Parhaat vinkit Pariisiin – matkaopas täydelliseen lomaan

24 helmikuun, 2019

Pariisi on täydellinen matkakohde ympäri vuoden. Itseasiassa itse nautin Pariisista nimenomaan ruuhkaisen kesäsesongin ulkopuolella, erityisesti keväällä ja syksyllä. Pariisissa on myös jotain kaunista keskellä kylmää talvea. Kirjoitin viimeisimmän matkani jälkeen tällaisen kuvapäiväkirjan fiilistellen kaupunkia ja jakamalla muutamia ravintolavinkkejä, mutta tästä postauksesta löydät matkavinkit mitä tehdä Pariisissa, missä majoittua ja missä käydä syömässä.

Helsingistä Pariisin Charles de Gaullen kansainväliselle lentokentälle lentää kolmisen tuntia ja lentoja on useamman kerran päivässä. Suoria lentoja tarjoaa tällä hetkellä Finnair ja Norwegian.

Katso hotellivinkit postauksen lopusta!

pariisi matkaopas

Pariisin nähtävyydet – koe ainakin nämä

Pariisi on sellainen kaupunki, jossa jokaisen meistä pitää ainakin kerran elämässään olla kunnon turisti. Toisaalta kaupungissa on parasta kävellä pienillä kujilla ja pysähtyä cappuccinolle katselemaan ohikulkevia ihmisiä, mutta samalla moni maailman kauneimmista ja kuuluisimmista monumenteista löytyy nimenomaan Pariisista.

Mitkä nähtävyydet Pariisissa kannattaa kokea ja miten?

pariisi matkaopas eiffeltorni

1. Eiffeltorni

Maailman kuuluisin nähtävyys 324 metrinen Eiffeltorni avattiin yleisölle vuonna 1889, minkä jälkeen siellä onkin vieraillut yli 240 miljoonaa ihmistä. Eiffeltorni sijaitsee Pariisissa Champ de Mars -nimisessä puistossa Seinen eteläisellä rannalla.

Suurin osa haluaa kerran elämässään katsella Pariisia Eiffeltornin kolmannesta kerroksesta, mutta omasta mielestäni tornista nauttii kaikista eniten vain kävelemällä pitkin Seinen vartta. Omasta mielestäni maisema Eiffeltornin huipulta ei ole niin ihmeellinen kuin torni itse.

Eiffeltornia kannattaa käydä ihastelemassa myös auringon laskettua, sillä se valaistaan upeasti pimeän kaupungin yössä ja valot välkkyvät aina kerran tunnissa luoden taianomaisen romanttisen tunnelman.

Suosittelen ostamaan skip the line -lippuja oikeastaan kaikkiin Pariisin nähtävyyksiin. Osta tästä skip the line -lippu Eiffeltornin toisen kerroksen näköalatasanteelle.

Jos haluat nauttia rakkaasi kanssa täydellisen romanttisen illallisen, suosittelen nauttimaan sen Eiffeltornin ensimmäisen kerroksen ravintolassa. Illalliseen kuuluu kolmen tai neljän ruokalajin illallinen, lasi samppanjaa ja viiniä. Varaa romanttinen illalliselämys täältä.

2. Riemukaari

Arc de Triomphen, eli Riemukaaren rakennutti aikanaan Napoléon Bonapart vuonna 1806. Riemukaari sijaitsee Place Charles de Gaulle -nimisellä aukiolla kivenheiton päässä kuuluisalta Champs Élyseeltä.

Suurin osa matkailijoista ihastelee Riemukaarta etäisyydeltä, sillä se on keskellä liikenneympyrää. Ylhäältä Riemukaaren päältä on kuitenkin upeat näkymät Pariisiin, etenkin auringonlaskun aikaan. Päästäksesi ylös näköalatasanteelle, kävelet 50 metriä ylöspäin pieniä kierreportaita pitkin – but it’s most likely worth it! Huom, liikuntavammaisille on tarjolla hissi!

Riemukaarellekin kannattaa ehdottomasti ostaa etukäteen Skip the line -lippu, jonka voit ostaa edullisesti täältä.

3. Notre-Damen katedraali

Pariisin Notre-Damen katedraali on aina kiehtonut minua muita nähtävyyksiä enemmän. Kellonsoittajan mystisessä tarinassa on jotain synkkää ja samalla mielenkiintoista. Goottilaistyylinen Notre-Dame sijaitsee Île de la Citén saarella keskellä Seine-jokea. Katedraalin rakentaminen aloitettiin 1163, ja se valmistui 1345.

