tiktok

Pyjamabileet Flamingossa

Date
maalis, 25, 2020

*Kaupallinen yhteistyö: Break Sokos Hotel Flamingo

Oi niitä aikoja – siis ihan vaan yli viikon takaisia aikoja. Ehdimme juuri lähteä ystäväni Kathrinin kanssa viettämään pientä staycationia pyjamabileiden merkeissä Break Sokos Hotel Flamingoon juuri kun maailma muuttui. Keskityimmekin nauttimaan kansainvälisestä unipäivästä lähinnä tässä ihanassa Joy -sviitissämme vuorokauden verran. Tilasimme jopa aamiaisen huoneeseen välttääksemme ihmispaljoutta ja sitä suosittelen kyllä noin muutenkin kruunaamaan täydellisen hotelliloman!

Juuri nyt olen erityisen kiitollinen tästä pienestä yhteisestä ajasta ystävän kanssa, koska sen jälkeen olenkin lukittautunut enimmäkseen neljän seinän sisälle pieneen yksiööni. Vaikka kotini ihana onkin (kirjoitan siitäkin pian lisää) ja onneksi tästä näkee myös merelle, kyllähän sitä jo kaipaa tavallista elämää ja ihmisiä ympärille. Juuri nyt meistä jokaisen jonka työtehtävä sallii tulisi kuitenkin pysyä kotona, this too shall pass.

Alunperin tarkoituksenamme oli ottaa tämä 24h sellaisena workationina, että ehtisimme molemmat keskittyä blogiemme admin-puoliin ja kehitellä omaa liiketoimintaamme taas seuraavalle levelille. Kun tekee samanlaista työtä, on välillä kiva yhdistää niin hupi kuin työkin juuri tällaisen hotelliloman merkeissä. Nyt tuntui kuitenkin lopulta tuntui siltä, että molemmat tarvitsimme vain aikaa olla ja nauttia.

Kun maailma tästä normalisoituu, matkaillaanhan erityisesti kotimaassa vaikka juuri tällaisten staycationeiden merkeissä. <3

break sokos hotel flamingo
break sokos hotel flamingo harmony suite

Pyjamabileet Break Sokos Hotel Flamingon Harmony -sviitissä

Vantaalla sijaitseva Break Sokos Hotel Flamingo on tällä hetkellä Suomen suurin hotelli ja sitä laajennettiinkin vasta 232 uudella huoneella. Hotellin uudet teemat huoneisiin ovat iloisen värikäs Joy, inspiroiva Flow ja pelkästään aikuisille suunnattu Harmony. Me majoituimme pyjamabileidemme ajaksi Harmony -teemaisessa rauhallisin vaalein sävyin sisustetussa sviitissä. Sviitissä oli erillinen olohuone ja makuuhuone sekä ihana saunallinen kylpyhuone.

Huoneessa odottikin naposteltavaa ja skumppaa, jotta pääsimme heti nauttimaan staycationin tunnelmasta Harmony-sviitissämme.

Vaikka isot ikkunat avautuivatkin isolle lentokentän suuntaan menevälle autotielle, kadun äänet eivät ylös seitsemänteen kerrokseen kuuluneet ollenkaan ja sviitti oli ihanan valoisa.

Suomen isoimpana hotellina välimatkat respan, huoneen ja muiden palveuiden välillä on oikeastaan aika pitkät, joten senkin vuoksi oli ihana lähinnä lukittautua huoneeseen tämän staycationin ajaksi! Kävimme toki illallisella Amarillossa herkuttelemassa, joka on aivan hotellin vieressä ja haimme myös Jumbon puolelta kasvonaamiot ja irtokarkkeja – priorities. Kiitos Jumbolle 50 euron lahjakorteista!

Kansainvälinen unipäivä muistuttaa hyvän unen merkitystä

Olen aina pärjännyt hyvinkin vähäisillä unilla, vaikka ei sellaisia voi kenellekään suositella. Unen tärkeys on tullut viimeisen vuoden aikana terveyteeni panostaessa koko aika tärkeämpään rooliin. Pyrin saamaan kahdeksan tunnin yöunet aina kun mahdollista, mutta olen aina ollut taipuvainen nukkumaan vähän turhan kevyttä koiran unta.

