tiktok

Pariisin parhaat hostellit

Date
maalis, 11, 2022

Pariisissa on lähtökohtaisesti todella laaja valikoima hostelleja ja varmasti jokaiselle löytyy jotakin. Mikäli päätät majoittua hostellissa, ovat TripAdvisorit ja muut hostellisuositussivustot täynnä erilaisia arvosteluja ja suosituksia hyvistä paikoista, mutta niistäkin voi välillä olla hankala päättää mikä olisi juuri sinun majoittumisen arvoinen. Mikäli sinua kiinnostaa myös Pariisin hotellimajoitusvinkit, lue ne täältä.

Ainakin alkuun päästäksesi tästä postauksesta löydät muutamia hyviksi todettuja hostelleja positiivisilla arvosteluilla, sekä lyhyet kuvaukset mitä hostelleista löytyy ja minkä tyylistä ilmapiiriä on odotettavissa.

Meillä kaikilla on hieman erilaiset kriteerit majoituspaikoille oli sitten kyse sijainnista, paikan rauhallisuudesta tai omasta yksityisyydestä. Alla olevasta Pariisin parhaat hostellit -listasta löytyykin vaihtoehtoja niin bilehostellia kuin rauhallisempaakin majoitusta kaipaavalle.

Suositellut hostellit ovat myös sijoitettu hieman ripotellusti ympäri kaupunkia, jolloin voit mahdollisuuksien -ja omien preferenssien mukaan valita itsellesi mieluisen vaihtoehdon.

Hyvä tietää! Pariisissa on useita eri numeroituja piirejä/kaupunginosia, joita paikallisittain kutsutaan arrondissementeiksi, kuten 6th arrondissement. Tässä tekstissä on käytetty termiä kaupunginosa.

pariisin parhaat hostellit

Pariisin parhaat hostellit – Hostellivinkit x 6

1. Generator Hostel (oma suosikki Pariisin parhaaksi hostelliksi):

Generator -hostelliketju on yksi maineikkaimmista Euroopassa ja löytyykin lähes jokaiselta hostellisuositussivustolta. Ketjun jokainen hostelli on sijoitettu aina mahdollisimman keskeiselle paikalle eri pääkaupungeissa. Tämä kyseinen hostelli Pariisissa on tyylikäs ja mainiolla sijainnilla 10.kaupunginosassa (arrondissement) – aivan Canal St.Martinin sekä upeiden vintagepuotien läheisyydessä.

Hostellista löytyy muun muassa maanalainen yökerho ja upea kattoterassi, josta voi ihastella kaupungin nähtävyyksiä (Huom! Kattoterassi on auki talviajan ulkopuolella). Lisäksi paikan päällä on kahvila ja ravintola sekä ilmainen wifi saatavilla. 

Voit joko valita yksityishuoneen (hieman korkeammalla budjetilla joissain privahuoneissa on oma terassi) tai jaetun huoneen, jolloin käytännössä vuokraat itsellesi vain sängyn. Yksityinen huone kustantaa alkaen noin 110€/yö ja jaettu huone alkaen 26€/yö.

(Lisähuomio: Tämä hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille ja lemmikin kanssa matkustaville.)

Lue lisää ja varaa Generator Hostel täältä.

generator hostel huone
generator hostel rooftop

2. St Christopher’s Inn Gare du Nord:

St Christopher’s Inn Gare du Nord -hostelli Pariisissa sopii erityisesti reppureissaajille sekä menoa ja meininkiä etsiville. Paikka on käytännöllinen, eloisa ja sen sosiaalinen ilmapiiri vetää puoleensa – hostellin baarissa pääset halutessasi kuuntelemaan livemusiikkia! (Huom! Mikäli etsit enemmän rauhaisaa majoituspaikkaa, kannattaa valita joko Generator tai Les Piaules)

Tämä hostelli on yksi suosituimmista ja trendikkäimmistä vaihtoehdoista ja sijaitsee tosiaan Gare du Nordissa, samassa kaupunginosassa kuin Generator Hostel. Juna-asemalta kävelee vain 2 minuuttia, jolloin esimerkiksi lentokentältä saapuminen on äärimmäisen helppoa.

Yksityishuoneen hinnat alkavat noin 70€/yö ja jaettu huone noin 20€/yö.

(Lisähuomio: Hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa St Christopher’s Inn Gare du Nord täältä.

