Postikortteja Qatarista

4 joulukuun, 2019

*Matka toteutettu kaupallisena yhteistyönä Qatar Airwaysin kanssa

Tulin eilen kotiin Qatarista, jossa vietimme muutaman päivän Anna-Katrin kanssa valmistellen jotain mielenkiintoista tulevalle Jetlagissa podcastin kaudelle. Olemme molemmat käyneet Dohassa aiemmin stopoverin verran ja itse jo kahdestikin, joten oli mielenkiintoista saada viettää Dohassa useampi päivä ja matkustaa myös kaupungin ulkopuolelle aivan pohjoiseen Qatariin. Teen myöhemmin erillisen postauksen päivästämme Qatarin pohjoisosassa.

Lue täältä aiempi postaus Dohasta ja nappaa vinkit yhden päivän stopoveriin.

Qatar Airways lentää kahdesti päivässä Helsingistä Dohaan ja lentoaika on n. 6 tuntia. Lentoyhtiö on tunnettu sen useasti maailman parhaaksi palkitusta business-luokasta ja itse olenkin useiden Qatar Airwaysin lentojen aikana saanut kokea sekä business-luokan että economyn. Lue aiemmin julkaisemani lentoyhtiöarvostelu täältä.

DSC_3902.jpg
DSC_4016.jpg
DSC_3657.jpg
DSC_3644.jpg
DSC_3627.jpg
DSC_3505.jpg
DSC_3449.jpg
DSC_3138.jpg
DSC_3398-2.jpg
DSC_3173.jpg

Neljään päivään Qatarissa mahtui kokemuksia laidasta laitaan. Majoituimme suosikkialueellani Souq Waqifissa. Tunnelma souqin kujilla voittaa hands down luksushotellien pilvenpiirtäjien modernin vilskeen jos minulta kysytään. Majoituimme erittäin hyvin arvostellussa Tivoli -hotelliketjun viiden tähden Al Jasra -hotellissa, josta tosin jäi vähintäänkin ristiriitainen fiilis. Se mikä oli meille epäselvää oli, että hotelli tosiaan koostuu 9 erillisestä boutique-hotellista ja emme varatessa tienneet missä niistä itse majoitumme. Luulimme, että hotellissa olisi uima-allas, mutta se olikin toisessa rakennuksessa ja niin oli aamiainenkin. Meidän kohdalle sattui todella epäkohtelias asiakaspalvelija ja alku oli sellaista sähläämistä, että olimme vähällä vaihtaa majapaikkaa heti kättelyssä. Alun sähläyksen jälkeen saimme kuitenkin oman tyylikkään huoneemme parvekkeella, asiakaspavelu muissa rakennuksissa oli ensiluokkaisen hyvää, aamiainen yksi parhaista pitkään aikaan – tavallaan voisin siis suositella tätä hotellia, mutta todellakin pienellä varauksella ja ehkä valitsisin jonkun muun kuin Al Jasra suiten.

Huom! Vaikka matka on toteutettu kaupallisena yhteistyönä, vastasimme itse kaikista matkajärjestelyistä ja ohjelmasta, jotta kokemuksemme olisi mahdollisimman realistinen ja juuri meidän näköinen.

Yleisesti asiakaspalvelu Dohassa oman kokemukseni mukaan on useimmiten todella ystävällistä ja monessa paikassa puhutaan englantia hyvin tai kohtalaisesti. Söimme lähes kaikki ateriat Souq Waqifissa, mutta yhtenä iltana kävimme cocktaileilla lähellä sijaitsevassa uudessa M Galleryn Infinity rooftop baarissa (vinkkinä muuten, että hotellien baareiheihin on turha yrittää sisään ilman passia). Oma suosikkiravintolani souqissa on Easair Café, joka tarjoilee myös qatarilaisia erikoisuuksia.

Neljästä päivästä vietimme yhden päiväretkellä stopover.qa:n kanssa maan pohjoisosassa, joka on erinomainen päiväretki niille jotka ovat jo kerran Dohassa pysähtyneet tai jos viivyt useamman päivän. Retki pohjoiseen vie historiallisten kohteiden luokse halki aavikon ja löytyyhän pohjoisesta myös lähes Malediidien kaltaista turkoosia merta ja valkoista hiekkaa.

Viimeisenä päivänä teimme myös perinteisen kaupunkikierroksen ennen kuin suuntasimme takaisin lentokentälle ja kohti Helsinkiä.

Nyt kolme kertaa Qatarissa käyneenä olen ehdottomasti sitä mieltä, että se on paljon muutakin kuin päivän stopover-kohde – Qatarissa riittää nähtävää ja koettavaa useammalle päivälle ja useampaan kiinnostuksen kohteeseen. Vaikka me keskityimmekin enemmän perinteisempään kulttuuriin, souqin pieniin kujiin ja aaviikkoon, on Doha myös moderneja pilvenpiirtäjiä, ostoskekuksia ja luksushotellien huippuravintoloita sekä halutessa jopa rantalomaa.

Lue kaikki juttuni Qatarista täältä.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT