Qatar Airways Qsuite – elämäni mukavin 15 -tunnin lento Australiaan

20 helmikuun, 2020

*Kaupallinen yhteistyö: Qatar Airways

Qatar Airways on monesti palkittu maailman parhaasta business-luokastaan, eikä syyttä. Ostin ensimmäisen kerran lipun Qatarin business-luokkaan muuttaessani Chiang Maihin diginomadiksi 2016 syksynä ja sen jälkeen olenkin ollut lentoyhtiön vannoutunut kanta-asiakas. Business-luokan lennot voi tulla toki kalliiksi, mutta olen onnistunut moneen kertaan saamaan edullisen upgraden tai löytänyt juuri sopivan tarjouksen. Luekin täältä vinkit edullisten lentojen varaamiseen.

Lue myös: Etätöihin Aasiaan? Chiang Mai vs. Bali

Nyt Qatar Airwaysillä on perinteisemmän business-luokkansa lisäksi uusi astetta parempi tuote, eli Qsuite. Qsuite on business-luokka siinä missä muutkin, mutta pääset nauttimaan omasta pienestä hytistäsi yläilmoissa. Qsuite on tällä hetkellä saatavilla A350-1000 ja Boeing 777-300ER -koneissa.

Qsuitea ei löydy yleensä Qatar Airwaysin Helsinki-Doha -reitiltä, mutta itse lensin Qsuitessa A350-1000 -konemallin kyydissä Dohasta Sydneyyn. Lentoaika Dohasta Sydneyyn on lähemmäs 15 tuntia ja olisin voinut jatkaa matkaa vielä huomattavasti pidempään.

Lue myös: Stopover Dohassa: 12 yleisintä kysymystä ja vastausta – tiedä ainakin nämä

Qatar Airways Qsuite – oma hytti yläilmoissa

Qatar Airways päätti laittaa itseäänkin paremmaksi ja vei business-luokassa matkustamisen ihan uudelle tasolle. Kävellessä sisään lentokoneeseen valtava lierihattuni päässä, oli olo kuin Sinkkuelämää -leffassa. Ystävällinen lentoemäntä ohjasi minut paikalleni ja tarjosi heti istuuduttuani kuuman pyyhkeen, lasin shampanjaa sekä päivän ruoka- ja viinilistan.

A350-1000 -konemallin Qsuitessa on 38 istumapaikkaa 10 rivillä. Qsuite on oma pieni ikäänkuin hytti yläilmassa, sillä jokainen matkustaja voi sulkea business-penkkinsä vierestä oven kiinni ja nauttia huomattavasti tavallista enemmästä määrin yksityisyyttä lentomatkan aikana.

Istumapaikat on jaettu tyylillä 1-2-1 ja osassa keskiriviä voikin nukkumaan mennessä muuttaa penkit parivuoteeksi. Jos satut matkustamaan neljän porukalle, voi väliseiniä säätämällä luoda myös neljän hengen illallispöydän koko seurueelle. Ikkunapaikkaa valitessa osassa paikkoja pöytä ja säilytystila on ikkunan puolella ja osassa käytävän puolella.

Soolomatkailijana valitsen ehdottomasti ikkunapaikan, mutta menomatkalla päädyin istumaan keskipaikalla sillä sain lentoyhtiön tarjoaman matkustusluokan korotuksen vasta portilla koneen viimeisen business-penkin jäädessä tyhjäksi. Keskipaikka tuntui aavistuksen tilavammalta, mutta kyllä ikkunapaikka silti aina voittaa.

Sinällään Qsuitessa ei ole merkittävästi enempää tilaa mitä vaikka saman lentoyhtiön A350-900 -penkeissä ja itsekin koin säilytystilan loppuvan kesken etenkin ikkunapaikalla matkustaessa.

Kannattaa myös ottaa huomioon, että puolet Qsuiten istumapaikoista ei ole perinteisesti menosuuntaan, vaan osassa paikoista istut vastakkaiseen suuntaan päin.

Lue Qsuitesta lisää Qatar Airwaysin sivuilta tästä.

qatar airways qsuite arvostelu
qatar airways qsuite kokemuksia
qsuite
qsuite ikkunapaikka

Kahdeksan tunnin hyvät yöunet lentokoneessa

Kuten olen varmasti monesti jo maininnut, olen todella huono nukkumaan lentokoneessa. Olen lentänyt työni puolesta kaukolentoja useamman kerran vuodessa jo useamman vuoden ajan ja silti valvonut niistä lähes jokaisen lähes kokonaan. Olen aiemmin jopa Australiasta Suomeen palatessa kokeillut olla hereillä koko edellisen yön, mutta silti valvonut koko 30 tuntia kotiin. Olen ajatellut olevani totaalisen hopeless case mitä tulee lentokoneessa nukkumiseen.

Qsuitessa penkin saa täysin vuodeasentoon ja lentoemäntä tulee myös lisäämään sijauspatjan ja tyynyliinan. Lisäksi hän toi minulle White Companyn oman Qatar Airways -pyjaman, jonka vaihdoin koneen etuosan tilavammassa vessassa ylleni.

Paikallani odotti myös pieni pussukka, josta löytyi lämpimät sukat, silmälaput, kasvosuihke ja korvatulpat hyvien yöunien takaamiseksi. Nappasin melatoniininapin naamaan ja laitoin pään tyynyyn.

Vaikka sänkyä ei voi erityisen tilavaksi sanoa, oli se silti tilavampi mitä monissa muissa business-luokan penkeissä – etenkin keskipenkillä oli vielä vähän enemmän tilaa venytellä jalkoja.

Nukuinkin tästä 15 tunnin lennosta kahdeksan tuntia putkeen mitä ei ole tapahtunut vielä koskaan ennen. Pieni turbulenssi ja pehmeä tyyny omassa pienessä huoneessani toimi oikein hyvin.

qsuite sänky
qsuite nukkuminen

Tarjoilu ja palvelu lennon aikana

Palvelu Qsuitessa ei sinällään eronnut Qatar Airwaysin normaalista business-luokan palvelusta. Ainoat poikkeukset jotka itse huomasin lennon aikana oli vuoteen peitteleminen ennen nukkumaanmenoa sekä tavalliseen menuun lisänä oli myös erillinen välipala-menu (tämä tosin voi johtua myös 15 tunnin lentoajasta?). Välipala-menusta löytyi mm. kevätkääryleitä, kaviaaria ja pieniä burgereita.

Qatar Airwaysin business-luokan lennoilla aina koneeseen astuessa lentoemäntä tulee esittelemään itsensä ja kutsuu matkustajaa nimellä palvellessaan. Lentoemäntä kysyy tässä vaiheessa haluatko kuuman vai kylmän pyyhkeen sekä tarjoilee haluamasi juoman. Oma juomatilaukseni lennolla on yleensä piparminttutee, shamppanja tai Qatar Airwaysin oma signature drink, joka on makea vihreä mehu.

Ennen lähtöä myös purseri yleensä käy esittäytymässä jokaiselle business-luokan matkustajalla erikseen. Monesti lentohenkilökunta on tiennyt jo etukäteen jos olet matkustanut heidän kyydissä aiemminkin ja toivottaa “welcome back Miss Papinoja”.

Ruokailu lennon aikana on ‘dine at any time’, eli ruokalistasta voi tilata ruokaa milloin tahansa lennon aikana ja juuri niin usein kuin mieli tekee. Itse tilasin heti lennon alkuun aterian, jonka nautin Australia -leffaa katsellessa. Ruokailun jälkeen tein hetken töitä tietokoneella, jonka jälkeen siirryin yöunille.

Voit pyytää lentoemäntää herättämään tiettyyn aikaan aamiaiselle sopivasti ennen laskeutumista. Tilasin aamiaisen kolmisen tuntia ennen laskua. Aamiaisella valitsen Qatar Airwaysin lennoilla lähes aina arabialaisen aamiaisen. Suosittelen myös maistamaan arabialaista mezeä alkupalana pääaterioilla!

