10 x näitä ilman en matkusta

30 syyskuun, 2019

Kaupallinen yhteistyö: Mastermark Brands & Victorinox

*Postaus sisältää mainoslinkkejä

Ison tietokoneen ja loputtoman kameran objektiivikokoelman vuoksi en missään tapauksessa kuulu niihin kevyesti pakkaaviin matkailijoihin vaikka kuinka moista ihailenkin. Ihmettelen monilla työreissulla niitä travellereita pienine reppuineen, joihin mahtuu hammasharja, t-paita ja puhelin. Uusimassa Jetlagissa podcast -jaksossa, jossa keskustelemme vastuullisemmasta lentomatkailun tulevaisuudesta neuvoimme juuri pakkaamaan vähemmän – I must admit I can’t practise what I preach in this case.

Saimme viimeisimmälle Sveitsin matkalle mukaan uudet Victorinoxin laukut testiin. Olen aina ollut matkalaukkunörtti ja testaillutkin useampia brändejä viimeisten vuosien aikana. Valitsen melkein kaikissa tilanteissa matkalaukun ennen rinkkaa, vaikka sellainenkin löytyy varastosta ja on joillekin seikkailulle se ainut oikea valinta.

Sveitsiläinen Victorinox on tunnettu erityisesti Sveitsin armeijan linkkuveitsistä, mutta tekee nykyään myös paljon matkailuun sopivia tuotteita. Victorinoxissa minuun on tehnyt vaikutuksen ennenkaikkea käytännöllisyys ja laatu. Rakastan laukkuja, joissa on useampia luukkuja ja taskuja, jotka helpottavat kaltaiseni luonnostaan epäorganisoituneen matkailijan elämää.

Omiksi laukuikseni valikoitui keskikokoinen Spectra 2.0 Medium Expand ja siihen sopiva carry-on mustina.  Vaikka keskikokoinen laukku on vähän muita matkalaukkujani pienempi, on se täydellinen tilaihme. Laukun saa avattua niin, että siihen saa 47% lisää tilaa tarvittaessa. Carry-on saa lisää tilaa 23% tarvittaessa. Kompressiotekniikan ansiosta molemmat saa kuitenkin pakattua tukevasti myös pienemmällä matkatavaramäärällä. Laukussa on myös kätevä erillinen etuluukku, josta pääsee käsiksi pieneen säilytystilaan laukun ollessa pystyasennossa. Pidän molemmissa laukuissa myös siitä, että kaikki tavarat pakataan vaan yhteen osioon, jolloin se vie avattuna huomattavasti vähemmän tilaa.

Postauksen lopussa alekoodi!

D8X_7838.jpg

10 x näitä ilman en matkusta

Nyt kuitenkin siihen pakkaamiseen – huomasin kertovani Saralle reissun aikana useampaan otteeseen mitä kaikkea ilman en lähtisi reissuun tai minkä unohduttua kotiin jäisin itsekin jälkeen, joten ajattelin olevan aiheellista listata muutamia asioita joista on vuosien reissaamisen jälkeen tullut niitä most essential of all things. Toki tämän lisäksi mukana on aina kamerat, tietokone ja vaatteita tilanteen mukaan – vaikka kerran olenkin unohtanut housut kotiin Vietnamin työmatkalle lähtiessä.

1. Melunestokuulokkeet

Melunestokuulokkeet on sellainen mitä ilman en enää suostu edes nousta lentokoneeseen. Laadukkaiden melunestokuulokkeiden kanssa yksikään moottoreiden hyrinä tai lapsen itku ei voi häiritä matkaani yläilmoissa. Suosittelen melunestokuulokkeita ehdottomasti myös lentopelkoiselle, koska koneessa on huomattavasti rauhallisempaa kun saa uppoutua omaan äänimaailmaan vaikka äänikirjan tai musiikin parissa!

Olen ollut erinomaisen tyytyväinen omiin Sonyn melunestokuulokkeisiin, vaikka ne eivät ihan halvat olekaan – näitä ilman en kuitenkaan enää ihan oikeasti astu lentokoneeseen.