St Christopher's Inn Gare du Nord huone
St Christopher's Inn Gare du Nord

Hyvä tietää! Toinen St Christopher’s Inn -ketjun hostelli (St Christopher’s Inn Canal) sijaitsee kolmen pysäkin päässä Gare du Nordista, 19.kaupunginosassa. Hostelli on sijoitettu Bassin de la Villette kanavan äärelle, jolloin voit ihastella maisemia käytännössä suoraan hostellin ikkunasta tai terassilta. 

hostellivinkit pariisiin
pariisin hostellit

3. Les Piaules:

Tämä hostelli on lähes jokaisen hostellisuositussivuston kärkipäässä. Se on avattu kolmen nuoren pariisilaismatkailijan toimesta ja sijaitsee taiteellisella sekä idyllisellä Bellevillen alueella (11.kaupunginosa). 

Les Piaules on tyylikäs, hyvin pariisilaishenkisesti sisustettu trendihostelli, josta löytyy muun muassa upea kattoterassi – mainio suosittujen nähtävyyksien ihailuun. Hostellissa on myös oma baari ja ravintola, joissa on mahtavat mahdollisuudet verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin.

Mikäli haluat lähteä kävelylle hostellin läheisyyteen, törmäät toinen toistaan ihanimpiin pariisilaiskuppiloihin ja pikkuputiikkeihin!

Yksityishuone maksaa yhdeltä yöltä alkaen noin 90€ ja jaettu huone taas noin 25€.

(Lisähuomio: Hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.) 

Lue lisää ja varaa Les Piaules täältä .

Les Piaules
Les Piaules parveke

4. JO&JOE Paris – Gentilly:

Uniikin, “Instagram ready” -sisustuksen omaava hostelli hyvien junayhteyksien päässä. JO&JOE Paris on varsinainen bilehostelli, joka vetää puoleensa ja yhdistää niin kansainvälisiä kuin paikallisiakin ihmisiä.

Hostellin seiniä koristaa lattiasta kattoon toinen toistaan upeampia katutaideteoksia, jotka tekevät paikasta ainutlaatuisen.

Tässä hostellissa (ja sen valtavassa juhlakäyttöön suunnitellussa puutarhassa) saat maistiaisen Pariisin yöelämästä erilaisten tapahtumien, esiintyjien ja dj:n tarjoilemana. Hostellin tiloissa on lisäksi oma kahvila, baari ja ravintola. 

Yksityishuone kustantaa alkaen noin 90-100€/yö ja jaettu huone alkaen noin 25€/yö.

(Lisähuomio: Hostelli soveltuu myös liikuntarajoitteisille.)

Lue lisää ja varaa JO&JOE Paris täältä.

Pariisin Instagrammattin hostelli
Jo&Joe Paris

5. The 3 Ducks Eiffel Tower by HiphopHostels:

Tämä autenttinen ja boutique-henkinen hostelli sijaitsee Pariisissa keskeisellä sijainnilla 15. kaupunginosassa sekä vain noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Pariisin suosituimmasta nähtävyydestä Eiffel-tornista. Läheltä löytyy toki myös muita nähtävyyksiä ja upeita paikallisia pikkuputiikkeja sekä ravintoloita.

Paikan päältä löytyy muun muassa ulkoterassi ja oma baari. Tämä yli 30 vuotta palvellut hostelli on saavuttanut arvostusta ja kansainvälistä mainetta eloisalla ilmapiirillään.

Yksityishuoneen hinnat alkavat yhdeltä yöltä noin 85€ ja jaettu huone noin 23€. 

Lue lisää ja varaa The 3 Ducks Eiffel Tower täältä.

The 3 Ducks Eiffel Tower by HiphopHostels
Kuva: 3 Ducks Hostel

Millä alueilla Pariisissa kannattaa majoittua?

Pariisissa on yhteensä 20 eri kaupunginosaa, joista jokaisessa on omat vetonaulansa. Notre Damen katedraali 4. kaupunginosassa luokitellaan Pariisin ‘keskukseksi’, koska sieltä kävelymatkan (tai metro/junamatkan) päässä on monia kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä.

Kaupungin sydämessä sijaitsevat 1. ja 8. kaupunginosa kuuluvat Pariisin kalleimpiin alueisiin, joissa törmää lähinnä viiden tähden luksushotelleihin. Vastapainona tälle, The Latin Quarter (5.kaupunginosa) on taas budjetille sopivampi ja vetää enemmän nuoria puoleensa – täältä löytyy yliopistoja sekä opiskelijoiden majoituksia.

