Matkustusluokan korotuksia & varausmuutoksia – näin löydät parhaat edulliset lennot

18 joulukuun, 2019

*Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Saan aika usein kysymyksiä liittyen lentojen varaamiseen ja internet täyttyy vuosi toisensa jälkeen vinkeistä minä päivinä on halvin lentää ja miltä lentokentältä saa halvemman jatkoyhteyden määränpäähän. Parhaat lentoliput voi löytää monellakin tapaa ja monesti jopa ihan sattuman kautta tai lentotarjouksia aktiivisesti seuraamalla. Edulliset lentoliput tulee monelle lopulta jopa kalliimmaksi. Yhtä oikeaa vastausta parhaiden lentolippujen löytämiseen ei ole, mutta tässä postauksessa on omat vinkkini niiden löytämiseen!

Kuka minä sitten olen edullisten lentolippujen löytämisestä puhumaan? Aktiivisen matkustamisen ja tämän 11 vuoden matkabloggaamisen lisäksi olen ollut lentoyhtiöllä ja -kentällä töissä sekä opiskellut ilmailua niin Suomessa kuin Hongkongissakin, so I should know!

Voit myös lukea kaikki lentoyhtiöarvosteluni täältä.

vinkit matkustusluokan korotukseen

Näin löydät parhaat lentoliput:

Listasin tähän 10 parasta vinkkiäni parhaiden edullisten lentolippujen varaamiseen netistä. Kaikki vinkit perustuvat omaan kokemukseen ja ammattitaitooni. Postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Qatar Airwaysin kanssa ja moni esimerkki tulee tämän lentoyhtiön kautta, mutta kaikki vinkit ovat silti autenttisesti omiani.

1. Pyri varaamaan lennot aina lentoyhtiön omilta sivuilta

Vaikka satunnaisesti tarkistan Momondon ja Google Flights -haun, varaan lennot lähes aina lentoyhtiön omilta sivuilta ja olenkin oppinut sen oikeastaan kantapään kautta. Ulkopuoliset varausohjelmat voi olla käteviä jos et tiedä minkä yhtiön siivillä pääset parhaiten päämäärääsi, mutta heti jos suunnitelmat muuttuvat ja lippuihin tarvitsee tehdä muutoksia muuttuu homma usein huomattavasti hankalemmaksi. Joskus kun olen varannut lennot ulkopuolisen palvelun kautta, on lentoyhtiö käskenyt olla yhteydessä sinne ja taas tämä varauspalvelu lentoyhtiöön…. No bueno.

Kun varaa suoraan lentoyhtiön omilta sivuilta, voit varmasti varata oman istumapaikkasi helpommin etukäteen, tehdä muutoksia lippuun (riippuen lipputyypistä) sekä saat todennäköisemmin esimerkiksi tarjouksen jos matkustusluokka on mahdollista korottaa.

Suosittelen myös lataamaan lentoyhtiön oman mobiilisovelluksen, joka ainakin Qatar Airwaysillä on hyvä.

2. Liity lentoyhtiön kanta-asiakkaaksi ja suosi allianssia

Aina kun vaan mahdollista, valitsen Oneworld -allianssiin kuuluvan lentoyhtiön. Alliansseja on lisäksi SkyTeam ja Star Alliance. Itse lennän useimmiten Qatar Airwaysillä, Finnairilla ja Cathay Pacificillä, jotka kuuluvat kaikki samaan allianssiin mikä auttaa minua keräämään pisteitä ja näin nauttimaan lisähyödyistä myöhemmin.

Jos esimerkiksi lento SkyTeamiin kuuluvalla KLM:llä Kuala Lumpuriin olisi halvempi kuin Qatar Airwaysillä, valitsen silti Qatarin allianssin kautta kerryttääkseni pisteitä ja ansaitsakseni rahanarvoisia etuja myöhemmin Oneworld -allianssin kanta-asiakkaana.

Helsingistä lentävän kannattaa valita Oneworld, mutta tutustua myös hieman omista matkakohteista riippuen Star Allianceen.