2. Vähintään kaksi luottokorttia eri paikassa

Kahden eri luottokortin pitämisen kahdessa eri paikassa olen joutunut oppimaan kantapään kautta jouduttuani ryöstetyksi Hongkongissa kiinalaisena uutenavuotena 2013. Etenkin reissatessa yksin on niin tärkeää olla varautunut siihen, että jokin menee pieleen. Itse en haluaisi omistaa kuin yhden luottokortin, mutta yksi backup on ehdoton ainakin soolomatkaajalle.

3. Emergency banana

Tästä on tullut vähän vitsi reissuilla, mutta nälkä voi yllättää väsyneen matkaajan. Nappaan banaaneja milloin mistäkin käsimatkatavaraani – hotellien aamiaiselta, lentokentän loungesta tai 7elevenistä, jossain pitää aina olla emergency banana.

4. Iso kaulahuivi

Iso kaulahuivi on ehdoton etenkin pidemmillä lentomatkoilla, vaikka sellaisen unohdinkin Sveitsiin tällä kertaa pakata. Ison kaulahuivin kannattaa olla musta ja toimia myös ponchona kylmässä koneessa. Ai miksi musta? Koska jos katsot lentokoneessa tv-ruutua, et heijastu siihen itse! 😉

Nämä Tiger of Swedenin huivit ovat ainakin ihanan pehmeitä ja lämpimiä lentokoneeseen.

5. Hattu

Hattu pelastaa huonon hiuspäivän ja lisää välittömästi aavistuksen eleganssia ulkomuotoon. Pakkaan hatun sisälle aina pienen mytyn vaatteita ja laitan sen matkalaukun pohjalle, jonka ympärille pakkaan sitten muut tavarat – näin hattu ei pääse rypistymään matkalaukun pohjalla. Itselläni on usein mukana useampikin hattu, koska ne ovat myös hyviä lisiä tunnelmallisiin seikkailukuviin.

6. Kiinalaiset minttupastillit

Kiinalaisista minttupastilleista on tullut tuttu osa käsimatkatavaroitani ja kaikki minun kanssa useammin matkustavat tietävätkin olla käsi ojossa aina kun avaan käsimatkatavarani maailman lentokentillä. Ostan jostain syystä kerran vuodessa Hongkongista minttupastilleja niin, että ne riittävät vähintään seuraavaksi vuodeksi eteenpäin, no reason what so ever.

7. Jatkojohto

Jatkojohto on paras ratkaisu etenkin matkustaessa kohteisiin, joissa tarvitset adapterin. Jatkojohdon kanssa tarvitset vaan yhden adapterin ja voit pitää useampia laitteita latauksessa sen kautta. Matkalaukussani on melkein aina jatkojohto, joka on tullut hyödyksi milloin missäkin – tarvitsi adapteria tai ei.

8. Filtteröivä vesipullo

Pitää heti aluksi myöntää, että olen jostain syystä tänä vuonna unohdellut vesipulloani kotiin enemmän kuin koskaan. Ostin kuitenkin viime vuonna vesipullon, joka filtteröi bakteerit ja mahdollistaa johtoveden juomisen monissa kohteissa missä se ei muuten olisi mahdollista. Tällaisella pullolla voin myös helposti napata vaikka purosta vettä vuorikiipeilemässä Sveitsissä.

9. Pakkauskuutiot

Ostin pakkauskuutioita ensimmäisen kerran viime vuonna and they are a freaking game changer – en todellakaan voisi pitää isoa matkalaukkua organisoituneena ilman. Omistan viitisen pakkauskuutiota ja laitan aina yhteen alusvaatteet, yhteen housut ja hameet jne, yhden jätän myös reissun aikana kertyvälle pyykille.

10. Vara-akku

Puhelimesta loppuu aina akku ennen määränpäätä, joten yritän ladata kotona vara-akun täyteen, jotta virtaa riittää Instagrammaamiseen myös pidemmällä lentomatkalla. Vara-akku vähintään kahdella latauspaikalla löytyy aina käsimatkatavaroista!

