tiktok

MyFlight palvelu tekee matkasta Helsinki-Vantaan lentoasemalla sujuvampaa

Date
maalis, 13, 2023

Kaupallinen yhteistyö: Finavia

Matkalle lähtö on ihanaa, mutta usein myös stressaavaa kun on niin paljon mitä pitäisi tietää tai muistaa. Onhan passi voimassa? Pitikö hankkia viisumi? Miten ajoissa pitäisi olla lentokentällä? Mitähän palveluita siellä on auki? Löydänhän varmasti lähtöporttini? Enhän nuku pommiin? Kuulostaako tutulta?

Toki olen itse jo varsin kokenut matkailija ja vielä matkailualan ammattilainen ihan koulutukseltani sekä tehnyt vielä muutaman vuoden työuran Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Helsinki-Vantaan lentoasema on kuitenkin kehittynyt hurjasti viime vuosien aikana enkä tunne sitä enää kuten omia taskujani.

MyFlight on Finavian lanseeraama uusi sähköpostiin tilattava ilmainen palvelu, joka helpottaa matkustamista. Voit lukea palvelusta lisää täältä ja ottaa sen käyttöön matkalle lähtiessä täältä.

uusi myflight palvelu
lähtöportilla
helsinki-vantaan lentoasema

MyFlight -palvelu tarjoaa personoitua tietoa lentomatkaasi

MyFlight -palvelu on suunniteltu juurikin Helsinki-Vantaan lentoaseman lähteville matkustajille ja se toimii sähköpostiviestein. Käyttöön ottamista varten tarvitset siis ainoastaan toimivan sähköpostiosoitteen ennen matkaasi. Palvelu kannattaa ottaa käyttöön päivää paria ennen lentoa. Saat sähköpostiin tietoja lähtöösi liittyen aina lähtöportista porttisi lähellä oleviin lähtösi aikaan aukioleviin palveluihin. Palvelu on toistaiseksi käytössä ainoastaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja nimenomaan sieltä lähteville matkustajille.

Kun olet tilannut MyFlight -palvelun, saat sähköpostiisi personoidusti hyödyllistä tietoa lentomatkaasi liittyen. Ensimmäisessä meilissä tuli ainakin lentomatkustajan muistilista, lentoaseman kartta ja mahdollisia etuja lentoaseman palveluihin. Itse pääsin hyödyntämään parkkipaikkaedun ja jätinkin autoni matkan ajaksi P2 -parkkihalliin vähän tavallista edullisemmin. P2 oli sijainniltaan todella kätevä, koska sieltä pääsi hissillä ihan suoraan terminaaliin. Aiemmin olen jättänyt auton P5 -halliin, josta on kyllä myös hyvin lyhyt kävelymatka itse terminaaliin.

Siinä vaiheessa kun oman lentosi lähtöportti on tiedossa, saat sähköpostiin tietoa kulkureitistäsi lentoasemalla ja tietoa mitkä palvelut on auki tällä matkalla ja porttisi lähistöllä oman lentosi lähdön aikoihin. Sähköpostissa on listattu kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, mikä on erityisen kätevää, sillä lentoasemien palvelujen aukioloajat on hyvin poikkeavia liittyen juuri lentojen lähtöaikoihin. Helsinki-Vantaalla ruuhkaisia aikoja lähtevien lentojen puolesta on yleensä aikainen aamu ja alkuilta.

MyFlight personoi myös millaisia palveluja se sinulle listaa ennen matkaa ja voit tilausvaiheessa valita muutamia kiinnostuksenkohteita erikseen.

Kun alkaa olla koneeseennousun aika, saat sähköpostiin tästä ilmoituksen ja mikäli lentosi lähtöportti tai lähtöaika muuttuisi, saat siitä myös suoran reaaliaikaisen ilmoituksen sähköpostiisi.

myflight
myflight kokemuksia
parhaat vinkit helsinki-vantaa

Miten MyFlight -palvelut otetaan käyttöön?