Mikäli kaipaat autenttista “pariisilaistunutta” majoitusta ilman hektistä ”turistirysää”, kannattaa valita joko Bellevillen alue (11. kaupunginosa) tai 19. kaupunginosa kokonaisuudessaan. Näissä voit majoittumisen yhteydessä piipahtaa idyllisissä pikkuputiikeissa ja paikallisissa kuppiloissa. Ylempänä näkyvästä Pariisin parhaat hostellit -listasta hyvät arvostelut saanut Les Piaules sijaitsee 11.kaupunginosassa ja St Christopher’s Inn Canal taas 19.kaupunginosassa.

3. ja 4. kaupunginosa, kokonaisuutena The Marais, tarjoaa majoitusmahdollisuuksia hyvällä sijainnilla budjettimatkailijoille. Lisäksi myös 10.kaupunginosaa (Generator Hostel), on kehuttu sijainnistaan ja eloisuudestaan.

Seine-joen vasemmalla puolella sijaitseva 15.kaupunginosa on yksi kaupungin suosituimmista. Täällä voit kätevästi hypätä vaikka Seine-joen hop-on hop-off sightseeing lautalle ja ihastella ympäröiviä maisemia. Lisäksi tällä alueella sijaitsee yllä näkyvistä hostellivinkeistä The 3 Ducks.

Hyvä tietää! Kaikista Pariisin kaupunginosista on suunniteltu hyvät metro- ja junayhteydet ympäri kaupungin. Voit siis huoletta majoittua hieman etäämmälläkin ja ostaa vaikkapa sarjalipun julkisiin liikennevälineisiin matkasi ajaksi.

pariisin parhaat hostellit vinkit

Pariisin hostellien yleinen hintataso

Pariisin parhaat hostellit ovat lähtökohtaisesti melko edullisia ja budjettimatkailijoille suositeltavampaa olisikin majoittua hostellissa, sillä näin saa helposti rahoilleen vastinetta. Moni kaupungin hostelleista ovat johonkin ketjuun kuuluvia, joten olet hyvällä tuurilla saattanut majoittua saman ketjun hostellissa muuallakin Euroopassa.

Hostellit ovat yleisesti ottaen erityisesti nuorten matkailijoiden suosiossa, josta syystä esimerkiksi yllä näkyvissä hotellivinkeissä oli listattuna muutama ’bilehostelli’. Kuitenkaan kaikki paikat eivät perustu vain juhlimiseen vaan puitteita on myös rauhallisuuttakin kaipaavalle majoittujalle – hyviä vaihtoehtoja juurikin Les Piaules ja The 3 Ducks.

Pariisi hostelleissa aamiainen ei kuulu hintaan, niin kuin ehkä hostelleissa ei yleensäkään. Aamiainen on kuitenkin hyvin edulliseen hintaan (noin 5€) ostettavissa erikseen, sillä lähes kaikissa hostelleissa oli paikan päällä jonkin sortin ravintola tai kahvila.

Hostellien lisäpalveluihin useasti myös kuuluu pienestä lisämaksusta matkatavaroiden turvallinen säilytys ja muita mukavuuksia kuten pysäköinti, pyykinpesumahdollisuus jne.

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä*

juliap

3 Comments

 1. Vastaa

  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

  20 maaliskuun, 2022

  En olekaan koskaan käynyt pariisissa, vaikka Ranskassa muuten olenkin käynyt. Sinällään kaupunki kyllä kiinnostaisi. Nämä kuulostavat kaikki varsin hyviltä vaihtoehdoilta. Ei tosin aivan edullisia nuo yksityishuoneet, jollaisen ilman muuta valitsisin.

  • Vastaa

   Veera Bianca

   24 kesäkuun, 2022

   Pariisi tuntuu monesti jakavan mielipiteitä, itse tykkään todella paljon, mutta ei ole myöskään hetkeen tullut käytyä! 🙂

 2. Vastaa

  Alexander Fisher

  13 toukokuun, 2022

  I honestly want to visit Paris and these all staying options sound comfortable and affordable. i also searched them online and the reviews are quite good. thanks for the informative article.

Leave a comment

Related Posts