Omalla korttitasollani voin mm. hyödyntää businessluokan check-iniä, priority -turvatarkastusta ja ottaa halvimallakin lentolipulla kirjatun matkatavaran mukaan.

3. Älä varaa lentoja liian myöhään tai liian aikaisin

Moni yrittää laskelmoida sitä juuri oikeaa päivää varata lentoja ja tästä aiheesta on tehty jopa tieteellisiä tutkimuksia. Sitä ihan oikeaa varauspäivää ei kuitenkaan ole, mutta yleissääntönä voi pitää että lennot kannattaa varata ajoissa, mutta ei liian ajoissa. Helppoa, eikö? Haha!

Omat matkasuunnitelmani tulevat yleensä vain n. kuukautta ennen matkaa jolloin liput ovat todennäköisesti jo hieman kalliimmat. Nyt tiedän lähteväni Australiaan häihin ensi vuoden syyskuussa (9 kuukauden päästä tästä hetkestä) ja ajattelin varata Qatar Airwaysillä Sydneyyn Dohan kautta lennot joskus maaliskuun paikkeilla ellei sitä ennen satu tulemaan joku erinomainen tarjous.

Joskus ennen sai jopa vielä lentokentiltä ihan last minute -tarjouksia lähteville lennoille, mutta näin ei enää ole – mitä lähempänä lähtöpäivää, sitä kalliimpi lippusi todennäköisimmin on! Edulliset lennot on hyvä varata muutamia kuukasia ennen lähtöä tai tarttumalla ajankohtaiseen lentotarjoukseen.

parhaiden edullisten lentojen löytäminen

4. Secret Flying tarjoaa virhehinnoiteltuja lippuja ympäri maailmaa

Jos lomapäiväsi ei ole kiveen kirjoitetut tai et ole vielä edes päättänyt matkakohdetta, kannattaa myös ottaa Secret Flying -seurantaan. Itse seuraan sivua Facebookissa ja olen kerran napannut menopaluuliput Tukholmasta Sydneyyn 400 eurolla.

Lentoyhtiöillä on välillä virhehinnoiteltuja lippuja tai supertarjouksia, joista Secret Flying ilmoittaa. Lentoyhtiöllä on oikeus perua virhehinnoiteltu lippu, mutta näin harvoin tehdään. Jos haluat ottaa kuitenkin riskin ja löydät unelmiesi lomalennot, go for it!

Itselläni ei tuolloin aiemmin ollut minkäänlaista suunnitelmaa matkustaa Sydneyyn, mutta kun noin halvalla sai en voinut vastustaa. Toki tuo lentoyhteys oli Helsinki-Tukholma-Lontoo-Singapore-Sydney, joka on ajallisesti älyttömän typerä ja aiheuttaa myös noin monella välilaskulla enemmän päästöjä. Sydneyyn pääsee onneksi myös yhdellä välilaskulla esimerkiksi Dohan kautta.

Toinen edullisia lentoja keräävä sivu on myös Lentodiilit, jota kannattaa seurata Facebookissa!

5. Unohda myytit ja lopeta etsimästä halvinta varauspäivää

Tutkimusten mukaan tiistai on halvin päivä sekä ostaa lennot että myös lentää. Sen sijaan että tällaiset tutkimukset olisivat täysin relevantteja, saa niistä hyviä klikkiotsikoita kuten meistä varmaan moni on huomannut.

Ei ole yhtä oikeaa päivää ostaa lentoja.

Voit toki kokeilla kikkailla esimerkiksi yhden viikon sisällä lentojen hintoja eri päivinä incognito -selainikkunan kautta ja saatat huomata pieniä hintaeroja.

6. Matkapäivissä joustamalla voi säästää satoja euroja

Viikonloppuisin ja loppuviikosta on useimmiten hieman kalliimpi lentää, koska viikonloput ovat luonnollisestikin suosituimpia lentopäiviä. Pitkä viikonloppu Euroopassa on monesti torstaista sunnuntaihin, joten lennot keskiviikosta lauantaihin on todennäköisesti halvemmat.

