Pyhiinvaeltamassa Japanissa: Kumano Kodo

4 lokakuun, 2017

*Matka Japaniin toteutettiin yhteistyössä Finnairin kanssa

P9280225

Edessäni avautuu loputon metsä jylhine puineen. Asettaudun makaamaan maahan sammaleen keskelle ja katson ylöspäin. Puiden korkeus huimaa ja niiden välistä hiipivät auringonsäteet sokaisevat katseeni hetkellisesti. Tunnen oloni hyvin pieneksi näin suuren ja henkeäsalpaavan luonnon keskellä. Japanilaiset harjoittavat ‘metsähengittelyä’ sen terveysvaikutteiden vuoksi, tälle on jopa oma sana – shinrin-yoku. Hengitän hetken syvään ja valmistaudun jättämään kaiken menneen taakseni. Tämän päivän muistaisin aina. Torstain 28.9.2017, päivän jona pyhiinvaelsin Japanissa.

Kumano Kodo on Unescon maailmanperintökohde, joka koostuu useista vaelluspoluista joiden varrelta löytyy temppeleitä ja jumalien patsaita. Entisaikojen hallitsijat ja uskonnollisesti merkittävät henkilöt ovat kävelleet Kumano Kodon halki jo tuhansia vuosia sitten. Vielä tänäkin päivänä Kumano Kodon pyhiinvaelluksen tarkoituksena on tuoda vaeltajalle mielenrauhaa, henkistä puhdistautumista ja pelastusta.

P9280267

P9280207

P9280204

Pyhiinvaellusreitti alkaa noin tunnin junamatkan päästä Osakasta, johon lensimme Finnairin siivin suoraan Helsingistä yhdeksässä tunnissa. Luotijuna kuljetti meidät Osakasta Kii-Tanabeen asemalle, josta pääsee paikallisbussilla valleusreitille.

Kumano Kodo tarjoaa pyhiinvaellusvaihtoehtoja jokaiselle matkailijalle. Meidän pyhiinvalleus oli 7 kilometriä metsissä ja vuoristossa ja sen kesto oli hieman yli kolme tuntia. Kumano Kodo tarjoaa pyhiinvaellusreittejä myös useammiksi päiviksi. Meidän määränpäänämme oli Kumano Hongu Taishan pyhättö. Muita mahdollisia määränpäitä on esimerkiksi Kumano Hayatama Taisha, Kumano Nachi Taisha tai Nachin vesiputous.

P9280223

P9280221

P9280227

P9280214

Omaa pyhiinvaellustani en suorittanut uskonnollisista syistä, sillä en kuulu mihinkään uskontoon – tosin buddhalaisuuden periaatteet ovat varmasti lähinnä omiani ja myös matkan varrella pysähdyin aika ajoin rukoilemaan eri buddhalaisten jumalien patsailla. Osaksi halusin pyhiinvaelluselämyksestä kaiken irti ja osa minusta on sen verran taikauskoinen, että en jättäisi vastaavanlaisia mahdollisuuksia välistä. Matkan varrella tuli vastaan buddhalainen jumalapatsas, joka parantaa hammassäryn. Olinhan itse kärsinyt hammaskivusta kohta jo kaksi viikkoa – so it was worth a try. Hammaskipu itseasiassa syystä tai toisesta pysyi tiessään seuraavan vuorokauden kokonaan, mutta palasi taas päivän kuluttua. Tiedä sitten oliko tämä vain hassua sattumaa.

Kumano Kodon pyhiinvaellus merkitsi itselleni kuitenkin erityisen paljon. Onhan pyhiinvaelluksen tehtävänä tuoda mielenrauhaa ja puhdistautua menneistä. Kuten olen aiemmin jo täällä maininnut, 2017 kesä ei ole ollut elämäni kesä. Olen kävellyt läpi henkisen helvetin ja menettänyt matkan varrella paljon. Jos ollaan ihan rehellisiä, vietin loppukesän ja alkusyksyn tukahduttaen kaikki tunteeni loputtomiin elämyksiin ja viiniin täyteisiin pitkiin iltoihin vältellen todellisuutta. Toki matkustaminen on myös työtäni, mutta sitä paremmin se toimi tekosyynä. Enpä siis keksinyt parempaa tapaa päättää tätä kahden kuukauden ‘pakomatkaa’ kuin pyhiinvaeltamalla halki japanilaisen vuoren.

P9280217

P9280263

P9280258

P9280261

P9280254

Puolessa välissä vaellusta pysähdyimme lounaalle pienen mökin viereen, josta sai kahvia, teetä ja mehua. Olimme saaneet hotellista bambuun käärötyt lounaslaatikot mukaan, jotka nautimme metsän reunalla. Japanissa lounasboksit on hieman kotimaisia herkullisempia, perinteisen kuivan sämpylän ja pillimehun sijaan oli meillä mukana aamulla valmistettua yrttiteetä, lohta, kasviksia, erilaisia riisistä valmistettuja onigireja, lotusta ja sieniä.