Palvelu Qatar Airwaysin business-luokassa on ollut jokaikinen kerta ensiluokkaista ja ihan kaikessa rehellisyydessään parasta palvelua mitä olen oikeastaan missään koskaan saanut.

qatar airways business-luokan tarjoilu

Mitä maksoi lennot Qsuitessa Australiaan?

Postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Qatar Airwaysin kanssa, mutta olin jo ennen yhteistyön toteutumista ostanut itselleni lennot Qsuitessa Australiaan. Australia on toinen kotini ja pyrinkin käymään siellä aina kun siihen on mahdollisuus ja satuin bongaamaan Qatar Airwaysin lentotarjouksen Australiaan n. 800 eurolla. Tarjous oli niin hyvä, että tartuin siihen välittömästi. Päätin samalla kurkata mitä sama lento maksaisi business-luokassa. Päädyin lopulta ostamaan menolennon economy-luokassa ja paluulennon business-luokassa. Yhteishinta matkalleni oli 1600 euroa.

Business-luokan lennot on yleensä selvästi hintavammat, joten kannattaa seurata lentoyhtiön tarjouksia. Olen myös monesti Qatar Airwaysillä tehnyt niin, että olen ostanut economy-luokan liput ja korottanut matkustusluokan joillekin lennoille joko tarttumalla ennen lähtöä tulleeseen tarjoukseen tai Dohan lentokentällä käynyt ‘Upgrade on departure’ -tiskillä kysymässä tarjousta.

qatar airways business-luokka

Qsuite: oliko lentokomemus hintansa arvoinen?

Qsuitessa lentäminen oli ehdottomasti glamourein tapa millä itse olen koskaan vielä matkustanut. Nautin yksityisyydestä ja siitä että sain sulkea oven muulta matkustamolta teki matkustamisesta huomattavasti mukavampaa. Koin myös nukkumisen Qsuitessa mukavammaksi kuin muissa business-luokan penkeissä tähän asti.

Qsuite on hinnaltaan ihan samassa luokassa kuin mikä tahansa business-luokan lento. Varatessasi lentoa varausjärjestelmä ilmoittaa millä konemallilla mikäkin lento lennettään (näissä voi toki myös olla muutoksia). Helsingin ja Dohan välillä ei yleensä lennetä Qsuitella, mutta useammalla kaukoreitillä on käytössä nämä konemallit A350-1000 ja Boeingin 777-300ER ja varausjärjestelmä ilmoittaa jos koneessa on Qsuite.

Nyt onkin mielenkiintoista seurata mihin suuntaan lentoyhtiöiden business-luokat muuttuvat, sillä Qsuite on asettanut matkustamiselle aivan uudet standardit. Paluumatkani 15 tunnin lento Sydneystä Dohaan sujui nimittäin kirjaimellisesti kuin siivillä.

Onko teillä kokemusta Qatar Airwaysin Qsuitessa lentämisestä?

Jos pysähdyt matkan aikana Dohassa, löydät kaikki matkavinkkini Dohaan ja muualle Qatariin täältä.

*In paid partnership with Qatar Airways

Qatar Airways has been awarded for their World’s Best Business Class multiple times and their new Qsuite has just taken business travel to a new level. I first flew with Qatar Airways in their Business Class as I moved to Chiang Mai to make my digital nomad dreams true back in fall 2016. Since then, I’ve been a loyal customer of the airline.

Read also: Digital nomad in Asia: Chiang Mai vs Bali

Now Qatar Airways has added Qsuite to their selection of business class travel. Qsuite is business class, but just an upgraded version of it. Currently Qsuite is available on the airlines A350-1000 and Boeing 777-300ER aircrafts.

I had my first experience flying Qsuite recently on a trip to Australia. I got to fly onboard A350-1000 Qsuite for nearly 15 hours from Doha to Sydney.

Read also: Stopover in Doha, Qatar: 12 most commong questions answered

Qatar Airways Qsuite – your own little cabin in the sky

Qatar Airways recently launched Qsuite and took travelling in business class to a whole new level. As I walked down the airplane aisle I felt like in a scene of Sex & The City second movie. The flight attendant showed me to my seat and as soon as I had sat down she offered a glass of champagne with today’s menus and a hotel towel.