Jos voit joustaa lentopäivissäsi, saatat parhaissa tapauksissa säästää satoja euroja rahaa.

7. Tilaa lentoyhtiön uutiskirje

Olen tilannut useammankin lentoyhtiön uutiskirjeen ja esimerkiksi Qatar Airwaysin tarjouksiin olen tarttunut useammin kuin kerran. Vaikka tarjoukset löytyy netistä, saat ne ensimmäisenä sähköpostiin jolloin sinulla on myös parempi mahdollisuus saada tarjousliput sillä niitä on aina rajoitettu määrä ennen kuin hinta nousee.

Qatar Airwaysin uutiskirjeen lentotarjouksineen voit tilata tästä.

Etenkin vuoden alussa voi olettaa tulevan paljon uusia lentotarjouksia mitä kannattaa pitää ahkerasti silmällä!

miksi lennot kannattaa varata lentoyhtiön sivulta

8. Huomioi, että halvimmasta lentolipusta voi seurata lisäkuluja

Suurin osa meistä ostaa halvimman lentolipun sen enempää ajattelematta rahan säästön toivossa. Etenkin monilla halpalentoyhtiöillä voi seurata yllättäviä lisäkuluja etenkin ruumaan menevästä matkalaukusta ja jopa tarkastuskortin tulostamisesta.

Itse varmistan aina lippua ostaessa että saan matkalaukun ruumaan ja että voin tehdä tarvittaessa muutoksia joko ilmaiseksi tai kohtuullisella korvauksella. Istumapaikan varaaminen saattaa myös olla maksullista yhtiöllä kuin yhtiöllä lipputyypistä riippuen.

9. Seuraa matkustusluokan korotustarjouksia

Valitsen useimmiten economyluokan liput, mutta ehkä te ainakin minua Instagramissa seuranneet olette huomanneet että lennän useasti businessluokassa. Välillä businessluokan lento toki voi olla osana yhteistyötä, mutta usein olen ostanut upgreidin myöhemmin tai saanut hankittua sen pisteillä kuten viimeisimmällä Sveitsin matkallani.

Lentoyhtiöt myyvät nykyään helpommin businessluokan viimeisiä paikkoja juuri ennen lähtöä ja näistä voi tulla ilmoitus sähköpostiin, mutta voit kysyä niitä myös vielä lentokentällä. Qatar Airwaysillä lentäessä Dohan lentokentältä löytyy ihan oma upgrade -tiski josta voi käydä kysymässä tarjouksia.

Tällä hetkellä toivon, että saan matkustusluokan korotustarjouksen tammikuun lopulla olevalle Sydneyn lennolle päivää tai kahta ennen lähtöä. Ostin alunperin toisen suunnan economyssa ja toisen busineksessa, koska hinta oli melko kohtuullinen.

10. Lennä silloin kun muut eivät lennä

Lomakaudet ja kohteiden sesongin nostavat lentolippujen hintoja. Itse haaveilin juuri viimehetken lomasta Marokkoon, mutta lentojen hinnat hipoivat tässä vaiheessa jo 800 eurossa. Aasiassa matkustan monesti sadekaudella ja Australiassa heidän talvena, jolloin lentoliput saattavat olla joskus jopa puolet tavallista halvemmat. Jos vain on mahdollista matkustaa silloin kun muut eivät, säästät varmasti selvää rahaa.

*Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Saan aika usein kysymyksiä liittyen lentojen varaamiseen ja internet täyttyy vuosi toisensa jälkeen vinkeistä minä päivinä on halvin lentää ja miltä lentokentältä saa halvemman jatkoyhteyden määränpäähän. Parhaat lentoliput voi löytää monellakin tapaa ja monesti jopa ihan sattuman kautta tai lentotarjouksia aktiivisesti seuraamalla. Edulliset lentoliput tulee monelle lopulta jopa kalliimmaksi. Yhtä oikeaa vastausta parhaiden lentolippujen löytämiseen ei ole, mutta tässä postauksessa on omat vinkkini niiden löytämiseen!