Notre-Damessa vierailee vuosittain 14 miljoonaa turistia ja jonot katedraalin edessä ovat ympäri vuoden todella pitkät. Sisäänpääsy itse katedraaliin on ilmainen, mutta tänne kuten aiemminkin nähtävyyksiin kannattaa ehdottomasti ostaa skip the line -lippu ellei halua viettää tunteja päivästä jonotellen. Voit ostaa skip the line -lipun Pariisin Notre-Damen katedraaliin tästä.

Pro-tip: Notre-Damen katedraalin mielenkiintoisin osuus on sen parvekkeet hirviöpatsaineen. Jos haluat nähdä parvekkeet ja vierailla kellotornissa, älä mene katedraalin edessä olevaan pitkään jonoon ollenkaan. Katedraalin sivussa on erillinen jono parvekkeille. Lataa puhelimeesi ilmainen ‘DucktTheLine’ -mobiilisovellus ollessasi lähellä Notre-Damea, jolloin se tarjoaa sinulle mahdollisuuden varata omat pääsyaikasi portaikkoon. Istahda odottelamaan vastapäiseen kahvilaan ja laita mobiilisovellus ilmoittamaan kun on vuorosi kiivetä ylös kellotorniin.

Notre-Damen parvekkeille kiipeäminen vaatii hieman kuntoa, sillä ylös on lähes 400 ahtaan kierreportaan matka. Muutamien portaiden jälkeen tulet infopisteelle, josta ostat n. 10 euron hintaisen pääsylipun. Alle 26-vuotiaat pääsevät ylös ilmaiseksi.

Nykyään parvekkeet on tosin varustettu rautaverkoin, joka hieman latistaa tunnelmaa, mutta parvekkeet ja sen hirviöt ovat silti mielestäni katedraalin mielenkiintoisin paikka.

4. Sacré-Coeur

Sacré Coeurin basilika sijaitsee Pariisin romanttisen Montmarten kaupunginosan kukkulan huipulla. En ole itse käynyt koskaan basilikassa sisällä, mutta parasta upean arkkitehtuurin lisäksi täällä on nimenomaan kukkulan huipulta avautuva maisema kaupungin kattojen ylle. Sisällä on toki myös nähtävää, sillä rakennuksen katossa on maailman suurin mosaiikkityö Pyhän sydämen Jeesus. Sisältä löytyvät myös maailman suurimmat kirkonkellot, joilla on painoa 18 835 kiloa.

Jos tulit tänne kuitenkin nauttimaan niistä upeista maisemista, ovat ne mielestäni kauneimmat auringon laskiessa. Itse tykkään kiivetä ylös Montmarten söpöjen kujien lomasta löytyvistä portaista, mutta ylös Sacré Coeuriin menee nykyään myös funikulaari.

5. Louvre

Louvren taidemuseo on Pariisin suurin ja itseasiassa omasta mielestäni jopa liian suuri jos olet Pariisissa vain muutaman päivän, se on nimittäin jopa 160 000 neliömetriä pinta-alaltaan. Museo sijaitsee kätevästi aivan kaupungin sydämessä, Seinen oikeanpuoleisella rannalla, Rue de Rivoli -kadun välissä ensimmäisessä arrondissementissä (tapa jakaa Pariisin kaupunginosat).

Louvre on varmasti nykyään tunnettu nimenomaan Mona Lisan ansiosta ja moni haluaakin kerran elämässään käydä katsastamassa tämän kuuluisan Leonardo da Vincin maalauksen.

Vaikka taidemuseoissa on ihana kävellä omia aikojaan, on Louvre niin järkyttävän suuri kompleksi että saat sitä enemmän irti parin tunnin tourin kanssa. Touriin kuuluu jonon ohitus. Osta kierros Louvreen täältä.

Omasta mielestäni mielenkiintoisempi taidemuseo Pariisissa on itseasiassa Musée d’Orsay.

6. Versailles

Versaillesin palatsi tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää, mutta itse en koe tarvetta vierailla täällä enää toista kertaa jos matkustan Pariisiin. Jos pramea histtoria kiinnostaa, kannattaa täällä käydä. Itse palatsia mielenkiintoisempi on mielestäni takana oleva puutarha.

Tähän palatsiin kuten muihinkin Pariisin suosituimpiin nähtävyyksiin kannattaa ostaa liput jonon ohitukseen. Lipun Versaillesiin voit ostaa tästä.

7. Moulin Rouge

Mielestäni jokaisen tulisi kerran elämässään käydä nauttimassa cabaret -esityksestä Moulin Rougen yössä. Moulin Rouge on pariisilaisen boheemielämän symboli ja toki monelle tuttu kuuluisasta saman nimisestä elokuvasta.