The A350-1000 Qsuite has 38 seats on 10 rows and a little second cabin next to the economy. Qsuite is almost like a little private cabin in the sky as you can close your door for more privacy during the flight.

The seats are 1-2-1 and some of the middle seats can even be turned into a double bed. In case you are travelling in a group of four, the seats can be turned into a dining table or a meeting space for the whole group.

As a solo traveller, I booked myself on the window seat. Some of the window seats have the table on the aisle side and some on the window side. On my way to Sydney I was sitting in the middle row as I was offered an additional upgrade from the airline upon departure as there was one more empty seat in business. And I actually found that the middle row had a little bit more space, but I still prefer window seats.

Another thing to take into account when reserving your seat is that some of the seats are rear-facing.

Read more about Qsuite on Qatar Airways website.

qatar airways qsuite review
qatar airways qsuite
qsuite seat
qsuite window seat

My first perfect 8-hour sleep in the sky

As I’ve mentioned before, I’m the absolute worst at sleeping on an airplane, especially considering how much time I spend in the sky in general. For both my current business and past job I’ve flown so much long-haul but still never learned the art of even napping on an airplane. My two homes Finland and Australia are so far apart, but even by staying up the night before, I’ll stay up the entire 30-hour journey home. I’ve thought I’m a hopeless case.

Well, then I flew Qsuite.

Qsuite seat turns into a fully flat bed and the crew will add a little mattress and sheets for added comfort. I also got a White Company pyjama to put on for a more comfortable night of sleep, which I changed into in the front lavatory as it has a little bit more space than the average airplane toilet.

My amenity kit had warm socks, an eye mask and ear plugs to help me sleep. I also took a little melatonin and a cup of peppermint tea before snoozing off.

Even though the bed isn’t exactly big, it’s still more comfortable and spacious than the business class seats I’ve slept in before.

From the 15 hour flight, I actually slept 8 all in one go. I had asked the flight attendant to wake me up a couple of hours before landing and I was like a grumpy little kid wanting to sleep a bit more and not prepare for landing, haha.

Nothing like a bit of turbulence, closing the door and the comfort of two pillows.

qsuite sänky
qsuite nukkuminen

Service & dining during the flight

The service onboard Qatar Airways Qsuite didn’t really differ from the usual Qatar Airways business class, which is already the best in the world anyway. The only differences I spotted was the flight attendant making my bed before I went to sleep and an additional snack menu (which might also be due to the ultra long flight of 15 hours?). The snack menu included delicious things like Vietnamese summer rolls and some sandwiches.

As you board Qatar Airways Business Class, the flight attendant will introduce themselves and request if you prefer a hot or cold towel and bring you a beverage of your choice. For my choice of beverage upon departure, I usually go with champagne, pepper mint tea or the sweet green juice signature drink of Qatar Airways.

Before departure, the cabin service director will also come and greet each Business Class passenger individually. I think they also check if you have flown with them before as sometimes they’ve greeted me with “Welcome back again Miss Papinoja”.

What comes to food on the flight, Business Class travellers can dine on demand at any time during the flight. The flight attendant will give out a menu and a wine list already on departure so that you can order meals whenever you like and however many times you like. I ordered a meal right as we departed to enjoy it with a good movie, then worked on my computer a little bit and enjoyed a good night of sleep after.

I asked my flight attendant to wake me up a couple of hours before landing for breakfast. For breakfast I highly recommend trying the Arabic option for some cultural food adventures in the sky. Also for main meals, I always choose the Arabic meze as a started – delicious!

The service on board Qatar Airways Business Class is always fantastic and actually with all honesty, probably the best service in general from my experience basically anywhere.

qatar airways business-luokan tarjoilu

How much did I pay for my flight from Helsinki to Sydney onboard Qatar Airways Qsuite?