D8X_8003.jpg

Hanki oma Victorinox -matkalaukku: alekoodi ja arvonta

Tilatessasi Victorinoxin matkalaukun Mastermark Brands -sivustolta, saat -20% alennuksen ja ilmaisen toimituksen käyttäessäsi koodia MYVICTORINOX. Koodi on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka. Tutustu valikoimaan täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hyvät ohjeet. Itse huomasin että en ole pakannut näistä mitään millekkään reissulle, ja usein ois ollu tarvetta… Mulla on ollu aina vaan yks pankkikortti mukana ja vähän pelottaa että mitä tapahtuu jos se häviääkin. Kaverilta vietiin puhelin ja kortti Tansaniassa mutta onneksi hänellä oli toinen puhelin ja pankkikortti. En tiedä mitä itse oisin tehnyt tossa tilanteessa.
Vara-akku on toinen mitä en vieläkään ole hankkinut – koska olen vain laiska. Se ois ollut tärkeä monessa tilanteessa ja on jäänyt monet hienot maisemat kuvaamatta kun puhelimen akku on ollut lopussa. Ja Venetsiassa en päässyt hotelliin kun akku loppunut + iltamyöhään kaikki kahvilat kiinni. Sit menin toiseen ja tuhlasin hirveästi rahaa 😀

Melko sama sisältö on näköjään himomatkaajien must pack -listalla, mutta pakkauskuutiot ja jatkojohto ei ole vielä löytäneet omaan laukkuun/rinkkaan. Pitääpä kokeilla, sen verran paljon kuullut etenkin pakkauskuutioista kehuja 🙂

Mahtavaa, ehkä mä vähän olen oppinut siis jotain näinä reissuvuosina sittenkin tästä pakkaamisesta! 😀

Minäkin olen vihdoin herännyt noihin pakkauskuutioihin. Sain sellaiset testiin viime matkalla, ja ne olivat kyllä tosi kätsyt. Kaksi luottokorttia meilläkin on aina matkassa, samoin kuin tuo banaani aika usein. Nyt vaan pyöritään paljon näissä banaania kasvattavissa maissa tai osavaltioissa, joihin ei saa tuoda hedelmiä ja etenkään sitä banaania. Sitten aina meinaa unohtua se bansku sinne laukkuun. Mutta se on ihan ehdoton ja varsinkin lasten kanssa matkustaessa.

Ne on ihan parhaita, odotan niin että Muji aukeaa Kamppiin, jotta pääsen ostamaan niitä ja muita matkatuotteita lisää! 🙂 Ihanaa miten paljon täällä on team banaani -jengiä!

Mulla oli samoja nuo 2 luottokorttia, pakkauskuutiot ja varavirtalähde, jonka itse asiassa hankin Trans-Siperian matkalle. Se pääsee varmasti mukaan tuleville reissuillekin. ☺️

Kiitos Veera hyvistä pakkausvinkeistä! 🙂 etenkin jatkojohto ja filtteröivä vesipullo pitää itsekin muistaa ens kerralla.

Tyylikkäät matkalaukut ja tyylikäs seikkailijatar!

Eipä kestä! 🙂 Ja kiitos paljon <3

Löytyy myös tuo kaksipaikkainen vara-akku, pakkauskuutiot tai tyhjiöpussit, juomapullo, kuulokkeet ja RUOKAA. Pakko olla aina just joku banaani, proteiinipatukka, pähkinöitä tai smoothie mukana, oli reissu sitten miten pitkä tai lyhyt tahansa. Koskaan ei myöskään tiedä, jos lento tai juna vaikka myöhästyy eikä ruokaa ole saatavilla. Siihen on hyvä myös tuo iso huivi, niin voi koettaa torkkua penkillä tai missä ikinä onkaan odottelemassa. Monesti miettii näitä asioita, kun lukee iltalehdistä, miten ihmiset on tyyliin kuolleet nälkään ja kylmyyteen muutaman tunnin odottelun aikana, että miksi pitää olla niin uusavuton, ettei voi ennakoida näitä tilanteita. Se banaani ei paljoa laukussa paina.