Lounas oli oikeastaan ainut hetki päivän aikana jolloin törmäsimme myös muihin pyhiinvaeltajiin, muutoin meistä jokainen sai kävellä reitin hyvin omassa rauhassaan. Mukanamme oli paikallinen opas, joka opasti meitä esimerkiksi kertomalla eri jumalien patsaista matkan varrella.

P9280253

P9280249

Kumano Kodon yhteydessä sijaitsee Tanabe City, jossa suurin osa pyhiinvaeltajista majoittuu (me jatkoimme matkaa takaisin kohti Osakaa). Tanabesta löytyy hyviä ravintoloita ja majoituskeskuksia. Täällä majoittuessa tonnikalasashimia on btw pakko maistaa! No tuna will ever taste the same afterwards, my oh my! 

Tanabessa harva puhuu kunnolla englantia, joten kannattaa hoitaa matkajärjestelyt etukäteen Wakayama Tourismin sivuilta.

P9280269

P9280271

Finnair lentää tällä hetkellä 19 kohteeseen Aasiassa. Japaniin Finnair lentää päivittäin Tokioon, Osakaan ja Nagoyaan sekä kesäkaudella Fukuokaan. Me lensimme Osakaan, jossa vietimme yhden kokonaisen päivän. Blogipostaus Osakasta tulossa lähiaikoina!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Ja piti vielä lisätä että upeat kuvat tässä jutussa! Jotenkin vangitsevat sen salaperäisen tunnelman!

On totta että Japani on niin paljon muuta kuin suurkaupungit! Upeata että teit tästä jutun. Teimme mieheni kanssa 4 päivän patikan Kumano Kodolla pari vuotta sitten ja se oli kyllä aivan loistava. Patikka ei ole vaativa ja tunnelma metsässä tosiaan mieletön. Pidemmällä reissulla ehkä paras anti kuitenkin oli majoituspaikat, ryokanit ja minshukut, japanilaiset majatalot kuumine lähteineen! Sekä ruoka majapaikoissa…Aluksi majoitus tuntui hieman kalliilta, mutta kun näki ne hintaan kuuluvat uskomattomat illalliset, niin eipä tuntunut enää! Kävelimme joulukuun alussa, joten oli jo aika kylmä ja vastaan tulijoita ei ollut ollenkaan.
Ensimmäinen yö Takahara lodgessa Kiri no Satossa oli varsinainen elämys huikeine maisemineen suoraan futonilta. Ja kun olimme ainoat asiakkaat saimme vielä privaatti-onsenin näköalalla käyttöön!
Kumano-travel.com on tosi hyvä sivu, jos haluaa itse järkätä reissunsa.

Wow, neljän päivän patikka Kumano Kodolla oli varmasti aivan upea kokemus! Me oltiin vain päivä täällä, mutta siinä sai jo hyvän perusajatuksen ja omalle kunnolle yksi päivä oli ihan tarpeeksi, vaikka reitit melko helppoja ovatkin!

Kiitos myös nettisivuvinkistä, Kumanosta oli vähän sekavasti infoa netissä! 🙂

Wau mikä elämys tämän on varmasti ollut! Joskus olisi ihana päästä tutustumaan Japanin luontoon, vaikka ihan tavallisen vaelluksen merkeissä. Vitsi muuten miten hienoja kuvia oot saanut nappastua!

Suosittelen todella lämpimästi! 🙂 Japanin luonto on upea!

Ja kiitos kehuista! <3

Mielenkiintoisia nuo eri patsaat ja pyhäköt. Mekin Japanin matkalla kävimme muun muassa pyhäkössä joka suojeli elektroniikkalaitteita. Japani on kyllä upea maa ja siellä olisi niin paljon mielenkiintoisia paikkoja.

Niitä olisi ollut vielä viakka miten paljon lisää, mutta ei ollut kuin tuo yksi päivä aikaa tällä reitillä! Japani on upea maa! <3

Osaka kiinnostaisi ja tämä siellä myöskin. On sulla vaan tässäkin omanlaiset upeat kuvat, jotka tukee tekstiä erinomaisesti!

Voi kiitos kiitos! 🙂 Osakalle myös vahva suositus!