While this post is a paid partnership with Qatar Airways, I had already booked and paid for my flights in advance to go visit friends and family back Down Under. Australia is my second home and I try to visit every couple of years, but this was the first time I decided to pay for a Business ticket. I was really lucky as flights were on sale for 800 in economy for a round trip between Helsinki and Sydney. I originally booked one way in economy and one way in Business Class for the total price of 1,600 euros. Usually the price would be more, so you may want to keep an eye out on those fares.

Subscribe to Qatar Airways newsletter here.

I was lucky enough to have the airline upgrade me to Business Class also on my way from Helsinki to Sydney due to the collaboration. But there are other ways too, not to worry! Qatar Airways will often send out an upgrade offer for your flight close to the online check-in time and you can also request an upgrade at the airport. Over in Doha, you will find a designated ‘upgrade on departure’ desk.

qatar airways business-luokka

Conclusion about my Qsuite experience:

Flying on Qsuite was 100% hands down the most glamorous way I’ve yet travelled. I enjoyed having my privacy with the door turning my seat into my own private cabin. I also slept better than on any other Business Class flight before.

Qsuite is not priced any different than other Business Class flights as it’s the same level of a product and sold as a regular Business Class. While making your booking, the system will tell you if any of your flights are operated with the A350-1000 or Boeing 777-300ER with a Qsuite. Please keep in mind that aircraft changes can still always happen last-minute!

So all in all, flying in Qsuite was definitely worth it. There’s not significantly more space than on other QA Business seats, but definitely a lot more comfort.

Have you tried the Qsuite yet?

If you have a stopover in Doha or if Doha is your final destination, find all my best tips on what to do here!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND

Mä haluun joskus kokee Q-SUITEN!

Mua kiinnostais tietää että kuinka toi varaaminen tehdään niin että Hki-Doha väli economyssä ja Doha-Sydney qsuitessa? En siis itse oo löytänyt Qatarin nettisivuilta kohtaa kuinka varauksen voisi tehdä niin, joten saako nää varattua näin ainoastaan soittamalla? Ja jos joutuu soittamaan niin löytyykö heiltä suomen kielistä asiakaspalvelua?

Yhteen suuntaan et tietääkseni voi ostaa economya ja businessta erikseen, eli se on aina per koko suunta! Lentokentällä Dohassa voit kuitenkin kysyä mahdollisuutta yhden pätkätn upgradeen! Tarjous yhden pätkän upgradesta voi myös tulla pari päivää ennen reissua ainakin jos Qatar Airways -mobillisovellus käytössä!

Oi, kun joskus raaskisi 😀
Jos tuo tulis joskus toteutettua, niin varmaankin juuri niin että menolento ihan turistiluokassa, mutta paluulento sitten tilavammin. Ne kun tuntuu usein ne paluulennot olevan huomattavasti pidempiä vaikkei oikeasti olisikaan.

Toivotaan, että sopiva tarjous tulee kohdalle! 🙂

Olipas mielenkiintoinen postaus! Toi on aika kiva, että keskellä saa tehtyä parivuoteet noista. Onko toi ihan yleistä näissä luokissa vai Qsuiten juttu? Haluaisin niin kovasti joskus kokeilla business-luokassa matkusamista, mutta saa nähdä milloin raaskisin. Tämä hintaluokka alkaa olla jo sellaista mistä raaskisi maksaa noin paljon, etenkin kun lentoaika on mitä on Ausseihin.

Jep, olisi hauska joskus testata niitä jos olisi seuraa matkassa! 😀 Tämä mahdollisuus on vaan Qsuitessa, eli osassa QA:n business-luokkia!

Saas nähdä raaskimmeko koskaan lentää busineksessa? Meillä tuo motto sattuu olemaan “luksusta, mutta halvalla” eivätkä tuollaiset matkustustavat ihan istu siihen kategoriaan. Emme vaan osaa asennoitua siihen, että laittaisimme satoja euroja yhteen lentoon. Arvostan sinua siitä, että osaat nauttia elämästä noinkin. Ehkä joskus? Nämä ovat niitä valintajuttuja.