Kuka minä sitten olen edullisten lentolippujen löytämisestä puhumaan? Aktiivisen matkustamisen ja tämän 11 vuoden matkabloggaamisen lisäksi olen ollut lentoyhtiöllä ja -kentällä töissä sekä opiskellut ilmailua niin Suomessa kuin Hongkongissakin, so I should know!

Voit myös lukea kaikki lentoyhtiöarvosteluni täältä.

vinkit matkustusluokan korotukseen

Näin löydät parhaat lentoliput:

Listasin tähän 10 parasta vinkkiäni parhaiden edullisten lentolippujen varaamiseen netistä. Kaikki vinkit perustuvat omaan kokemukseen ja ammattitaitooni. Postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Qatar Airwaysin kanssa ja moni esimerkki tulee tämän lentoyhtiön kautta, mutta kaikki vinkit ovat silti autenttisesti omiani.

1. Pyri varaamaan lennot aina lentoyhtiön omilta sivuilta

Vaikka satunnaisesti tarkistan Momondon ja Google Flights -haun, varaan lennot lähes aina lentoyhtiön omilta sivuilta ja olenkin oppinut sen oikeastaan kantapään kautta. Ulkopuoliset varausohjelmat voi olla käteviä jos et tiedä minkä yhtiön siivillä pääset parhaiten päämäärääsi, mutta heti jos suunnitelmat muuttuvat ja lippuihin tarvitsee tehdä muutoksia muuttuu homma usein huomattavasti hankalemmaksi. Joskus kun olen varannut lennot ulkopuolisen palvelun kautta, on lentoyhtiö käskenyt olla yhteydessä sinne ja taas tämä varauspalvelu lentoyhtiöön…. No bueno.

Kun varaa suoraan lentoyhtiön omilta sivuilta, voit varmasti varata oman istumapaikkasi helpommin etukäteen, tehdä muutoksia lippuun (riippuen lipputyypistä) sekä saat todennäköisemmin esimerkiksi tarjouksen jos matkustusluokka on mahdollista korottaa.

Suosittelen myös lataamaan lentoyhtiön oman mobiilisovelluksen, joka ainakin Qatar Airwaysillä on hyvä.

2. Liity lentoyhtiön kanta-asiakkaaksi ja suosi allianssia

Aina kun vaan mahdollista, valitsen Oneworld -allianssiin kuuluvan lentoyhtiön. Alliansseja on lisäksi SkyTeam ja Star Alliance. Itse lennän useimmiten Qatar Airwaysillä, Finnairilla ja Cathay Pacificillä, jotka kuuluvat kaikki samaan allianssiin mikä auttaa minua keräämään pisteitä ja näin nauttimaan lisähyödyistä myöhemmin.

Jos esimerkiksi lento SkyTeamiin kuuluvalla KLM:llä Kuala Lumpuriin olisi halvempi kuin Qatar Airwaysillä, valitsen silti Qatarin allianssin kautta kerryttääkseni pisteitä ja ansaitsakseni rahanarvoisia etuja myöhemmin Oneworld -allianssin kanta-asiakkaana.

Helsingistä lentävän kannattaa valita Oneworld, mutta tutustua myös hieman omista matkakohteista riippuen Star Allianceen.

Omalla korttitasollani voin mm. hyödyntää businessluokan check-iniä, priority -turvatarkastusta ja ottaa halvimallakin lentolipulla kirjatun matkatavaran mukaan.

3. Älä varaa lentoja liian myöhään tai liian aikaisin

Moni yrittää laskelmoida sitä juuri oikeaa päivää varata lentoja ja tästä aiheesta on tehty jopa tieteellisiä tutkimuksia. Sitä ihan oikeaa varauspäivää ei kuitenkaan ole, mutta yleissääntönä voi pitää että lennot kannattaa varata ajoissa, mutta ei liian ajoissa. Helppoa, eikö? Haha!

Omat matkasuunnitelmani tulevat yleensä vain n. kuukautta ennen matkaa jolloin liput ovat todennäköisesti jo hieman kalliimmat. Nyt tiedän lähteväni Australiaan häihin ensi vuoden syyskuussa (9 kuukauden päästä tästä hetkestä) ja ajattelin varata Qatar Airwaysillä Sydneyyn Dohan kautta lennot joskus maaliskuun paikkeilla ellei sitä ennen satu tulemaan joku erinomainen tarjous.