Moni matkailija kävelee Mouling Rougen ohi ja nappaa kuvan muistoksi, mutta suosittelen ehdottomasti varaaman paikan illan esitykseen. Voit ostaa lipun samppanjalla tätä kautta.

riemukaari pariisi
pariisi riemukaari opas
pariisi notre-dame parveke
notre dame hirviöt
sacre coeur pariisi
sacre coeur pariisi maisemat
sacre coeur pariisi karuselli

Ravintolavinkit Pariisiin: omat suosikkipaikat

Pariisi on niitä kaupunkeja, joissa kannattaa tutustua ravintolatarjontaan etukäteen esimerkiksi TripAdvisorin tai Instagramin @topparisresto -kautta. Kahviloita sen sijaan kaupunki on täynnä ja lähes jokainen kulmakuppila on juuri yhtä täydellisen pariisilainen elämys. Onnistuimme viimeisimmällä Pariisin matkallamme nauttimaan jokaisen aterian todella hyvissä ravintoloissa. Kaikki omat ravintolasuositukseni Pariisiin löydät myös kätevästi tästä Wowanders-oppaasta.

Kannattaa ottaa huomioon, että Pariisissa ravintolat ovat useimmiten auki kaksi kertaa päivässä, ensin lounasaikaan päivällä kolmeen tai neljään saakka ja uudelleen illalla seitsemän jälkeen.

Itämainen illallinen: Shouk

Shouk on melko uusi itämainen illallisravintola Saint-Martin kanaalin lähellä. Illalliselle kannattaa varata pöytä etukäteen, mutta jos olet paikalla ajoissa niin kahdelle / kolmelle löytyy monesti tilaa. Ranskalaiset nauttivat illallista yleensä meitä suomalaisia myöhemmin. Shoukissa kannattaa tilata useampi eri annos ja jakaa pöytäseurueen kanssa. Kannattaa myös testata ravintolan erikoiscocktaileja!

 59 Rue de Lancry

+33 9 87 57 87 68

Täydellisen ranskalainen tunnelma ja unelmien crepes-jälkkäri: Lulu La Nantaise

Kävelimme sisään pieneen sympaattiseen Lulu La Nantaiseen täysin vahingossa, mutta se on tästä lähtien paikka jota en suostu missaamaan yhdelläkään Pariisin matkallani. Pieni paikallinen ravintola punaisilla seinillä ja hämärällä valaistuksella jazzin tahtiin takaa hetken ranskalaista unelmaa. Lulu La Nantaise tarjoilee makeiden crepesten lisäksi myös suolaista. Oma suosikkini on makea crepes kermavaahdolla ja paahdetuilla manteleilla.

67 Rue de Lancry

+33 1 42 41 39 71

Milleniaalin Instagrammaajan aamiaisunelma: Ob-La-Di

Ob-La-Di on pienin pieni japanilaisten omistama kahvila, jonka ohi ei todennäköisesti kävele vahingossa. Trendikkään sisustuksen ja menun lisäksi kaikki leivokset ja leivät on tehty paikan päällä ja kahvin laatuun on todella panostettu, eli täällä ihan oikeasti kannattaa käydä aamiaisella Pariisin matkan aikana. Paikalliseen kulttuuriin aamiainen ei juuri kuulu, ainakaan espressoa ja croissanttia enempää.

54 Rue de Saintonge

Trendikäs brunssiunelma: Season Paris

Pyysin Instagram-seuraajiltani vinkkejä Pariisiin ennen reissua ja lähes jokainen suositteli brunssia Seasonissa. Season Paris on toinen hyvin valokuvauksellinen trendimesta, joka tarjoilee smoothie bowleja, avokadotoasteja ja herkullisia makeita pannukakkuja. Ravintola on todella suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa, joten ruuhkaisimpina aikoina joudut jonottamaan. Kannattaa tässä kohtaa hyödyntää sitä että pariisilaiset eivät ole etenkään viikonloppuisin aikaisin liikenteessä.

1 Rue Charles-François Dupuis

+33 9 67 17 52 97

Tunnelmallinen illallisravintola: La Bécane à Gaston

La Bécane à Gastonia voin suositella sydämeni pohjasta autenttisia kokemuksia kaipaavalla matkailijalle. Perheomisteinen ravintola, jossa kaikki tehdään alusta loppuun saakka itse on ruokaa niin vatsalle kuin mielelle. Ravintola on todella pieni, joten pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen. Meitä oli kaksi ruokailijaa ja saimme hyvällä tuurilla pöydän ilman varausta. Nautimme herkulliset pasta-annokset ja jälkiruoaksi elämäni parhaan tiramisun.