Toivotaan, että joskus sattuu oikein sopiva tarjous tai tilaisuus kohdalle! 😉

Oih, näyttää niin unelmalta ja mahtavalta tavalta matkustaa. Kyllä tuolla tavalla mieluusti matkustaisi pitkät lennot. Voi kun joskus tulisi itsellenikin mahdollisuus matkustaa busineksessa…

Sitä se kyllä oli, toivottavasti seuraavallakin kerralla näin kohti Australiaa, haha!

Eipä ole moinen vielä kohdalle osunut , eikä edes A350 silloin kun Finskillä olemme tehneet upgradeja kuin kait kerran.
Lauantaina taas lennetään pitempi siivu Amsterdamista Paramariboon, KLM:llä, ja takaisin parin viikon päästä Arubalta. Businekseen asti emme ole raaskineet itseämme upgreidata, mutta Economy Comfort tms. alkaa meillä olla jo jonkinlainen vakio, saa kuitenkin vähän enemmän tilaa, vähän ehkä rauhallisemman ympäristön ja paikat kahdestaan, useimmiten.
Olisikohan tuossa jotain luterilaista kasvatusta tai jotain, että vaikka meillä tässä vaiheessa hyvinkin olisi varaa vaikka lentää busineksessä kaikki välit, niin aika harvoin sittenkin teemme sen, kun tuntuu, että ilmankin tulee toimeen … ehkä sitä pitäisi asettaa itselleen joku raja, että vuodesta X eteenpäin siirrytään kokonaan businekseen, kun siitä eteenpäin matkailua on kuitenkin rajallinen määrä vuosia jäljellä 🙂 Juuri tuli Facessa vastaan tuttavaperheen kuvia businessluokasta, kun ovat matkalla täältä Suomesta häihin Australiaan RTW-reitillä Kalifornian kautta. No toisaalta, pariskunnan mies on yli 190 cm pitkä, joten ehkä siinä kohtaa businessluokka alkaa jo olla melkein pakollinen.

Finskin A350 on myös mukava tapa matkustaa kaukolentoja, vaikka ei mikään ihan Qsuiteen yletä 😀 Economy Comfortit alkaakin olemaan harvinaisempia nykyään, mutta itse testannut Finskillä heidän vastaavaa ja koin sen mukavammaksi mitä oikeastaan olin odottanut 😀

Näyttää ja kuulostaa todella viihtyisältä tavalta lentää! En ole vielä koskaan ollut business-puolella, joten koko konsepti on hyvin vieras, mutta tästähän voisikin hyvin aloittaa. 🙂 Omat kokemukseni Qatar Airwaysista ovat pääasiassa tosi hyviä. Olen lentänyt heidän mukanaan joitakin kertoja Dohan kautta Afrikkaan ja homma on toiminut oikein hyvin. Kivaa reissuvuotta sulle Veera!

Sitä se ehdottomasti oli, mukavin lento tähän saakka! 😀 Afrikan reissut itselläkin haaveessa ja Dohan kautta hyvä reitti sinne päin maailmaa täältä Helsingistä!

Itse en ole lentänyt business -luokassa muuta kuin yhden lyhyen Euroopan lennon. Silloinkin sattui tulemaan Upgrade -tarjous meiliin vähän ennen lähdön hetkeä. Kyllä tuollaiset pitkät lennot sujuisivat mukavammin noissa puitteissa. Ehkä minä vielä joskus satsaan vähän parempaan lentokokemukseen.

Toivotaan, että seuraavaksi tulee sopiva tarjous juuri kaukolennon kohdalla! 😉

Mukavan näköistä tuo Qsuite. Business- ja karjaluokan välinen ero on huomattava Qatarilla. Tosin karjaluokan lennot ovat hyvin lähellä Finnarin business-luokkaa tai pre-economya – jos ei huomioida penkkien malleja. Ensi kesälle tulossa muutama lento Qatarilla ja stop-over Dohassa — kokeilen josko pääsen QSuiteen 350-1000 ja Dohassa ehkäpä lähden Qatarin pohjoisosiin. Muutaman kerran aiemmin olen Qatarilla lentänyt — mieleen on jäänyt lento Helsingistä Dohaan kun tilasin GinTonicin.. niin tuli drinkki suhteessa 1:1 – aika tujua, ja piti tilata kolme pulloa tonicia jotta sen pystyi juomaan. Tämä siis karjaluokassa.