Olen ollut aiemmin töissä niin sairaalassa kuin lentokentälläkin ja myös matkustanut työkseni jopa saman viikon aikana useammalle aikavyöhykkeelle. Näiden kautta olen varmasti nimenomaan oppinut sietämään vähäistä unta ja sekavaa unirytmiä. Itseasissa jopa minulle tehdyn geenitestin mukaan kestän univajetta keskivertoa paremmin, go figure.

En kuitenkaan enää liputa univajeen puolesta tai leuhki sillä miten olin lähemmäs 50 tuntia hereillä kun palasin tammikuussa Dubaista myöhästyneellä lennolla Helsinkiin suoraan aamuksi töihin, jotka jatkuivatkin tapahtuman isännöinnin merkeissä vielä siitä seuraavaan aamuun. Välillä muistelen parin vuoden takaisia villejä pressimatkoja, joissa ohjelmaa riitti työn merkeissä aamu kuudesta iltaan saakka ja joissa juhlat jatkuivat myös lähemmäs tuota aamu kuutta. How am I even alive? Haha!

Uni ja palautuminen on niin tärkeitä meidän terveydelle, että sitä ei voi millään liikunnalla tai vihersmoothiella korvata. Itse heikkounisena minulla on muutamakin keino nukahtamisen avuksi.

Break Sokos Hotel Flamingossa saimme Familonilta testattavaksi useamman erilaisen tyynyn heidän valikoimastaan. Löydät Familonin tyynyvalikoiman tästä. Itsehän nukun kotona yksin parisängyssä vähintään kuudella tyynyllä, mutta huomasin että yksi viileä muhkea tyyny riittää hyviin yöuniin. Kiitos, että saimme ottaa tyynyt kotiin!

Näillä keinoilla minä saan parhaiten hotellissa unta:

  • Silmälaput
  • Ikkuna hieman auki tai ilmastointi 21 -asteen paikkeilla
  • Headspace -sovelluksesta unimeditaatiopätkä taustalle
  • Jos nukun toisen ihmisen kanssa, niin korvatulpat
  • Matkoilla eri aikavyöhykkeillä vahvempi melatoniini
pyjamabileet sokos hotel

Flamingo Spa yllätti marokkolaisella tunnelmallaan

Olen joskus aiemminkin käynyt ihan vain poikkeamassa Flamingo Spa:ssa, mutta en varsinaisesti ikinä asiakkaana. Alunperin halusimme päästä kunnolla uimaan ja nauttimaan kylpylästä, mutta viikonlopun aikana muuttuneen koronatilanteen vuoksi jätimme altaassa loikoilut väliin ja kävimme molemmille varatuissa heinähöyryhoidoissa. Heinähöyryhoidossa alppiheinän läpi kulkee höyryä eri eteerisillä öljyillä, jotka rentouttavat etenkin selän lihaksia ja aktivoi aineenvaihduntaa sekä parantaa verenkiertoa. Hoitoon sisältyi myös smoothie, jota sai nauttia hoidon aikana.

Kylpylän puoli on yleisesti melko rauhallisen zen, mutta sielläkin huomasi perjantai-illan tuoneen allasbileiden tunnelmaa kuuden jälkeen baarin auetessa aikuisten puolella, jolloin päätimme itse siirtyä takaisin huoneeseen.

Kylpylässä oli myös mahdollista kokea saunapolku, johon kuului 7 eri saunaa. Saimme tätä varten kasvonaamiot ja jalkakylvyn. Emme viitsineet poiketa tässä tilanteessa saunoissa sen enempää kuin kurkata vaihtoehdot!

Heti kun tilanne tästä normalisoituu, varaan itselleni jonkun rentouttavan hieronnan ja lähden keskellä tavallista arkea nauttimaan päivästä Flamingo Spassa. Voit tutustua sauna- ja hoitomaailmaan tästä.

Mitä mieltä te olette staycationeista kotikaupungissa? Oletteko kokeilleen?

Veera Bianca

Veera Bianca is a passionate storyteller and hospitality expert with an urge to roam the globe. She spends her time on the road searching for meaningful experiences, reviewing accommodation and airlines – trying to inspire you to leave your comfort zone and getting to know new cultures.

Leave a comment

Related Posts