tiktok

Perheenlisäystä vai loputonta soolomatkailua?

Date
marras, 07, 2019
Comments
Kommentit pois päältä artikkelissa Perheenlisäystä vai loputonta soolomatkailua?

*Kaupallinen yhteistyö: Merck Oy

Kun saimme ehdotuksen keskustella hedelmällisyydestä Jetlagissa podcastissa, ensimmäinen vastaukseni oli vahva ei. Eihän hedelmällisyys aiheena liity meidän elämään juuri mitenkään – enhän minä edes ajattele koko asiaa saatikka sitten osaisi sanoa siitä mitään.

Hetken asiaa mietittyäni tajusin, että ensimmäinen ajatukseni on oikeastaan juuri se syy miksi tähän on lähdettävä. Kolmekymppisenä soolomatkailevana sinkkuna ajatus perheenlisäyksestä on kaukainen, mutta samalla on fakta siitä että jokaisella naisella on hedelmällinen aikaikkuna joka ei ole loputtomiin asti auki.

Jos en pian pohdi aihetta vakavissani, tulee joskus olemaan liian myöhäistä.

Saisinko tässä kohtaa vaikka 10 vuoden lisäajan koko hommalle?

P7270055.jpg

Kaksikymppisenä oli vielä helppo olla ajattelematta haluaako sitä tulevaisuudessa itselleen perhettä vai ei – se tulkoon jos on tullakseen. En ole koskaan haaveillut lapsen hankinnasta ja jos ihan rehellisiä ollaan, ajatus lapsesta lähinnä ahdistaa. En ole koskaan kärsinyt vauvakuumeesta tai osannut suhtautua yhteenkään pieneen ihmiseen kovin suurella innostuksella.

En osaa olla lasten kanssa, mutta asiaa ensimmäisen kerran vakavasti pohtiessani ahdistuin ja totesin että en ole välttämättä valmis myöskään allekirjoittamaan tulevaisuutta ilman ikiomaa perhettä.

En ole valmis sitoutumaan edes hamsteriin ja olen mennyt totaaliseen lukkoon mitä deittailuun tulee. Ajatus omasta lapsesta tulee jopa painajaisuniin ja pelkään että en ole koskaan valmis. Koen olevani jotenkin ulkopuolinen yhteiskunnassa jossa tässä vaiheessa elämää suurin osa ihastelee pieniä suloisia vauvoja ja pohtii perheenlisäystä.

Ennen kuin nauhoitimme uuden ’Hedelmällisyysherätyksiä ja vapautta valita’ -jakson Jetlagissa podcastiin, keskustelimme aiheesta myös dosentti ja lisääntymislääketieteen
erikoislääkäri Terhi Piltosen kanssa. Terhi jakoi meille vinkkejä miten omasta hedelmällisyydestä voi ottaa selvää ja mitä meidän tulisi tietää omasta hedelmällisestä aikaikkunasta. Keskustelu Terhin kanssa oli jonkinlainen herätys sille, että tätä aiheitta ei tosiaan voi ikuisesti paeta maailman laidalle.

Kuuntele uusin Hedelmällisyysherätyksiä ja vapautta valita podcast -jaksomme tästä:

On toki hienoa, että tässä maailman ajassa nainen on niin paljon muutakin kuin äiti ja meistä kaikkien ei tarvitse edes haluta perheenlisäystä eikä kaikki meistä voi sellaista edes biologisesti saada. En välttämättä näe lasta omassa elämässäni ikinä, mutta aihetta pohdittuani huomasin myös että en todellakaan ole valmis seisomaan päätöksen takana.

Aiheen pohdiskelu podcastissa meni vähintäänkin tunteelliseksi ja aavistuksen dramaattiseksi. Onko lapsi totaalinen vapaudenriisto? Reissaammeko soolona elämän loppuun saakka. Kuuntele podcast -jakso tästä tai lataa Suplan mobiilisovellus.

[widget id=”jr_insta_slider-2″]

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

Related Posts