Joo se on kyllä todella huomattava, vaikka hyvä palvelu ollut myös aina economyssa vaikka siellä olen tainnut Qatarilla istua vaan pari kertaa! 🙂 Pohjoista suosittelen jos lähdet taas Qatariin, oli tosi mielenkiintoista aluetta, löydät blogista jutun sieltä!

Siis wau, vetää vähän sanattomaksi. Aina economy-luokassa lentäneenä tuntuu ihan epärealistiselta, että lentäminen voisi olla näinkin mukavaa! Unelmoin siitä että jonain päivänä saan kokea näinkin luksusta matkustamista!😍

Haha jep, tällainen lentäminen on kyllä ihan eri maailmasta ja siihen on vaarallista tottua! 😀 Toivottavasti pääset joskus kokeilemaan!

Hitsi mikä tapa matkustaa! Mä oon kans maailmankaikkeuden surkein lentokonenukkuja, enkä saa yleensä Meksikon lennoillakaan nukuttua juuri ollenkaan. Kadehdin ihmisiä, jotka nukahtaa jo ennen koneen nousua. Joskus kattonu Youtubesta näitä lentoyhtiöiden testausvideoita ja siellä oli kans tällasia omia hyttejä. Olis kyllä ihanaa matkustaa joskus tollasessa näitä mannertenvälisiä lentoja.

Onko toi yleistä muillakin lentoyhtiöillä, että voi käydä kysyy ennen lähtöä niitä upgrade-tarjouksia? Lennän yleensä Lufthansalla tai KLM:llä Meksikoon. Viime kerralla oli AeroMexicon uudehko kone, ja se oli paras tähän mennessä, vaikka lensinkin vaan turistiluokassa. Ne on säätäny sen matkustamon paineistuksen jotenkin eri tavalla, joten lennon jälkeen ei ollu samanlainen kuiva kärventyny olo kuin aiemmin. Mutta en silti saanu nukuttua..

Feel you! Oon niin kateellinen niille, jotka sammuu economyssakin kun kone vasta rullaa kiitotielle, haha! 😀

Nykyään enemmän ja enemmän yhtiöt tarjoaa näitä upgrade -mahdollisuuksia ennen matkaa, olen huomannut ainakin Finnairilta tulevan myös tarjouksia enemmän mitä joskus aiemmin! Omasta kokemuksesta kuitenkin Qatar on näissä kaikista aktiivisin! 🙂

QSuite on tosiaan erinomainen ja Qatarin palvelu keskimäärin huippua, muutaman kerran ollut hiukan persoonatonta mutta se on aika yleistä kaikilla arabimaiden yhtiöillä. Pieni miinus siitä että nuo kahden ja neljän paikat pitää varata puhelimitse.

Ja kuten sanoit, oikeasti kyse on pitkälti nykypäivän normaalista business-jakkarasta ovella 🙂 Mutta trendi on ehdottomasti tuohon suuntaan. Qatarin lisäksi noita löytyy jo mm. Deltalta (One Suites) ja British Airwaysiltä (Club Suites). Pitää vain olla tarkkana kun bookkaa lentoja, ja toivoa ettei kone vaihdu jostain syystä. Qatarilla ja BA:lla nuo suitet ovat myös paremmat kuin heidän oma ykkösluokka, vaikka niissä hiukan enemmän tilaa onkin.

Hienoa, että olet saanut positiivisia kokemuksia! 🙂 Toki vähän hankala tuo noiden tiettyjen Qsuite -paikkojen varaaminen porukassa!

Tämä on kyllä hyvä trendi, tuollainen yksityisyys tekee lentomatkasta huomattavasti rentouttavampaa ainakin omasta mielestäni! 🙂

ADD A COMMENT