Postikortteja Ljubljanasta

12 huhtikuun, 2018

*Pressimatka: Slovenia Tourist Board & Luxury Slovenia Team

My oh my. Miksi kukaan ei kertonut mulle aikaisemmin, että Ljubljana on näin ihana kaupunki? I did not see this coming. Jo puoliltapäivin yritin vakuuttaa lentopelkoista äitiäni, että meidän on ihan pakko tehdä joskus yhdessä reissu Ljubljanaan – katsotaan saanko hänet joskus ylipuhuttua. Saatoin illemmalla ilmoittaa myös muutamalle ystävälleni, että lähdemme seuraavaksi kaikki yhdessä Sloveniaan. There’s something magic in this country.

P4111815-2.jpg
P4111856.jpgOnneksi meillä on näin erilaiset Delseyn matkalaukut!

P4111948.jpgCappuccinolla Tozd-kahvilassa

P4111857.jpgP4111874.jpgViinillä ja tapaslautasilla Slovenska Hišassa

P4111972.jpgP4111978.jpgP4112002.jpgP4112050.jpgP4112031.jpg

Lähdin matkaan matkablogikollegani Anna-Katrin kanssa, joka pitää Adalmina’s Adventures -soolomatkailublogia. Jos blogi ei ole entuudestaan tuttu, niin suosittelen lukemaan, hop hop! Käväisimme Anna-Katrin kanssa viime viikolla Bombassa ja tämän viikon seikkailemme Slovenian Tourist Boardin ja Luxury Slovenia Teamin pressimatkalla täällä Sloveniassa. Saavuimme eilen Ljubljanaan ja vietimme päivän tutustuen kaupunkiin ja tänään matkamme jatkuu Mariboriin maistelemaan viinejä.

Ljubljana teki vaikutuksen heti laskeutuessa jylhien alppien halki. I’ve become such a mountain girl. Ensimmäisen päivän perusteella ihastuin siihen miten pieni kaupunki Ljubljana on – on rentouttavaa kun kaikki löytyy kävelymatkan päästä. Paikalliset vaikuttavat ystävällisiltä ja puhuvat hyvää englantia. Täällä on paljon suloisia kahviloita ja ravintoloita. Paikallinen viini on laadukasta ja halpaa. Ja kaikista yllättävintä on ollut kaupungin ihanat pienet putiikit, joista olllaan ostettu jo puolet tyhksi. Hupsista.

Nyt aamiaiseni saapuu huoneeseen, joten laitan hetkeksi koneen kiinni ja keskityn tuohon ihanaan kahvin tuoksuun.

Postauksen kuvat on muuten napattu Olympuksen OM-D Mark III:lla ja 12mm -objektiivilla!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Hei Veera Bianca,
tuttu on kaupunki ja muutaman kerran vierailtu, mutta kivoja hotelleja en ole sieltä mistään kategoriasta löytänyt. Löysitkö sinä? Minun matkoistani tosin on jo aikaa, viimeiset kerrat ohitin suosiolla ja painelin vuorille.

Slovenia on niin mahdottoman hurmaava ja sympaattinen! Harmi, että se ei ole samalla tavalla suomalaisten matkailijoiden suosiossa kuin sen naapurimaat. Ehkä vielä joskus. Ljubljana on kerrassaan viehättävä ja samoin pienet alppikylät Julian Alpeilla. Kiva että tykkäät! ❤️

Slovenia ei ole juuri ollut mullakaan bucket listilla aiemmin, mutta nyt tekisi mieli huutaa kaikille että äkkiä Sloveniaan! 😀 Kyllhään tuolla selvästi turismi on kasvussa, joten eiköhän suomalaisistakin useampi ala löytämään tietään tänne ihanaan sympaattiseen pieneen maahan! <3

Ihanaa! Mua odottaa heinäkuussa viikon reissu eri puolilla Sloveniaa ja näköjään hyvä niin! <3

Slovenia on kyllä täyttä rakkautta, odotapas kun pääsette vuorille ja järville! Oon ihan superonnekas, kun muutan pian Unkariin, ja tuonne voi tehdä vaikka viikonloppureissun <3

No niin on! Ihastuin Sloveniaan kyllä ihan täysillä tällä matkalla ja haluan pian takaisin – on myös kätevää kun maa on niin pieni että voi käydä vaikka aamukahvilla Italiassa! 😀 Alkuperäinen suunnitelmani oli ottaa Ljubljanasta vielä bussi Venetsiaan ja sieltä Toscanaan, mutta tällä kertaa en ehtinyt!

Millä lailla tuo kaverisi on “soolo” matkailija, kun se ei tunnu kovin usein yksin matkustavan???

Eihän sitä aina tarvitse yksin matkustaa, mutta kyllä hän enimmäkseen näin tekee! 🙂

ADD A COMMENT