Northern Ireland, you sexy beast

20 syyskuun, 2018

*Kaupallinen yhteistyö: Tourism Ireland

Terveisiä Pohjois-Irlannista, jostain täältä vihreiden kukkuloiden ja Atlantin valtameren rannalta. Myrsky lyö hotellin ikkunaan ja lasissani oleva 16-vuotias Bushmillsin viski lämmittää kurkussa. Juuri tässä on niin hyvä olla – keskellä seikkailua kaukana kotoa.

Pohjois-Irlanti on juuri sitä kaikkea mitä kuvittelinkin – 50 shades of green. En ole eläessäni nähnyt maisemaa jossa kaikki maalautuu eri vihreän sävyillä. Vieressä myrskyinen valtameri hohtaa turkoosina ja jossain tuntuu olevan aina sateenkaari. Pohjois-Irlanti on kuin sadusta.

DSC_9221.jpgDSC_9258.jpgDSC_9290.jpg

Olen täällä matkalla neljän pohjoismaisen journalistin kanssa, joita en ollut ennen tavannut. Tällaisissa pressimatkoissa on aina jotain niin spesiaalia kun muutama toisilleen tuntematon ihminen heitetään toistensa seuraan muutamaksi päiväksi 24/7, etenkin kun muutenkin matkustaessa ihmisiin tutustuu aina ihan eri tavalla. Jokaisella matkalla on aina ollut ihania ihmisiä mukana ja päätteeksi on aina saanut monta uutta ystävää kuten täällä Irlannissakin. Näillä matkoilla on niin usein tanskalaisia matkailujournalisteja, että katsotaan puhunko ensi vuonna ruotsin sijaan sittenkin tanskaa. Haha!

Matkamme alkoi maanantaina Belfastista, josta matka jatkui kohti pohjoista luontoa ja sen dramaattisen jylhiä maisemia. Vietimme myös yön kummitellussa linnassa, ehkä huomasitkin Instagram Stooreistani – jos et, niin käy katsomassa profiilista Ireland highlight. Eilen vietimme koko päivän ajaen Game of Thrones -kuvauspaikalta toiselle ja meillä oli mukana maailman ihanin opas Flip, joka on itsekin näytellyt kyseisessä sarjassa. Voin suositella kierrosta kaikilla GoT-faneille koko sydämeni pohjasta ja toki teen tästä myöhemmin myös oman blogipostauksen.

P9180016.jpgDSC_9387.jpg

Seuraavaksi muut journalistit jatkavat matkaansa ja itse vietän viikonlopun vielä Dublinissa, sillä tämä on vasta ensimmäinen matkani Irlantiin. Olen kuullut Dublinista niin paljon hyvää, että odotan innolla tulevaa viikonloppua.

Dublinista matka jatkuu kotiin Helsinkiin muutamaksi päiväksi ja loppuviikosta suuntaankin New Yorkiin ja sieltä Tukholmaan. Syys-lokakuu on nykyään aina todella reissun täyteinen kuten tänäkin vuonna.

Tämä väsynyt matkailija menee kuitenkin nyt nukkumaan, sillä valvottu yö kummituslinnassa painaa hieman päälle, haha. Ajattelin tässä välissä postata tällaisen ‘kuvapäiväkirjan’ täältä, koska blogi on ollut hiljaa vähän turhan monta päivää kiireiden vuoksi, hupsis hei!

DSC_9419.jpgDSC_9140.jpgDSC_9181.jpg

Kaikki Dublin-vinkit ovat tervetulleita!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

I was so excited to read this post, and then I realised I don’t understand Finnish, haha! Love following this trip on Instagram! 🙂

Aaah it looks lovely! I can’t wait to see more, the nature there seems stunning and I want to go there exploring, hiking and take photos ASAP.

Pohjois-Irlanti on jäänyt mieleen yhtenä upeimmista matkakohteista, missä olen käynyt. Ja yö Ballygally Castlessa on jäänyt mieleen mielenkiintoisimpana ja jännittävimpänä hotelliyönä ever. Täältä voi muuten käydä lukemassa meidän yöstä (ken uskaltaa 👻): https://www.livenowdreamlater.net/fi/2017/03/15/pohjois-irlannin-kummitelluin-linnahotelli/

Vitsi Irkut on kyllä korkealla meikäläisen matkahimo-listalla! 🙂 Olisi ihanaa roadtrippailla pitkin Irlantia ja kiinnostaisi myösk nuo GoT- kuvauslokaatiot. Mä katsoin sun stoorista, että vissiin susta ei tullut GoT-fania, mutta katsoitkin aivan liian vähän sitä sarjaa. 😀 MInusta se oli tosi tylsä melkein johonkin toiseen tuotantokauteen asti, ja vasta sitten pääsin siihen mukaan ja yhtäkkiä kaikki tuottarit oli katsottuna, ja nyt sitten odotellaan ensi vuoden viimeistä tuotantokautta koko sarjasta!

http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

ADD A COMMENT