Joskus ennen sai jopa vielä lentokentiltä ihan last minute -tarjouksia lähteville lennoille, mutta näin ei enää ole – mitä lähempänä lähtöpäivää, sitä kalliimpi lippusi todennäköisimmin on! Edulliset lennot on hyvä varata muutamia kuukasia ennen lähtöä tai tarttumalla ajankohtaiseen lentotarjoukseen.

parhaiden edullisten lentojen löytäminen

4. Secret Flying tarjoaa virhehinnoiteltuja lippuja ympäri maailmaa

Jos lomapäiväsi ei ole kiveen kirjoitetut tai et ole vielä edes päättänyt matkakohdetta, kannattaa myös ottaa Secret Flying -seurantaan. Itse seuraan sivua Facebookissa ja olen kerran napannut menopaluuliput Tukholmasta Sydneyyn 400 eurolla.

Lentoyhtiöillä on välillä virhehinnoiteltuja lippuja tai supertarjouksia, joista Secret Flying ilmoittaa. Lentoyhtiöllä on oikeus perua virhehinnoiteltu lippu, mutta näin harvoin tehdään. Jos haluat ottaa kuitenkin riskin ja löydät unelmiesi lomalennot, go for it!

Itselläni ei tuolloin aiemmin ollut minkäänlaista suunnitelmaa matkustaa Sydneyyn, mutta kun noin halvalla sai en voinut vastustaa. Toki tuo lentoyhteys oli Helsinki-Tukholma-Lontoo-Singapore-Sydney, joka on ajallisesti älyttömän typerä ja aiheuttaa myös noin monella välilaskulla enemmän päästöjä. Sydneyyn pääsee onneksi myös yhdellä välilaskulla esimerkiksi Dohan kautta.

Toinen edullisia lentoja keräävä sivu on myös Lentodiilit, jota kannattaa seurata Facebookissa!

5. Unohda myytit ja lopeta etsimästä halvinta varauspäivää

Tutkimusten mukaan tiistai on halvin päivä sekä ostaa lennot että myös lentää. Sen sijaan että tällaiset tutkimukset olisivat täysin relevantteja, saa niistä hyviä klikkiotsikoita kuten meistä varmaan moni on huomannut.

Ei ole yhtä oikeaa päivää ostaa lentoja.

Voit toki kokeilla kikkailla esimerkiksi yhden viikon sisällä lentojen hintoja eri päivinä incognito -selainikkunan kautta ja saatat huomata pieniä hintaeroja.

6. Matkapäivissä joustamalla voi säästää satoja euroja

Viikonloppuisin ja loppuviikosta on useimmiten hieman kalliimpi lentää, koska viikonloput ovat luonnollisestikin suosituimpia lentopäiviä. Pitkä viikonloppu Euroopassa on monesti torstaista sunnuntaihin, joten lennot keskiviikosta lauantaihin on todennäköisesti halvemmat.

Jos voit joustaa lentopäivissäsi, saatat parhaissa tapauksissa säästää satoja euroja rahaa.

7. Tilaa lentoyhtiön uutiskirje

Olen tilannut useammankin lentoyhtiön uutiskirjeen ja esimerkiksi Qatar Airwaysin tarjouksiin olen tarttunut useammin kuin kerran. Vaikka tarjoukset löytyy netistä, saat ne ensimmäisenä sähköpostiin jolloin sinulla on myös parempi mahdollisuus saada tarjousliput sillä niitä on aina rajoitettu määrä ennen kuin hinta nousee.

Qatar Airwaysin uutiskirjeen lentotarjouksineen voit tilata tästä.