MyFlight -palvelu on itsessään todella helppokäyttöinen, mutta itselläni kesti hetki ymmärtää mistä se otetaan käyttöön vaikka se onkin käytännössä lopulta hyvin yksinkertaista. MyFlight -palvelu tilataan käyttöön ennen omaa lentoa Helsinki-Vantaan lentoaseman sivuilta mistä löytyy lähtevät lennot. Etsi lähtevien lentojen sivuilta oma lentosi ja klikkaa kohtaa tiedot. Avautuvasta pop-up-ikkunasta voit lentotietojen alapuolelta tilata MyFlight -palvelun lisäämällä sähköpostiosoitteesi ja klikkaamalla tilaa. Palvelun voi tilata aikaisintaan 6 päivää ennen lähtöä ja viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä.

Tilauksen jälkeen saat sähköpostin, jonka linkistä palvelun käyttöönotto on vielä vahvistettava. Kannattaa myös tarkistaa, että MyFlight ei ole eksynyt roskapostiin!

Kun palvelun on kerran tilannut lentomatkalle käyttöön, tulee siitä helposti ja nopeasti tapa!

Kuvakaappaus Finavian lähtevien lentojen sivuilta. MyFlight -palvelu tilataan tiedot -kohdasta.

Mitä hyötyä MyFlight palvelulla oli Lontoon matkalleni?

Kuten alussa mainittu, olen viettänyt elämästäni varmasti jopa poikkeuksellisen ison osan ajasta Helsinki-Vantaan lentoasemalla – niin töissä kuin lähdössä työmatkoille ympäri maailmaa, it’s not my first time in the rodeo. Mulla on kuitenkin erityisen suuri arvostus kaikille elämää helpottaville palveluille, joten oli kiva päästä ensimmäisten joukossa testaamaan MyFlight -palvelua. Testasin palvelua aamulennolla Lontoota kohti muutama viikko sitten.

Mulla on muutamat omat rutiinit mitä lentomatkoihin tulee ja ne vaihtelee toki lentokentittäin. Helsinki-Vantaan lentoasema on viime vuosien aikana muuttunut tosi paljon ja sen vuoksi nykyään tuntuu välillä kuin olisi ensimmäistä kertaa matkalla ja nämä rutiinit on vähän hukassa, haha. Edellisellä työmatkallani Dubliniin viime vuoden lopulla olin ostamassa kirjaa matkalle luettavaksi, koska mulla on tapana napata lentokentän kirjakaupasta lähes aina joku pokkari lennolle mukaan. Kävelin reippaasti suoraan turvatarkastuksesta passintarkastukseen ja non-Schengen -puolelle missä kirjakauppa olikin sitten vielä tähän aikaan aamusta kiinni ja jäin ilman lukemista. Tällä kertaa Lontooseen lähtiessä tiesinkin napata pokkarin jo Schengen -puolen Suomalaisesta Kirjakaupasta kiitos MyFlight -palvelun vinkkien.

Kaffet oli mulle myös ihan uusi kahvila heti turvatarkastuksen jälkeen, jossa oli kiva istahtaa isojen ikkunoiden ääreen katselemaan vasta nousevaa aurinkoa kiitoteiden takana.

Mä olen muutenkin matkailijana sellainen sujuvuutta arvostava nautiskelija. Oli kätevää heti turvatarkastuksen jälkeen avata meilistä MyFlightin antamat tiedot siitä mikä juuri minua mahdollisesti kiinnostava kahvila ja kauppa oli auki matkalla kohti lähtöporttiani. Pyörähdin Balmuirissa ihastelemassa paria laukkua, sitten tax-freessä nuuskimassa hajuvesiä ja uudessa Kaffetissa cappuccinolla ennen kuin suuntasin passintarkastukseen. Non-schengenillä suurin osa lennoista on vasta iltapäivällä ja siksi palveluja oli siellä puolen hieman vähemmän auki näin aamulennon kohdalla.

Passintarkastuksesta suuntasin vielä hetkeksi aamiaiselle upeaksi uusittuun Non-Schengen-puolen Finnair Business Loungeen.