Haha team foodies – pahintahan on jos tulee nälkä ihan jossain skutsissa on the road! 😀 Mä aina kauhistelen ihmisiä kentillä jossain shortseissa ja topeissa ilman ruokaa, vähemmästäkin nääntyy ja jäätyy ja päätyy Iltalehden kahteen! 😀

Taisinkin kirjoittaa, että minulla kanssa toi jatkoroikka on ehdoton. Se on myös hyvä hostelleissa ja miksei hotelleissakin, missä haluaa olla sängyssä kännykän kanssa niin että se on samalla latautumassa, eikä sen latausjohto riitä. Mitä tulee Victorinoxiin, niin minulle on vakuutettu, että linkkuveitsen saisi viedä lentskariin mukana, mutta sitten on joitain maita, jotka suhtautuu negasti teräaseisiin. Asia, mitä ilman en siis haluaisi lähteä yhtään minnekään on Victorinoxin linkkuveitsi. Kaveri jäi kiinni jalastaan kaktukseen. Minä sitten otin linkkarin esille ja irroitin hänet leikkelemällä saksilla piikit poikki. Sen jälkeen käytin veitsen pinslareita nyppimään piikit pois nahasta. Ah, no sitten taas kielletty asia, pullo desinfiointiainetta! Jos on ruumalaukku, niin sinne tietysti haavanhoito menee ilman muuta.

Jatkojohto to the rescue, se on pelastanut monta tilannetta! 😀

Noita virallisia Sveitsin armeijan linkkuveitsiä ei saa viedä käsimatkatavaroissa harmillisesti, vaikka itselläni viimeksi se sinne vahingossa jäikin eikä kukaan huomannut poistaa!

Ehkä nyttemmin olemme vihdoinkin oppineet pakkaamaan siten, ettei mukaan lähde yhtään ylimääräistä tavaraa ja sen myötä alle viikon reissut menevät käsimatkatavaroilla. Vaikka mukana on kamerat, reissuläppäri, ipad, tarvittava kosmetiikka ja vaatteet. Kahdestaan matkustettaessa tietysti osa tavaroista on yhteisiä, mikä helpottaa vähän.
Monta luottokorttia tulee myös luontevasti mukaan jo sitäkin kautta, että kummallakin on omansa 🙂 Banaanin sijaan vararuokana on energiapatukka, jos kyse on pitemmästä matkasta kuin parin tunnin Euroopan lento. Jatkojohto tai kevyimmillään jakari on myös ehdoton. Pakkauspussit ovat sopivan eri kokoisia ja etenkin värisiä, niin osaa aina aukipakkaamattomista laukuista löytää helposti milloin minkäkin etsimänsä!

Sun pitää kirjoittaa blogiin ehdottomasti lisää pakkausvinkkejä, mä olen näissä nimittäin aika uuno ja pakkaan herkästi liikaa!

Energiapatukat on myös käteviä, mulla oli ennen niitä aina messissä, mutta jostain syystä ne jäi aina syömättä, mutta joillekin reissuille silti ihan must!

Heippa! Kiinnosta minkälaisia vastamelukuulokkeita ja vesipulloa käytät?

Mulla on käytössä Sonyn tällaiset: https://www.sony.fi/electronics/pantakuulokkeet/wh-1000xm3 Hinta vähän kirpaisi, mutta on kyllä olleet sen arvoiset jos matkustaa paljon! 🙂 Ainut mikä ärsyttää on kosketusnäppäimistö oikealla korvalla, koska jos nukkuu lentokoneessa ja vahingossa nojaa tiettyyn kulmaan painaa vahingossa paussia tai vaihtaa biisiä! 😀

Tyylikäs matkalaukku. Minäkin syön myös reissussa banaaneita, koska joskus ei edes aamupala sisälly ja kaikissa majoituksissa ei ole paljoa mitään lähellä josta ostaa syötävää. Nyt otan myös omenan mukaan kun en kärsi allergiasta, keväällä en voi niitä syödä. En myöskään pakkaa kovin kevyesti, mutta enää en ainakaan raahaile useita kenkiä tai suuria hajuvesiä mukana kuten joskus ennen tein. Sellaiset pikkupullot on käteviä ja kevyitä

Kiitos paljon! 🙂 Ja go team emergency bananas, haha! Omena pysyy paremmin ehjänä, mutta itse pureskelen niitä jotenkin oudon hitaasti, ain’t nobody got time for that! 😀

ADD A COMMENT