24 Rue Lucien Sampaix

+33 9 80 73 22 98

season paris

Aamiainen: Season Paris

ob la di paris

Aamiainen: Ob-La-Di

Ravintolavinkit Pariisiin: paikallisen näkökulmasta

Alunperin newyorkilainen muotisuunnittelijaystäväni Nicole on kutsunut Pariisia kodikseen jo useita vuosia ja hän halusi ystävällisesti jakaa omat vinkkinsä kaupungin kahviloihin, baareihin ja ravintoloihin lukijoitteni kanssa. Listauksessa on todella uniikkeja paikkoja, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa!

 • Kahvila jossa kuvattiin Amelie-elokuva: Café des Deux Moulins
 • Baari, jossa lauletaan vanhoja klassisia ranskalaisia biisejä yhdessä yleisön kanssa: Au Lapin Agile
 • Instagram-ystävällinen trendikahvila: Peonies
 • Trendikäs kahvila ja aamiaispaikka: Republique of Coffee
 • Zia Paris
 • Le Pavillon des Canaux
 • Neighbours
 • Lone Palm
 • Salakapakka pesulan takana: Lavomatic
 • Le Comptoir Général (vaikea löytää, työmaan näköisen alueen takana)
 • Paras rooftop-baari: Le Perchoir du Marais
pariisi ravintolat
pariisi kahvilat

Missä majoittua Pariisissa? Vinkit jokaiseen budjettiin!

Pariisi on suuri kaupunki, jossa välimatkat ovat väkisinkin pitkiä. Pariisissa ei periaatteessa ola keskustaa, vaan kaupunki jaetaan 20 arrondissementiin (‘piiriin’). Arrondissementit alkavat keskeltä ykkösestä ja siitä seiskaan asti on alue jossa suurin osa merkittävimmistä monumenteista sijaitsee.

Omat suosikkialueeni Pariisissa ovat romanttiset Les Marais ja Montmarte, trendikkäät Belleville ja Oberkampf sekä ensimmäinen arrondissementti monumentteineen.

Hotellit Pariisissa eivät ole edullisia ja monesti keskihintainenkin hotelli saattaa olla laadultaan ala-arvoinen, tämän vuoksi olen itse valinnut Pariisissa hostellimajoituksen.

P2029163.jpg

3 x hostellivinkkiä Pariisiin:

1. Generator Hostel: Majoitun Generator Hostelleissa nykyään ympäri Eurooppaa enemmän kuin missään muussa ketjussa. Generator on trendikäs edullinen hostelliketju, jonka jokainen hostelli on aina mahdollisimman keskeisellä paikkaa pääkaupunkeja. Me majoituimme Pariisissa täällä, tosin dormin sijaan omassa parvekkeellisessa premium-huoneessa, jolle tuli hintaa n. 80 euroa per yö. Tämä hostelli on lähes kaikkialla listattu kaupungin ykköseksi.

Lue lisää varaa Generator Hostel täältä.

2. Les Piaules: Kolmen pariisilaisen matkailijan perustama trendihostelli sijaitsee trendikkäällä Bellevillen alueella, joka on täynnä ihania kuppiloita joka kadun kulmassa. Hostellista löytyy niin dormeja kuin privahuoneitakin. Lisäksi hostellin katolla on upea rooftop, josta on näkymä Pariisin kattojen ylle.

Lue lisää ja varaa Les Piaules täältä.

3. St Christopher’s Inn Paris: St Christopher’s on yksi kaupungin suosituimpia hostelleja ja se sijaitsee käytännöllisesti Gare du Nordin aseman lähistöllä. Hostellissa on suhteellisen mukavia dormeja ja privahuoneita. Tämä hostelli on kuitenkin ehdottomasti eniten kaupungin bilehostelli, eli rauhaa etsivän hostellimatkailijan kannattaa valita kaksi edellistä.

Lue lisää ja varaa St Christopher’s Inn Paris täältä.

3 x keskihintainen hotelli Pariisissa:

1. Esmeralda: Esmeralda sijaitsee kiven heiton päässä Notre Damelta ja onkin näin sijainniltaan erinomainen valinta. Hotellissa on ihana vanha ranskalainen tunnelma, mutta sen överit ruusutapetit ja vanhat pienet sängyt eivät välttämättä ole jokaiseen makuun.

Lue lisää ja varaa Esmeralda täältä.