Etenkin vuoden alussa voi olettaa tulevan paljon uusia lentotarjouksia mitä kannattaa pitää ahkerasti silmällä!

miksi lennot kannattaa varata lentoyhtiön sivulta

8. Huomioi, että halvimmasta lentolipusta voi seurata lisäkuluja

Suurin osa meistä ostaa halvimman lentolipun sen enempää ajattelematta rahan säästön toivossa. Etenkin monilla halpalentoyhtiöillä voi seurata yllättäviä lisäkuluja etenkin ruumaan menevästä matkalaukusta ja jopa tarkastuskortin tulostamisesta.

Itse varmistan aina lippua ostaessa että saan matkalaukun ruumaan ja että voin tehdä tarvittaessa muutoksia joko ilmaiseksi tai kohtuullisella korvauksella. Istumapaikan varaaminen saattaa myös olla maksullista yhtiöllä kuin yhtiöllä lipputyypistä riippuen.

9. Seuraa matkustusluokan korotustarjouksia

Valitsen useimmiten economyluokan liput, mutta ehkä te ainakin minua Instagramissa seuranneet olette huomanneet että lennän useasti businessluokassa. Välillä businessluokan lento toki voi olla osana yhteistyötä, mutta usein olen ostanut upgreidin myöhemmin tai saanut hankittua sen pisteillä kuten viimeisimmällä Sveitsin matkallani.

Lentoyhtiöt myyvät nykyään helpommin businessluokan viimeisiä paikkoja juuri ennen lähtöä ja näistä voi tulla ilmoitus sähköpostiin, mutta voit kysyä niitä myös vielä lentokentällä. Qatar Airwaysillä lentäessä Dohan lentokentältä löytyy ihan oma upgrade -tiski josta voi käydä kysymässä tarjouksia.

Tällä hetkellä toivon, että saan matkustusluokan korotustarjouksen tammikuun lopulla olevalle Sydneyn lennolle päivää tai kahta ennen lähtöä. Ostin alunperin toisen suunnan economyssa ja toisen busineksessa, koska hinta oli melko kohtuullinen.

10. Lennä silloin kun muut eivät lennä

Lomakaudet ja kohteiden sesongin nostavat lentolippujen hintoja. Itse haaveilin juuri viimehetken lomasta Marokkoon, mutta lentojen hinnat hipoivat tässä vaiheessa jo 800 eurossa. Aasiassa matkustan monesti sadekaudella ja Australiassa heidän talvena, jolloin lentoliput saattavat olla joskus jopa puolet tavallista halvemmat. Jos vain on mahdollista matkustaa silloin kun muut eivät, säästät varmasti selvää rahaa.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Todella kattava postaus ja hyviä vinkkejä. Moni jo entuudestaan korvan taakse jäänyt, mutta aina on hyvä kerrata ja onhan näitä mukava aina lukea! 🙂 Itse suosin aina myös lento-yhtiöltä suoraan varaamista ja pisteiden sekä muiden papukaijamerkki-etujen keräämistä. Pyrin myös suosimaan juuri niitä omia suosikkiyhtiöitä ja allianssiin kuuluvia, jotta kaikki mahdolliset ekstrajutut ja pisteet tulisi talteen ja monesti tarkistan reitit ja niitä lentävät yhtiöt ensin esimerkiksi skyscannerin kautta ja sitten menen tekemään varauksen lento-yhtiön omilta sivuilta. Hyvä tietää myös, että näillä pärjää jo hyvin eikä sellainen liiallinen kikkailu ole edes tarpeen. Heh. 😀 Eikä hommasta muutenkaan kannata liian hankalaa itselleen tehdä, sillä matkailustahan kuuluu nauttia. 🙂 Kiitos vinkeistä ja ihana tuo hattu! Tilasin juuri vastaavan eilen, heh. 🙂

Kiva että vinkit oli hyviä! 🙂 Ja juuri näin, matkailusta pitää nauttia ja liika kikkailu voi muuttua stressaavaksi! 😀 Hatut best <3

Pari vuotta sitten metsästin edullisia lentoja San Franciscoon. Sellaiset löytyivätkin ja olin niitä jo varaamassa, kunnes huomasin, ettei lipun hintaan kuulunut ruumaan laitettavia matkatavaroita ym. Näistä ylimääräisistä maksuista olisi lopulta tullut huomattava summa ja päädyin ottamaan Finskin suorat lennot SF:iin, vaikka se hieman kalliimmaksi tulikin. Matkustusluokan korotuksista maksan mielelläni, varsinkin jos kyseessä on pidempi lento. Usein niihin saa hyödynnettyä kivasti pisteitä.