Rauhoittavat kuvat kertomuksessasi. 🙂 Voi kuulla sirkkojen loppumattoman sirityksen näitä katsellessa! Japanilainen metsä oman kokemukseni mukaan on paljon suomalaista meluisampi kaiken maailman ötököiden ansiosta… Ei sillä, etteikö sekin olisi rauhoittavaa. En ole kovin paljon metsäretkeillyt muualla Japanissa kuin Hokkaidossa, joten olisi kiva joskus käydä eteläisemmän Japanin luonnossa. Tällaisissa paikoissa on mielenkiintoista ajatella, kuinka polkua on käytetty jo satoja vuosia – voi kuvitella vaikkapa samuraiden ratsastaneen pitkin vuoria…

Kiitos! 🙂 Ihanaa kuulla että tunnelma metsästä välittyy myös ruudun toiselle puolelle!

Pääsin juuri sanomasta blogipostauksessani, että metsät ovat minusta vähän pelottavia, enkä saa niissä yleensä mielenrauhaa, mutta tuonne lähtisin mieluusti koska vaan!
Muuten, olen jo jonkun aikaa ajatellut, että rukoilu on lähinnä omien toiveiden, pyrkimysten ja halujen ääneen – tai äänettömästi mielessään – sanomista ja sen voima pohjautuu sanan voimaan. Kun uskaltaa edes mielessään jollekin jumalalle tai muulle korkeammalle voimalle kertoa sanoin omia toiveitaan jonkin asian tai henkilön suhteen, voi tiedostamattaan alkaa itseä toimia toteutumisen puolesta. Tosin tuohon hammassärkyyn tää syvällinen ajatus ei oikein päde 😉

Ymmärrän kyllä tuonkin, mulla ehkä vähän riippuu tilanteesta ja metsästä, täällä Kumano Kodon vaelluksella ei tullut missään vaiheessa sellaista oloa että olisi pelottanut. Metsä oli kyllä niin jotenkin jylhä ja Jurassic Park -henkinen, että olin varma että jossain siellä olisi ollut dinosauruksia haha!

Ja hyvä pointti rukoilusta, noin minäkin sen taidan nähdä. On voimaannuttavaa pysähtyä hetkeksi omiin ajatuksiin ja pohtia vahvemmin jotain mitä toivoo – vaikka se tällä kertaa olikin tuo hammaskipu 😀

Kiitos, tämä oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen juttu. Lotta tuossa sanoikin, että syksy on hyvää aikaa vaeltaa. Entä muut vuodenajat? Millainen sää oli? Kuvissa sinulla oli aika kevyen näköinen vaatetus.
Toivottavasti jatkossa on tulossa lisää tämän ja Islannin kaltaisia luontojuttuja. Käytännön vinkit ovat hyödyllisiä.

Kiva kuulla että oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen juttu – oli kyllä kerrassaan uskomaton kokemus! 🙂

Meidän matkalla sää oli todella kuuma, tähän aikaa vuodesta on kai yleensä hieman leudompaa ja siksi syksy onkin erinomainen aika vaellukselle. Meidän matkan aikana lämpötilat oli lähempänä 30 astetta itseasiassa joka päivä!

Luontojuttuja on itseasiassa tulossa huomattavasti entistä enemmän, seuraavaksi Pohjois-Islannista lähipäiviniä! 🙂

Aivan varmasti upea kokemus! Ehkä pitäisi itsekin kokea joskus jotain vastaavaa omilla Japanin reissuilla, koska vaikken itsekään ole minkään uskontokunnan edustaja, olen siitä huolimatta hyvinkin henkinen ihminen. Tuollaisesta saisi varmasti valtavasti voimaa ja kenties se mahdollistaisi myös uudenlaisen itsetutkiskelun :). Ehdottomasti pidän tämän mielessä.

Suosittelen! Mullekin Japani on aina ennen ollut jotenkin enimmäkseen niitä suurkaupunkeja, joten oli mielenkiintoinen kokemus vaeltaa metsissä vaihteluksi! Jotenkin tällä vaelluksella oli tämän kesän jälkeen itselleni vielä todella symbolinen merkitys! 🙂

Uskon, että tuollaiseen tilanteeseen yhdistettynä symbolinen merkitys oli valtava :). Toivottavasti myös avulias sellainen!

Ai että! Seurasinkin Instagram Storiesissa tätä sun reissua innolla! Japanissa on upeita vaellusreittejä ja syksy onkin siihen oivallista aikaa. Tuolla Kumano Kodon huudeilla oon käynyt Koya-vuorella ja Isessä, jotka on upeita mestoja. Vois kyllä joskus ottaa jonkun useemman päivän patikan noilla seuduilla. <3

En ollenkaan ollut ajatellut Japania vaelluskohteena ennen tätä, mutta oli kyllä uskomaton kokemus! Kumano Kodossa on monta tosi mielenkiintoisen kuuloista reittiä, me tehtiin melko lyhyt vaellus mutta kyllä yksi vuoden parhaista kokemuksista! 🙂

ADD A COMMENT