Puuveneseikkailu Ho Chi Minh Cityn kanaaleissa

23 syyskuun, 2016

IMG_4991.jpg

IMG_5069.jpg

Ensimmäisenä päivänä Ho Chi Minh Cityssä meille median edustajille oli järjestetty kaupunkikierros ITE HCMC -konferenssin järjestäjien puolesta. Thi Nghe -kanaaliveneily starttasi vasta muutama viikko sitten, joten olimme vielä ihan ensimmäisimpiä testaamassa uutta matkailutuotetta. Itse olen aina viihtynyt veneissä, joten tämä oli hauska tapa reissata kaupungin halki.

Kierros taitaa kestää internetin mukaan kolmisen tuntia, mutta väittäsin sen olleen lyhyempi, tai sitten mulla oli vaan niin hauskaa etten huomannut ajan kulua. Hard to say. Yksi vene on tarkoitettu neljälle turistille (meitä oli tosin viisi). Veneenä toimi sellainen perinteinen pitkä puuvene.

Kanaalikierroksella kannattaa keskittyä niihin ympäröiviin maisemiin, sillä itse vesi on todella saastunutta ja vastaan voi kellua oikeastaan mitä tahansa. Vettä on kuitenkin puhdistettu viimeisen vuoden aikana huomattavasti.

IMG_5078.jpg

IMG_5003.jpg

IMG_5009.jpg

Jossain vaihessa kanaalilla seilailua vastaan kellui välipalavene, eli ylläoleva nainen joka myi kookosvettä ja hedelmiä. Rakkaudesta kookosveteen, otettiin yhdet kaikille. Kookosten ensin poseerattua noin sadalle Instagram-kuvalle, istahdin veneen reunalle nauttimaan polttavasta auringosta, henkeäsalpaavista kaupunkimaisemista temppeileen raikkaan ihanan kookosystäväni kanssa. Olisin voinut viettää näin vaikka koko päivän.

Ja kookosvedestä sen verran, että en voi sietää tölkkikookosvesiä mitä täällä meillä päin maailmaa myydään – kookos on hyvää vain kookoksesta.

IMG_5058.jpg

IMG_5050.jpg

Kookosten takan poseeraa bloggaajaystäväni Discovering The Planet -blogin Daniela, Travel Dave -blogin Dave ja Norske Reiseblogger Janicke. Tämän porukan kanssa vietin suurimman osan ajastani Ho Chi Minh Cityssä, josta jatkoin matkaa kameran toisella puolella vieressäni istuvan Travel Junkie -blogin Mariannen kanssa viikon jälkeen Phan Thietiin.

Bloggaajaystävissä parasta on se, että vaikka asutaan missä päin maailmaa sattuu, törmätään toisiimme mitä yllättävimmissä paikoissa. Esimerkiksi Daven olen tavannut ensimmäisen kerran vessajonossa Espanjassa, siitä myöhemmin Helsingissä ja Tukholmassa, nyt Vietnamissa ja seuraavaksi ollaan sattumalta samaan aikaan Chiang Maissa. Janicken kanssa lähdemme taasen parin viikon päästä Italiaan.

IMG_5033.jpg

IMG_4998.jpg

Kanaaliretken aikana tarjoillaan paatissa myös herkullisia eksoottisia hedelmiä ja matkan varrelle sattui muutama musiikkiesityskin, jotka ehkä bongasitte jos seurasitte reissun ajan Instagram Storieseja. Testasin tuon reissun aikana tuota Instagramin uutta Stories toimintoa Snapchatin sijaan, mutta en ole oikein vieläkään varma mitä mieltä siitä olen. Snapchat tuntuu luontevammalta ja katson itse mielummin ihmisten stooreja sitä kautta, mutta Instagram Storiet saa kuitenkin huomattavasti enemmän katselukertoja. Mitä mieltä te olette?

Palatakseni kuitenkin vielä tuohon postauksen pointtiin, eli tähän kanaaliseikkailuun – oli sille hintaa VND220,000 per lärvi pienemmässä paatissa ja VND110,000 isommassa kahdenkymmenen hengen paatissa. Lippuja voi ostaa Thi Nghe Bridgen ja Le Van Sy Bridgen terminaaleista.

IMG_5043.jpg

IMG_5072.jpg

 


itehcmc_logo

ITE HCMC sponsoroi matkani Vietnamiin yhteistyössä Nordic Travel Bloggers Collective:n kanssa, mutta kerron kokemukseni ja mielipiteeni aina omasta näkökulmastani. Voit seurata matkaamme Vietnamissa sosiaalisessa mediassa: #TBEVietnam.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Samaa mieltä kookoksesta. Se purkissa myytävä kookosvesi on ihan eri makuista kuin suoraan kookoksesta juotava! Oikealle kookokselle peukku. Samoja kokemuksia myös matkabloggaajien maailmasta – sitä ihan sattumalta tapaa matkabloggaajia mitä erikoisemmissa kohteissa! Kyllä matkabloggaajat vaan reissaa.

Pari kertaa Thaimaassa ollut hieman vastaavilla retkillä ja ei niissäkään hirveästi kannattanut vettä katsella. Paras esimerkki oli se, kun heti ensimetreillä kellui vastaan parimetrin käärme, joskin tämä oli siitä vain toinen puolisko – oli ilmeisesti jäänyt pitkähäntäveneen moottorin alle. Sanotaan näin, että varsinkaan naisseurueen matkatunnelma ei tuosta hirveästi noussut 😀

Minulla meni kookosvedestä vatsa sekaisin. Olisiko ollut liian tuhtia. Tuolla päin maailmaa tulee noita kauppamiehiä yllättävässä paikassa vastaan. Me melosimme lähellä James Bond saarta mango puiden varjossa. Yks kaks keskellä ei mitään tulee veneellä vastaan juomakauppias….aika yllättävää, että voi törmätä tuttuihin tuolla tavoin. Maailma on pieni. Voitko kuvitella olimme aikoinamme häämatkalla ja samassa kohteessa ja hotellissa oli eräs toinen häämatkalainen, joka oli vihitty tunti ennen meitä samassa kirkossa! Miten ihmeessä me tuiki tuntemattomat toisillemme törmäsimme siellä?

Mun mielestäni vessajono voittaa kohteena Helsingin, joten ei hassumpi valinta. Minä, taas, en ole törmännyt reissaajiin uudestaan, varmaan se johtuu siitä, että minulla on kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä mennyt muisti. Likainen ja haiseva vesi ei ehkä innostaisi minua nauttimaan kookosta.

Koskakohan mä oppisin tykkäämään kookosvedestä!? Nuo on aina niin ihanan näköisiä, mutta toistaiseksi se itse juoma on omalla kohdallani vetänyt vesiperän 😀 Nyt ei tosin ole pariin vuoteen tullut edes maisteltua, joten ehkä pitäisi taas antaa uusi mahdollisuus…

Niin ja mä ainakin tykkäsin katsella sun Instagram Storieseja Vietnamin reissulta! Mutta toisaalta mä en käytä lainkaan Snäppiä (pitäisi kyllä).. Aika paljon näitä eri kanavia alkaa kyllä olla, jos meinaa kaikissa pysyä aktiivisena!

ADD A COMMENT