7 X parasta Prahassa

13 maaliskuun, 2017

Osallistuin pari viikkoa sitten Tsekin matkailunedistämiskeskuksen järjestämälle pressimatkalle Prahaan! Matkan teemana oli tutustua paikalliseen designiin ja kaupungin trendikkäisiin uusiin hipsteralueisiin. Muutamassa päivässä ehdimme kiertää kaupungin tärkeimmät nähtävyydet hauskan oppaan kanssa, kierrellä designkaupoissa ja testailla kivoja hipsterkahviloita ja -ravintoloita.

Ihastuin Prahaan melko palavasti, vaikka matkamme olikin lyhyt. Praha on juuri se Eurooppa mistä sadut kertovat, se Pariisi josta amerikkalaiset haaveilevat. Haluan ehdottomasti palata tänne joskus uudelleen!

1.Parhaat lennot: Czech Airlines

Praha on sopivan lähellä Helsinkiä vaikka ihan viikonloppureissua varten. Itse lensin kohteeseen Czech Airlinesin siivin, joka lentää Helsingin ja Prahan välillä päivittäin ja kesällä ilmeisestikin useamman kertaa päivässä. Lento Helsingin ja Prahan välillä on vain kaksi tuntia.

P2062618.jpg

2. Paras kasvisravintola: Plevel

Prahassa kukoistaa trendikäs foodiekulttuuri ja vegeruokaa on huomattavasti entistä helpompi löytää. Nuorten matkailijoiden suosimalta Vrsovicen alueelta löytyy herkullisen hipsterihenkinen vegaaniravintola Plevel. Nautimme Plevelissä vegaani-illallisen bloggaajakollega Andyn ja Prahan matkailun edustajan kanssa ennen kuin jatkoimme matkaa vielä läheiseen baariin, jossa pidin oman ensimmäisen instamiittini muutaman Prahassa asuvan seuraajan kanssa! 

Plevelissä nautin raakavegaaniburgerin ja omenasellerimehun. Suosittelen vielä tätä enemmän kuitenkin currya riisillä, vaikka raakaruokaa onkin välillä kiva kokeilla!

Jos kaipaat lisää vinkkejä vegaaniravintoloihin Prahassa, lue tästä Wowanders -oppaasta Evelinan vinkit.

P2062628.jpg

P2062630.jpg

3. Paras kaupunkikierros: Prague with Kristian

Minulla on lähtökohtaisesti hieman asenneongelmaa kaupunkikierroksia kohtaan. Ajatus oppaan perässä juoksemisesta uudessa jännittävässä matkakohteessa ei vaan kuulosta omaan korvaan innnostavalta. Oppaamme Kristian kuitenkin muistutti siitä, että oppaissa on eroja. Vaikka kävelykierroksemme Prahassa Kristianin kanssa oli vähän turhan pitkä väsyneille jaloilleni, voisin julistaa Kristianin koko maailman parhaaksi matkaoppaaksi!

Jos siis haluat tutustua Prahaan tai etenkin sen hidden gemseihin, kannattaa mukaan ottaa tämä charmikas nuori mies! 

P2072706.jpg

P2072709.jpg

P2072711.jpg

P2072716.jpg

P2072728.jpg

4. Paras näkymä: Raatihuoneen torni

Praha on juuri se Eurooppa mistä sadut kertovat, historian merkittävien tarinoiden läsnäolon voi tuntea kävellessä vanhoja katukivetyksiä pitkin. Vanha kaupunki on niin hurmaava, että sitä kannattaa myös käydä katsomassa vähän katukivetystä ylempänä. Ostimme pääsylipun Raatihuoneen torniin, jonka yläkerrasta pääsee kapealle tasanteelle ulos ihastelemaan henkeäsalpaavan kaunista kaupunkimaisemaa.

P2072765.jpg

P2072776.jpg

P2072768.jpg

P2072777.jpg

5. Paras cappuccino: EMA espresso bar

Ensimmäinen aamumme Prahassa alkoi rauhallisesti, joten suuntasin ruotsalaisen bloggaajakollefani Sofian kanssa hetkeksi EMA espresso bariin hoitamaan muutamia juoksevia työasioita. Sofialla on myös oma yritys, joten samankaltaista bisnestä pyörittäessä oli kätevä hipsiä hotellilta aamiaisen jälkeen kahvilaan naputtelemaan meilejä ennen kiireisen päivän alkua.

EMA espresso barissa kahvi ei ole leikin asia, vaan siihen panostetaan tavalla jota harvoin näkee missään. Baristojen keskittyminen ja omistautuminen jokaiseen kahvikuppiin on jotenkin lähes lumoavaa katseltavaa.

