itse en tahdo malttaa. Selvisikö, mistä sait viruksen ja bakteerin vai onko ikuinen arvoitus?

Kiitos Miia! 🙂 Alkaa tosiaan lepääminen käydä vähän tylsäksi haha. Ihan tarkalleen en osaa sanoa mikä tämä koko keissi oli, eli en osaa vastata! 😀

Olipa kiva lukea postaus, olen kauan seurannut sinua jo ennen instaa, sitten jäi blogin lukeminen kun tuli insta ja oli nyt mukava lukea ihan postaus pitkästä aikaa. Otahan nyt rauhallisesti, jotta parannut!! Olisin aivan innoissani kuulemassa, jos päätät opiskella, tuo aihe on ollut mielessäni kanssa jo kauan..ja sitten, siirrypä HBO:hon ja katso sarja Manifest. Aika monta huonoa näyttelijää ja epäuskottava, mutta olen silti koukussa 😅😅 Netflixistä olet varmaan katsonut Orange is the new blackin? Ja lue kirja Henry Marsh, Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta! Tsemppiä!! ❤

Voi kiiitos! <3 Kiva että tulit välillä myös kääntymään blogin puolella! 🙂

Opiskelut on edelleen vakavassa harkinnassa, kunhan saan selviteltyä kaikkia mahdollisia käytännön asioita niiden suhteen. Pitkään tuntunut etä tällä matkailun ammattitaidolla sekä työn tuomalla julkisuudella voisi tehdä niin paljon jotain lomavinkkejä parempaa! 🙂

Ja kiitos vinkeistä! Pitääpä tutustua näihin sarjoihin, koska vielä tuntuisi parantumiseen menevän aikaa.

ADD A COMMENT