Jep, näin se monesti on! Mäkin käytän useimmiten pisteitä upgradeihin ja niitä onkin tullut napattua varmaan neljä tällä vuodella! 🙂

Hyviä vinkkejä, joita tulee itsekin käytettyä! Sellaiselle, jolla ei ole niin matkustuspäivillä ja kohteilla väliä, niin parhaita ovat nämä Secret Flyingin hinnoittelut sekä sitten lentoyhtiöiden omien mainoskirjeiden seuraaminen. Toki muutamat palvelut kuten Lentodiilit ja vastaavat tuovat esiin näitä kaikista halvimpia hintoja, jotka on erinomaisia, jos vain on mahdollisuus silloin matkustaa kuin tarjoukset ovat.

Korostaisin kuitenkin aina tuota, että kannattaa varata suoraan lentoyhtiön omilta sivuilta, kun vain hinta on edes lähellekään sama kuin jotain muuta kautta. Ongelmatilanteet hoidetaan silloin lentoyhtiön kautta ilman kolmansia osapuolia ja omista asiakkaista pidetään aina parasta huolta. Osahan varailee samat lennot esim. ebookersin kautta BA:n lipuilla, vaikka operoiva yhtiö olisi Finnair. Hintahan usein on sama tai hieman eri, mutta perusmatkaajalla ei ole hajuakaan mitä eroa näillä on, vaikka kone millä lennetään on sama. Näissäkin tapauksissa paras tietysti olisi varata se Finnairin lento suoraan Finnairin sivuilta eikä välikäden kautta. Ja kaikki lennot aina samalle lipulle, ellei ole pidempiä aikoja kohteissa riittävillä “puskuripäivillä”. Halvat liput tulevat kalliiksi, jos missaa koneen, eikä ole lennot samalla lipulla.

Lentodiilit ihan unohtui, lisäänkin sen tuohon artikkeliin vielä mainintana! 🙂

Ja jep, tärkein kohta mielestäni myös tuo ensimmäinen eli lentojen varaamin yhtiön sivuilta, etenkin ongelmatilanteissa siinä kyllä pääsee huomattavasti helpommalla!

Kiitos Veera. Nappasin tuon Secret Flying appsin ja tutkin löytyykö sieltä jotain. Lisäsin oitis tämän kirjoituksesi tänään päivittämieni vinkkieni joukkoon. Hyvää joulun jatkoa. https://appamatkustaa.fi/loytaa-halvat-lennot-lue-tasta/

Kiva, kiitos linkin lisäyksestä! 🙂 Hyvää uutta vuotta Asko!

Kiitos vinkeistä! Halpojen lentojen metsästys on tosiaan taitolaji, etenkin kun näennäisesti halpa voi olla oikeasti jotain ihan muuta. Aika on rahaa, ainakin itselleni, ja siksi maksan mielelläni vähän enemmän päästäkseni perille mahdollisimman joutuisasti. Sitä paitsi lentokentillä, jos missä, palaa aivan pohjattomasti rahaa.

Juuri näin! Ja jos on vaikka monta välilaskua niin meneehän sellasillakin helposti ylimääräistä rahaa kuten sanoit!

Matkan ajankohdassa joustamista teemme joskus.
Allianssejakaan emme ihan hirmuisesti suosi, sillä haemme aina vaan parhaita yhteyksiä, mahdollisimman suoria ja lähtö- ja saapumisajaltaan parhaita. Sen myötä lentopisteemme jakautuvatkin niin Finskin, SASin ja KLMn korteille (tai siis näille alliansseille).
Economy Plus -paikoista maksamme mielellämme, joskus ostamme viime hetken upgradeja, harvoin suoraan businessluokan lippuja, kuten ilmeisesti Sinäkin.
Tuo osta ja varaa oikeaan aikaan, siis riittävän aikaisin, on meillä viime vuosina muuttunut jotenkin vastenmielisemmäksi – olisi mukavampaa suunnitella elämää vaan max. 3-4 kuukautta eteenpäin ja pitää vaihtoehdot vapaina ja enimmäkseen sitten näin teemmekin, hinnasta ihan niin tarkkaan välittämättä.