EMA espresso barissa tuli myös maistettua paikallista kofeiinipitoista erikoislimua, joka valmistetaan kahvipavun marjasta. Suosittelen kokeilemaan!

P2072663.jpg

P2072655.jpg

6. Paras terveellinen aamiainen: Coffee room.

Vinohradyn trendikkäässä kaupunginosassa sijaitsevalle Coffee roomille voisi antaa myös pisteet erinomaisesta kahvista, mutta täältä sattui löytymään myös kaupungin herkullinen aamiainen noin omaan makuuni. Oikea syy miksi matkustan on tietenkin täydellisen avokadoleivän löytäminen ja Prahassa siinä onnistuttiin jo aika hyvin. Leivän päällä oli tuorejuustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, rucolaa ja avokadoa. Hello heaven. Hello party in my mouth.

Lisäksi menussa olisi ollut tarjolla ainakin vihersmoothiebowl, jonka olisin ehdottomasti tilannut jos en olisi juuri syönyt aamiaista ennen tätä toista aamiaista. Aamiainen on päivän tärkein ateria, joten sen voi nauttia myös kahdesti.

Lisää vinkkejä terveelliseen syömiseen Prahassa löydät täältä.

P2082819.jpg

P2082831.jpg

7. Paras lounas: TV Tower

Prahan TV-torni kantaa ylpeänä maailman toisiksi rumimman rakennuksen titteliä, eikä syyttä. Rakennus on todella ruma harmaa pylväs jota pitkin kiipeilee mustia betonivauvoja (?). Tv-tornista on kuitenkin erinomaiset näköalat Prahaan ja sitäkin herkullisempi ravintola.

Ravintola Oblaca tarjoilee erittäin elämyksellistä gourmetruokaa niin lounas- kuin illallisaikaankin. Olen siitä huono ruokabloggaaja, että en edes muista enää mitä söin (siinä saattoi olla bataattia, kookosvaahtoa ja mustekalaa), muistan vaan että harvemmin on tullut syötyä herkullisempaa lounasta. Tämä ravintola sopii erinomaisen hyvin esimerkiksi merkkipäivän viettämiseen!

Huom! Tänne kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus ajoissa!

P2082864.jpg

P2082872.jpg


*Postaus sisältää affiliate-linkkejä*

Mikä teidän mielestä on parasta Prahassa?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Kiitos ja terveiset menee perille! 🙂

Kiva juttu Prahasta! Olen menossa Prahaa parin viikon päästä ja kysyinkin jo Kristiania matkaoppaaksi. Nyt vain mietin, että me ollaan ajateltu sellaista 2 h kierrosta, niin mitä suosittelisit kohteeksi siihen. Vanhaan kaupunkiin mennään varmaan omatoimisesti pyörimään. Olisko sulla vinkkejä?

Hei Nina! Oi nauttikaa Prahasta, se on kyllä niin ihana kaupunki ja toukokuu on varmasti täydellinen aika tälle kaupungille! 🙂 Mä uskon että Kristian järjestää myös lyhyen kierroksen ja osaa ehdottaa juuri sopivaa kohdetta. Minkälaisia kiinnostuksen kohteita teillä on? Me kierrettiin Kristianin kanssa paljon vanhassa kaupungissa, mutta hieman out of the normal path ja saatiin kokea monia paikallisia herkkuja kahviloista yms.

Ja sanokaa Kristianille terveisiä! 🙂

I visited Prague two weeks ago and had THE most amazing dinner experience at Sasazu restaurant. Thinking of going back just to get to eat there again! And to check out the places in your list 🙂

Musta noi David Černýn tv-tornin vauvat ovat yksi Prahan hienoimmista julkisista veistoksista ja siellä on veistoksia PALJON. Černýn vauvat ovat hienoimmasta päästä oleva julkinen veistos ihan laajemmallakin skaalalla ajatellen.

Aijaa, no erikoisia ne kyllä ainakin on 😀

Kiitoksia näistä! Mistähän saisi parhaat jazzvinkit Prahaan?

Itse kävin miehen kanssa helmikuussa Prahassa ja yhtenä iltana oltiin jazzristeilyllä, johon sai liitettyä kolmen ruokalajin illallisen ( http://www.jazzboat.cz/en/ ) . Ruoka oli hyvää perusruokaa ja elämys oli muutenkin kiva, kun mentiin pitkin Vltava -jokea ja kuunneltiin hyvää musiikkia. Meidän iltana esiintyi Marta Klouckova jazz project. Nuo esiintyjät näyttää vaihtuvan aika usein.

ADD A COMMENT