Ehdoton lisähyöty oli myös tarjous auton parkkeeraamiseen lomamatkan ajaksi, mutta tarjoukset vaihtelee eikä niitä ole välttämättä aina tarjolla.

vinkit helsinki-vantaan lentoasemalle
myflight 2
myflight 3

Helsinki-Vantaa kehittyy ja tarjoaa jatkuvasti uusia palveluita

Helsinki-Vantaan lentoasema on myös hiljattain palkittu Euroopan parhaaksi lentokentäksi omassa kokokategoriassaan ja listattu myös TOP 10 lentokenttien joukkoon CN Traveler Readers Choice Awardseissa. Nämä maininnat ei ole mikään ihme kun ihastelee meidän modernin pohjoismaista lentoasemaa, joka tuntuu aina entistä kansainvälisemmältä, mutta tuo silti hienosti esiin pohjoismaisuutensa.

Muistan kun opiskelin Airport Managementia Hongkongissa vuosikymmen sitten ja meidän professorilla oli tapana kehua meidän lentokenttää ja käyttää sitä monesti hyvänä esimerkkinä niin palvelun, arkkitehtuurin kuin vastuullisuuspanostusten puolesta.

Kymmenen vuotta myöhemmin Helsinki-Vantaan lentoasema keräilee edelleen palkintoja ja kunniamainintoja kehittyessään. Nykyään on jopa vähän hassua saapua Helsinki-Vantaan lentoasemalle kun se on kehittynyt niin paljon viime vuosina, että joka kerta on tarjolla jotain uutta. Harva lentokenttä maailmalla on yhtä tyylikäs kokonaisuus!

Seuraava reissu on taas huhtikuussa ja tällä kertaa lähtö schengen-puolelta keskellä päivää ystävien kanssa niin odotan jo innolla millaisen loman aloituksen lentokenttä meille silloin tarjoaa ja mitä palveluita MyFlight meille suosittelee!

Aion käyttää MyFlight -palvelua varmasti jatkossakin ja uskon sen olevan hyvä tuki etenkin vähemmän matkustaville tai matkailijoille joille Helsinki-Vantaa palveluineen ei ole vielä niin tuttu. Arvostan myös erityisesti sitä, että palvelu on luotu juuri minun mieltymykset ja lento huomioiden. Toivon toki, että palvelu kehittyy vielä entisestään ja kertoisi myös esimerkiksi mihin aikaan lentoasemalle kannattaa saapua ja huomioisi esimerkiksi erilaiset ruuhka-ajat.

Lue lisää ja tilaa MyFlight -palvelu seuraavalle lennollesi täältä.

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

3 Comments

 1. Vastaa

  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  13 maaliskuun, 2023

  Ajattelin ensin, että tämä tuskin on varsinaisesti minua varten, mutta itse asiassa kyllähän tätä voi testata ja varmasti pitää sisällään näppäriä juttuja. Lisäksi tämä tulee varmasti kehittymään entisestään. Katsotaan tuleeko testattua jo seuraavalla reissulla!

 2. Vastaa

  Tanja for Takeoff

  13 maaliskuun, 2023

  Ideana hyvä, mutta itse ottaisin nuo tiedot mieluummin appin kautta. Yksitellen sähköpostiin saapuvat viestit tuntuvat vähän kankeilta ja mulla ne hukkuisivat muiden postien sekaan.
  Muuten kyllä arvostaisin tuota, että saisi näppärästi selville mitkä palvelut ovat milläkin puolella auki.

 3. Vastaa

  Finnoy Travel

  16 maaliskuun, 2023

  Kuulostaa hienolle palvelulle. Toisaalta sähköposti-ilmoitus on aika vanhanaikainen tapa viestiä. Sähköpostien välitys ei ole aina reaaliaikaista, joten saattaa tärkeä ilmoitus mennä ohi. Appi voisi olla nykyaikaisempi tapa.

  Sähköposti-ilmoitukset sopivat paremmin lentoa seuraavalle kotiväelle. Tosin silloin sen tulisi kattaa koko matkan eikä vain yhtä lentoasemaa.

Leave a comment

Related Posts