Itse yritän tehdä aina kompromissin allianssin ja parhaan yhteyden kanssa, mutta itse saan sen verran pisteitä kasaan että pääsen eduista nauttimaan upgreideillä ja tasokorteilla! 🙂 Ja jep viime hetken upgrade tulee monesti business-luokan lippua edullisemmaksi!

Suunnittelu on mullakin vaikeaa, harvemmin tiedän vielä mihin seuraavana kuukautena on menossa! 😀

Asiantunteva ja kattava postaus. Kiitos kaikista vinkeistä 🙂 Muutama uusi havainto tuli tehtyä, pitääpä aloittaa uutiskirjeen listalle ilmoittautumisesta!

Hyvä vinkki postaus. Kaikki nuo vinkit ovat totta. Minulle ei ole tullut Qatar Airwaysin kirjettä. Nyt ilmoitin itseni listalle.

Toivotaan että kirjeestä löytyy hyviä tarjouksia! 🙂

Hyviä vinkkejä ja hyviksi itsekin todettuja. Lisäksi hyödyntäisin esim. Lentodiilit -sivun hyviä tarjouksia, jos matkapäivissä olisi mahdollista joustaa. Itse joudun valitettavasti yleensä ajoittamaan matkat lähinnä koulujen loma-aikoihin, jolloin harvoin löytää hyviä tarjouksia. Silloin kannattaa varailla ajoissa, koska päivät täyttyvät nopeasti.

Lentodiilit sivu muuten unohtui, tosi hyvä vinkki! Siellä on aika samanlaisia mitä tuolla Secret Flyerissa! Lisäänkin juttuun!

Kattava oli postauksesi ja asiantunteva. Sain uusiakin ajatuksia. Lennän kuitenkin tosi harvoin ja silloinkin useimmiten nykyisin Malagaan, joten nämä menivät enemmän sellaiseen “hyvä tietää” -osastoon, eivät niinkään omaan käyttöön. Mutta meiltä bloggaajilta kyllä useinkin näitä kysellään.

Kiva että sait myös uusia vinkkejä! 🙂 Saa laittaa jakoon kyselijöille!

Businessluokassa lentäminen olisi ihan unelma, koska vihaan lentämistä monistakin syistä. Se tekisi lentämisestä vähän siedettävämpää, kun mekin (valitettavasti) lennetään aika paljon. Lentopisteiden kerääminen on tuntunut tällä puolen palloa haastavammalta, kun useimmiten lennämme halpalentoyhtiöillä kuten jollain AirAsialla. Toi on kyllä hyvä pointti, että ei missään nimessä automaattisesti kannata suosia halpalentoyhtiöitä halpojen lentojen toivossa, koska joskus lisäkustannuksien jälkeen ne ei olekaan enää halvimpia lentoja. Yleensä kuitenkin on, ainakin täälläpäin. Ja kytätty ollaan myös noita korotustarjouksia, mutta ainakaan vielä ei ole osunut kohdalle mitään varteenotettavaa. Toivottavasti joskus! Tosin en tiedä, miten pystyisin palaamaan takaisin economyyn bisneksen jälkeen… 😀

Jep kyllä businessluokassa lentäminen tekee koko hommasta ihan huomattavasti mukavampaa! Itsekin tässä jännään saanko itselleni upgraden businekseen tulevalle Sydneyn lennolle, jaiks. Mä oon tosi valikoiva aina lentoyhtiöiden suhteen, koska mä en vaan enää jaksa jonotteluja tai kauheita myöhästymisiä tms, mitä toki voi tulla yhtiöllä kuin yhtiöllä, mutta minimoin riskinni! 😀

ADD A COMMENT