2. Kissaystävällinen Hotel Vivienne: Vivienneä tulee harkittua jokaisella Pariisin matkalla, mutta en ole siellä vielä itse majoittunut. Vivienne on tunnelmallinen ja tyylikäs hotelli, jossa majoittuu myös muutama suloinen kissa. Hotellissa on hinta-laatusuhde erityisen kohdallaan. Hotelli on keskeisellä paikalla metropysäkin vieressä.

Lue lisää ja varaa Hotel Vivienne täältä.

3. The Hoxton: Erittäin tyylikkäästi ja modernisti sisustettu Hoxton on erinomainen valinta etenkin taiteen ystävälle, sillä hotellista on kävelymatka Louvreen. Täällä jos jossain saat rahoille vastinetta.

Lue lisää ja varaa The Hoxton täältä.

3 x luksushotelli Pariisissa:

1. Hôtel Ritz: Historiallisesti kaupungin mahdollisesti merkittävin hulppea hotelli on ollut mm. koti Coco Chanelille aikoinaan. Hotellissa on myös Michelin-tähden illallisravintola. Itselläni tuskin on koskaan varaa majoittua täällä, but one can always dream.

Lue lisää ja varaa Ritz täältä.

2. Four Seasons Hotel George V: Tämä taitaa olla sellainen ketju, jonka hulppeuteen voi aina luottaa kaupungissa kuin kaupungissa. Ei ihan niin perinteinen luksushotelli on myös Euroopan ainut hotelli, jonka ravintoloissa majailee 5 Michelin-tähteä. Se syy miksi itse majoittuisin täällä on hotellin viinikellarin 50,000 pulloa…I’m just saying.

Lue lisää ja varaa Four Seasons Hotel George V täältä.

3. Shangri-La Hotel Paris: Jos haaveilet niistä täydellisistä Eiffel-torni -näkymistä hotellihuoneesi ikkunasta, on Shangri-La täydellinen valinta. Huonehinnat tosin alkavat 500 eurosta yöltä. Maisemista voi myös nauttia hotellin rooftopilta.

Lue lisää ja varaa Shangri-La Hotel Paris täältä.

Mikäli kaipaat vielä lisää hotellivinkkejä Pariisiin niin voit lukea lisää täältä.

matkaopas pariisiin

Liikkuminen Pariisissa: julkinen liikenne ja taksit

Liikkuminen Pariisissa on omasta mielestäni helpompaa miltä se ehkä ensisilmäyksellä metrokarttaa katsoessa näyttää. Suosittelen käytäämään Google Mapsia julkisen liikenteen reittien selvittämiseen. Me kuljimme lähes pelkästään metroilla Pariisissa, mutta välillä myös Überillä joka toimii kaupungissa erinomaisesti – paitsi ruuhka-aikaan.

Metroon kannattaa ostaa 3-7 päivän kortti, jotta ei tarvitse jonotella lipputiskillä jokaista metromatkaa varten. Jokaiselta asemalta löytyy automaatti, josta kortteja voi ostaa suoraan. Metrokortti valitaan zonien mukaan ja useimmille turisteille riittää zonet 1-3,  jolloin kolmen päivän metrokortin hinta on n. 27 euroa.

Charles de Gaullen lentokentältä nopein tapa kaupunkiin on juna, mutta kannattaa valita sellainen juna joka ei pysähdy ylimääräisillä pysäkeillä ennen päätepysäkkiä. Valitettavasti Pariisin keskustan ulkopuolella on alueita, joissa ei matkailjalle ole turvallista ja osa junista pysähtyy näillä alueilla ja voi tehdä matkasta turvattoman.

Itse käytän usein Blacklanen palvelua ympäri maailmaa, jolloin voin  etukäteen varata itselleni kuljetuksen lähes kaikkialla maailmassa. Tutustu Blacklanen täältä.

notre dame pariisi pulut

Pariisin hintataso

Pariisi on hintava kohde, mutta ei erityisen kallis suomalaiselle matkailijalle. Suurin kulu lomalla Pariisiin on varmasti majoitus sillä etenkin kesällä kaupungin hotellien hinnat nousevat merkittävästi. Majoitusten hinnat ovat yöltä 80-400 euron väliltä. Ruokailu ravintolassa on kotimaata halvempaa, oluen hinta on esimerkiksi keskimäärin 5.50 € ja ruoka-annoksen 13 €.

P2028953.jpg

Nappaa tästä matkavinkkini Pariisiin mobiilimuodossa Wowandersin -luomani minioppaan avulla.

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä*

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Viimeksi kun Pariisissa käytiin oli MonaLisa kyllä Louvressa….

Apua sattuipas nolo kämmi kun olin ajatuksissani! Hyvä että huomautit, kiitos!

Niinpä, siellä se on ollut jo monta sataa vuotta.

ADD A COMMENT